24 Ekim 2010 | Drift Yarışı

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 184
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 184 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 10 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    24 Ekim 2010 Pazar günü hepinizin bildiği gibi HobbyRC Büyük Buluşması olacak. Organizasyona renk katmak amacıyla katılımı ücretsiz olacak bir Drift Yarışı organize edelim istedik. Bu konuda hem üyemiz olan hem de RCDrifttr Adminlerinden olan Gökhun kardeşimizden büyük destek aldık, sağolsun. Şuan bu yarış için bazı çalışmalar ve alt yapı hazırlıkları yapılıyor..

Yarış katılım hacmi yüksek olursa iyi bir ödül düşünüyoruz.

Kurallar, düşünülen pist çizimi ve detayların bir çoğunu bu akşam Gökhun bu başlık altında yayınlayacak. Detaylar yayınlandıktan sonra sorularınızı burada sorup cevaplarını yine bu başlıkta alabilirsiniz.

İnşallah katılımlı ve keyifli bir etkinlik olur.

Sevgiler

şükrü abi nitrolularda yarışabilcekmi ??

hotbadies TCX (yolda)
    tamiya ta-05 vdf gold
    ken block vxl
    e-revo vxl

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Selamlar;

Malesef ki nitrolular pist boyutu ve eşleştirmelerdeki bütünlük sebebi ile dahil değil, katılım için aşağıda belirttiğim kuralları ve detayları ilgi ile okumanızı, katılım yapmak isteyen kişilerin;

01 - Adı-Soyadı - katılmak istediği Model - Kullanacağı Motor Gücü
    02 - ...

şeklinde sıralamaya dahil olmasını rica ediyoruz. Kurallarda da okuyacağınız şekilde araçlara güçleri dahilinde bir gruplama ve klasman yaratarak yarışmak niyetindeyiz.

İlgili soruları cevaplayabilirim.
    Teşekkürler.

Yarışma Pisti;

Pistimiz 12 metre*6 metre bir alan üzerinde, tek yönlü, 2 puan alınacak apex geçişi, 1 kırmızı işaretli "kiss the wall" ile toplam 7 farklı açı ile drift yapmayı gerektirecek bir layout üzerine kurulu olacak.

24 Ekim 2010 Hobby RC Buluşması
    R/C Drift Genel Kuralları

 Yarışmaya sadece 1/10 ölçekli elektrikli otomobiller katılabilir. Mini sınıfı kabul edilemez.

 18T fırçalı motor dahil ve üzeri, 9t fırçasız motor dahil ve üzeri aynı klasmanda SPORT klasmanında, daha düşük turn değerlerinde olan araçlar EXPERT klasmanında yarışacaktır. Araçların bilgilerinin yarışma öncesinde forumda yayınlanan listelerde ve yarışmanın startının verilmesinden bir saat önce ilgililere bildirilmesi gerekmektedir.

 Yarışma alanında yapılacak kura çekiminde, klasmanı içerisinde eşleşen araçlara kapı numaraları verilecek, bu kapı numaraları yarışma öncesinde araç bodysheel üzerine, yarışmacı tarafından uygulanacaktır.

 Yarışma da aerodinamik bodysheel kullanmak yasaktır.

 Tüm araçların üzerlerinde realistik bodysheel bulundurmaları zorunludur.

 Araçlarda dish type denilen aerodinamik lastik jant kullanımı yasaktır.

 Araçlarda 24mm ve 26mm genişliğinde lastik kullanılabilir. Ancak kullanılan lastiklerin drift lastiği olması zorunludur. ABS, PVC ya da kauçuk lastik üzerine elektrik bantı kullanımı kabul edilemez.

 Kullanıcı radyo frekansları önceden ilgililere belirtilmelidir.

 Motor KV, turn kısıtlaması yoktur, Ancak yarışma öncesinde araçlar incelenecek ve SPORT ve EXPERT kategorileri belirlenecektir. Araçlar o kategorilerde ikili gruplar halinde yarışacak ve eleme usulü şampiyon belirlenecektir.

 Pil seçiminde 2s, 7.4V li-po ve 7.2V 6 cell nimh ya da nicd kullanılabilir. KESİNLİKLE hardcase kutuya sahip olmayan li-po pil kullanımı yasaktır.

