2011 Antalya Radyo Kontrollü Model Uçak/Helikopter Yarışması
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 111
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 111 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
19-09-2010 00:05 #1
Bugün THK Antalya şubesinde yapılan ve yapılacak işler ile ilgili toplantıda konuşurken ortaya 2011 yılında Antalya'da bir RC uçak ve helikopter yarışması düzenleme fikri atıldı. Tabi modelcileri temsilen orada ben olduğum için araştırma görevi de bana düştü.
Şimdi sizlere sorum şu:
Bu sadece fikir halinde bir proje ama gerçekleştirilecek olsa bu yarışma için Antalya'ya gelir miydiniz ? daha önce bir yarışma tecrübeniz var mı ? ya da kendinize bu tip yarışmalarda şans veriyor musunuz ?
Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki ben bu konuda kesinlikle bir otorite değilim sadece düzenlenmesine ön ayak olmak gibi bir şansım olabilir. Bu başlığı da her türlü fikrinizi öğrenmek için açıyorum. Antalya'da olsun olmasın yarışmalar konusunda deneyimli her modelcinin fikir ve önerileri benim için son derece önemli.Konu Spunky tarafından (19-09-2010 Saat 00:07 ) değiştirilmiştir.
| Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
| Soaraction EP | Islander EP | HK-450 V2 | HK Yak 54 EPP |
** Soprano Sevenler Cemiyeti Bşk.Yrd. #2/2 **
-
19-09-2010 00:29 #2
Bu tip organizasyonlar birebir kişisel çalışma gerektirir. Anket sistemi bir organizasyonun olup-olmaması kararında etkili olmamalıdır. Çünkü herzaman yanlış sonuç verir
Hali hazırda yapılan yarışlarda bile (onroad-offroad-heli-uçak) istenilen yarışçı sayısına ve kalitesine ulaşılamamıştır.
Şahsi fikrim, anketi baz almak yerine sizler bu organizasyonu gerçekleştirebilmek için öncelikle düzenlenen bir organizasyona katılın. Oradan edindiğiniz tecrübelerle ve kişisel münasebetlerle Antalya'da nasıl bir organizasyon düzenlenebiliri masaya yatırın. Arkasından sponsor işini çok sağlam tutun. Bu süreç içersinde de forumda yarışa katılım yönünde alt çalışmaları yapın. Bu konuda iyi olanlar, aktif olanlar, yöneticiler, dernekler vb. ilgilileri burada bir başlık altında yarış için yaptığınız hazırlıklardan bahsederek motive edin. Gün geldiğinde yarış için elinizdekileri ortaya koyun ve katılımcı listesini oluşturmaya başlayın.
İyi forumlar.
-
19-09-2010 00:46 #3
Model uçakda Funfly kategorisi yarışma olursa gelirim.
Yarışma tecrübem var.
Şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum.İddalıyım.
Yarışma düzenlemenizi de isterim.
Kolaylıklar dilerim.Tutku HATİPOĞLU
E-mail: hatipoglututku@gmail.com
-
19-09-2010 09:49 #4
Helikopter ve model uçak yarışını ayrı günlerde yapmak lazım. Katılım sağlanacak imkanlarla orantılı olarak artar. Örneğin %40 lık Edge gösterisi ve Antalya'da var olduğunu sandığım jet modellerin gösterisi cazip hale getirecektir. Ben gelirim diyenlerin 1/3 ü katılacaktır.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
20-09-2010 19:08 #5
ekip olarak burdur'dan katılırız.
Engin ALP
-
20-09-2010 20:10 #6
Antalya da da eskiden yarışma yapılmaktaydı. İşin aslı sadece İzmir ve Denizliden gelenler oluyordu , bir kaç kez sağolsunlar Ankaradan Özgür ve Ahmet geldi.
Gruplar dağılınca kimse gelmedi ve sonucu olarak yarışmada yapılmaz oldu.
Öz eleştiri ; Bizde giderdik gruplar dağıldı eski lezzeti , gırgırı kalmadı gitmez olduk.
Eski günleri aramıyor değiliz.....................
%40 bitsin sözüm söz Metin abi.
