Yeni 8 T Esc ve 9 T Motor için yardım!
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 34
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 34 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
22-06-2004 11:20 #21Single, double, triple, quad, quint sarılan tel adedini bildiriyor. yani, 12Single, 12 tur tek tel sarılı olduğunu bildiriyor. aynen 12Double da 12 tur çift tel sarılı olduğunu söylüyor.
denizfeneri Nickli Üyeden Alıntı
Aralarındaki farkta belirtildiği gibi tork rpm ilişkisi. single motorların RPM düzeyi herzaman daha fazladır. double, triple (quad ve quint artık yok galiba) torkları fazla motorlardır. ayrıca rotorun ataletide daha fazladır. (fazla sarımdan dolayı)
Neden? - Kullanılan ekstra sarımlar tellerde üretilen manyetik alanın kuvvetini arttırır ve tork artar, fakat RPM de kayıplara sebep olur( tork / rpm ilişki formülü) ikinci sebep ise rotorun ağırlığının artmasıdır. ağırlık arttığı için rotorun atıl kuvvetide artar, ilk hızlanma daha yavaş olacaktır fakat rolantide hız kaybı daha az olacaktır. torkda fazla olduğundan viraj çıkış hızları çoklu sarımlarda daha iyi olur... falan filan...
gelenlikle touring için double iyi bir seçenektir, teknik dar pistlerde triple tercih edilmesi daha yararlı olur.
Serdar
-
22-06-2004 14:19 #22
Bu detaylı ve anlaşılır anlatımdan dolayı teşekkür ederim. Ancak, hazır bilen birini bulmuşken aklıma takılan iki ayrı soruyu sormadan edemeyeceğim. Birincisi; motor sticker'nın üzerindeki ölçüm tablosu(cetvel gibi cm ve mm belirtilmiş) bu ne işe yarıyor. İkincisi kapasitörler tam olarak ne işe yarıyor. Olmasa ne olur?
NTC3 Factory Team
Traxxas Revo 3.3
Ofna Ultra Mbx
-
27-06-2004 17:34 #23
cetvel: Motor derece ayarını gösteriyor (kömürlerin komütatöre değiş açısı)
kapasitör: Yeni nesil ESCler yüksek frekansta çalıştıkları için motorda oluşan arklanma ve voltaj değişikliğinden etkileni. Bu yüzden kapasitörler bu değişimi bastırmak ve düzenlemek için kullanılır. Bir nevi filtre olayı. Kullanın tavsiye edilir. Kullanmazsanız birşey olmayadabilir ama olabilir de. Genelde uzak noktalarda glitch, dengesiz esc davranışları gibi semptomlar yaratabilir.
Serdar
-
27-06-2004 17:48 #24
Serdar abı Sen motor fılan mı sarıyosun ne
Ya double O zaman daha Iyı .Bıraz daha Hız Dan kısıp Hızlanmayı arttırıyor buda daha ıyı tur zamanı demektır.Serdar Abı en cok merak ettıgım Sorunu En ıyı sekılde anlattıgın ıcın Cok saol
Mugen Mtx-4R, Powered by Sirio, Directed by Futaba , driven by Onur KARAC.....
-
29-06-2004 01:34 #25Futaba receiverlerde, yanlış kullanımı önlemek için fişlerin giriş yerlerine yiv ( kanallar ) buraya girecek olan connectorlere de tab ( çıkıntılı işaret) konmuştur. Böylelikle yuvaya ters takmak önlenmiş olur. Polaritesi aynı olan receiverlerde bu connectorleri direkt ( servo, esc ) kullanabilirsiniz. Sanwa'ya dikkat edin, farklıdır, yakarsınız !!!!!
denizfeneri Nickli Üyeden Alıntı
Sanwa/Airtronics'te polariteler değiştirilerek kullanılır. Yalnız, yuvaya girmesi için bu parçayı ( rec. e takılırken sol tarafta, beyaz signal kablosuna yakın olan tarafta ) kesmelisiniz. Ayrıca; Futaba connectorler Sanwa, Airtronics'e göre dar, Hitec , Acoms, JR/ Graupner'e oranla biraz geniştir, yanlarından biraz traşlarsanız uyum sağlar.
Futaba ve Acoms'un polariteleri aynıdır, problemsiz kullanabilirsiniz.<< BİLİYORSAN KONUŞ İLHAM ALSINLAR, BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR. ( MEVLANA ) >>
<< HER ZAMAN, İYİ BİRŞEY YAPMAK İÇİN BİR SEBEP, KÖTÜ BİRŞEY YAPMAK İÇİN BİR BAHANE VARDIR. ( ÖMER ) >>
-
29-06-2004 08:08 #26
Teşekkür ederim açıklama için bu j konnektör sorunu oldukça canımı sıkıyordu. Gönül rahatlığıyla esc'nin gelmesini bekleyebilirim...
