Schwimmwagen Type 166 1/6 Dragon Yüzebilen Jip
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 133
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 133 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
19-02-2011 13:47 #1
Model, Dragonun 1/6 maketlerinden birisi, sahibiyse pek sevgili Bülent, namıdiğer scoudbd. Anlaşma şöyle: O işin RC kısmını bağlayacak, boyama ve eskitmede benim ellerimden öpecek

Anlayacağınız, eğer becerebilirsek, bu ayucuk hem ortalarda gezecek hemde suya girince yüzecek şekilde yapılmaya çalışılacak. Öte yandan rafa konduğunda da aslının ufak bir kopyası olarak duracak. İşte o noktada da benim ufak bir sorunum ortaya çıkıyor. En son AFV'ye el atışımdan bu yana 23 yıl geçmiş, üstelik onuda Poligom ve tırnak çıt çıtıyla toplamışım. Anlayacağınız, pas ve akıntılara birşey dememde, çamur ve eskitme konularında ne fantaziler yaratabileceğimi emin olun ben bile bilmiyorum

Yumruk dediğin 'swiissss' gelir, 'thock thock' vurur, sonrada 'thump' düşürür...
-
19-02-2011 13:49 #2
Gördüğünüz üzere, parçalar bir plastik maket için 'oha'dan hallice.... İnanmıyorsanız garibim Zippoyla tekerlerin ebatlarına göz atın

Yumruk dediğin 'swiissss' gelir, 'thock thock' vurur, sonrada 'thump' düşürür...
-
19-02-2011 13:50 #3
Önce işin Rc kısmının karadaki bölümünü kotarmamız gerektiği için ben her ne kadar henüz yatma modunda olsam da Bülent hıldır hıldır modele dalmış durumda. İlk iş olarakta ön salıncakların kuvvetlendirilmesi için gerekli metal takviyeleri halloldu. Fotodaki çıbıklar paslanmaz çelik. Ama lehim konusunda çıkacak ufak bir soruna istinaden, her an kullanılacak malzeme pirince dönebilir

Şu an için tekerleklerin kuvvetlendirilmesinde kullanılacak olan alüminyum bloğun peşine düştüğümüz için biraz hız kesmiş olsakta en kısa sürede tekrar başına geçmeyi planlıyoruz. Nede olsa birçok parça elde üretilmek zorunda ve buda haliyle eğey bir zaman alacak demektir
Neyseki acele etmeye gerek yok
-
19-02-2011 13:53 #4
Azar azar torna işleride başlamış vede ön takımın en zor kısmı olan tekerlek bağlantılarını hallolmuş durumda. Ara salıncakların lehim işlerine istinaden, ön kısım neredeyse bitti. Şimdi sıra arka tekerlerle, aktarma vede motor kısımlarının üretiminde

Sürtünmeyi azaltmak için, pim ball bearing'in içinden geçmekte. Son işlem olaraktahaliyle yüzeylerlerin arası iyice yağlanacak

-
19-02-2011 13:57 #5
Resim var da ben mi göremiyorum? İlgiyle izleyeceğim bir proje olacak.
Biri gider, biri gelir...
-
19-02-2011 14:00 #6
-
19-02-2011 14:01 #7
Şimdiden harika bir proje oluyor,devamını sabırsızlıkla bekliyoruz
.
Kolay gelsin.
-
19-02-2011 14:02 #8
Resimler mevcut

