Futaba Kumanda 2.4 ve 72 Aynı anda

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 49
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    Edirne/Keşan-İpsala&Çanakkale/merkez
    Yaş Yaş
    23
    Selam arkadaşlar daha önce birçok yerde futaba assan hack anlatılmıştı ancak anlatımlarda 72 yi iptal edip 2.4 e geçiş yapılmıştı.Elimdeki 72 mhz alıcılarıda kullanmak amacı ile 1 kumandada hem 72 mhz hemde 2.4 ghz modifikasyonunu sizlerle paylaşıyorum. Az çok lehim yapmasını bilen herkesin çok kolay yapabileceği basit bir kombinasyon. VCC (+) GND (-) Signal Bildiğiniz sinyal

Basit devre şeması

Assan modül kitimiz

Ana board tan gelen + - ve sinyal kablolarımızı kesiyoruz

Önceden hazırladığımız 3 kablomuzu ana bordtan gelen kablolara lehimleyip izole ediyoruz

72-2.4 arası geçişte kullanacağımız anahtarı şemadaki gibi lehimliyoruz

Assan modüle girecek olan pimleri Cem Çakırman abinin daha önce anlatmış olduğu sırayla kesip lehimliyoruz.

Ben futabanın bordundan faklı olarak bildiğimiz renk kabloları tercih ettim.Kırmızı + siyah - ve sinyal beyaz.

Bu arada verici antenimiz içinde uygun bir delik açıp antenimizi takıyoruz.

2.4 modülümüzün kumandamıza sığması için üst kapağını çıkartıp bant yada makaron ile izole ediyoruz.

72 MHZ anten ile güzelce sıkışan 2.4 modül yerine biraz uğraştırdıktan sonra oturuyor

72 mhz çıkış katımızıda yerine oturtuyoruz.Sağlıklı oturduğundan emin olun yoksa arka kapak kapanmıyor.

Ve kumandamız kullanıma hazır
    Birde videomuz var
    Konu hkartol123 tarafından (15-01-2011 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: ek
    Hüseyin KARTOL
    Akıp Giden Zamana Yetişmek Bazen Uçmayı Gerektirir

Hüseyin Bey güzel anlatım tebrikler.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı ACMaintenance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hüseyin Bey güzel anlatım tebrikler.
    Teşekkür ediyorum.
    Hüseyin KARTOL

Bir ekleme yapayım. Assan'ın Trainer Port Hack Module olarak tanımladığı modül, anten çıkışının daha uygun bir konumdaoluşu nedeniyle daha kolay monte ediliyor. Ayrıca kabloları lehimlendiği için bir konnektör oluşturmak gerekmiyor. Set, anten uzatma kablosunu da içeriyor.

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    güzel ve çok faydalı bir paylaşım hüseyin
    elinde sağlık.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı Sümer Yamaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir ekleme yapayım. Assan'ın Trainer Port Hack Module olarak tanımladığı modül, anten çıkışının daha uygun bir konumdaoluşu nedeniyle daha kolay monte ediliyor. Ayrıca kabloları lehimlendiği için bir konnektör oluşturmak gerekmiyor. Set, anten uzatma kablosunu da içeriyor.
    Evet Sümer abi haklısınız lakin ben ilersini düşünerek ve içinde 2 alıcı olması nedeni ile ve o bahsettiğiniz combo kitte sadece PPM yazması aklımı karıştırdığı için bunu seçtim. İlerde modüllü bir kumanda alırsam ön kapağını takıp modülü sök tak yapması daha kolay olur.

Alıntı emo23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel ve çok faydalı bir paylaşım hüseyin
    elinde sağlık.
    Teşekküür ederim Emrah abi
    Hüseyin KARTOL

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    hüseyin bu konu çok güzel oldu gerçekten
    1 ay içinde tam 6 kişinin hayır duasını aldın.

