24 Ekim 2010 | Drift Yarışı

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 184
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 184 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 10 Sayfadan BirinciBirinci 123456 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Güncel Katılımcı listesi;

Expert Class
    1) Yavuz SOYLU - Tamiya TRF 416 WE - Speed Passion Gt 2.0 Pro esc Sp 7.5r Motor - 2.4 ghz.
    2) Kayhan Ketenci - Hotbodies Cyclone S - Mamba max pro 8.5t - 2.4
    3) Memduh İmre - maverick clio II 15t brushed - 2,4 Ghz.
    4) Volkan SAYIN HPI E10 Stokkral 17 T driftMeister 27,095

Sport Class
    1) Uğur GÜNDER : Hotbodies CYCLONE S / Yeah Racing Drift V2 3300 kVa 13T / Airtronics MX-Sport 2.4
    2) Tolga Şeremet - Tamiya TT01E - Stok motor, esc - 2.4 ghz
    3) Cenk BAZLAR - Ta05 v2 - speed passion 4000kv - 2.4ghz
    4) Volkan Hasköy-strada tc-9t ezrun-26.975
    5) Alper Goldenberg-TA05 v2-stock motor,esc - 2.4ghz
    6) Ayhan Çelik - Strada Tc 9t brusless - 2.4 Ghz yada 27.195 Mhz
    7) Hakan ÖZÇAKIR - Tamiya TA05 - eZrun 9t (4300kv) - 2.4ghz veya 40.775

TB Evolution V CS % 2.072 | SPEED PASSION | SANWA M11X | SAWÖX | INTELLECT

yarışa katılıcağım araç ve (kumandam)

TA-05 V2 DRİFT
    ---------------------------
    ÇOK YAKINDA
    HPİ SPRİNT 2 DRİFT

Ben katılamayacağım.Drift aracım yok.Fakat bir kardeşimin bana lipo sorması üzerine kuralların bazılarını ve sayfalardaki mesajları okudum.Ama ne yazık ki anlamadığım bir nokta var.Bir önceki büyük buluşmada da drift yarışı düzenlenmişti.Onda bu kadar katı kurallar yoktu.Ayrıca şimdi herşey tamam araç sistem vs. hardcase liposu olamayan giremeyecek.Ben kurallar neden böyledir demiyorum fakat bir önceki yarışmayı bu kadar tehlike var derken düşünülmedi yada şimdi sadece liposu hardcase olmayan kardeşlerimizin yada arkadaşlarımızın katılımı kısıtlanıyor yada en önemlisi eylencesine yada keyif alalım denilen böyle bir organizasyondan dolayı bir çok kişi tarafından tepki alacağınız da kesindir.Sakın yanlış anlamayın beni sadece herkesin katılabileceği bir grup daha olsun dediğiniz gibi sorumluluk zaten kendilerinin o şekilde onlar da eylenebilsinler.Yanlışlarım varsa lütfen düzeltin ama sakın olaki bu ep katagorisindeki araç yarışlarında zorunlu demeyin.Yoksa sizlere daha önce yapılan drift yarışmasını hatırlatmak isterim
    Rc Team 216
    Traxxas Slash 4x4 Platinum Edition Mamba Max Pro + LRP X12L Short Course 550 BL - RPM - Pro-Line Street Fighter

Nov 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    25
    Alıntı turuncu779 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben katılamayacağım.Drift aracım yok.Fakat bir kardeşimin bana lipo sorması üzerine kuralların bazılarını ve sayfalardaki mesajları okudum.Ama ne yazık ki anlamadığım bir nokta var.Bir önceki büyük buluşmada da drift yarışı düzenlenmişti.Onda bu kadar katı kurallar yoktu.Ayrıca şimdi herşey tamam araç sistem vs. hardcase liposu olamayan giremeyecek.Ben kurallar neden böyledir demiyorum fakat bir önceki yarışmayı bu kadar tehlike var derken düşünülmedi yada şimdi sadece liposu hardcase olmayan kardeşlerimizin yada arkadaşlarımızın katılımı kısıtlanıyor yada en önemlisi eylencesine yada keyif alalım denilen böyle bir organizasyondan dolayı bir çok kişi tarafından tepki alacağınız da kesindir.Sakın yanlış anlamayın beni sadece herkesin katılabileceği bir grup daha olsun dediğiniz gibi sorumluluk zaten kendilerinin o şekilde onlar da eylenebilsinler.Yanlışlarım varsa lütfen düzeltin ama sakın olaki bu ep katagorisindeki araç yarışlarında zorunlu demeyin.Yoksa sizlere daha önce yapılan drift yarışmasını hatırlatmak isterim
    Diğer yarışlardan bilgim yok fakat böyle bir durum varsa bende merak ediyorum ;Eğlence amaç ise katı kurallara gerek yok tadında olsun

