Fırça sorunu :,(

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 8
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Selamlar yoldaşlarım, yaşım 28, statik maketleri boyama işine 2 gün önce girdim

Öncelikle şunu söyleyeyim çok güzel bir hobi, zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum, gerçi hanım zamanımı uçaklarla geçirmemden biraz şikayetçi ama neyse

Sorum fırçayla ilgili, piyasadan takım halinde fırça seti aldım (1,2,3.....vs diye gidiyor uçları)

İlk gün bu haldeydi uçları, sivri ve kalem ucu gibi, bu şekildeyken detayları çok güzel çalışıyordum.

Sonra yıkamak için su bardağında temizledim ve peçeteyle kuruladım, bi kaç sefer aynı işlemi yapınca benim kalem uçlu fırçalarım oldu nerdeyse böyle (resim temsilidir, sadece bilgi amaçlı google'dan buldum, ama saçaklandı bu şekilde)

Bu normal midir? Bu saçaklanmayı önlemek için, her defasında iğne gibi uçla çalışmak için bir yol yokmudur dostlarım, detayları kaçırıyorum saçaklı olduğunda

Teşekkürler yardımlarınız için...

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    enamel boyamı kullanıyorsunuz akrılıkmı
    yıkama ıslemınde tıner kullandıgınızmı
    aldıgınız fırcaların markası nedır

bıraz daha bılgı verırsenız daha çok yardımcı olunur
    bende fırcalarınız kalıtesız ve sız tınerle kullanıyorsunuz bu yuzden fırcalarınız sıkıntılı oluyor gıbı gelıyor

Oct 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    54
    Bu boyama işiyle geçmişte biraz ilgilenmiştim. Yakın dönemde statik yelkenli gemi modelleriyle ve ahşap uçak inşaatlarıyla uğraştım. Bunların hepsi boya ya da vernik istediğinden, ben de bu işle mecburen cebelleştim. Babadan genetik olarak miras, hafif de bir ressamlık var. Fırçalarla biraz teşvik-i mesaim oldu. O nedenle bir tek şeyi bilir ve onu söylerim; fırçada ucuza asla kaçmayacaksın. Mutlaka kaliteyi arayıp bulacaksın. Fırça takımını da bir seferde değil, numara numara ve yavaştan toplayacaksın. Çünkü iyi kalite bir fırça takımı yapmak epey para ister...

Akrilik boya ile boyama yapıp, su ile yıkama ve inceltme yapıyorum. Ucuzdu sanırım fırçalarım, set halinde 10tl vermiştim ne bileyim ben 10dk'da saklım saçak olucağını, tecrübe kazanıyoruz düşe kalka Teşekkürler arkadaşlar, bildiğiniz sağlam bir fırça markası varmı? Kolibri marka "ÜÇGEN KIRMIZI SAPLI SAMUR BOYA FIRÇASI NO:0" bunu aldım tanesi 10tl, nasıl?
    Konu djnui tarafından (16-02-2011 Saat 10:12 ) değiştirilmiştir.

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    tamiya kullanabılırsınız ahsap saplı olanlardan fıyatları cok fazla degıl ayrıca gayet kalıtelı fırcalar
    tamıya türkiye distrübütöründen alabilirsiniz

Ben de revell veya tamiya gibi model ureten firmalarin fircalarina bakin derim. Bunun nedeni enamel boyalar tiner vs gerektirir yani kimya olarak biraz yagli boyaya yakindirlar fakat piyasadaki yagli boya fircalari genelde bizim maketler icin fazla kalin gelirler. 4/0 , 5/0 gibi numarali fircalar kullaniyorum mesela ben...Maket fircalari o yuzden olcek itibariyle bizim islere daha yakindir.Akrilik boya fircaya cok zarar vermez, fircalarinizi daha kaliteli secerseniz daha uzun dayanirlar. Akrilik boya islakken su ile temizlenebildigi icin fircayi kullanir kullanmaz muslukta temizleyip bir kumas ile suyunu ve kilda kalan boya tortusunu almaniz yeterlidir.
    Bu hobiye uzun vadede devam etmeyi dusunuyorsaniz ya airbrush edinin ya da sprey boyalara gecin derim. Firca cunku temelde modelin boyanmasindan ziyade detay boyamalari, yikamalar ,kurufircalamalar ile kullanilir. Sprey veya airbrush genis alanlarin ozellikle ucaklarin govde boyamasinda daha gercekci sonuclar almaniza yarayacaktir.

Jul 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Peki ufak parçaları dahi airbrush veya sprey boyalarla boyayabilir miyiz?
    Lost my mind...

Kucuk parcalarda airbrush ve sprey ile boyanabilir fakat biraz da tercih meselesidir. Mesela 1/24 arabanin vites kolunu dusunun; en fazla 1 cm uzunlugunda bir parcadir. Tek renk olacaksa airbrush ile boyanir.Ama vites kolunun topuzu parlak siyah, cubugu gumus, korugu (dibi) mat siyah olacaksa her bir rengi airbrush ile atmaya calismam, ufacik parcayi maskelemekle ugrasmam.En cok olan rengi, mesela gumus rengi olan cubuk kismi vitesin en genis alani oldugu icin tumunu airbrush ile gumus boyayip fircayla topuzunu ve dip kismini boyarim. Ama mesela madeni 10 kurus buyuklugunde bir fren diskini (son yaptigim nissan'in diskini) Tamanen airbrush ile boyadim her disk iki kere maskelendi.Ilk once airbrush ile metallic gri atildi sonra kaliperler maskelenip altin renginin bir tonu atildi en son olarak ic yuvarlaklar bmf ve maskeleme banti ile maskelenip hazirlanilan metalik mavimsi renk ile boyandi.

Konu dynakaos tarafından (05-03-2011 Saat 19:02 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)