Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 22
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
23-11-2010 17:58 #1
Arkadaşlar forumumuz bi dergi çıkarsın 2 ayda bir BU dergiyi Tansaşlara verelim satılsın 4 tl ye tabi karar vericek olan kurucular
Caddelerde Rüzgar Kalbimde On Road Var
-
23-11-2010 18:01 #2
Kendinde misin ?
Eskişehir Rc Club
-
23-11-2010 18:05 #3
-
23-11-2010 18:19 #4
yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederiz değilmi
gerçi arkadaş yayınıda yapımıda gerçekleştirmiş
-
23-11-2010 20:35 #5
Are you Okey?
-GS RACING XUT PRO RTR TRUGGY
-HPI e10 GT Drift
-I LOVE THIS HOBBY-
-
23-11-2010 21:54 #6
ben bir ara e-dergi ile ilgili fikir vermiştim. ama pek dikkate alınmadı. zamanında psp için yapıyorduk okuması da çok zevkli oluyordu.
tek başına zevk vermiyor arkadaş...
kullanmayacaksan die-cast modeller var tavsiyem olur...
-
24-11-2010 09:37 #7
Bütün maaliyetleri hesaplamış, 4 TL satış fiyatına karar vermiş...
En iyisi sen çıkart dergiyi, ben 4 TL'yi bastırıp alacağım söz
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
24-11-2010 09:41 #8
Egemen abi ilk dergi benden hediye
Eskişehir Rc Club
-
24-11-2010 10:20 #9
Alp aslında iyi niyetle bir başlık açmış. Tabi daha evvel defalarca gündeme gelen bu konunun detaylarını bilmediği için biraz heyecanına yenilmiş.. Yinede teşekkürler..
Bu konu şimdilik boyumuzu aşan bir konu, ancak, atmaca53 'ün dediği gibi belki bir e-dergi konusu olabilir. E-Dergi Benim düşüncemde daima olan ama uygun şartlar oluşmadığı için gündeme alamadığım bir konudur.
İnşallah bir gün e-dergi bile olsa bir dergimiz olur
Sevgiler
-
24-11-2010 10:36 #10
-
24-11-2010 12:23 #11
-
24-11-2010 12:33 #12
yaw abilerim tamam dergi çıkartmak biraz zor olbilir ama arkadaşımızında üzerine bu kadar gitmemeliyiz
ve e dergi konusunu bende bi aralar düşündüm belli süre içinde e dergi taslagı hazırlayıp paylaşıcamÇOK ACİL HPİ MT2 ARANIYOR SATANLAR Ö.M DANA VEYA MSN ADRESİM [email]burak_hot_haemal@hotmail.com
-
24-11-2010 12:36 #13
e-dergi çıkarma olayı zor değil.
yabancı dergilerden, forumlardan konu seçilir. Tercümesi yapılır, resimler eklenir ve web ortamına taşınır. Yada PDF tarzında yayınlanır.
bunlar çok kolay gözüksede zaman isteyen durumlar. genelde iş başlar 2-3 ay devam eder, duraklama, gerileme derken Osmanlı gibi yıkılır.
-
24-11-2010 14:47 #14
Bir dönem, çok yakın arkadaşlarımın da arasında bulunduğu bir grup, bir Tiyatro dergisi çıkarmaya karar verdi. Bu arkadaşlar o zaman Dil-Tarih-Coğrafya fakültesi Tiyatro bölümü öğrencileriydi. 3 Ayda bir çıkan dergide, sanatçılar, akademisyenler, araştırmacılar vs. makaleler yazıyorlar, bunun dışında da çeviriler, araştırma raporları gibi şeyler yayınlanıyordu.
Bu dönem maalesef bu grup içerisinde arabası olan tek kişi ben olduğumdan mütevellit, derginin bütün koşuşturma işi bana kalmıştı.