Atınç, sağol abi...
-
19-02-2011 14:04 #9
Hakan teşekkürler
-
19-02-2011 14:10 #10
Şimdi görebildim resimleri, başarılar diliyorum.
Biri gider, biri gelir...
-
19-02-2011 14:13 #11
Sağolun...
-
19-02-2011 16:52 #12
Eline sağlık Emrah abi uzun zamandır custom made bölümü sessizdi. Adam gibi düzgün bir kaç projeden biri olucak galiba. Birde yanlış anlamadıysam bu aracı rc hale mi getiriceksiniz ? Öyle ise motor ve ekipmanlar ne olacak ?
-
19-02-2011 16:59 #13
Çok ilginç bir proje. Merakla bekliyorum gelişmeleri...
Funtana 125 & Saito 180 - Sportster & Os 55ax
Sprint Cat & Zenoah 26cc - Conquest & CC racing Zenoah(yakında) - Xzess Evo Mr Krabs BL
-
19-02-2011 17:17 #14
Çok güzel bir projeye el atmışsınız.Tebrik ederim, ellerinize sağlık.
Benimde birkaç sorum olacak sizlere:
Ön salıncaktanda anlaşıldığı üzere ön tarafta amortisör sistemi olmayacak sanırım?
C-hub sistemini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz aklınızda bir tasarım varmı?
Sanıyorum aracın yürümesi için bütün parçaları metal olarak tornadan çıkaracaksınız, bunu kaldıracak bir elektronik ve diferansiyali düşündünüzmü?
Kolay gelsin başarılar dilerim. Konunun takipçisiyim.Konu rcmanyaqı tarafından (19-02-2011 Saat 17:20 ) değiştirilmiştir.
Mert Özgür Aybek...
-
19-02-2011 19:09 #15
Emrah kolay gelsin.
Bu gün atölyede Bülent dogboneların gireceği stub axelleri imal ediyordu. Arada tornanın bozuk olan start düğmesine ben de basılı tutaraktan çorbaya bir zerrecik tuz atmış oldum ehehehe.

Süper bir proje oluyor. Havuzdaki balonların üzerine kalan tekneleri kurtarmak için birebir.
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
19-02-2011 22:51 #16
Beyler tekrar sağolun....
Furkan, gerekli malzemeler sağdan soldan arak vede gerekirse elde yapım olacağı için şimdiden bir şey söylemek zor. Peyder pey çözülecek bir çok nokta
rcmanyaqı, soruların bir kısmı, aşağıdaki fotolarda mevcut. Bir kısmınıysa emin ol bizde şimdilik bilmiyoruz. Açıkcası, örnekleri olsada dünyada pek çok kere yapılmış bir proje değil. Anlayacağın sağdan soldan fikir vede buluş araklama imkanı pek yok, yapıcaz olucak.......şşşştttttt

Egemen, duydum duydum. Şu an zaten Bülentle beraberiz, selamı var. Tuz vede baharat işine her zaman bekleriz ifinim
Neyse, bu kadar hoş beşten sonra gelelim son duruma.... Bülent yine kaynaşıp, muhabbetten anlayacağınız üzere Egemenle beraber girişmiş ne bulduysa çeliğe, aliminyuma. Bu sayede de arka takım taklavatıda halletmiş bir güzel. Eh fenada olmamış yaniiiii
Buyrun fotolara.....

Bu arada, dif vede ön salıncak hazırlıkları...

-
20-02-2011 00:29 #17
Tüm arkadaşların beğenilerine teşekkürler. Özellikle egemenin başparmağına Cok teşekkür
Devamı hızla gelicek...Amati Arno XI Ferrari / Billing Boat Thor
H&M Mr Krabs feiago 8xxl / Crackerbox 23cc B&H / Daytona Beach 23cc B&H
AEROMARİNE JSS 23cc B&H / H&M T4 Budwaiser KB45 / 60 cm V hull brushless
VS.
-
20-02-2011 00:35 #18
Ben olmasam yürümezdi bu proje.. .
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
20-02-2011 07:35 #19
Çok ilginç ve de güzel bir proje, ellerinize sağlık. Yurt dışı forumlarında custom made amfibi araç yapan yada, yine Dragon marka 1/6 willys maketi RC ye çeviren gördüm. Ancak bu modeli ve amfibi bir aracı RC modele çevrilecek bir proje ilk defa görüyorum tebrikler. Bende konuyu takip ediyor olucam.
Kolay gelsin
-
21-02-2011 00:16 #20
emrah bey elinize sağlık

çok harika bir proje olacak kesinlikle takicisiyim
merakımdan sormak isterim..aks kovanlarını paslanmaz çelikten mi yaptınız ?el yapımı.......başka tanımam
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)