Hatta %40 %35 %25
Carden %40 EDGE 540 3.00mt............DA-170cc
Comp ARF %35 Extra 330L 2.6mt......3W-106 B2
Pilot RC Sbach 342 %42 3.10mt......... DLE-170cc
3W-220 IB 4 flat
-
20-09-2010 20:45 #7
Evren merhaba,
Sadece tahminde bulunuyorum ... Belki önümüzdeki yaz için bir yarışma tertip etseniz ve şimdiden duyursanız ... Acaba hem ailece tatil hem yarışma şeklinde denk getirmeye çalışanlar olabilir mi ????
İşin doğrusu, cevabını bende bilmiyorum ...
-
20-09-2010 21:41 #8
Şimdi işin açıkçası durum şu ; THK Antalya şubesinde bir ara seçim yapıldı ve ben de haspel kader bu ekibin içinde buldum kendimi. Tüm ekip şu ya da bu şekilde havacılıkla ilgili ve hevesli insanlar. Genel başkan'ın da desteğini alarak Antalya Karain havaalanını faliyete geçirip bölgenin önemli havacılık kampüslerinden biri haline getirmeye gayret ediyoruz ama Mart ayında olağan kurul yapılacak ve tekrar seçim olacak. O nedenle herşey hazır olsa bile en azından şimdilik yaz ayları için organizasyon tertiplemek pek mümkün görünmüyor. Zaten dediğim gibi başlığı açmamın sebebi fikir ve ön bilgi almak. Mart ayına kadar ben elimden geleni yaparım, gerekli ön hazırlığı tamamlamaya gayret ederim, olur da yeniden seçilirsek en azından bahar aylarında organizasyonun resmi duyurusunu yapmış oluruz.
-
21-09-2010 00:36 #9
Mehmet Bey, mesajınızı atlamışım yeni gördüm. Bu konuda sizin ve klüpteki diğer arkadaşların da desteğini bekliyoruz. Açık konuşayım konu ortaya atılınca benim söylediğim şey aynen şuydu
- Ben uçağa acayip hareketler yaptırıyorum ama canım ne isterse onu yaptırıyorum bir disiplin içinde değilim, gördüğüm kadarıyla Antalya'daki bir çok arkadaş da öyle o yüzden Antalya içinde bir yarışma yapılacaksa benim duyduğum en iyi akrobasi pilotu Mehmet bey'miş bir kupa yaptırıp ona verelim olsun bitsin ama işi eğlenceli hale getirmek istiyorsak bunu Türkiye çapında yapalım diyince iş bu boyuta geldi.| Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
-
21-09-2010 09:10 #10
Evren , Antalya da pek cok modelci var belki 30-40 belki daha fazla . Ama bir araya asla gelemiyoruz. Insanlar bir sekilde koptu gitti. Ben defalarca Antalya da yarismalara devam edelim dedim, baska illerden katilim olmasa bile kopan modelcileri bir araya getirebilecegimizi savundum. Tekrardan ucuslara gelmelerini saglayabilirdik bu sekilde. Yarismadan sonra tekrar ucuslara gelmeye baslardi insanlar bunu daha oncede yasadik.
En azindan bunu yapabilirdik. Ama ben de dahil mucadele vermedik. Su an da THK yonetimi bu organizasyonlara en cok destegi veren yonetim . Hem bundan faydalanmali hemde yonetime destek vermek bize de duser.
Modelcileri bir araya getirebilecek bir organizasyon en azindan Antalya modelciligine katki saglayacaktir. 3 sene once yapilacak olan Antalya yarismasinin kupalari hala depo da duruyor. Belkide 4 sene . O zamandan bu zamana o kupalar yeni sahiplerini bekliyor. Ben sahsi olarak yarismalara uzun zamandir katilmiyorum ama herturlu destegi vermeye hazirim. Ama modelci oldugunu unutmus yada gelecek olan seyircilerden 3-5 ini modelci yapabilsek o bile bir kazanctir.Carden %40 EDGE 540 3.00mt............DA-170cc
Comp ARF %35 Extra 330L 2.6mt......3W-106 B2
Pilot RC Sbach 342 %42 3.10mt......... DLE-170cc
3W-220 IB 4 flat
-
16-10-2010 09:20 #11
merhabalar,
Ben bu hobiye yeni başladım..Antalyada yaşıyorum ,37 yaşındayım ve finans sektöründe çalışıyorum.Şuan WD4 ile uçmayı öğreniyorum ve motorunu güçlendirip uçurmak istediğim bir cap 232 uçağım var.Tabiki şuan yarışmaya katılacak durumda değilim fakat antalyada düzenlenen bu tarz etkinkik,toplantı vb. katılmak ve şehirimizde bu hobi ile uğraşan insanlarla tanışmak istiyorum.Bu toplantıların etkinliklerin belirli günleri varsa nereden takip edebilirim.
