Yüksek Amper Güç Kaynağı Yapımı (Power Supply) 3.3-5-8.3-10-12-13.3-17-24 Volt

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 32
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    Edirne/Keşan-İpsala&Çanakkale/merkez
    Yaş Yaş
    23
    Selam arkadaşlar.
    Yeni aldığım Turning Accucell 6 Şarj aletime güç kaynağı ihtiyacı lazım gelince kendimce kullanışlı olan ve internette çeşitli şekillerde bulunan Power Supply den Güç kaynağı yapımını , az çok elektronik bilgisi olan ve lehim yapmasını bilen herkesin çok kolay yapabileceği kolaylıkta anlatmaya çalışacağım.
    Kullandığım Power Supply 350 Waat gücünde.

Öncelikle Power Supply in arkasına 6 adet çap 8 matkapla delik açarak born klamesnleri yerleştirdim (daha öncesinde kağıda çizim yapılarak hangi voltajlara ihtiyaç olduğuna ve hangi voltun klemensinin nerede olacağını gösteren kroki çizildi).

Renklere göre voltajların şeması. Yeşil ve Gri Kablodan bahsetmek istiyorum. Güç kaynağımızı çalıştırmak için yeşil kablo ile herhangi bir siyah yani şaseyi birleştirmemiz gerekli yoksa powerımız çalışmıcaktır. Gri kabloya ise 420 ohmluk bir dirençle birlikte bir led koyabilirz tabi led in diğer ucu şaseye bağlanmalıdır

Benim krokim bu şekilde

Kabloların ucundaki soketler kesilerek verdiğim şemadaki renklere ve istenilen volta göre gruplanıp toplanıyor.

Guruplayıp birleştirdiğimiz kabloları çizdiğimiz şemaya göre yerlerine lehimliyoruz.

Yukarıdada bahsettiğim gibi Yeşil kablo ve şase yani siyah(com/GND) Kablo arasına bir anahtar koyarak güç kaynağımın çalışmasını sağlıyoruz.Gri kablo ile led ile direncimizi bağlayıp Anahtar ve ışık işini halletmişoluyoruz

Ve kapağımızı kapatarak gerekli ölçümleri yapıp güç kaynağımızı kullanmaya başlayabiliriz.

Ve birde tüm bu işlemleri içeren video paylaşıyorum iyi seyirler
    Konu atambay tarafından (22-04-2011 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: Abonelik ayarı için
    Hüseyin KARTOL
    Akıp Giden Zamana Yetişmek Bazen Uçmayı Gerektirir

Güzel ve açıklayıcı olmuş Hüseyin, teşekkürler.
    İmkansız diye birşey yoktur. İmkansızlıklar vardır.

Hüseyin, eline emeğine sağlık. Büyük bir sorunu du bu güç kaynağı meselesi.
    Hemen hemen kolayca temin edilecek malzeme ile sistemin yapılışını gayet güzel anlatmışsın.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı yyalibuk71 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel ve açıklayıcı olmuş Hüseyin, teşekkürler.
    Alıntı myssba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hüseyin, eline emeğine sağlık. Büyük bir sorunu du bu güç kaynağı meselesi.
    Hemen hemen kolayca temin edilecek malzeme ile sistemin yapılışını gayet güzel anlatmışsın.
    Kubilay abi ve Mehmet abiTeşekkür ederim.
    Elimden geldiğince anlatmaya faydalı olmaya çalıştım umarım birilerinin işine yarar. Bu arada vimeo da engellendi galiba off bu ne ya böle yasakçı zihniyetten bıktım vallahi. Videoyu yeni bir yasaksız siteye yükledikten sonra linki paylaşırım.(tabi onunda yasaklanmayacağının garantisi yok )
    Hüseyin KARTOL

Ellerine sağlık. Bir noktayı hatırlatayım. Bu güç kaynaklarının tasarım özellikleri nedeniyle ara değerler, örneğin +5V ile -12 V arasından 17 V almak gibi uygulamalar hiç önerilmez. Güvenli olarak kullanılabilecek olan ve yeterince akım saplayan uçlar 0 V ile +12 V arası ve 0 V ile + 5 V arasıdır. Eksi gerilim uçları çok düşük akım kapasitesindedirler. Benzer şekilde + ve - 12 V uçlarından 24 V elde edilir ama işe yarar bir akım alamazsınız.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı m_kaplan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şarj Aleti için Ben Laptop Adaptörü Kullanıyorum.
    Eğerki laptop adaptörünüz max 17 volt ve Amperide yeterli ise kullananbilirsiniz lakin benim laptobun adaptörü 19v 5A volttan dolayı denemedim bile
    tabi markadan markaya değişir.