 Pist, forum sayfalarında belirtildiği dizaynda, 12 metre x 6metre boyuta yarışma öncesinde kurulmuş olacaktır.

 Yarışma esnasında piste yaya girmek, yarışmacı haricinde araç kullanımı yasaktır.

 Yarışma öncesinde toplu halde belirli bir zaman antrenman turlarına izin verilecektir. Bu zaman dâhilinde toplu kullanımda hasar alma, çarpmalar yaşanabilir. Yarışmacı kendinden sorumludur.

 Yarışma, pist üzerindeki ZONE 1 ve ZONE 2 de clipping point üzerinden ön kısım yakın geçme, ZONE 3 üzerinde “kiss the wall” a arkadan yakın geçme şeklinde değerlendirilecektir. Her nokta farklı renklerde tebeşir ile belirlenmiş şekilde hazır olacaktır. Aracın hangi renk üzerinden geçtiği hususuna göre puanlama yapılacaktır. Her zone başında bir görevli değerlendirmeyi not alacaktır.

 İkili grup şeklinde piste çıkan araçlar, start çizgisinde önlü arkalı start alacaktır. Tek turun tamamlanması ardından, önde olan araç arkada şeklinde tekrar start alınacaktır. Yapılan iki turun puanları toplanıp toplam puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

 Yarışma içerisinde araçların birbirine temas etmesi ile yoldan çıkmaları o turun iptali sebebidir. O sebep ile temaslardan kaçınılması tavsiye olunur. Drift, birbirini geçme yarışı değildir. Önde bitiren aracın ekstra puan alması söz konusu olmayacaktır. Ancak zorunlu hallerde birbirini geçme yaşanması olasıdır.

 Her ZONE 10’ ar puan üzerinden toplam 30 puan, 10 puan araç görsellik ve de 10 puan da akıcı ve görsel drift sunumu üzerinden toplam 50 puan üzerinden değerlendirilecektir.

 Eğlence ve show amaçlı iki klasman birincileri son turda birbirleri ile eşleşebilir, görsel bir drift istenebilir. Ancak bir şampiyona kıstası altında yapılacak yarışma söz konusu olduğunda, bu yarışma için de tüm genel kurallar ve puanlama kuralları geçerlidir.

 Yarışma turları arasında ve elemelerde pil değişimi, lastik değişimi gibi tamiratlar yasaktır. Ancak konektör takmak, çıkan rodu takmak şeklinde müdahalelerde bulunulabilir.

D-BOX, GYRO v.b. kullanmak kesinlikle yasaktır.
    Konu gkhunk tarafından (16-10-2010 Saat 01:07 ) değiştirilmiştir.
    TB Evolution V CS % 2.072 | SPEED PASSION | SANWA M11X | SAWÖX | INTELLECT

Eline sağlık Gökhun..

24 Ekimi daha eğlenceli hale getirmek için böyle bir yarışın çalışması içine girildi. Yukarıda da belirttiğim gibi katılım tamamen ücretsiz, amaç keyifli vakit geçirmek.. Fakat; emin olun arka planda, başta Gökhun olmak üzere arkadaşlar bu konuya vakitlerini harcıyor ve emek sarf ediyorlar. İnşallah gereken ilgi oluşur.

Ayrıca; yarışı resmi bir havaya büründürüp, ben yapabilir rmiyim, acaba zor mu olur demeyin, tamamen eğlence amaçlı kurgulanmış bir yarış. Yukarıdaki kriterlere uygun 1/10 elektrikl on road bir aracınız varsa mutlaka katılmalısınız..

