Yüksek Amper Güç Kaynağı Yapımı (Power Supply) 3.3-5-8.3-10-12-13.3-17-24 Volt
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 32
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 32 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
04-04-2011 16:11 #21
Üyelik tarihi- Apr 2008
-
Nereden - Edirne/Keşan-İpsala&Çanakkale/merkez
-
Yaş - 23
Selamlar Mert teşekkür ederim
size en uygun seçenek bir pc powersub u gibi duruyor ayrıca ben bu power ı ücretsiz aldım tanıdık bilgisayarcı vardı istedim eski pclerden söktü verdi( tahminen sizinde tanıdığınız en azından arada bir uğradığınız bir bilgisayarcı varsa hediye olarak vermesede uygun bir fiyata 10 tl gibi verebilir) Ben 12 v tan 15 Ampere kadar güç alabiliyorum sanırım işinizi görür.Yada Sümer abinin dediği gibi uygun fiyatlara adaptörler bulabilirsin ama en ucuzu power sullpy olur.
Teşekkürler Mert bey.
Sizin yaptığınız da bir çözüm lakin sizin sistemle en fazla ne kadar akım çekebildiniz merak ediyorum
Fazla olmasa gerek.Ayrıca çalışan bir Pc de bunu uygulamak riskli gibi geldi bana.Dediğim gibi yinede bir çözüm işinizi görüyor ise sorun yoktur demektir.
Saygılarımla.
Sümer abi bu powerlar swichmode olduğu için sürekli güç altında çalışmaları gerekli diye biliyorum bu saçmalama meselesine gelince 3.3V veren kablolardan 1 tanesi ile şase arasına yüksek wattlı düşük değerli bir taş direnç bağlanırsa sorun kalmaz gibi geliyor. Hatam varsa affola
-
04-04-2011 16:32 #22
-
04-04-2011 19:46 #23
Cevabiniz icin tesekkur ederim. PC de kullandigim power tek kanaldan 30A verebiliyor ama yinede bir sorun oldugunda power garantiye girmez ve cok buyuk zarar ederim. iki kurustan kacmayip bunun icin ayri bir alet alayim dedim bu yuzden arastiriyorum. Actiginiz konu cok isime yaradi saolun
-
10-04-2011 11:17 #24
Elinize sağlık Hüseyin Bey,
Güzel bir çalışma olmuş .Ben hemen uygulamasını başlattım .Bir şey sorayım pembe +5 VSB (Purple) kablosunu bir yere bağladınız mı? Teşekkürler .
-
10-04-2011 11:30 #25
Üyelik tarihi- Apr 2008
-
-
Yaş - 23
-
10-04-2011 13:13 #26
-
17-04-2011 15:40 #27
selam hüseyin bey,
adaptörü yaptım ve sorunsuz çalışyor.teşekkürler.Konu kavabiller tarafından (17-04-2011 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir.
-
17-04-2011 19:22 #28
Üyelik tarihi- Apr 2008
-
-
Yaş - 23
-
22-04-2011 21:38 #29
selam hakan ,
ledin bir ayağnı kırmızıya diğer ayağın da siyak kabloya bağlayarak çözdüm.gri kabloda bir sorun vardı anlaşılan bendeki power sup ta.
-
23-04-2011 03:07 #30
hüseyin,
tebrikler çok güzeli faydalı ve bir o kadar yararlı paylaşım olmuş. emeğine sağlık.
-
23-04-2011 17:40 #31

Paylaşımınız için teşekkürler, gerekli ve faydalı bir konu.
Sağda solda eskimiş psuları değerlendirmenin en güzel yolu. Elinizde var ise piyasadan 30-35 tl 60w görünümlü 20w lık güç kaynaklarına para vermeyin. Hatta güç kaynağı alacaksanız ikinci el bir psu edinmeniz daha iyi. Birden fazla pili şarj etmek için de uygunlar (2 tane 6s i aynı anda şarj ediyorum 2 ayrı şarj aletiyle).
İkinci bir şarj aleti için çıkışı molekslerden alabilirsiniz.T-Rex 250 SE ZYX FBL / MSH Protos 500 3x SH-1357 / GP780 / JR 8900G / DX7/Mcp-X
Buy the biggest heli you can AFFORD to repair!
-
23-04-2011 19:27 #32
Elinize sağlık güzel bir anlatım olmuş, birçok yerde kullanılabilecek pratik bir güç kaynağı.. Teşekkürler paylaşımınız için...
Sitenin tasarım ve kodlamasına o kadar boğulmuşum ki böyle yararlı makaleleri ancak ana sayfaya çıkınca fark edebiliyorum...
Bende edindiğim bilgilerden biraz konuyu değerlendirmek isterim..
Power Supply'ler gerçekten mükemmele yakın denilebilecek bir çıkışa sahiptirler.. Switching çalıştıkları için çıkış değerleri dalgalanmalardan vs. fazla etkilenmez.. Ben uzun yıllardır gerekli yerlerde bunlardan kullanıyorum...
Sümer Abi'nin de değindiği gibi eksi kutuplardan alınan akım çok sağlıklı olmaz ve power supply'de arızaya neden oluşturabilir.. Eski model AT power supply'lerden bulabilirseniz basit bir modifiye ile çıkış değerleri için ( - ) uçları kullanmanıza gerek kalmaz.. Bazı yeni model ATX powerlarda da ben voltaj ayarı yapabiliyorum...
Bazı powerlarda kullanılan entegreler genelde "lm" serisinden.. Bu entegrenin modelini öğrenip bacak şemasına ulaşabilirseniz orta bacağının (tabire göre orta, sağ veya solda da olabilir ama elektronik anlatımlarda orta olarak geçer) bir direnç vasıtasıyla şaseye iletildiğini tespit edeceksiniz... O direnci iptal edip yerine bir potans bağlayarak 18V'a kadar stabil ve max 19V güç çıkışı elde edebilirsiniz.. Potansı da şaseye vidalayarak ayarlı bir adaptör elde edebilirsiniz.. Zaten akım koruması nedeniyle 19V kadar yükseltemeden akımı kesecektir, o noktada kalemle işaretleyip potansı o noktadan ileri çevirmessiniz... Bir voltmetre ile potans konumlarını ölçerek hangi noktada kaç volt aldığınızı işaretleyip sürekli kullanabilirsiniz..
Dikkat edilecek bir başka nokta ise bu modifiye sonunda 16V yazan çıkış kondansatörlerini mutlaka 25V gibi bir seviyeye çıkartmak gerekir.. 10V yazanlarıda 16V çekebilirsiniz..
Bu işlemleri her powerda uygulama şansınız zordur.. Benim elimdeki powerlarda bu şekilde sorunsuz kullanma imkanına sahip oldum.. Elinizdeki power supply'e göre bu yapı değişiklik gösterir fakat hemen hemen tüm çıkışlarda böyle bir modifiye yapma imkanı vardır.. Araştırılıp denenebilir..
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)