pc üzerinden istediğiniz kordinatlarda cihaz ve motor kumanda etmek program yeni
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 6
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
01-04-2011 03:44 #1
slm... gezinirken dikkatimiçekti... bilgisayar üzerinden cihazları özellikle de motorları istediğiniz kordinatlarla kontrol edebiliencek bir program yazılım yazdım.... yani şu demek bir motora klavyenin sağ sol yukarı aşağı tuşlarını kullanarak istediğiniz konumlara getiriyorsunuz ve her konumu programa ekliyorsunuz onaylatıyorsunuz prpram daha sonra siz hengi konumu seçerseniz isim vermek size kalmış a tarafı be tarafı c tarafı d tarafı program bu konumlara otomatik olarak yönlendirir siz yeterki daha önceden bir komum vermiş olun ve onaylamış olun programa..Not bu projeyi programı uydu anten kontrol için yaptım fakat farklı amaçlar i.inde kullanıla bilir.. programdan vermiş olduğum uydulara göre yönleniyor örnek teşkil etmesiş açısından

not: programa verilen kordinatlar veri tabanında saklanır kullanıcının tekrar tekrar ayar yapmasına gerek kalmaz bazı çevrsel ve rüzgar nedenlerden dolayı sapmaalr olursa özel ince ayar bölümü vardırKonu emo23 tarafından (02-04-2011 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir.
-
02-04-2011 13:02 #2
İlginç bir konu. hoş olmuş ve paylaşım için teşekkürler. konu paylaşımına msn yada mail yerine bu başlık altından devam edersek daha çok kişi ilgilenip bilgilenecektir.
Parl. port üzerinden çalışan bir contact board mu mevcut ?
-
03-02-2012 15:53 #3
çok güzel bir konu açmışsınız, programın datalarını da eklerseniz sevinirim, bu tarz sistemlerle, rc aracınızı devamlı olarak önceden belirlemiş oldugunuz konumlarda hareket ettirebilirsiniz, sadece baslangıc konumunun aynı olması önemli, bu şekilde guvenlik sistemleri bile yapılabilinir, hatta gps sistemi eklenip koordinatlara göre yönelimi de saglanabilinir, cok basarılı bir calısma tebrik ederim, detayları ve programı da paylasabılırsenız sevınırım, kolay gelsın..
-
03-02-2012 16:44 #4
Kötü niyet değil benimki ama bana inandırıcı gelmedi. gezinirken dikkat çekilmesi ve programın yazılmasını anlayamadım. Emrah beyin dediği gibi bilgisayar çıkışına yapılan devreden de bahsedilmemiş
Biri gider, biri gelir...
-
17-02-2012 14:14 #5
PROGRAM YENİLENMİŞTİR TANITIM VİDEOSU YAPTIM
MERHABALAR..... belki birilerinin işine yarar umarım program 4 zamanlı SAG - SOL YUKARI - AŞAĞI motor kontrolu yapar...
program pan tilt motor veya uydu anten motor kontrolu yapmaktadır. programdan daha önceden belirli yerlere konumlandırılan motor listeden seçilen yerlere otomatik olarak yönlendirilir.... ilgili programın videosunu linkini buraya koyuyorum. herkese güzel günler dilerim.
http://youtu.be/kG_y4oRPocoKonu emo23 tarafından (17-02-2012 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir. Sebep: forum kurallarını okuyunuz
-
17-02-2012 15:04 #6
Kayma Olursa nasıl algılar.
Örneğin Uydu anteni dönüşünde rüzgardan dolayı az yada çok dönerse bunu algılarmı ve düzeltme sağlar mı ?
yoksa Pc den Servolarımı kontrol ettiniz..
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)