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Alıntı repla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarışa katılıcağım araç ve (kumandam)

Repla, katılım yapmak ise niyetin, lütfen bilgilerini tam belirt, resim ile malesef kayıt olamıyor.

Alıntı volkan740 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diğer yarışlardan bilgim yok fakat böyle bir durum varsa bende merak ediyorum ;Eğlence amaç ise katı kurallara gerek yok tadında olsun

Arkadaşlar daha profesyönel düşünüyoruz. Eğlence anlayışınız bu şekilde olmayabilir. Ancak görülen o ki bu yarışma kurallarına katılım yapmak isteyen kişi sayısı şu an 11, geçen yarışma da o kadar kolay olmasına rağmen nedense 3 kişi katılım gösterdi.

Kurallarda değişiklik olmayacaktır, bilginize;

Hard case olmayan lipo sahibi olarak şu fikri yürüttüm:

Aracı ilk defa eline alacaklar da bu yarışmaya katılabiliyor (ben cesaret edemedim helal olsun). Yanlış bir harekette yanındakinin arabaya bindirir de olası bir kırım yaşanırsa, bu kırımın hardcase olmayan lipoyu etkilemesi daha kolay. Lipo dediğimiz meretin etkilenmesi demek, aracınızın tamamen yanması demek. Böyle bir durumda size çarpan aracın sahibine kızacaksınız. Fakat kimse deneyimli olmadığı için burada suç kimsenin olmayacak.

Ek olarak aracın yanmasını geçtim, seyircilere sürücülere vs. da bir zarar gelebilir. Yani kısaca yarışta can sıkıcı olaylar olmasın diye böyle bir önlem alınmış anladığım kadarıyla.

HRC ya da RCDTR yönetimiyle bir bağlantım yok, kişisel düşüncelerimdir. Kalabalık ediyorsa silinmesi serbesttir.
    Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

Nov 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    25
    Profesyonel eğlence olacak Oda güzel..

Tamam yorumlarınız ve kesin katı bir şekilde kurallarda bir değişiklik olmayacaktır dediğiniz için teşekkür ederim.Hazar dediğine katılamayacağım.Nedeni ise sanki bu lipoları biz 80-90 km hızlardaki araçlarda kullanmıyoruz.Araçlarımız herhangi bir kırım olduğunda ben bu zamana kadar hiç bir arkadaşımın kırım esnasında patlayan yada liposuna gelen bir zararı görmedim.Hele ki bu drift araçlarında hızı ancak 14 km/h olurken böyle birşeyin olabilmesi için sanırım drift lastik denilen şeyler artık dişli olarak üretilmeye başlandı.Neyse konuyu fazla kirletmemek adına daha fazla birşey yazmayıp konudan çıkacağım.Umarım biri hazarın dediği gibi bir kırım yaşar ve liposu patlar biz de en azından 10.000.000 da bir olabilecek bir gösteri izlemiş oluruz.
    Rc Team 216
    Traxxas Slash 4x4 Platinum Edition Mamba Max Pro + LRP X12L Short Course 550 BL - RPM - Pro-Line Street Fighter

abi onu bırakın da hardcase denilen olay zatne plastik kutudan ibaret eğer yanma olucak kadar bi kaza olsa zaten plastik de delinir yoksa çok kişi biliyorum offroad da normal lipo kullanan liposu uçan bilmem ne ama hiç bişey olduğunu görmedim.. Kurallar değişsin demiyorum ama ne biliyim bu kadar bu konu düşünülüyorsa o zaman ilk başlayan kişi gelicek araca çarpıcak ya kırım olur sa o zaman napıcaz ?