Sevgiler
    Konu 100kmh2sn tarafından (13-10-2010 Saat 09:37 ) değiştirilmiştir.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    K.K.T.C./Ankara
    Yaş Yaş
    26
    Gökhunum Ellerine sağlık Bana senin arabanın arka salıncağindan 1 yedek fazla varsa ve bana verirsen bende katilmak isterim eğlencesine Trf 416 İle.Umut abibden hepsini sen almişsin daaa Arka salincaği kırık Öyle yatiyor En son Yavru Pist \ Ankarada Nitrolu araçlar ile yarişirken Bir 1\8 nitro aracın aracıma çarpmasından dolayı kırılmıştı da =)) Neyse Haberini Bekliyorum

Ve İsmimi Ekliyorum.. Hadi hAyırlı olsun Ama tamamen beceriksizim bu dirfy işinde deneyelim bakalım

1) Yavuz SOYLU - Tamiya TRF 416 WE - Speed Passion Gt 2.0 Pro esc Sp 7.5r Motor 2.4 ghz..
    My Race Setup
    Serpent S411 Sanwa M11x Speed PassionGt Pro2.0\Citrix Stok/\5.5r\7.5r\13.5r
    LRP
    Pulsar3/LRP 14a Adaptör-Speed Power 5000mah 45-80c 2s

Pist çok basit. Herkes rahatlıkla yarışabilir eminim. Kuralları düzenleyen Gökhun'a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. O tarihlerde İstanbul'da olamayacağım için kendisinden af diliyorum.

Lütfen yarışmaya katılacak bütün arkadaşlar kuralları iyi okusunlar. Her ne kadar eğlence amaçlıda olsa yarışmayı hazırlayan kişi için bunu böyle yapalımmı şöyle yapalımmı gibi sorular can sıkıcı olur. Kurallar gayet açık ve net. Uyulduğu sürece herkes mutlu kalır.

TA05 VDF CounterSteer 96% /SpeedPassion GT 2.0 LPF Carbon Black Edt./ Team Orion Vortex Race 7.5/Victory 45c/LRP 2.4

2.Uğur GÜNDER : Hotbodies CYCLONE S / Yeah Racing Drift V2 3300 kVa 13T / Airtronics MX-Sport 2.4

Çok iddalıyım yarışmacı arkadaşlara başarılar Fos cıkmazsak eyidir
    Konu alonewolftr tarafından (13-10-2010 Saat 12:37 ) değiştirilmiştir.
    HOBBY RC & RCDRIFT 24 EKİM DRIFT ŞAMPİYONASI SPORT CLASSMAN 1. & DRIFT ŞAMPİYONU

Jul 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Ben de arabamı ilk defa kullanacağım ve ilk defa drift yapacağım, hadi hayırlısı.

3) Tolga Şeremet - Tamiya TT01E - Stok motor, esc - 2.4 ghz

Şükrü bey gereken ilgi olacak tır emin olun , çok ta eğlenceli geçeceğini düşünüyorum.

Bu arada Body konusunda : Aynı body sahip arkadaşlarımız olabilir farklı olmasını isteyen arkadaşlarımız olabilir bu kıstas ta acaba kullanacağımız body lerimizi burada göstersekmi 1 fotografları ile ?

Tabiki yönetim açısından kabul görmez ise msj hakkımda ki değişiklik ile ilgili değişim hakkı adminlerce uygulanabilir.

Benim yarışmada kullanacağım aracım.

Konu 100kmh2sn tarafından (13-10-2010 Saat 13:17 ) değiştirilmiştir.
    HOBBY RC & RCDRIFT 24 EKİM DRIFT ŞAMPİYONASI SPORT CLASSMAN 1. & DRIFT ŞAMPİYONU

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Alıntı Jarjaryan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhunum Ellerine sağlık Bana senin arabanın arka salıncağindan 1 yedek fazla varsa ve bana verirsen bende katilmak isterim eğlencesine Trf 416 İle.Umut abibden hepsini sen almişsin daaa Arka salincaği kırık Öyle yatiyor En son Yavru Pist \ Ankarada Nitrolu araçlar ile yarişirken Bir 1\8 nitro aracın aracıma çarpmasından dolayı kırılmıştı da =)) Neyse Haberini Bekliyorum

Ve İsmimi Ekliyorum.. Hadi hAyırlı olsun Ama tamamen beceriksizim bu dirfy işinde deneyelim bakalım

1) Yavuz SOYLU - Tamiya TRF 416 WE - Speed Passion Gt 2.0 Pro esc Sp 7.5r Motor 2.4 ghz..

