Elektrikli Arabayi Sudan Yalitma

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 38
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 38 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 38 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Aynen öyle hava filtresinden su girmesini engelledikten sonra hiçbir şey olmaz Ek olarak hava filtresinden su girmesini engelleyip sonra suya batırıp çalıştırabilirim diye düşünme çünkü motorların belli bir çalışma sıcaklığında olması gerekir aksi halde çalışmaz [/QUOTE]

sende iyice batırdın bizi
    HPİ SAVAGE X 4.6 BİG BLOCK

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı moonster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sende iyice batırdın bizi
    Estağfurullah asla yanlış anlaşılmak istemem, öyle bir amacım yok olamazda. Benim öyle yazmamdaki tek sebep senin öyle bir düşüncenin olacağından diye değil, bu yazıyı sonradan okuyacaklar içindi
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Alıntı Nobran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Estağfurullah asla yanlış anlaşılmak istemem, öyle bir amacım yok olamazda. Benim öyle yazmamdaki tek sebep senin öyle bir düşüncenin olacağından diye değil, bu yazıyı sonradan okuyacaklar içindi
    olur mu öyle şey ya birbirimize takılıyoruz ben ne demek istediğinizi anladım
    HPİ SAVAGE X 4.6 BİG BLOCK

Sıvı elektrik bandı kullanarak servo, alıcı ve de ESC'yi kapladım ve de yağmurda kullandım.servo ve alıcıda sorun yok ama
    ESC sizlere ömür kurutttum, lehimleri fırçaladım temizledim ama nafile.
    Herhalde aziz su bir yerden girdi.Artık önümüzdeki maçlara bakacağım.
    Hatta ESC bakmaya başladım, su geçiren 45A Aelioan ESC yerine şu an 45A üstü bakıyorum.
    HK'den alıp 10 gün beklemek istemiyorum, o yüzden Türkiye'den bakıyorum, aklıma yatan bir tane var
    "Turnigy TrackStar 1/10th Scale 60A Car" 80TL
    Bu ESC hakkında bilgisi olan var mı?iyi kötü HK'te tüm yorumları okudum ancak cevap bulamadığım bir soru var bende HK program kartı var acaba bu kartı ben Turnigy'de kullabilirmiyim? yoksa illa Turngiy program kartını da almam gerekirmi.
    Not:45A Aelion ESC mi bu kartla programlayabilmiştim bilmem bunda da işe yarar mı?
    Konu sad tarafından (18-01-2012 Saat 11:41 ) değiştirilmiştir.

Alıntı sad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıvı elektrik bandı kullanarak servo, alıcı ve de ESC'yi kapladım ve de yağmurda kullandım.servo ve alıcıda sorun yok ama
    ESC sizlere ömür kurutttum, lehimleri fırçaladım temizledim ama nafile.
    Herhalde aziz su bir yerden girdi.Artık önümüzdeki maçlara bakacağım.
    Hatta ESC bakmaya başladım, su geçiren 45A Aelioan ESC yerine şu an 45A üstü bakıyorum.
    HK'den alıp 10 gün beklemek istemiyorum, o yüzden Türkiye'den bakıyorum, aklıma yatan bir tane var
    "Turnigy TrackStar 1/10th Scale 60A Car" 80TL
    Bu ESC hakkında bilgisi olan var mı?iyi kötü HK'te tüm yorumları okudum ancak cevap bulamadığım bir soru var bende HK program kartı var acaba bu kartı ben Turnigy'de kullabilirmiyim? yoksa illa Turngiy program kartını da almam gerekirmi.
    Not:45A Aelion ESC mi bu kartla programlayabilmiştim bilmem bunda da işe yarar mı?
    ustam sende eşşeği sağlam kazığa bağlasaymışsın .neyse olan olmuş üzülme yenisini alırsın.bende sudan yalıtım yaptım hatta aracımı yağmurda sürdüm çok şükür sorun yoktu çok güzeldi birazda şans meselesi diyelim buna biz..bu arada kart konusunda aynı markaya gerek yoktur.hepsi uygundur..
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

SATILIKLAR ÇOK UCUZ= 67176227 -- 72609201

Alıntı haribo21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ustam sende eşşeği sağlam kazığa bağlasaymışsın .neyse olan olmuş üzülme yenisini alırsın.bende sudan yalıtım yaptım hatta aracımı yağmurda sürdüm çok şükür sorun yoktu çok güzeldi birazda şans meselesi diyelim buna biz..bu arada kart konusunda aynı markaya gerek yoktur.hepsi uygundur..
    Valla heryeri kaplamıştım ama girmiş işte.
    Bu arada yeni ESC arıyorum, bir sorum olacak
    Hobbykingte HK 80A sensored/sensorless ESC buldum, ben bu ESC yi EZrun 12 T 3200 "sensorless brushless motor"da kullanablirmiyim?
    motorumunda illa sensorless olması mı gerekiyor.