Rc Drift Garage
    (Sakura Zero S Drift Mod) Sakocan| Cerete (Jammin Crt.5 Mini Truggy)

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Kırımlarınızdan ve araçlarınızdan kendileriniz sorumlusunuz. O sebep ile çarpmamaya özen gösterin diye belirttik ve önleme maksatlı önlü-arkalı çıkaracağız araçları.

Hardcase olmayan piller, otomobil için üretilmiş değildir!!! Bu açık ve net.. Multi purpose olan bir pili sizler araçlarınızda kullanıyor iseniz bu sizlerin tercihi, o sebep ile pil konusunda eğer lipo piliniz hardcase ve 7.4V ise ve katılmak da istiyorsanız, buyurun katılın. Ayrıca nimh ve nicd kullanımı da elbette ki serbest.

Adı üstünde yarışma olan bir konuda kurallar vardır. Uygun ise girer, uymaz ise uzaktan keyifiniz dahilinde izlersiniz. Elektrikli model otomobil kategorisinde HİÇBİR yarışma organizasyonunda Hardcase olmayan lipo pil kullanımı serbest değildir.
    Konu gkhunk tarafından (13-10-2010 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir.

Kesinlikle katılıyorum Sertan abi ye. İnsanların hevesini kursağında bırakmayın yazıktır. Nihm vya Nicd batarya ile lipo aynı performansı vermiyor bence bu daha büyük haksızlık. Üstelik birçok arkadaşımın normal lipolar ile kırım yaşadığnı hatta esclerin alev almasını gördüm ama lipo patladığını hiç görmedim ki Lipo pilleri aracn tavanında taşınmıyor nihayetinde bir pil yvası içinde ve dışında da kep koruması var. Üstelik bu Uluslar arası bir drift yarışmasıda değil. Bu kadar katı kurallar niye anlamış değilim. Hiç değilse biraz anlayışlı olun bu fiber bantlar ile kaplanan lipo pillerin yarışta kullanılabilmesine izin verin. Sertan abi örnek bir resim koyarsan sevinirm Saygılarımla....
    Konu tayfun0029 tarafından (13-10-2010 Saat 22:08 ) değiştirilmiştir.
    Sakura Zero S 4s lipo 100km
    Team Associated B44 Factory Team
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

Arkadaşlar yarış istediniz isteğiniz gerçekleştirildi. Herkes profesyonel anlamda bir yarış deneyimi tatsın dedik oda gerçekleştirildi. Şimdi hardcase münakaşı yapılıyor. Diyelim ki yarışa giren arkadaşlarımızdan birisi 750-1000 lira para vermiş ve gitmiş profesyonel bir yarış şasesi almış. Özellikle TC-D, VDF, DRB, Ta03f pro vs gibi pili enlemesine olup herhangi bir koruyucusu bulunmayan şaseleride düşünürsek. yine 350-500 arası para vermiş kaliteli bir elektronik almış. Ancak hardcase liposu yok. Birisi geliyor konuşulan şu ortalama 14kmh hızla bu araca çarpıyor. Pil zaten darbelere en açık elektronik. pil kullanımdan sıcak direk şişerek patlıyor ve aracı yanıyor. Kim bunun sorumlusu tabi ki yarışı oluşturanlar çünkü kurallarda her türlü lipo serbest denmiş. Ama hardcase lipo olacak ibaresi olsaydı kimse suçlu olmayacaktı dimi?

Lütfen biraz gerçekçi olalım. Ne kadar eğlencesinede olsa birinin gelip bir araca çarpmayacağı ne malum. Siz önleminizi alında sonra istediğiniz kadar eğlenin.