NTC3 Factory Team
Traxxas Revo 3.3
Ofna Ultra Mbx
-
30-06-2004 13:09 #27
Esc nihayet geldi ve merakımı hepten giderdim. J konnetör dediğimiz bildiğimiz konnektörlerin aynısı fazladan yanında bir çıkıntısı var. Güvenlik için konulmuş bir çıkıntı. Kullanım klavuzunda bile kes diyor zaten. Kestim taktım ve sorunsuz çalışıyor...
NTC3 Factory Team
Traxxas Revo 3.3
Ofna Ultra Mbx
-
04-05-2005 12:08 #28
peki bir soruda bu çaylaktan sizlere: sokak kullanımı için esc de gerinin olması çok işlevsel oluyor taktir edersinizki.. peki no limit ve geri olan bi esc neyi tavsiye edrsiniz?
-
04-05-2005 12:28 #29
anchor_et.....
helal olsun sana.....1 yıl sonra bu konuya yazdın ya helal olsun.....
bende aşağıdaki esc var...tt01 kitten çıkan motorla sorunsuz hiç ısınmadan çalışıyor...ancak tamiya tz de düşük devirli kullanımda acip ısınıyor.....
http://www.yavruoyuncak.com/urunler/esc/tomahawk.htm
bende aşadaki esc yi aldım....alet süper...no limit,otomatik set up...ısınınca uyarıyor...tamiya tz ile düşük devirde 1 saate yakın kullandım hiç ısınma yok gibi...towerdan 13t duble motor bekliyarum bakalım nolcek......
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXHSV6
-
04-05-2005 12:29 #30
hitec in tam bu işler için bir esc si vardı ama üretimden kalkalı oldu baya sanırım bulamadım çünkü hiç bir yerde. model adını da hatırlamıyorum.
bilmiyorum işine yararmı ama http://www.mattsrcstuff.com/ESCguide.htm dan bir bak istersen.
bu arada yeni konu açsan daha iyi olabilirdi.|
-
08-05-2005 00:27 #31
ya muhammet abi belki senede bir gün şarkısını çok seviyorum ve diğer postumu bir dahaki sene aynı gün yazacağım sen nerden bilebilirsinki benim senede bir gün obsesif kompülsüfü oluumu-olmadıımı
şaka bi yana gördüün gibi aradan 1 senede geçsede bu postlar okunuyor ve inanıyorummki bunları okuyupta konuyla alakalı sorusu olanlar, konunun tarihi eskimiş tribine girip sorusunu sormadan es geçiyorlar. daha sonra yeni bi konu açıyorlar... arkadaşın tavsyei ettii gibi ..
ben ööle yapmak istemedim... hani sen forum çöplüğe dönüşmesin, bi nizam olsun die tek bi başlık altında topladın ya tt-01 le alakalı her şeyi ( tıpki yabancı forumlarda olduu gibi ).... işte bende nizam bozulmasın , insanlar bi konu ile alakalı sorulabilecek bütün soruları ve cevapları aynı konu başlıı altında bulabilsinler özlemine bi katkım olsun die 1 sene sonra bi soruyla dewam etme cesaretinde bulundum. bence hiçte fena yapmadım. tarihi geçmiş konuya cevap yazılmaz soru sorulmaz diye sabit topikte göremediime göre bi sorunda yok. gün boyu forumda geziniyorum ve aradıımı bulmak epey emek gerektiriyor bakıyorumda bu yeni forum çöplük olmaması için çok telkinde bulunulmuş fekat fazla başarılı olnmamış. belkide ben bi acemi olmasam bu hassasiyeti göstermezdim, aradıım soruların cevapları bu kadar dağınık olmasaydı belki umrumda bile olmasdı, umrumda olmasdı değilde aklıma gelmesdi sanırım. o bakımdan arkadan gelen birşeyler öğrenmeye çabalayan çaylaklara bi güsellik yapın ve tarih felan gibi şeylere kafayı takmadan konu başlıyla alakalı yazacak bişiyiniz varsa yazın, sorunuz varsa sorun biz çaylaklarda nemalanalım inceden fena olmas sanırım
saygılar
-
08-05-2005 00:29 #32
birde bu esc lerin set up ları ne demek oluyo. nedir esc set up ı?
-
08-05-2005 01:33 #33
esc sine göre değişiyor bazı esc lerde fren ve geri gitmesüresi bazılarında kalkış hızı ve hızlanma son sürat ayarı ve fren süresi gibi bazı ayarlar demek oluyor.
-
08-05-2005 04:06 #34
barsi72 abi,
teşekkürler bilgi için
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)