gerek yok 35A üstü tüm esc ler o motora olur.kullanabilirsin . söylediğim gibi şans meselesi birazda su yalıtma işi
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

SATILIKLAR ÇOK UCUZ= 67176227 -- 72609201

Bu arada fark ettim ben yanlış yazmışım
    "motorumun da illa sensored olması mı gerekiyor" yazmam lazımdı ama
    sizin cevabınız rahatlattı.
    Peki sensored ESC den çıkan bir kablo olması lazım onu motora takmayınca 8çünkü bende takacak yer yok) sorun olmazmı ESC'de
    bu arada alacağım arkadaşta indirim yaptı, yarına elimde olur inşallah
    Konu sad tarafından (19-01-2012 Saat 19:18 ) değiştirilmiştir.

Alıntı haribo21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlışınız var hepsi birbirine uymaz. Bozma ihtimali var. Turnigy nin kendi kartı HK da mevcut.

Esc nin Sensorless özelliği var ise kabloya gerek yoktur. Takmanıza da gerek yoktur.

Sensörlü (Sersored) motor kullanırsanız ayar kartından Sensored i seçip Sensör kablosunu motora takarsınız.
    Konu tayfun0029 tarafından (19-01-2012 Saat 19:25 ) değiştirilmiştir.
    Sakura Zero S 4s lipo 100km
    Team Associated B44 Factory Team
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s..._1_8_1_5_.html

Bahsi geçen ESC budur,sensorless özelliği olduğu yazıyor (sensored/sensorless) herhalde bunu ispatlıyor.
    demek kullanabilirim

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s..._1_8_1_5_.html

Bahsi geçen ESC budur,sensorless özelliği olduğu yazıyor (sensored/sensorless) herhalde bunu ispatlıyor.
    demek kullanabilirim
    Evet kullanılabilir. Yalnız sakın bu esc ile kesik kesik veya Kumandadan hareket eder gibi yapıpda motoru yükte bırakmayın. Tecrübe ile sabit 2 tane yaktım o şekilde. Biri 80A diğeri de 45A lık idi. bunların üreticileri aynı zaten. Dedğim şekilde bi tek mamba bozulmadı
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

Ne yapmamam gerektiğini tam anlayamadım, kesik kesik derken aragaz gibi birşey mi demek istediniz, "Kumandadan hareket eder gibi yapıpda " bunu hiç anlayamadım
    üzgünüm, daha acemi sayılırım

Ne yapmamam gerektiğini tam anlayamadım, kesik kesik derken aragaz gibi birşey mi demek istediniz, "Kumandadan hareket eder gibi yapıpda " bunu hiç anlayamadım
    üzgünüm, daha acemi sayılırım
    Normal arabada yarım debriyaj muhabbeti var ya? minibüsçüler çok yapar fren yerine yarım debriyajda arabayı sabit tutarlar. işte onu yapmayın giderken aragaz da bişey olmuyor.
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

Gittikçe daha da zorlaşıyor brushless motorda yarım debriyaj nasıl olurki, tetiği hızlı veya yavaş çekersin

tetiği basılı tutmayim mi, onu mu kastettiniz???

demek istediği şu gaza o kadar basıcaksın ki araba gitmekle gitmemek arasında kalıcak, yani gideceği kadar gaza basmıcan ama biraz da basıcan bu şekilde sanırım yüksek akım çekerek esc yanıyor.
    Losi Speed-T+Xcelorin 4800kv+Sidewinder Sv2
    Carisma M14 Subaru
    Custom made 1/8 Dodge AS250(Yapım aşamasında)
    HALAYA DEVAM!

Gittikçe daha da zorlaşıyor brushless motorda yarım debriyaj nasıl olurki, tetiği hızlı veya yavaş çekersin

tetiği basılı tutmayim mi, onu mu kastettiniz???
    Misalen dedim tabiki yarım debriyaj olmaz

Alıntı yuayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    demek istediği şu gaza o kadar basıcaksın ki araba gitmekle gitmemek arasında kalıcak, yani gideceği kadar gaza basmıcan ama biraz da basıcan bu şekilde sanırım yüksek akım çekerek esc yanıyor.
    Teşekkür Ederim

Yanmıyor aslında Sadece 3 kutup dan biri iptal oluyor. 2 kutuplada motor takır takır vurup ilerlemiyor araba.
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

arkadaşlar maverick strada sc ye bunu uygulasam karda sürsem birşey olrmu acaba.

Nov 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    23
    az once denendi, olmuyor arkadasim
    ama cok dikkat et. isini aceleye getirme

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)