Her ne kadar hava aracım olmasa da çalışmanız teşekküre layık. gayet başarılı bir paylaşım olmuş keyifli uçuşlar.
    Slash 4x4 / MMM 2650kv Combo / Savöx SC-1258TG
    Sanwa MT-4

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Şimdi ben de şeytanın avukatlığını yapayım.Aslında pratik ve faydalı bir uygulama gibi görünse de orta vadede gereksiz zahmete girildiğini gösterecek bir uygulama.Çünkü artık FM sisteme geçiş ihtiyacı çok büyük ihitmalle kaybolacak.
    Esas sıkıntı yukardaki ortada duran kırmızı başlıklı switch.Son derece riskli bir yerde.Bahse giriyorum bu şekilde ve sık kullanılırsa birkaç aya varmaz bir kırıma sebep olur,çünkü el altında ve vericiyi tutacak ,çarpacak birinin o switch i değiştirmesi çok,çok muhtemel.Ben olsam o switch i pil yuvasına,pil kapağı içinde fool proof bir yere monte ederdim ve değişmek gerektiğinde(yakın bir zamanda bu değişmek ihtiyacı da giderek kaybolacak ya) önce kapak açılacak,switch bulunup,bilerek değiştirilecek ve tekrar kapak kapatılacak,böylece de kazaen değişme riski sıfırlanacak.
    Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**

Apr 2008
    Nereden Nereden
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı emo23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hüseyin bu konu çok güzel oldu gerçekten
    1 ay içinde tam 6 kişinin hayır duasını aldın.
    Hayırlara vesile olduysam ne mutlu bana konu amacına ulaşmış demektir.Emrah abi sen ne zaman yapmayı düşünüyorsun? Gerçi sende 9 Cap ve 7cap vardı sanıırm modül değişririp kullanabilirsin ama bu şekilde gayet pratik ve ucuz bir 2.4 sisteme sahip olabilirsin ayrıca elindeki birsürü PCM 72 alıcılara kıymamış olursun
    Ayrıca Bodrumlular adına sana teşekkür ediyorum tamamen faydalı olabilmek üzere ücretsiz eğitim kurslarız takdire şayen.

Alıntı guvenkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her ne kadar hava aracım olmasa da çalışmanız teşekküre layık. gayet başarılı bir paylaşım olmuş keyifli uçuşlar.
    Teşekkür ederim Güven Bey çeşitli yerlerde bahsedilen konuyu toplu bir halde vermeye çalıştım.
    Hüseyin KARTOL

Apr 2008
    Nereden Nereden
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı aozgen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi ben de şeytanın avukatlığını yapayım.Aslında pratik ve faydalı bir uygulama gibi görünse de orta vadede gereksiz zahmete girildiğini gösterecek bir uygulama.Çünkü artık FM sisteme geçiş ihtiyacı çok büyük ihitmalle kaybolacak.
    Esas sıkıntı yukardaki ortada duran kırmızı başlıklı switch.Son derece riskli bir yerde.Bahse giriyorum bu şekilde ve sık kullanılırsa birkaç aya varmaz bir kırıma sebep olur,çünkü el altında ve vericiyi tutacak ,çarpacak birinin o switch i değiştirmesi çok,çok muhtemel.Ben olsam o switch i pil yuvasına,pil kapağı içinde fool proof bir yere monte ederdim ve değişmek gerektiğinde(yakın bir zamanda bu değişmek ihtiyacı da giderek kaybolacak ya) önce kapak açılacak,switch bulunup,bilerek değiştirilecek ve tekrar kapak kapatılacak,böylece de kazaen değişme riski sıfırlanacak.
    Ahmet abi söylediklerinizde haklısınız lakin elinde 72 mhz alıcıları bulunan ve aynı zamanda 2.4 sisteme sahip olmak isteyenler için pratik bir çözüm.Ama benim için dediğiniz gibi gereksiz bir uygulamaydı (elimde şu anda sadece 5 tane 72 mhz alıcı var) ama yinede onlara kıymak istemedim Switch konusunda dediklerinize katılıyorum daha ufak bir anahtar ile pilin yanına sığdırılabilir ancak bu anahtar ile pilin yanına sığması imkansız.
    Saygılarımla.
    Hüseyin KARTOL

Mar 2009
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    36
    Alıntı hkartol123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Switch konusunda dediklerinize katılıyorum daha ufak bir anahtar ile pilin yanına sığdırılabilir ancak bu anahtar ile pilin yanına sığması imkansız.
    Saygılarımla.
    Yada bu tip bir Safety Switch kullanılabilir..
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Taylorcraft | Piper Pawnee | Tango | Hitec Aurora 9 & Optima 7/9

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    kalem ucu ile on/off olan ufak dip switch lerde iş görür. neticede dk. da bir oynanacak bir durum yok.

güzel paylaşım hüseyin.