Alıntı Sümer Yamaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ellerine sağlık. Bir noktayı hatırlatayım. Bu güç kaynaklarının tasarım özellikleri nedeniyle ara değerler, örneğin +5V ile -12 V arasından 17 V almak gibi uygulamalar hiç önerilmez. Güvenli olarak kullanılabilecek olan ve yeterince akım saplayan uçlar 0 V ile +12 V arası ve 0 V ile + 5 V arasıdır. Eksi gerilim uçları çok düşük akım kapasitesindedirler. Benzer şekilde + ve - 12 V uçlarından 24 V elde edilir ama işe yarar bir akım alamazsınız.
    Teşekkür ederim Sümer Abi.
    Evet haklısınız söyledikleriniz doğru ben yapmışken bunlarda olsun ilerde bigün lazım olur die hepsini yapayım dedim
    Hüseyin KARTOL

Guzel bir konu anlatim icin saolun size bir sorum var ben sarj aleti olarak Turnigy A-6-10 200W sarj cihazini kullaniyorum ve power olarak ta bilgisayarimin pci-ex guc cikisini kullaniyorum ama yinede bi ton para verip aldigim guc kaynagini riske atmak istemiyorum ve sizin anlattiginiz gibi bir power suppley yaparak kullanmayi dusunuyorum 1. secenek olarak power fiyatlarina baktim 300-350w ortalama bir power 30-35tl kadar 2. secenek olaraksa soyle urunler var (http://urun.gittigidiyor.com/12-volt...QQidZZ35919740 ) sizce hangisi daha mantikli olur psuyu alip benim yapmam mi yoksa 12v 13a adaptoru almam mi ?

Hangi secenekte daha sabit bir akim elde ederim

Linkini verdiğiniz adaptör gerekli değil. Piyasada laptop adaptörleri gibi derli toplu ve yüksek akım kapasiteli adaptörler var. İstanbul Karaköy'de 25 TL. Bazen şarj cihazına giren fişi değiştirmek gerekebiliyor.

Hocam 12v 11-12a bir laptop adaptoru 25TL ye bulabilirmiyim ? Internetten baktigim kadari ile laptop adaptorleri cok pahali

May 2010
    Nereden Nereden
    ESKİŞEHİR
    Yaş Yaş
    36
    Acucell 6 için 50w 4A çıkışlı bir güç kaynağı yeterli oluyor. Daha önce linki vermiştim 35TL. Elektronikçilerden pazarlıkla almanı tavsiye ederim.

http://www.ergenelektronik.com/ergen...asp?kod=E52126

Hocam sarj cihazi Acucell 6 degil. (Turnigy A-6-10 200W) 10A ile LiFePO4 sarj ediyorum ve guc kaynaginin iyi olmasi lazim 4A bana yetmez.

May 2010
    Nereden Nereden
    ESKİŞEHİR
    Yaş Yaş
    36
    Hüseyin bey elinize sağlık.
    Elinde harici bir Atx güç kaynağı olanlar için güzel bir uygulama. Benim de bilgisayarımın kasasının yan tarafı hep açıktır. Güç kaynağı almadan önce ölçü aleti probunu kullanarak önce hem forma takılıp hemde pillerimi şarj ediyordum.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Konu css2005 tarafından (04-04-2011 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir.

May 2010
    Nereden Nereden
    ESKİŞEHİR
    Yaş Yaş
    36
    Alıntı mertx1000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sarj cihazi Acucell 6 degil. (Turnigy A-6-10 200W) 10A ile LiFePO4 sarj ediyorum ve guc kaynaginin iyi olmasi lazim 4A bana yetmez.
    O zaman tabi ileriyi de düşünerek şarj cihanızın dengi min. 200 w almanız gerek. Onu da tabi 25 tlye bulabilir misiniz bilmem?? atx çevrimi sizin için uygun görünüyor.

Alıntı mertx1000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam 12v 11-12a bir laptop adaptoru 25TL ye bulabilirmiyim ? Internetten baktigim kadari ile laptop adaptorleri cok pahali
    İnternetten zor tabii. Karaköy piyasasında hemen her akım kapasitesinde şarj cihazı mevcut. Fiyatları da gayet makul. Ama Kayseri'de bunları nasıl temin edersiniz onu bilemiyorum. Belki Ankara iyi bir seçim olabilir. Muhtemelen Konya Sokak'ta da bulunur.

En mantiklisi bi power supply almak galiba 20 tl ye 250W lik bisey buldum gercek 250w diyo ama tas catlasin 200w verir. Bu 200watt inda 12 volt kanalina max 150w dusecegini dusunursek toplamda bana 12-13 amper guc saglar. Boyle bir secimde ne kadar verimli olur bilmiyorum ama en ucuz sekli de bu oluyor.

Bilgisayar güç kaynakları tek taraflı (yani örneğin sadece +12 V hattından) yüklendiklerinde saçmalayabiliyorlar ve akımı kesebiliyorlar.

Hocam ne yapiim peki . Kayseride ogrenciyim ailem ankarada aileden birine soylesem konya sokaktan adaptor alip kargolasa bana yaklasik 35 tutacak yine. Ne yapiim simdi

35 iyi bir rakam.
    Biraz daha devam edersen işi gücü bırakıp senin için Karaköy'e gitmek sorunda kalacağım!

Neyse artik bilgisayarin psu sundan olmaktansa 35 tl yi gozden cikarip kayseriden adaptor bulacam bulamazsamda artik bi psu alacam

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)