Schwimmwagen Type 166 1/6 Dragon Yüzebilen Jip

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 133
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 133 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 7 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Model, Dragonun 1/6 maketlerinden birisi, sahibiyse pek sevgili Bülent, namıdiğer scoudbd. Anlaşma şöyle: O işin RC kısmını bağlayacak, boyama ve eskitmede benim ellerimden öpecek

Anlayacağınız, eğer becerebilirsek, bu ayucuk hem ortalarda gezecek hemde suya girince yüzecek şekilde yapılmaya çalışılacak. Öte yandan rafa konduğunda da aslının ufak bir kopyası olarak duracak. İşte o noktada da benim ufak bir sorunum ortaya çıkıyor. En son AFV'ye el atışımdan bu yana 23 yıl geçmiş, üstelik onuda Poligom ve tırnak çıt çıtıyla toplamışım. Anlayacağınız, pas ve akıntılara birşey dememde, çamur ve eskitme konularında ne fantaziler yaratabileceğimi emin olun ben bile bilmiyorum

Yumruk dediğin 'swiissss' gelir, 'thock thock' vurur, sonrada 'thump' düşürür...

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Gördüğünüz üzere, parçalar bir plastik maket için 'oha'dan hallice.... İnanmıyorsanız garibim Zippoyla tekerlerin ebatlarına göz atın

Yumruk dediğin 'swiissss' gelir, 'thock thock' vurur, sonrada 'thump' düşürür...

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Önce işin Rc kısmının karadaki bölümünü kotarmamız gerektiği için ben her ne kadar henüz yatma modunda olsam da Bülent hıldır hıldır modele dalmış durumda. İlk iş olarakta ön salıncakların kuvvetlendirilmesi için gerekli metal takviyeleri halloldu. Fotodaki çıbıklar paslanmaz çelik. Ama lehim konusunda çıkacak ufak bir soruna istinaden, her an kullanılacak malzeme pirince dönebilir

Şu an için tekerleklerin kuvvetlendirilmesinde kullanılacak olan alüminyum bloğun peşine düştüğümüz için biraz hız kesmiş olsakta en kısa sürede tekrar başına geçmeyi planlıyoruz. Nede olsa birçok parça elde üretilmek zorunda ve buda haliyle eğey bir zaman alacak demektir Neyseki acele etmeye gerek yok

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Azar azar torna işleride başlamış vede ön takımın en zor kısmı olan tekerlek bağlantılarını hallolmuş durumda. Ara salıncakların lehim işlerine istinaden, ön kısım neredeyse bitti. Şimdi sıra arka tekerlerle, aktarma vede motor kısımlarının üretiminde

Sürtünmeyi azaltmak için, pim ball bearing'in içinden geçmekte. Son işlem olaraktahaliyle yüzeylerlerin arası iyice yağlanacak

Resim var da ben mi göremiyorum? İlgiyle izleyeceğim bir proje olacak.
    Biri gider, biri gelir...

Mar 2006
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    40
    Resim var sanırım sen göremiyorsun.
    Kolay gelsin Emrah & Bülent...

Şimdiden harika bir proje oluyor,devamını sabırsızlıkla bekliyoruz .
    Kolay gelsin.

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Resimler mevcut

Atınç, sağol abi...

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Hakan teşekkürler

Şimdi görebildim resimleri, başarılar diliyorum.
    Biri gider, biri gelir...

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Sağolun...

Eline sağlık Emrah abi uzun zamandır custom made bölümü sessizdi. Adam gibi düzgün bir kaç projeden biri olucak galiba. Birde yanlış anlamadıysam bu aracı rc hale mi getiriceksiniz ? Öyle ise motor ve ekipmanlar ne olacak ?

Feb 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    35
    Çok ilginç bir proje. Merakla bekliyorum gelişmeleri...
    Funtana 125 & Saito 180 - Sportster & Os 55ax
    Sprint Cat & Zenoah 26cc - Conquest & CC racing Zenoah(yakında) - Xzess Evo Mr Krabs BL

Çok güzel bir projeye el atmışsınız.Tebrik ederim, ellerinize sağlık.
    Benimde birkaç sorum olacak sizlere:
    Ön salıncaktanda anlaşıldığı üzere ön tarafta amortisör sistemi olmayacak sanırım?
    C-hub sistemini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz aklınızda bir tasarım varmı?
    Sanıyorum aracın yürümesi için bütün parçaları metal olarak tornadan çıkaracaksınız, bunu kaldıracak bir elektronik ve diferansiyali düşündünüzmü?
    Kolay gelsin başarılar dilerim. Konunun takipçisiyim.
    Konu rcmanyaqı tarafından (19-02-2011 Saat 17:20 ) değiştirilmiştir.
    Mert Özgür Aybek...

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Emrah kolay gelsin.

Bu gün atölyede Bülent dogboneların gireceği stub axelleri imal ediyordu. Arada tornanın bozuk olan start düğmesine ben de basılı tutaraktan çorbaya bir zerrecik tuz atmış oldum ehehehe.

Süper bir proje oluyor. Havuzdaki balonların üzerine kalan tekneleri kurtarmak için birebir.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Beyler tekrar sağolun....

Furkan, gerekli malzemeler sağdan soldan arak vede gerekirse elde yapım olacağı için şimdiden bir şey söylemek zor. Peyder pey çözülecek bir çok nokta

rcmanyaqı, soruların bir kısmı, aşağıdaki fotolarda mevcut. Bir kısmınıysa emin ol bizde şimdilik bilmiyoruz. Açıkcası, örnekleri olsada dünyada pek çok kere yapılmış bir proje değil. Anlayacağın sağdan soldan fikir vede buluş araklama imkanı pek yok, yapıcaz olucak.......şşşştttttt

Egemen, duydum duydum. Şu an zaten Bülentle beraberiz, selamı var. Tuz vede baharat işine her zaman bekleriz ifinim

Neyse, bu kadar hoş beşten sonra gelelim son duruma.... Bülent yine kaynaşıp, muhabbetten anlayacağınız üzere Egemenle beraber girişmiş ne bulduysa çeliğe, aliminyuma. Bu sayede de arka takım taklavatıda halletmiş bir güzel. Eh fenada olmamış yaniiiii Buyrun fotolara.....

Bu arada, dif vede ön salıncak hazırlıkları...

Tüm arkadaşların beğenilerine teşekkürler. Özellikle egemenin başparmağına Cok teşekkür
    Devamı hızla gelicek...
    Amati Arno XI Ferrari / Billing Boat Thor
    H&M Mr Krabs feiago 8xxl / Crackerbox 23cc B&H / Daytona Beach 23cc B&H
    AEROMARİNE JSS 23cc B&H / H&M T4 Budwaiser KB45 / 60 cm V hull brushless
    VS.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Ben olmasam yürümezdi bu proje.. .
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

Çok ilginç ve de güzel bir proje, ellerinize sağlık. Yurt dışı forumlarında custom made amfibi araç yapan yada, yine Dragon marka 1/6 willys maketi RC ye çeviren gördüm. Ancak bu modeli ve amfibi bir aracı RC modele çevrilecek bir proje ilk defa görüyorum tebrikler. Bende konuyu takip ediyor olucam.

Kolay gelsin

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    emrah bey elinize sağlık
    çok harika bir proje olacak kesinlikle takicisiyim
    merakımdan sormak isterim..aks kovanlarını paslanmaz çelikten mi yaptınız ?
    el yapımı.......başka tanımam

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)