Lipo neden tamir edilmez ibreti alem

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 68
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 68 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 68 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2010
    Nereden Nereden
    KÜTAHYA
    Yaş Yaş
    33
    Yeni yaptığım extra 300s in uçuşunu eteleme pahasına 4s 3000mA30C turnigy pili deşarj edip attım. 40 TL lik pil yüzünden
    sağlığımızdan ve modelimizden olabiliriz. Biraz daha bekliyebilir. Fakat asıl soru şu Hk ve Hc den tekrar pil alsam böyle bir şeyle karşılaşırmıyım ne tavsiye edersiniz.
    Savaş Karaçam
    Phoneix Domino Trainer OS46AX; Bitti
    Extra330SC 59" Balsa; Kanat Bitti
    ÇaylakEP 55" Balsa; Bitti
    Hangar9 RV8 46 ; Toplanıyor Hitec Aurora 9 AFHSS 2.4 Ghz Optima9 and Optima6

Alıntı candane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Hobbykingden aldığım 4-5 tane 6S 5000mah lipoda tek hücrenin ölü olduğuna rastladım. Bırakın düşük voltajı sıfırlamış kısa devre hücreler bile olabiliyor. Bu kadar uygun fiyat için kabul edilebilir bir risk gibi görünüyor. Çünkü başka ucuz lipo markalarıda var ancak hobykingdeki zipy veya turngy lipolar ile kıyaslanamayacak kadar kötüler.

Bu ucuz ama standart olmayan kaliteye razı olmak oluyor. Bu lipoları geri gönderip iade veya tamirini istemek de pek pratik olmadığı için problemli hücreyi ayırıp yerine yeni sağlam bir hücre ilave ediyorum.
    Bu hücreye yüksek akım isteyen uygulamalarda güvenmeyin, hızla voltajı düşürüp iç direncindeki artış nedeni ile modelin acil inşine neden olabilir. Balanslı şarj edebilirsiniz ama her seferinde yüke maruz kaldığında o hücrenin voltajının hızla düştüğünü göreceksiniz.
    Konuyu ilk defa okuyorum. Açıkçası li-po pillerin bu kadar tehlikeli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum Allah korumuş

Benim de bugün gelen 3000maH 5s bir pilim oldu. Şarj aletine bağlamadım ama şu dijital ölçme aparatıyla kontrol ettim. Hücrelerin 4ü 3.7 ve üzerinde görünürken bir tanesi 1.6v gösteriyor. Bu pil arızalı mıdır, verdiğiniz örnekteki gibi güvenli kullanım özelliklerine haiz olmayan bir pil midir? Şarj edip sonucun ne derece değişeceğine henüz bakamadım. Ben hücre değişimi-ilavesi filan da yapamam. Bu pili gözden çıkarıp yenisini mi almalıyım? Herkese emniyetli ve keyifli uçuşlar dilerim.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Alıntı delmira Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu ilk defa okuyorum. Açıkçası li-po pillerin bu kadar tehlikeli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum Allah korumuş

Benim de bugün gelen 3000maH 5s bir pilim oldu. Şarj aletine bağlamadım ama şu dijital ölçme aparatıyla kontrol ettim. Hücrelerin 4ü 3.7 ve üzerinde görünürken bir tanesi 1.6v gösteriyor. Bu pil arızalı mıdır, verdiğiniz örnekteki gibi güvenli kullanım özelliklerine haiz olmayan bir pil midir? Şarj edip sonucun ne derece değişeceğine henüz bakamadım. Ben hücre değişimi-ilavesi filan da yapamam. Bu pili gözden çıkarıp yenisini mi almalıyım? Herkese emniyetli ve keyifli uçuşlar dilerim.
    Pili şarj ediniz. Kullanınız tekrar şerj edip hücreleri ölçünüz... Düzelme ya da düzelmeme ihtimali vardır...

01-ADANA

1.6V olduğu için şarj edemeyecektir. Kullanım sırasında 3V un altına düşen hücreleri tek olarak şarj edip lipo şarj cihazının itiraz etmeyeceği kadar doldurmuştum. HK dan gelen ve bir hücresi sorunlu pillerin hiç birini düzeltemedim. Yani bence o pilin bir hücresi ölü.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Aynı şekilde Metin abi. Bir şekilde sorunlu hücreyi yeniden şarj alır hale getirip sorunsuz balanslı olarak lipoyu şarj etsemde ilk kullanımla birlikte problem yeniliyor.

Cevaplar için teşekkürler. Sanırım bu haliyle işine yarayacak birisine hediye etmek daha iyi olur.

Geçmiş olsun.
    Beni de korkutuyor bu lipo camın önüne yada balkona bırakırım hep şarja

Geçmiş olsun.Dikkatli olmak gerekiyor sanırım

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)