Elektrikli Arabayi Sudan Yalitma

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 38
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 38 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    23
    Merhaba arkadaslar
    ben Maverick Strada SC kullanicisiyim ve bu aracimi almadan 2 kat fazla para verip su yalitimli Traxxas Slash almayi cok dusundum ama kendi imkanlarimla su yalitimi isini yapabilecegimi internette buldum ve uyguladim. Sonuc;
    1, 2 gelistirme daha yapilarak 4 4 luk bi hale getirilebilir.

Baslarken once kullanilcak malzemelere deginelim
    ben sivi elektrik bandi

ve plastik koruyucu kaplama spreyi kullandim

ancak farkli malzemeler de kullanilabilecegini gordum bazi forumlarda
    ornegin bazilari isiya dayanikli silikon kullanilabilecegini soyluyo.

uygulamaya gelirsek
    ben youtube da buldugum su videolara bakarak yaptim bu uygulamayi

bu videoda eleman servonun icindeki hareketli parcalardan oraya bisey yapamadigi icin plastik koruyucu spreyi disardan uyguluyor. servoyu saseden ayirdiktan sonra spreyi uyguladim. daha sonra servoyu saseye taktim, servoya servo kolunu da bagladim ve bu haldeyken de spreyi uyguladim.

bu videoda esc yi yalitiyoruz. esc yi once plastik kutusundan ayiriyoruz. daha sonra once plastik spreyi skiyoruz. o kuruduktan sonra sivi elektrik bandini bolca kullaniyoruz. hicbir bosluk kalmamali. ama plastik kutu da rahatca oturmali.
    on/off anahtarini ise ayni sekilde plastik kutusunu aciyoruz. spreyi uyguluyoruz. sprey kuruduktan sonra bolca sivi elektrik bandi surup plastik kutuyu geri kapatiyoruz.

bu videoda aliciyi yalitiyoruz. videodaki eleman aliciyi sadece plastik spreyle yalitmis. ben de basta oyle yaptim. alicinin plastik kutusunu actim, sase uzerinde tum konektorler bagliyken spreyi uyguladim. kuruduktan sonra kutusunu kapattim ve tekrar sprey uyguladim. fakat daha sonra gordum ki sprey ise yaramamis. ben de plastik bi posete sarip bantladim. bu sefer oldu.
    Ama saglam olsun diye aliciyi bir balona geciricem ve agzini elektrik bandi ile bantlicam.

su cok iyi bi iletken degildir. bu yuzden motora su girmesi skinti yaratmaz. ayni sekilde konektorlerin de suyla temas etmesi araca zarar vermez.
    hem brushless hem de brushed motorlar sudan etkilenmezler.

bir puf noktasi daha, antenin suyla temasini engelleyin. benim kumandam 27mhz ve anten de bir ucu acik kablodan ibaret. deneme sirasinda gordum ki acik olan uc suya deyince arac sapitiyor. bunu da basit bi elektrik bandi ile kaplayarak aracimizi sudan tamamen yalitmis olduk.

iste bu da aracimin su altindaki videosu

pek iyi gorunmese de esc, servo, alici, on/off anahtar tamamen suyun altinda.

umarim isinize yarar bi paylasim olmustur.
    Konu wassat tarafından (16-01-2011 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir.

Sep 2010
    Nereden Nereden
    ısparta
    Yaş Yaş
    16
    Çok güzel olumş Erdem abi.Sonunda yaptın

Eline sağlık erdem abi çok başarılı bir çalışma olmuş. Bu malzemeleri nereden ve kaça temin edebiliriz acaba ?

Nov 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    23
    direk google da aratinca ilk cikan yerlerden aldim ben bunlari.
    biraz pahali ikisi toplam 50tl gibi bisey.
    ama su isiya dayanikli silikon daha ucuz. onu bi denemek lazim.

Nov 2010
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    35
    erdem araç on numara olmuş artık yağmur çamur dinlemez kullanırsın aracı.şu sase gelsin hazır benim aracı sökmüşken onada yaparız belki.birdr yarın seni tek başına bırakmak istemesemde evli ve çoçuklu olunca sonradan bazı işler çıkabiliyor.yinede haberleşiriz.yarın okul var mı bu arada.