Görüşmek dileğiyle.
-
16-10-2010 09:26 #12
Tolga Bey ; ben uçakları pert ettiğim için bu ara katılamıyorum ama Cumartesi ve Pazar günleri arkadaşlar Karain Havaalanında toplanıyorlar. Pazar daha kalabalık oluyor.
-
29-10-2010 23:45 #13
kesin katılırım jet uçağm var konyaltında oturuyorum
Gazla Uçabilirsin, Ama Frenle Konamazsın.
-
30-10-2010 00:22 #14
Evren'ciğim, nasıl ki ülke nüfusunun çoğunluğu İstanbul'da ise modelci sayısı olarak da muhtemelen İstanbul en büyük kitleyi içermekte. Böyle bir yarışmaya da İstanbul'dan uçakla gelinemez. Yakın zamana kadar İstanbul'dan Antalya'ya karayolundan gelmek bir zulümdü! Ama artık yol çok iyi ve kolaylıkla gelinebiliyor. Demek ki iyi çalışılırsa bolca yarışmacı toplamak mümkün olur.
Yarışma için bence doğru zamanlama şart. Ailecek gelinip tatil ile birleştirme fikri bana göre uygun değil. Çünkü arabanıza ailenizi mi, valizlerinizi mi yoksa uçaklarınızı mı koyacaksınız? Haa evet tavana monte kayak kutuları gibi aksesuarlar ile hepsini sığdırmak mümkün ama bunu kısıtlı sayıda arkadaş yapacaktır. Bu nedenlerle ben yarışmanın baharda, turizm sezonu henüz açılmamışken, konaklama maliyeti düşükken yapılması gerektiği kanısındayım.
Örneğin ben 19 - 22 Mayıs'ta kongrede olacağım. Bir önceki hafta sonu bir yarışma yapılsa %99.9 katılırım. Yarışmaya katılmasam bile orada olurum! Zira hiç yarışma deneyimim yok. Olsa olsa bir spor sınıf funfly'da stick sallayabilirim!
Toparlarsak, benim önerim sezon öncesi (ve hatta net tarih vereyim, 14-15 Mayıs'ta) yapılması! Nasıl kendime yonttum değil mi?!
-
30-10-2010 00:27 #15
Sümer abi şimdi burada işler baya karışık, yeni bir klüple ilgili bir yönetim değişikliği söz konusu, kurum ve klüp organize çalışabilirse birşeyler yapmaya çalışacağız. Şimdilik ortam baya çalkantılı ama baharda olması gerçekten konaklama maliyetleri açısından önemli bir nokta. Yetiştirebilirsek çok iyi olacak.
-
30-10-2010 00:32 #16
-
30-10-2010 00:34 #17
Topla topla
Ben de anca bahara toparlarım bi filo
birilerinin nazarı değdi yer pilotu olduk bu ara...
-
30-10-2010 10:10 #18
evren abi hakan abinin gittiği harika oldu şahali abi çok iyi migrostaki sergide aramız iyidi valla bendede yarışma tecrübesi yok bi açıdan da önemli olan yer nerde yapıcaz bu işi
-
30-10-2010 10:30 #19
Yapılacak olursa tabi ki Karain'de olacak, şimdiden çok heveslenmeye gerek yok. Olup olmayacağı kesin değil. Yapılacak olursa ulaşım konusunda birşeyler yapılacaktır kafana takma.
-
30-10-2010 20:02 #20
evren abi şahali abiye sordum senin söylediklerinin aynısını dedi ben haber veririm sana haftaya yada kurban'a doğru yaparız dedi
inşallah olur
Konu sintar96 tarafından (30-10-2010 Saat 21:07 ) değiştirilmiştir.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)