Araba Seçimi

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 71
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 71 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu

Arkadaşlar yeni araba toparlayacağım size parçaları söylesem bana uyumlarını ya da hangisinin gereksiz veya daha iyi olabileceği konusunda bana fikir verirseniz çok yardımcı olursunuz.
    1. Motor:.21 VZ-R Turbo II
    Özellikleri:
    Displacement: 0.211 cu in (3.5 cc)
    Bore: 0.654 in (16.6 mm)
    Stroke: 0.630 in (16.0 mm)
    Practical rpm: 3,000-42,000
    Output: 2.5 hp @ 34,000 rpm
    Weight: 11.1 oz (315.5 g)
    Carburetor: 20K
    Glow Plug: T-P7 Turbo (included)
    2.MRX4
    Özellikleri:
    Belt Drive 4WD
    +Double Shoe Type Clutch
    +Shoe Type 2 Speed Gear Box
    +Adjustable (Body Position) F/R Body Mount
    +Adjustable (Angle) Front Anti-Roll Bar
    +Adjustable Front Bump Stop/Rebound Stop
    +Adjustable Rear Bump Stop/Rebound Stop
    +Adjustable (Ackerman) Servo Saver
    +Ventilated Brake Disk
    +Low Gravity Battery Holder
    +Carbon Radio Plate
    +F/R Carbon Damper Stay
    +5m/m (A70-75) Chassis
    +125 c.c. Low Height Fuel Tank, Filter-equipped
    +Belt Tensioner
    +Full Ball Bearing
    3. Lastik
    New Arrows 30 Sertliğinde, 0 Offsetli, 26 mm
    4. Kumanda
    Acoms Hayabusha Fm 40 Mhz 2 Kanal Kumanda
    5. Boddy Kit
    Hpi Chevrolet Camaro SS 200mm
    6. Yakıt
    Sidewinder %30 Nitrolu Çeyrek Galon Yakıt (0.95 Litre)
    (NOT: İlk Defa Araba Toplayacağım Saçmaladıysam Şimdiden Özür Dilerim)

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Nereden Nereden
    İst.Çengelköy
    Yaş Yaş
    40
    Eğer ilk araban olacaksa tekrar bence bir düşün,biraz daha araştır.İlk arabansa 1/8 Gas on road arabayla bu hobbye başlaman ve bitirmen bir olur.
    Hiç Bir İyilik Cezasız Kalmaz!

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    ılk basta sectıgın araba 1/8 onun ıcın 200 mm lık kep olmazz 235 keplere bakmalısın onlardada cok bır secenek
    ayrıca 1/8 lerın on lastıgı bıle 30 mm dır 26 mm kullanamssın ozel lastıkler lazımm

ayrıca 1/8 bır arabayı kullanamassın sana cok sorun yaratır ayrıca neden ılk arabanda bu akdar cok para verıceksınkıı benım sana onerımm team accocıated ntc3 plus almandır rtr gelır ucuzdur yenı baslıyanalr ıcın ıdealdır sorunsuz kullanırsınn 1 sene sonrada bu yazdıgın konfırıgurasyoındakı arabanı alrısın etrafındakılerı pısman olmıcaksın emın ol

1\8 bodyler 235 den daha da genıs 265 cıvarı...1\10 gas onroadlar 235 mm
    Team Magic G4S
    Team Magic G4
    AE Rc12L4
    Tamiya Ff02
    Tamiya Tl01
    Tamiya İsuzu Mu
    Kyosho Mini-z
    Hpi Savage

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    evet omer dogru dıyorsun bız 835 lerle karsıtırdıkk ozur 280-300 mm

ya arkadaşlar ben sadece bunu hobi için alacağım yarışmak gibi bir niyetim yok. ancak almışken en iyisini almak istiyorum. fakat sonradan kafam eser de yarışmak istersem elimde hazır olacak. aslında bende saatte 130 km/s yapan bir ep var 1/8 model. sizler acemi olduğum için sanırım parçalayacağımdan daha düşük model ile başla diyorsunuz ama parası sorun değil. kepte sadece 200 mm görebildim. 280-300 kepleri nereden alabilirim. Forumu gezdim ama girdiğim sitelerde göremedim. Bana bir site verirseniz sevinirim. Gerekli düzeltmeleri yapacağım. Bir de bu özellikler ile bu araç kaç km yapar? ben 130 km/s üstünde bişiler istiyorum. birazcık hız tutkunuyum. ayrıca evimin bahçesinde bir pistim var zaten.