Nov 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    23
    bugun 4300 mahlik pili bitirdim fakat escde hicbir fazla isinmi olusmadi.

aldıgın malzemelerin linkini verebilirmisin

tam aradigim bir konu. savage fluxu karli havada sorunsuz olarak nasil oynarizin cozumunu ariyordum. tesekkurler. videolari izleyip daha iyi ogreneyim

Nov 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı harunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aldıgın malzemelerin linkini verebilirmisin
    Turk sitelerinden aldim. internetten. Sitenin kurallari geregi Turk sitelerinin linkini veremioyurm. Fakat google da aratinca cikiyolar zaten

Alıntı vipereddy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam aradigim bir konu. savage fluxu karli havada sorunsuz olarak nasil oynarizin cozumunu ariyordum. tesekkurler. videolari izleyip daha iyi ogreneyim
    Bisey degil. Yalniz escnin eger markali biseyse garanti suresinin dolup dolmadigina dikkat edin. cunku esc yi acinca garantisi bitiyo.

Evet bu adımları takip ederek, gerekli malzemeleri aldım, akşam uygulayacağım.Ancak, ESC'nin elektronik kısımları sivi elektrik bandi ile kaplayacağız ancak benim ESC'nin üstünde fan var açıkta, onıu ne yapacağım onu tam kestiremedim.
    Bu arada Ezrun brushless motoru da kaplamak gerekiyormu?

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Çok güzel bi çalışma olmuş elinize sağlık.Isıya dayanıklı silikon nitro motorları suya karşı izole edebilir mi aceba google da ne olarak aramamız lazım
    HPİ SAVAGE X 4.6 BİG BLOCK

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı moonster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bi çalışma olmuş elinize sağlık.Isıya dayanıklı silikon nitro motorları suya karşı izole edebilir mi aceba google da ne olarak aramamız lazım
    İzole edersen havayı nereden alacak
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Alıntı Nobran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzole edersen havayı nereden alacak
    siz motorun soğuması açısından mı sordunuz yoksa karbüratörün gönderdiği havayı mı kastettiniz?

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    siz motorun soğuması açısından mı sordunuz yoksa karbüratörün gönderdiği havayı mı kastettiniz?
    Her ikisi içinde geçerli yani suya karşı izole edilirse doğal olarak havaya karşıda izole edilmez mi o zaman hararet sorunu çıkmaz mı yada karbüratöre hava nerden gelecek o zaman? Zaten motorlar hava filtresi ıslanmadığı sürece sudan etkilenmezler.
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    belki motor soğutucusu ile blok arasından su sızabilir biye düşündüm ama dediğiniz doğru.

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Su geçirmeyen ama havayı geçirebilen hava filtrelerinin üzerine geçirilen korumalar var. Kışın karda çamurda nitro araç kullanmanın en güvenli yolu bunlar. Su geçirmeyen malzeme hava da geçirmez diye bir kaide yok
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
    HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
    HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    belki motor soğutucusu ile blok arasından su sızabilir biye düşündüm ama dediğiniz doğru.
    Motor soğutucusu ile blok arasında pirenin göz bebeği kadar bir açıklık olsun o motor hava aldığı için çalışmaz

Hava filtresi için ise bazı kılıflar var çok sıkı dokunduğu için hava geçebiliyor fakat tozu tutuyor muhtemelen suda geçirmez, ben bir zamanlar kullanıyordum fakat su geçirip geçirmediği test etmedim

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Ben test ettim geçirmiyorlar
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
    HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
    HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    anladım yani nitro motoru yalıtmaya gerek yok.

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı alport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben test ettim geçirmiyorlar
    Takla attığım için yırtmıştım test edecek kadar dayanamadı

anladım yani nitro motoru yalıtmaya gerek yok.
    Aynen öyle hava filtresinden su girmesini engelledikten sonra hiçbir şey olmaz Ek olarak hava filtresinden su girmesini engelleyip sonra suya batırıp çalıştırabilirim diye düşünme çünkü motorların belli bir çalışma sıcaklığında olması gerekir aksi halde çalışmaz

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)