Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 20
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
09-03-2011 18:12 #1
11.02.2011' de HK' dan verdiğim sipariş halime ulaşmamıştı...
Aramadığım PTT kurumu kalmadı...
Sonunda acı haberi aldım... Benim kargomunda içerisinde bulunduğu 98 no.lu torba UPİM' den Topkapı' ya giderken yok olmuş.. Hiç kimse, hiç bir Allah' ın kulu torbanın nerede olduğunu bilmiyor...
Şikayet dilekçesi yazın dediler...
Benim güzel memleketimin ,güzel kurumlarının, güzel insanları...
Size ne demek lazım ki şimdi...
Bu arada HK' ya da mail attım... Bakalım neler olacak...
Dear Sir / Madam,
I didn' t received my first order (Order # xxxxxxxxx) from http://www.hobbyking.com which I placed it 1 month ago on 11th of February... A parcel from China usualy arrives within 12-14 days...
When I track my order with the tracking number RSxxxxxxxxxCH, I see that this order was entered to my country on 26th of February and didn' t performed any other movement up to this day... As a brief explanation of the shipment status; it is seen that the parcel has left the central despacth area of TR' s service provider at the airport and didn' t arrived to my city yet. It is in the transport situation from the 26th of February... Approximately 2 weeks...
I ordered dozens of R/C parts, electronics, etc. from China so far and I didn' t encountered such a delay situation up to this order. The thing that I am trying to explain you is that I am familiar enough with the delivery process of my local dealer to understand that something is going wrong...
Because of this, I searched for my order at my local postal station, at the customs office, the headquartes of Turkey Postal service provider, at every single possible step...
Unfortunately I couldn' t managed to find my parcel...
Today, I spoke to the top manager of the Local Service Provider at my city about my problem and complaint. He confessed that they can not find the related big bag that mine and so many others parcels were in it... He told me that they LOST my parcel...
He also mentioned me about the international refund process between the 2 countries postal service providers. He advised me to contact you and tell about the situation. And ensure Hobby King to write a missing parcel report about the lost parcel to China postal service provider... I learned from him that you can take back the cost of the refund or resent orders price from Turkish Postal Service Provider with this way. I also learned that Turkish Service Provider will be obliged to pay some penalty money to your national postal service provider too.
I am completely aware that this is not your fault... But please understand me that this is not my fault too...
Can you help me to solve this dissapointing problem?
Best Regards
-
09-03-2011 20:56 #2
Kayıtsız posta olsaydı üzerine bir bardak su için derdim ama, kayıtlı olduğu için bizim posta işletmemiz zor durumda kalacaktır. İyi biliyorum çünkü Adana baş posta dağıtıcısı ile sohbetim sırasında öğrendim. Oldukça zor durumda kalabiliyorlarmış...Mutlaka bulurlar kargoyu...
01-ADANA
-
09-03-2011 21:13 #3
İşte hızlı geliyor diye takipsiz posta almamış olmanın yararları. En azından muattap var elinde numara var soruyosun burda yada burda değil diyo. Şimdi kayıp biliyosun. Benim kaybolan İngiltere paketimin üstüne su içmiştim geçen sene. Hemde aynı anda aynı yerden yola çıkan 2 paketin bir tanesi geldi diğeri gelmedi sinir olmuştum.
-
10-03-2011 11:55 #4
Hala kargoyu ara ara sorguluyorum... Hiç bir hareket yok...
Para iadesi veya ürünlerin yeniden gönderilmesi konusunda da herhangi bir haber yok...
Yazık oldu... 1 ay bekledik.. Gelen giden yok...
Akşam rüyada bu parçalar ile tamamlayacağım 450lik Helinin maiden flight' ını gerçekleştirdim... Rotorda sebebini sabaha kadar çözemediğim anormal bir vibrasyon vardı...
-
10-03-2011 13:03 #5
Maddiver ptt den kaynaklidir o vibrasyon
Abi saka bir yana uzuldum kaybolmasina. Bazen para onemli olmuyorda yasanan aksakliklar insanin canini cok sikiyor.
-
10-03-2011 13:03 #6
Ürün Türkiye'ye ne zaman girdi acaba benimde 08/03 de girmiş postam halen bulunduğum ilçeye gönderilmedi.Acaba aynı torbadanmı bahsediyoruz.
JS Frenzy 50-Redline53 -Spartan DS760-align DS650 - Hitec HS-6635HB
CopterX 450 SE V2
Walkera V100D01 3.Heli Hover Yarışması 2.si
Futaba 7C 2.4 GHz.
Gs 1/10 Onroad
-
10-03-2011 15:43 #7
-
10-03-2011 15:45 #8
Para da önemli. Ama bir şekilde geri alacağız... Esas önemli olan zaman... Giden para geri geliyor ama zaman geri gelmiyor...
Şubat başı ısmarladık parçaları... Kayboldu...
Eee bu sorun çözülene kadar muhallakta herşey, yeniden de ısmarlanamıyor...
Bugün ısmarlasam anca ay sonunda bana gelir...
Alın işte!!! Gitti 2-3 ay...
Bunu kim tazmin edecek???Konu MADDIVER tarafından (10-03-2011 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir.
-
10-03-2011 18:22 #9
Yaşadığınız problem için üzüldüm. Sizin de bildiğiniz gibi elimiz mahkum olduğundan dolayı devamlı yurtdışından parça sipariş etmek durumundayız. Bundan sonraki siparişlerinizle ilgili kesinlikle bir problem yaşamayacağınızı düşüünüyorum, keza benzer bir olay benim de başıma gelmişti ama paketim 74 gün sonra elime geçti.