Ben birşey öğrenmek istiyorum duyduguma göre futaba 12 lerde 2,4 ve 72 ghz var mış fakat 72 de çalışıp 2,4 de çalışmıyan özellikler varmış. aklıma o geldide şimdi bu güzel bilgi paylaşımındada aynı durmu mu söz konusu yanii neden bir kişi 2,4 varken 72 kullanır ? Bunun bir sebebi varmı ?
    Airplanes : Hangar-9 exta 260- Zlin z-50-Zlin z-50 La-Edge 540-zlin z-50 Ls
    Engines : DA 60cc Saito-220 Fa-Os55ax-Rcfg 26cc-Ngh 17cc-Asp 46
    Radio : Futaba 14MZ-Sanwa Rds 8000

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    uzak menzil uçuşlar için 2.4 yerine 72mhz düşünülebilinir.

Alıntı hkartol123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet Sümer abi haklısınız lakin ben ilersini düşünerek ve içinde 2 alıcı olması nedeni ile ve o bahsettiğiniz combo kitte sadece PPM yazması aklımı karıştırdığı için bunu seçtim.
    Gözümden kaçmış. Bir yanlış anlaşılma olmasın. Assan modüller sadece PPM sinyalini kabul ederler. Hangi tipi olursa olsun. Sonuçta şu anda PCM sinyali ile çalışan bir Assan kiti yok.

Alıntı Tırsak_Pilot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben birşey öğrenmek istiyorum duyduguma göre futaba 12 lerde 2,4 ve 72 ghz var mış fakat 72 de çalışıp 2,4 de çalışmıyan özellikler varmış. aklıma o geldide şimdi bu güzel bilgi paylaşımındada aynı durmu mu söz konusu yanii neden bir kişi 2,4 varken 72 kullanır ? Bunun bir sebebi varmı ?
    72 MHz sistemlerin menzili daha fazla. Ayrıca kişinin gövdesi, ağaç şu bu gibi faktörlerden daha az etkileniyor. Kaliteli bir 72 MHz PCM sistem son derece güvenilir bir kullanım sağlıyor aslında.

Anladım..Saten üreticiler hepsini aynı bir modele koymuyorlar çeşit bazında satılsın gibisinden.İleride param olunca ya 12 /14 kanallı güzel bir kumanda alşıcamda şimdiden bilgi topluyorum
    Airplanes : Hangar-9 exta 260- Zlin z-50-Zlin z-50 La-Edge 540-zlin z-50 Ls
    Engines : DA 60cc Saito-220 Fa-Os55ax-Rcfg 26cc-Ngh 17cc-Asp 46
    Radio : Futaba 14MZ-Sanwa Rds 8000

Jun 2009
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    29
    Merhaba arkadaşlar bende 72 mhz lik kumandamı mevcut modül ile dönüştürmek istedim lakin gerekli bağlantıları yaptıktan sonra kumandayı açtım ve cozzz sesleri eşliğinde bir duman modül sizlere ömür, mödülün içini açtığımda kondansator ve transistor olduğunu düşünüdüğüm elemanın yanmış olduğunu gördüm elinde bu mödül olan arkadaşlardan rica etsem resimde görünen elemanın üzerindeki yazıları ve rakamları söyleyebilirlermi?

Neden yandığını anlamış değilim bağlantılarını doğru yaptığımı düşünüyorum, lipo pil bu duruma neden olmaz değil mi?
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

İsmail Bey, kablo renklerinin standartlara uymadığını biliyor muydunuz bu işi yaparken? Gerçmiş olsun.

Jun 2009
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    29
    Alıntı Sümer Yamaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İsmail Bey, kablo renklerinin standartlara uymadığını biliyor muydunuz bu işi yaparken? Gerçmiş olsun.
    biliyordum Sümer abi kablo renklerinden değilde yanındaki kısaltmalardan belirleyerek kablo sıralamasını yapmıştım. teşekkür ederim.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)