O zamanlar internet minternet hakgetire tabii. Yazılar tek tek yazarların elinden disketler içerisinde alınıyordu. Ödünç bir Macintosh Classic II bilgisayarda diziliyordu. Sonra yine disketlerde matbaaya götürülüyor, provalar basılıyor, hatalar gözden geçiriliyor, akabinde asıl baskı yapılıyor, dergiler deste deste matbaadan alınıp ciltçiye götürülüyor, kapaklar tel dikiş ile tutturuluyor, arkasından dağıtıma geçiriliyordu. Ankara'daki bütün kalbur üstü kitapevlerine dağıtılıyor, Ankara dışına da otobüs kargolarla gönderiliyordu.
Hemen arkasından yeniden yazıları toplama, dizme vs.. Döngü yeniden başlıyordu. Dergi toplam 10-12 sayı filan çıktı. Ama benim de canım çıktı. Nefret ettim dergi yayını olayından.
Ama öte yandan da (bilhassa amatör ruhla yayınlanan dergilerin) nasıl bir fedakarlık gerektirdiğini iyi bildiğim için amatör dergi yayıncılarına büyük saygı duyarım.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Alp kardeşimize de kolay geliyordur dergi yayınlayıp 4 TL'ye Tansaş'ta satmak. Ama kazın ayağı öyle değil. Her ne kadar şimdi internet vs. sayesinde pek çok şey kolaylaşmış olsa da, basılı bir dergi yayınlamak öyle zannedildiği kadar kolay değildir.
Bu dergi olayı arada sırada gündeme geliyor, her seferinde benim ensemin tüyleri ürperiyor.
Forum neyinize yetmiyor. Boşverin dergiyi mergiyi. İyi böyle
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
24-11-2010 15:20 #15
Ben en çok, derginin fiyatına takıldım.
4 TL Neden 5 TL veya 3 TL değil de 4 TL?
Demek ki, bütün hesaplamaları yapılmış, baskı, dizgi, dağıtım payı v.s. bu rakam ortaya çıkmış.
-
24-11-2010 17:49 #16
Reha abi 5 lira fazla gelmiştir arkadaşa 3 olsun demiştir bu sefer oda az gelmiştir ortası 4 olsun gibi bir rakam çıkmıştır ortaya diye düşünüyorum.
Dipçik not: Konuyu açan kardeşimiz 11 yaşında
Eskişehir Rc Club
-
24-11-2010 18:20 #17
Bence dalga gecilecek kadar kotu bir fikir degil. Bir oto dergisi ile anlasilirsa ucretsiz ek olarak yayin hayatina baslayabilir. birileri icerik temin eder birileri ucreti karsiligi dergiyi hazirlar.
1/1 araclarla ilgilenen bircok kisinin ilgisini cekeceginden eminim. Bircok Rc dukkani da ilan verir. Dergi tutarsa reklam gelirleri de bence maliyeti karsilar.
-
24-11-2010 18:28 #18
Abi zaten dergide 2 sayfa olarak yer alıyoruz.Talep fazla olsaydı dergi yetkilileri bu konu hakkında harekete geçmiş olurdu.Şahsen ben yolda gördüğüm ne olduğunu bilmediğim bir dergiye para vermezdim
Basımın inanılmaz derecede olması lazım, sadece 1 şehire dağıtılmayacak hadi bu halloldu dağıtım da halledildi.Elinde kalan dergiler toplanacak vs. vs. en az bu işin bi 10 seneye ihtiyacımız var
Eskişehir Rc Club
-
24-11-2010 19:25 #19
herkese selamlar, tamam bu işle uğraşmış abilerimiz kardeşlerimiz var ve bunun ne kadar zor olduğunu belirtmekteler ancak bu kadar karamsar olunmasına karşıyım. düşüncemiz böyle olursa 10 sene sonra yine 10 sene sonra dergimiz olur deriz.
Ofna Hyper 9e
-
25-11-2010 19:53 #20
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)