-
10-03-2011 21:00 #10
-
15-03-2011 23:29 #11
-
16-03-2011 09:40 #12
Benımde 2 3 ay once basıma geldı ankaraya kadar dılekçe yazdım aradım hıc usanmadan bır gunumu ayırdım her yerı aradım.
Paket kayboldu dediler ukala bi şekilde karşı tarafın yanı honkong pttsi bize yazı yazacak bizde size para iadesi yapıcaz süreç 6 ay dediler
Ben tüketici derneğinden tekrardan başladım aramalara.
2 gün sonra cebim çaldı ist posta işletme merkezinden arıyoruz talihsiz bi olay oldu çok üzgünüz paketınız son verıldıgı kısı suan arastırmaya alınacak para idadesini yapalım sız paketı almıssınız gıbı ımza atın bu mevzu kapansın dedıler.E Seve seve dedim çünki mebla benım için daha önemli idi parçadan ziyade
Paramı evime değil iş yerime dahı dıgıl o gun bulundugum musterıme kadar getırdıler
Yani anlayacagınız canım ülkem vasıfsız çalıştırılan paket manevıyatından bı haber dagıtıcılar veya ıslerı yurutenlerden biz daha çokkkk çekeriz.
HOBBY RC & RCDRIFT 24 EKİM DRIFT ŞAMPİYONASI SPORT CLASSMAN 1. & DRIFT ŞAMPİYONU
-
16-03-2011 10:21 #13
PTT' den ses seda yok...
Fakat şöyle bir güzel gelişme var...
PayPal' den dispute ve daha sonrasındaki claim bugün sonuçlandı. PayPal beni haklı buldu. Para iadem 1 hafta içerisinde hesabıumda olacak.
PTT... Ses seda yok maalesef...
-
02-02-2012 15:17 #14
İbret verici bir detay paylaşmak isterim:
PTT şikayet dilekçeme, tam 11(yazıyla: ONBİR) ay sonra geri dönüş yaptı...

Olumsuz bir cevap verdi. Zararımı tazmin etmedi...
İyi ki PayPal varmış... Yosa gidecekti para...Hitec Aurora 9 Tx
Kinetic 800 Planör
120 cm Uçan Kanat
FPV - Skywalker - 5,8 Ghz - 3Dbi VTx Anten - 13 Dbi Patch Anten - Cycplops OSD V1.6 - 690TVL UltraWDR Pixim SEAWOLF HD Camera
-
02-02-2012 15:58 #15
Bende tower dan bır kac urun aldım lm.......us ıle ama yaklasık bırbucuk ay oldu orta da ses seda yok ıl ptt muduru ıle gorustum dagıtıcılara teker teker soruldu ortada yok takıp numarası da bır ıse yaramıyor
bakalım bır kac gun daha bekleyecegım tower a bıldırecegım sonuc ne olacak merak edıyorum
-
02-02-2012 16:01 #16
hobbyking ne yazdı onu merak ettim...
Ahmet 23
MAVERİCK STRADA XT EVO HOBBYKING 80A SENSORED ESC+8.5T SENSORED BRUSHLESS MOTOR
-
02-02-2012 17:20 #17
PayPal ile alışveriş yaptığım için HK' nın pek de bi insiyatifi yoktu... PayPal iade etti ücreti... HK öyle bakmıştır...
Hitec Aurora 9 Tx
Kinetic 800 Planör
120 cm Uçan Kanat
FPV - Skywalker - 5,8 Ghz - 3Dbi VTx Anten - 13 Dbi Patch Anten - Cycplops OSD V1.6 - 690TVL UltraWDR Pixim SEAWOLF HD Camera
-
02-02-2012 17:26 #18
HK nın suçu ney?
Ofna Ultra GTP2-e 1512 1,5 Y + MMM
Jammin Crt.5-e KD36-60-07L + Hobby King 120A
Tamiya Ta05 V2 LRP Vector K4 8,5T + MMP
RC Team 216
-
02-02-2012 18:44 #19
ebaydan daha önce bir cok defa alışveriş yaptıgım firmalar şu an Türkiye ye gönderim yapmıyor sebebini sordugumda biz ürünü gönderiyoruz. ürün orada gümrüge takılıyor ve bizden parasını geri alıyorlar dediler. bu gibi satıcı firmanın sorumlu olmadıgı durumlarda parayı onlardan tahsil etmeye devam edersek yakında buraya malzeme gönderecek kimseyi bulamıyacagız
-
02-02-2012 20:18 #20
Bu durum uluslar arası posta kanunları ile yönetilen bir durumdur:
Posta alıcının ülkesinde kaybolursa, gönderici posta şirketine durumu bildirir ve zararı tazmin edilir gönderici ülke posta şirketi de gönderiyi zayi eden posta şirketinden tazmin edilen bedeli faizli ve cezalı olarak alır.
Bu akışta herhangi bir sorun görmüyorum.Dua edelim de PayPal gibi müşteriyi koruyan kurumlar var. Esas onlar olmaz ise halimiz yaman. Çinlilerin eline düşmek istemezdim...
Size bu cevabı yazan firma bürokrasi ile uğraşmaktan kaçıyor anlaşılan.Hitec Aurora 9 Tx
Kinetic 800 Planör
120 cm Uçan Kanat
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)