TA05 VDF CounterSteer 96% /SpeedPassion GT 2.0 LPF Carbon Black Edt./ Team Orion Vortex Race 7.5/Victory 45c/LRP 2.4

Jul 2009
    Nereden Nereden
    İst/Tuzla
    Yaş Yaş
    27
    o zaman normal lipo kullanların kategorisi ayrılsın onlar kendi arasında kapışsın böylece zararı göze alanlar o kategoride yarışır kimsenin içinde ukte kalmaz.
    Ofna Ultra GTP2-e 1512 1,5 Y + MMM
    Jammin Crt.5-e KD36-60-07L + Hobby King 120A
    Tamiya Ta05 V2 LRP Vector K4 8,5T + MMP

RC Team 216

Tamam yorumlarınız ve kesin katı bir şekilde kurallarda bir değişiklik olmayacaktır dediğiniz için teşekkür ederim.Hazar dediğine katılamayacağım.Nedeni ise sanki bu lipoları biz 80-90 km hızlardaki araçlarda kullanmıyoruz.Araçlarımız herhangi bir kırım olduğunda ben bu zamana kadar hiç bir arkadaşımın kırım esnasında patlayan yada liposuna gelen bir zararı görmedim.Hele ki bu drift araçlarında hızı ancak 14 km/h olurken böyle birşeyin olabilmesi için sanırım drift lastik denilen şeyler artık dişli olarak üretilmeye başlandı.Neyse konuyu fazla kirletmemek adına daha fazla birşey yazmayıp konudan çıkacağım.Umarım biri hazarın dediği gibi bir kırım yaşar ve liposu patlar biz de en azından 10.000.000 da bir olabilecek bir gösteri izlemiş oluruz.
    Çok özür dilerim ama siz nasıl bir temennide bulunuyorsunuz. Kınıyorum!!!

TA05 VDF CounterSteer 96% /SpeedPassion GT 2.0 LPF Carbon Black Edt./ Team Orion Vortex Race 7.5/Victory 45c/LRP 2.4

Alıntı burakk7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birisi geliyor konuşulan şu ortalama 14kmh hızla bu araca çarpıyor.
    İsmin burak sanırsam.Bak görüyor musun acaba benim de ismim var birisi olarak nitelendirdiğin insan benim.Ben kurallar değişsin demedim.Herkes kendi sorumluluğunda başka bir katagori yapılarak insanları bu zevk den mahrum bırakmayı dedim sadece.O zaman ben de şöyle diyeyim.Biri çıkar lipo kırım esnasında darbe alır patlar biri çıkar yanlamasına konulan lipo pil zaten darbelere en açık elektronik diyor.bu kadar nazik olan bir bataryayı demek ki bzide akıl yok ki drift araçlarından daha hızlı araçlarımızın üstüne koyup kullanıyoruz.Eğer sen drift aracıyla bu dediklerini yapıyorsan ve yarışmaya katılıyorsan gerçekten de tehlikelisin kardeşim.Bir de drift aracında hiç liponun ısındığına şahit olmadım.Sen 1/1 araçda mı kullanıyorsun yoksa ki lipo bu kadar şişiyor.

Ayrıca gökhun ben demedim ki zaten bu kural serbesttir diye.Hala bana bu hatırlatmayı yapıyorsunuz.Ben de bunu anlamıyorum.Ben sadece diğer arkadaşlarımız da eylensin istedim ki biz pendik F1 otoparkında kartal'da arkadaşlarımız ile 4-5 araç birlikte o kadar drift yaptık ama nedense çarpmalardan dolayı ne bir kırım oldu nede başka birşey.
    Rc Team 216

May 2008
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    32
    Lipo nasıl patlar ?? Şu drift yaparken kırım esnasında patlar diyenler cevap verebilirmi acaba ? ben 2.5 senedir lipo kullanıyorum çok hırslıda araç kullanırım arada hücresi bozulan lipolarıma tornavida, şiş. çivi v.s batırırım patladığını pek göremedim ???? işkembeden sallamayalım lütfen biraz mantıklı konuşun...
    Hyper 10SC full mod

İsmin burak sanırsam.Bak görüyor musun acaba benim de ismim var birisi olarak nitelendirdiğin insan benim.Ben kurallar değişsin demedim.Herkes kendi sorumluluğunda başka bir katagori yapılarak insanları bu zevk den mahrum bırakmayı dedim sadece.O zaman ben de şöyle diyeyim.Biri çıkar lipo kırım esnasında darbe alır patlar biri çıkar yanlamasına konulan lipo pil zaten darbelere en açık elektronik diyor.bu kadar nazik olan bir bataryayı demek ki bzide akıl yok ki drift araçlarından daha hızlı araçlarımızın üstüne koyup kullanıyoruz.Eğer sen drift aracıyla bu dediklerini yapıyorsan ve yarışmaya katılıyorsan gerçekten de tehlikelisin kardeşim.Bir de drift aracında hiç liponun ısındığına şahit olmadım.Sen 1/1 araçda mı kullanıyorsun yoksa ki lipo bu kadar şişiyor.

