Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 70
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 70 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
13-01-2011 22:12 #1
Cosmosrc Murat Bey'in imal ettiği balsa/kontraplak kitin yapımını fotoğraflayıp paylaşmak istedim. Oldukça uygun bir fiyatı var ve üretim kalitesi çok iyi. Ambalajı sağlam ama büyük o nedenle kargoya dikkat etmek lazım. Kitin içinde kit ile ilgili herşey var, birde CD göndermişler yanlız cd deki fotoğraflar bence yeterli değil alışkın olmayanlar için. Ayrıca bazı fotoğralarda uçağın farklı versiyonlarına ait detaylar göze çarpıyor sırf bu yüzden kanat dovelini tutan üçgen parçaları söküp yeniden yapıtşırdım
Güzel bir gövde imalat kontraplağı kesmişler gövde dikmelerini ona tutturuyorsunuz sonra üçgen gövdenin kenarlarından ayırıyorsunuz böylece gövde tam düzgün üretilmiş oluyor ve çok hızlı çıkıyor. Ben bu kontraplağı japon yapıştırıcısı ile cama sabitledim 2 damla yeterli oldu.Konu KLL tarafından (13-01-2011 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.
Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
13-01-2011 22:14 #2
Gövdenin imalatı çok hızlı oluyor, daha sonradan zımparalanacak tabiki, ancak fotoğraflamayı bitirmek için kanat ve kuyruğu yapıp sonra tüm gövdeyi zımparalayacağım.
-
14-01-2011 23:58 #3
bugün devam ettim.
önce wingjoiner görevi gören ve kanadın formunu veren büyük kontraplağa destek balsalarını yapıştırıyoruz. sonra cam yüzey üzerine firar kenarlarından tutturduğumuz kanadın bir tarafının orta penelini inşa etmeye başlıyoruz.Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
15-01-2011 00:04 #4
önce iki orta paneli tamamlıyoruz ve firar kenarlarını eşit şekilde ayarlayıp yapıştırıyoruz. ön kısımdaki destek balasalarını da yapıştırınca dış panellere geçiyoruz.
dış panelleri yaparken firar kenarını zemine sabitliyoruz çünkü kanadın sinir profilinin alt kısmı iç bükey. sabitlediinizde tüm kanadı aynı yükseklikte inşaa edebiliyorsunuz.Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
15-01-2011 00:07 #5
kanat bu şiekilde inşaa ediliyor. hücum kenarını yapıştırdıktan sonra iş bittiyse, kanadın ortasından lastiğin geçeceği yeri kesiyoruz. sıra kuyruğa geliyor. kuyruk nispeten kolay. kocaman kuyruk kontraplağını sabitliyrouz, üzerine ilgili sinirlerini sırayla yapıştırıyoruz ancak orta sinirler yapışmayacak çünkü tel büküp yükseliş dümenini ayarlamanız lazım. yapıştırırsanız üzerinde bükmeniz gerekir ve bu muhtemelen kuyruğa zarar verir. telin geçeceği delikler kuyruğun içinde yer alıyor. menteşeleri sonradan takabilirsiniz.
Konu KLL tarafından (15-01-2011 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir.
-
15-01-2011 15:59 #6
Kolay gelsin Coşku. Eklediğin fotoğrafların kalitesi ve kadrajı çok iyi. Bu sayede kitin de ne kadar kaliteli olduğu anlaşılıyor. Gövde imalat kontraplağı oluşu da kitin bir başka güzelliği. "kanadın ortasından lastiğin geçeceği yeri kesiyoruz" kısmını tam anlayamadım. Kanat ortadan tek hattan mı tutturulacak?
www.gurmanbayraktar.com
-Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-
-
15-01-2011 19:36 #7
arkada gövdeye dikine duran bir dovel ve önde paralel duran bir başka dovel için yer var. sonra fotoğraflarım zaten. görürsünüz. kadrajları yeniden yapmak isteyenler olursa diye düşünerek yaptım. çünkü kit içinden plan yada kitap çıkmıyor. sadece Cd var.
-
16-01-2011 16:03 #8
çoşku,merhaba,
sorularım geliyor.neden bu kadar çok kontraplak konmuş.GP mi? yoksa EP mi?yapacaksın.orjinal FF oldtimer dan modifiye,sen RC dışı bir FF power yapmayı düşünmezmisin.kitte uçuş ağırlığı yazıyormu,vede kanat yüklemesi ağır mı olacak.
teşekkürler,kolay gelsin.güretekin danişmentgazioğlu-1957-istanbul
-
18-01-2011 10:16 #9
Kontraplak belki kesim işlemini azaltmak ve bir seferde birçok işi yapmak adına bol kullanılmış. doğal olarak uçağı ağırlaştırır ama bu boyutta bir kanat için sorun olmayacaktır. oldukça aşağıda ağırlık merkezi, o nedenle bol dihedralli kanatla güzel süzülür biraz rüzgar olsa bile. Ben elektrikli yapacağım GP ile aram yok zaten ekipmanımda yok.