Arkadaşlar özellikleri değiştirdim ve bazı sorularım olacak.
    1. Motor:.21 VZ-R Turbo II
    Özellikleri:
    Displacement: 0.211 cu in (3.5 cc)
    Bore: 0.654 in (16.6 mm)
    Stroke: 0.630 in (16.0 mm)
    Practical rpm: 3,000-42,000
    Output: 2.5 hp @ 34,000 rpm
    Weight: 11.1 oz (315.5 g)
    Carburetor: 20K
    Glow Plug: T-P7 Turbo (included)
    2.MRX4
    Özellikleri:
    Belt Drive 4WD
    +Double Shoe Type Clutch
    +Shoe Type 2 Speed Gear Box
    +Adjustable (Body Position) F/R Body Mount
    +Adjustable (Angle) Front Anti-Roll Bar
    +Adjustable Front Bump Stop/Rebound Stop
    +Adjustable Rear Bump Stop/Rebound Stop
    +Adjustable (Ackerman) Servo Saver
    +Ventilated Brake Disk
    +Low Gravity Battery Holder
    +Carbon Radio Plate
    +F/R Carbon Damper Stay
    +5m/m (A70-75) Chassis
    +125 c.c. Low Height Fuel Tank, Filter-equipped
    +Belt Tensioner
    +Full Ball Bearing
    3. Lastik
    New Arrows 30 Sertliğinde, 0 Offsetli, 30 mm
    6. Yakıt
    Sidewinder %30 Nitrolu Çeyrek Galon Yakıt (0.95 Litre)

Öncelikle araba için bir body kit bulamadım 300 mm bana bir site verirseniz şimdiden teşekkür ederim. İkinci olarak kumandayı beğenmedim. sanırım kendim tasarlıyacağım. Elimde 2000 yılında aldığım bir dizüstü var onu kumanda haline getireceğim. Çünkü aracın üzerine bir de parmak kamera bağlanacak. Kumandanın da 10 km içinde çekmesi lazım. 125 cc. lik yakıt tankını yaklasık olarak 500 cc olacak. Bir plastik fabrikası özel olarak üretecek tankı. Bu araç saatte kaç km yapar. bendeki elektrikli araç saatte 130 km yapıyor. Bunun üzerinde birşeyler yapmam gerekiyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

yahu kardes sen naptin bu arabayla hafiften yarisa girilir
    senin icin cok diye dusunuyorum sen bilirsin ama_
    kirarsan uzulursun

bnce forumda dolanmaya devam et en son kararini simdi verme derim

nasıl yani hafiften yarışa girilir? Kırılırsa parçaları değiştiririm birazcık hız tutkunuyum. seninle msnden görüşebilir miyiz acaba?

çılgınca ve sanırım yapılırsa tr tek olur...ne kadara mal etmeyi düşünüosun bunu???
    hrc bir rüyaydı rüya bitti....

Nasıl Bir Fantazi Bu ?

5000 Cc yi nereye koymayı düşünüyorsun ?
    130 Km Yapan bir Elektrikli Rc model Olucagını düşünmüyorum Resim vs Atarsan bizde Görelim şunu...
    Mugen Mtx-4R, Powered by Sirio, Directed by Futaba , driven by Onur KARAC.....