Ayrıca gökhun ben demedim ki zaten bu kural serbesttir diye.Hala bana bu hatırlatmayı yapıyorsunuz.Ben de bunu anlamıyorum.Ben sadece diğer arkadaşlarımız da eylensin istedim ki biz pendik F1 otoparkında kartal'da arkadaşlarımız ile 4-5 araç birlikte o kadar drift yaptık ama nedense çarpmalardan dolayı ne bir kırım oldu nede başka birşey.
    Sertan abi şu kapladığın 2s lipoların resmini koyabilirmsn? Onların Hardcaseden çok bi farkı yok görünce izin verirler Heralde...
    Sakura Zero S 4s lipo 100km
    Team Associated B44 Factory Team
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

ya abi ben vermişim 750 1000 tl dediğiniz gibi.. Biri geldi küçümseme değil ama e10 la afedersiniz öküz gibi vurdu dagıttı aracı oldu o zaman fiyatına göre kategori yapalım ? Ayrıca şimdiye kadar da o kadar şişik yada ısınmış pile tahsin abinin kac kere tornavida soktuğunu yerlere attığını gördüm hiç de yandığını görmedim nedense :S Neyse uzatmayalım böyle giderse prof düşünmeyem katılamıycak böyle giderse e nerde kaldı bu işin eğlencesi buluşmanın anlamı ?
    Konu STeeL tarafından (13-10-2010 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.

Rc Drift Garage
    (Sakura Zero S Drift Mod) Sakocan| Cerete (Jammin Crt.5 Mini Truggy)

Zippy Flightmax 2S 5000mah 40C Lipo

Maksat ortalığı karıştırmak yada kuralları değiştirmek değil.siz dersiniz ki araçlarınızın sorumluluğu kendinize ait ve onların da yarışını en son yaparsınız gibi.Bu benim düşüncem illa olsun demiyorum tekrardan.

Ayrıca summit ile turnigy 5000mah 30C ilpolar ile dereye girmiş biriyim.Lipolarım da ne bir şişma ne ısınma nede başka birşey olduğunu görmedim Ben her zaman derim ki biraz araştırın da o şekilde ürünleri alın.Adamlar summit ile 20C lipo veriyor alın kullanın da göreyim.lipolar 2 günde şişecektir.Bunu deseniz yerden göğe kadar haklı olursunuz.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    • Dosya tipi: jpg 1.jpg‎ (53,0 KB (Kilobyte), 40x kez indirilmiştir)
    • Dosya tipi: jpg 2.jpg‎ (54,8 KB (Kilobyte), 151x kez indirilmiştir)
    • Dosya tipi: jpg 3.jpg‎ (51,4 KB (Kilobyte), 25x kez indirilmiştir)
    Konu turuncu779 tarafından (13-10-2010 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.
    Rc Team 216

May 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    37
    Evet bende Drift yarışına katılmak istiyorum ,bir bu kalmıştı yarışmadığım

Bana normal olan bir on-road aracı bu tarzda bir yarısa katılmak istediğimde Drift lastiği dışında neler yapmam gerektiği konusunda (Amortisör setupı, diffransiyel setupı vs ) bilgisi olan arkadasların önerisi varsa almak isterim

Alain Sarafyan / HPI Sprint 2 Flux / Tekin RS Pro / Novak Ballistic 13.5 T / 2.4 Ghz
    2011-2010 GP Buggy 1.si HPI PULSE 4.6 RTR
    2011 EP Buggy 1.si HPI VORZA RTR
    2011 Truggy 1.si , 2010 Truggy 2. si HPI TROPHY 4.6
    2009 Monster Truck 1.si REVO 3.3
    2009 Truggy 3.sü GS XUT KIT

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)