Yavuz, arka salıncak var bende, istersen kargo yapayım sana, ya da orada hemen değiştirirsin iki sn. de.

benim araç da orada olacak, aracı olmayan birine benim şaseyi de veririm ama % 2.072 Countersteer ile çok zor

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Arkadaşlar, eğer tek klasman da (misal Yavuz gibi) tek kalan olur ise onu da dahil ederek tek klasman da free spec bir yarış düzenlenecek, onu da ayrıca belirtmek isterim. Ancak klasmanda iki kişinin olması o klasmanda yarış olabileceği konusunda yeterli.

Katılımcı listesi;

Expert Class

Sport Class
    1) Uğur GÜNDER : Hotbodies CYCLONE S / Yeah Racing Drift V2 3300 kVa 13T / Airtronics MX-Sport 2.4
    2) Tolga Şeremet - Tamiya TT01E - Stok motor, esc - 2.4 ghz

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Aero kep ve truck tipi kep olmadıkça her kep kullanılabilir. sadece kep birincisi diye birşey seçmeyeceğiz, sadece drift konusundaki puanlamanıza artı olacak, birebir aynı kep zaten olmaz, ama olursa da önemli değil.

o sebep ile konu sadece katılımcı listesi için güncel tutulsun derim. Kep resimlerini paylaşmamız gerekli değil.

ah ya o gün orada olmam lazımdı benim. Kpssden nefret ettim.

TA05 VDF CounterSteer 96% /SpeedPassion GT 2.0 LPF Carbon Black Edt./ Team Orion Vortex Race 7.5/Victory 45c/LRP 2.4

Apr 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    36
    4. Cenk BAZLAR
    benide yazın Ta05 v2 speed passion 4000kv motor ve stok esc 2.4ghz. birtane de stok e10 var onunlada takıla bilirim....)))))

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Katılımcı listesi;

Expert Class
    1) Yavuz SOYLU - Tamiya TRF 416 WE - Speed Passion Gt 2.0 Pro esc Sp 7.5r Motor - 2.4 ghz..

Sport Class
    1) Uğur GÜNDER : Hotbodies CYCLONE S / Yeah Racing Drift V2 3300 kVa 13T / Airtronics MX-Sport 2.4
    2) Tolga Şeremet - Tamiya TT01E - Stok motor, esc - 2.4 ghz
    3) Cenk BAZLAR - Ta05 v2 - speed passion 4000kv - 2.4ghz

Parçalarım e10 cerez geliyor zaten bak geçen den şase yi hatırla dokunma toz olursun

Alıntı cbazlar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4. Cenk BAZLAR
    benide yazın Ta05 v2 speed passion 4000kv motor ve stok esc 2.4ghz. birtane de stok e10 var onunlada takıla bilirim....)))))

Apr 2008
    Nereden Nereden
    K.K.T.C./Ankara
    Yaş Yaş
    26
    Alıntı gkhunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavuz, arka salıncak var bende, istersen kargo yapayım sana, ya da orada hemen değiştirirsin iki sn. de.

benim araç da orada olacak, aracı olmayan birine benim şaseyi de veririm ama % 2.072 Countersteer ile çok zor
    Gökhunum orada hallederiz en fazla 10 dk alır zaten =) Umut abiye söylemiştim zaten 2 hafta kadar önce eğer genede yetişmez ise senden alırım =) Oo o günü iple çekiyorum Kaldi 10 Kısa gün!!
    My Race Setup
    Serpent S411 Sanwa M11x Speed PassionGt Pro2.0\Citrix Stok/\5.5r\7.5r\13.5r
    LRP
    Pulsar3/LRP 14a Adaptör-Speed Power 5000mah 45-80c 2s

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Alıntı Jarjaryan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhunum orada hallederiz en fazla 10 dk alır zaten =) Umut abiye söylemiştim zaten 2 hafta kadar önce eğer genede yetişmez ise senden alırım =) Oo o günü iple çekiyorum Kaldi 10 Kısa gün!!
    Tamam ben yanımda getireceğim, bu arada senin aracı da incelemiş olurum.

Listeye başka katılım?

Oct 2008
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    39
    Kayhan Ketenci - Hotbodies Cyclone S - Mamba max pro 8.5t - 2.4
    Losi 8ight 2.0-T Race Roller - At kelebeği
    Losi 8ight 2.0-B Race Roller - Beyaz Kelebek
    X-Ray T3'12 Arı gibi sokan kelebek