öncelikle ne kadara mal olacağı önemli değil. çünkü bu bir hobi sonuçta farketmiyor. ikinci olarak araca daha kep bakmadım ama sanırım o da özel üretim olacak. Ayrıca 5000 cc depo dik olarak değil gelecek aracın üst yüzeyinin tamamına getirilecek tabi kep hazır alınırsa. ep nin fotolarını sana yollarım ama uğraşamam diyorsan teknosa ya gidersen orada görebilirsin aracı ayrıca araç patinajda çekiyor. Tabi herkezin tarzı farklı daha önce 1 mt boy 400 cm en 200-300 cm yükseklik te bir aracım vardı. Nasıl oluyor demeyin sadece kendi imalatımız diyebilirsiniz. Ben bilg. mühendisiyim ve arkadaşım elektronik mühendisi ikimiz tasarladık. Parçalar plastik sanayi ve cnc tezgahlarında özellikle yapıldı. Aracı sadece otobanda sürebilme imkanı bulabildik. 100 mt ile çekiş olduğu için ancak araba ile takip edebildik. Arac en son 230 km kaydetti. Sonra malumunuz kontrol edemeyip bir kamyonun altına soktum ve paramparça ettim. Foto istemeyin çekmediğim için hala kafamı duvarlara vuruyorum. Şimdi de bu şekilde bişiler istiyorum hem hız iyi hem de küçük. en azından benimki ile kıyaslarsan :d. Bu alacağımız modelin üzerinde tamamen fantazi uygulayacağız. 10 km lik çekiş mesafesi koyacağız. Tabi tasarım tamamen bize ait olacak tek sorun 10km çekim alanı için devletten izin almak. onu da kısa zamanda halledeceğiz. Yüksek hızlı ve büyük depolu aracın arkasından herhalde koşacak halimiz yok. En azından ben koşamam. Bu yüzden de böyle bişi yapmaya karar verdik. Bilmiyorum türkiye de tek mi olur ama şuan araştırma aşamasında. daha büyük bir motor bulduk. ayrıca chassis kitimiz yolu iyi tutmuyormuş. Bunun için yeniden araştırma yapıyoruz. herhalde böyle giderse bütün parçaları kendimiz alıp kendi kafamıza göre düzenleyeceğiz. sizlerden fikir istiyorum. sitelerde pek birşey göremedim özellikle de google da arattığımda. sizlerden en büyük motoru nereden alabileceğimi öğrenmek istiyorum şuana kadar en fazla 46000 rpm bulduk

valla gusel salıyorsun ınsan yasına bakarda sallar.. 17 yasında ve bılgısayar muhendısının super yanı o zaman bende fabrıkatorum.. bu kadar sallamıyalım senın gıbılerı cok gordu bu forum.. ayrıca 5000 cc yakıt 5 kılo eder ve aracın agırlıgı ıle toplarsan abartgını anlarsın ..daha acıkcası 4 depoda motor bıter fantazı ısler.. ılgılenıyorsan fantezı futbola alaım senı ntv ye ... ıse bakya..
    Team Magic G4S
    Team Magic G4
    AE Rc12L4
    Tamiya Ff02
    Tamiya Tl01
    Tamiya İsuzu Mu
    Kyosho Mini-z
    Hpi Savage

bendede var 25 ılerı 30 gerı 50 de arazı vıtesı var hem monster truck hem ep hem gp modlarına gırebılıyor.. artı gelın arabası olup saatte soluyor... teknosadan aldım..15 mılyon bırseymıs.. sende al bakalım haa adamlar yanlıslıkla 4999cc depo koymus ..tuh napcaz sımdı.. aksam aksam gulduryor yaw...
    Team Magic G4S
    Team Magic G4
    AE Rc12L4
    Tamiya Ff02
    Tamiya Tl01
    Tamiya İsuzu Mu
    Kyosho Mini-z
    Hpi Savage