Açıkçası serbest uçucular pek ilgimi çekmiyor, o nedenel RC ye devam. Aslınd aben imal etmekten daha çok hoşlandığım için her tür model uçak bana uygundur
Uçağın ağırlığı 800 gram civarı. Istatistiki bilisi bende yok, üreticisine sormak lazım sanırım.Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
21-01-2011 11:55 #10
öncelikle kanat hala tam olarak zımparalanmış değil ancak şeklini aldı. kanadın ortasını ben doldurmayı seçtim. ortadan lasitk geçiyor. tasarımcısı doldurmaya gerek olmadığını belirtiyor.
kanat firar kenarında ve gerisinde takviye yok, ben burulmayı az da olsa engellemek için çapraz gergiler attım. ancak profil itibari ile düz yüzey oluşturamayacağım için çıtaları sinirlerin ortasından yapıştırmayı seçtim.
kuyruk şekillendirildi. kuyruk tasarımı gereği kaldırma kuvveti üretecek profilde. epey zımpara işi yapılıyor yani.Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
21-01-2011 11:59 #11
gövde müthiş derecede burulmaya meğilli. bunu sebebi ince kontraplakların çapraz yada dikinedesteklere sahip olmaması. bende eski serbest uçucu günlerimden esinlenerek oldtimere de yakışacağını düşündüğüm çapraz gergileri uyguladım. 4x4 mm çıta tamamı. müthiş derecede burulma direnci elde ettim ve oldtimer anlayışının dışına çıkmamış oldu alt yüzeyi balsa kaplamayarak. ancak yinedede pil ve esc nin geleceği yan duvarları balsa ile örttüm. sonrada tüm gövdeyi zımparalayıp yuvarladım.
normalde uçağın iki yan kağağı var ben birini arkasına destek yaparak sabitledim ve burulmayı azalttım. diğer tarafı ise vidalı yapacğaım için arkasına kontrplaktan parçalar koydum. kit içerisinde bence buraların parçalarınında hazır olması lazım.
fotoğraflarında yada tasarımında görmediğim için dikkat etmediğim iniş takımını sonradan eklemek zorunda kaldım. bunun için kit yanında verilen kalın V şekilli takımın oturacağı bir oyuk eğeledim firewall üzerinde sonra araya V şekilli bir destek parçası koyup demiri yeirne yapıştırdım. aynı şekilde arada kalan bölümü kapatacak şekilde yine bir kontraplak parça kesip onuda telin üzerine yapıştırdım. bunları birbirine vidalayacğaım fazladan dayanıklılık için. daha sonra çıkıntıları zımparaladım.Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
21-01-2011 12:03 #12
tekerlekleri yerlerinde taktım. motor için ise biraz deneme yanılma yaptım diyelim. elimdeki motor gws marka. 750 800 gram kadar çekiyor. albatros ile uçurduğum bir motor bu. verimli bir tasarım. bunu tutturabilmek için yakıtlı motor yatağını modifye ettim ve bir adette yeni motor yatağı yaptım. ancak bunun hangi açıyla aşağı bakması gerektiğine henüz karar veremedim. o nedenle sabit değil. motor o kontraplağa vidalı ve kablolar arkaya geçiyor. üstte kalan kısımda motor kaputu yapmam lazımki esc ye bağlayabileyim motoru.
-
21-01-2011 12:04 #13
şimdilik bu kadar. geriye kanadın zımparalanması, birkaç destek parçasının yapıştırılşması menteşelerin takılması ve servoların montajı var. sonra kaplama olacak.
-
24-01-2011 11:14 #14
inşaata ilgi sıfır. foruma ne oldu böyle yahu? herkes mi arf ci? düşen uçağını tamir eden de mi yok...
-
24-01-2011 12:17 #15
Kitin alınma hikayesinden beri takipteyiz, efendim.
Elinize sağlık, inşaat güzel gidiyor.
-
24-01-2011 13:06 #16
peki öyleyse biraz gaz verelim foruma. motor kaputunu yaptım kokpit kısmınıda tamamladım. yumuşak balsa nedeniyle kenarlarda tırtıklar oldu ama yapacak birşey yok. kaplanınca dikkat çekmeyecek.
kuyruk telini bükmek servoları ve pushrodları takmak kalıyor geriye.Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
24-01-2011 19:50 #17
Coşku Bey kutlarım. Model çok güzel oldu. Unutmadan hatırlatayım dikey stabilizer ve rudder'ın iki yüzü de 2 veya 1.5 mm balsa kaplama yapılmalı. Bir de kuyruğun zemine gelen kısmına 1.5 mm telden bir yarım ay yapıp yapıştırabilirsiniz.
Model bu haliyle kaç gram geldi, tartma fırsatınız oldu mu? Kaplamayı sabırsızlıkla bekliyorum.Murat AYGAN
Türk Modelciliği için tasarıma devam...
-
24-01-2011 20:01 #18
Coşku takipteyim. Bu oldtimerlarda ayrı bir şirin oluyor.
-
24-01-2011 20:12 #19
Coşku bey çok tatlı bir modelmiş.3D uçak hastasıyım ancak bu uçak da kaplanmadan scale olarak tam vitrinlik olmuş....
http://www.hobbyrc.com/forum/threads...andan-balsa-3D
Mustafa/1976
super tigre 25,canary planör,quadcopter
EPP Yak 54,Bling Bling(her eve lazım)
Futaba 9 CAP(frysky2.4) Tarot 450 Pro
-
24-01-2011 20:52 #20
teşekkür ederim. acaba renkli cila atıp tavana mı assam diyorum

kaplama renklerini şeffaf sarı şeffaf mor ve altın sarısı düşündüm.
dikey stabilizeyi balsa ile kaplamayacağım çünkü uçağın kuyruğu ağır çıkıyor. kontraplak olduğu için oldukça sağlam gibi geldi bana.Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)