Arkadaşlarım biraz ağır ithamlarda bulunmuşlar cevaplarını da alacaklar tabi.
    1. Bu kardeşimin acc si. Beni tanımıyorsun etmiyorsun. Bilg. mühendisi olmadığımı nereden biliyorsun? Olamadığın için başkaları da olamaz diyorsan o ayrı bilemem.
    2. Bende biliyorum 5000 cc konulamayacağını bir sıfır fazla atmışım bu konuda özür dilerim bu tamamen hızlı yazarken kaynaklanan bişi.
    3. Resim cekemediğim için özür dilerim! Ama web cam almadın çünkü sürekli geziyorum.
    4. MRX4 yol tutuşu kötü dediler. Bizde araştırmaya aldık. Herkezin yol tutuş kavramı farklıdır. Ben MRX4'un yol tutuşu kötü demedim. Sadece öle duydum hiç kullanmadığım için araştırmaya aldık zaten.
    5. Hız 130 km den 230 a çıkmıyor. Teknosada ep 130 km/s yapan patinaj sistemli araçlar var. Bende onlardan aldım. Foto isteyen oraya baksın. Yazdıklarımı bir daha oku istersen. Arkadaşım ile benim yaptığım aracı 230 km ye çıkardık ki bunun üzerinde RAİMBOW marka elektrik süpürgesinin motoru vardı. Kullananlar ne kadar devir yaptığını bilir. Ep nin ne olduğunu biliyorum. Zaten kendi yaptığımız aracın boyutlarına bakacak olursanız 1/5 in de neredeyse üzerinde bişi olduğunu görebilirsiniz.
    6. Bol keseden sallama işine gelince. Neden böle bişi yapayım ki? Elime ne geçecek. Sen beni tanımıyorsun bende seni tanımıyorum. Neyine söleyim ki? Hava atmak için mi? Bunun nesiyle hava atılabilir ki? "Aaaa bak bendeki araç türkiye'dekiler içinde en iyisi" mi diyecem? Zaten araç ile yarışmak istemiyorum ki sadece hız tutkunuyum!!!!!!!

salladıgın acıkca bellı 17 yasında hem bılgısayar muhendısı olucaksın.. gulduryorsun adamı..lıseyı 12 yasında bıtreceksın..kazancaksın 5 yıl okuyp mezun olucaksın o zaman ..bravo.. su 130 km vuran araca aıt resım de ıstemıyorum sadece bır lınk alayım sakın dedıgın hız olceklı hız olmasın..

ahaha olamadıgın ıcın dıyorsun.. guldur bakalım aksam aksam..
    Konu omer_yildir tarafından (03-11-2005 Saat 23:58 ) değiştirilmiştir.
    Team Magic G4S
    Team Magic G4
    AE Rc12L4
    Tamiya Ff02
    Tamiya Tl01
    Tamiya İsuzu Mu
    Kyosho Mini-z
    Hpi Savage

ömer yıldır senin kadar zeki adam daha hayatımda görmedim. sana scanner olsaydı nufus cuzdanını ve diplomamı yollardım. Adana ya geldiğinde teknosaya git gazipaşadakine orada iyice görürsün ya da sen benim özele adresini yolla ben sana teknosanın kaşeli ürün katalogunu yollayayım yanına da diplomamı koyarım. tabi buradan istediğin başka bişi yoksa. gülmekte bir meziyettir unutma. bence sen o yaşa gelene kadar önce adam gibi okumayı öğren orada benim kardeşimin acc si diye birşey yazdığımı belki o zaman görürsün! haline gülmekten başka birşey yapamıyorum.

hıımm bak olabilir benim bi nikko wardı 532 kmh hız yapıodu(tabi gerçekte 38 kmh)
    38*14=532 hehehehehehe akşam akşam çook güldüm ayrıca o teknosada olan patinaj sistemli aracıda çook mrk ettim haaa 10 km haaa bide dewletten izin alcan yaw ben model kullancamda 10km de kumanda yaptım bi izin haaa döwerler adamı beee

ıyı hadı ole olsun ... bu konuya bırsey yazmıcam alan senın serbest atıs yapabılırsınnn.. dıkkat etde bırıne denk gaelmesın...
    Team Magic G4S
    Team Magic G4
    AE Rc12L4
    Tamiya Ff02
    Tamiya Tl01
    Tamiya İsuzu Mu
    Kyosho Mini-z
    Hpi Savage

şindi benim mt2 de 700kmh mi yapıo(70*10=700)heheheheheh ömürsün walla cursed crafty cim.nerden oldun pc mühendisi???bu arada okul söölermisin?

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)