Posta Yoluyla Gelen Eşyalar Hakkında Gümrük Müst.nın Genelgesi

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 36
  •  » Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 2 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 36 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Reklam Alanı
    Arkadaşlar hepsini çok güzel açıklayıp anlatmışssınız ama şu kısmıda aydınlatsaydınız çok iyi olurdu,örneğin aynı pilden 6 adet aldım fiyatı 30 dolar ama adet fazla bu durumda ne gibi bir ticari işleme tabi olucak paketimiz? ayda 2- 3 kere pil alsam bu şekilde ne gibi bir yükümlülüğüm olucak ?
    Trex 600 NSP- Futaba 3152 Cyclic-3152 Throtte-JRG770 3D GYRO+DS8900G-Futaba T10CP
    DEPRON PITTS-Towerpro 5gr Aileron,Elevator,Turnigy 1050 kv Outrunner Brushless motor-40 amp ESC

Adet fazlalığı dikkat çekerse ticari işlem uygularlar. Rakamın kaç olduğu sanırım memurun insafına kalmış.

bir urunden en fazla 3 adet, belirtilen tutarların uzerinde fiyatı olan mallar direk ticari olarak nitelendilir.

senın solemek istedigin sanırım su,

"benim 2 ay içinde toplamı 150€ yu geçmeyen birden fazla alışverişim olsa, muafiyetten yararlanabilirmiyim?"

"aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır."

şeklinde ibare var,

benım anladıgım burdan eger ki 150€ yu gecmeyen ve yukarda saydıgım ticari şartları aşmayan gonderilerde 150€ ya kadar kac adet getirirsen getir muafiyete girer, vergi ödemezsin...

ama bu gelenleri kim toplayacak kime nasıl bakiye verecek bilemiyorum.. eger benım yorumum gibi bişey varsa bu sistem aksar.. ama 10dolarlık bi parca bile getirsen 150€ luk muafiyetten 2 ayda 1 kere yararlanırsan, bu hakkın bitiyosa bu surecte işimiz cok zor...
    HK-450 CopterX 450 ae T-Rex 500ESP T-Rex 600NSP LE FBL |Sukhoi Su-31 Durafly Cessna 182|JR DSX7dsm-j |JR XP7202 72mhz |HITEC AURORA 9

Alıntı keynes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu tarz aletler genellikle gumrukte sorun çıkarır.. 150€ sınırını suan için geçmiyor ancak muhtevatından dolayı farklı değerlendirirler.. şansınızı denemek istyosanız yinede size kalmış bi durum..
    Eğer gümrükte kalıp geri gönderilirse paramı geri alabilir miyim :S dealextremede bu olanak var mıdır ? Cvp için teşekkürler .

ödemeyi nasıl yaptıgına baglı, paypal ile yaptıysan dispute açıp alma imkanın var..
    HK-450 CopterX 450 ae T-Rex 500ESP T-Rex 600NSP LE FBL |Sukhoi Su-31 Durafly Cessna 182|JR DSX7dsm-j |JR XP7202 72mhz |HITEC AURORA 9

ödemeyi nasıl yaptıgına baglı, paypal ile yaptıysan dispute açıp alma imkanın var..
    Sizce 3000mpah pil varmış bu tablette. Forumla alakası yok galiba ama Pili sorun çıkarırmı bu aletin bana. Kalitelimidir acaba ?

Alıntı ultragamer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizce 3000mpah pil varmış bu tablette. Forumla alakası yok galiba ama Pili sorun çıkarırmı bu aletin bana. Kalitelimidir acaba ?
    valla bilemem o kadarını

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Nereden Nereden
    KAYSERİ-İZMİR
    Yaş Yaş
    25
    Ozaman tek bi yol kaldı,sipariş adedi 5 i geçmeden baska siparisleri anne baba kardes eş gibi 1. derece yakın sahıslar adına yapılacak bilmem yanlışmı dusunuyorum.Belki aynı soyisim sorun cıkarır mı aceba?
    E-SKY Lama V4--Copterx CX450 PRO TT(KİT)--Align T-Rex 450 Sport V3

Dün gümrük olayı için mail atmıştım. Gelen cevap:

Sn. ÖZKAN,

"Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır." hükmü uyarınca;

1. Bir kişiye iki ayda birden fazla olacak şekilde posta//hızlı kargo yoluyla eşya gelirse bu gönderi muafiyet kapsamı dışında kalacaktır. (Değeri 150 Avronun altında olsa da)
    Bir kişiye bir yılda 5 defadan fazla olacak şekilde posta//hızlı kargo yoluyla eşya gelirse bu gönderi muafiyet kapsamı dışında kalacaktır.

Bu durumda eşyaya %20 vergi uygulanması söz konusu değildir. Eşya ticari mahiyette kabul edilip buna göre işlem yapılır ifadesi ticari ithalat prosedürünün izleneceği anlamına gelmektedir. Yani ithalat beyannamesi verilmesi gerekip, eşyanın Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu belirlenerek o eşya için geçerli olan yürürlükteki oranlar üzerinden vergiler tahsil edilecek, ayrıca söz konusu eşyanın ithali için herhangi bir izin/belge öngörülmüşse bunların da temin edilmesi gerekecektir.

2. Hayır, Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır ifadesi; tek konşimento muhteviyatında sizin adınıza birden fazla gönderi olursa bu eşyanın tamamının kıymetinin birlikte dikkate alınacağını ifade etmektedir. Yani örneğin mayıs ayında aldığınız bir eşyanın değerinin, kasım ayında yaptığınız bir alışverişin bedeline bir etkisi olmayacaktır.

3. Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

Bilginize.
    Anladağım kadarıyla artık bizim hobi olayında yurtiçi satıcıların insafına kaldık
    Konu Dt.SeRKaN tarafından (09-05-2011 Saat 09:30 ) değiştirilmiştir.
    Turnigy 9X 9Ch (FrSky Module)
    Hitec Aurora 9
    CopterX 450SE V2 (Torque tube modified)
    Thunder Tiger Raptor 30
    HK Mini-3D GeeBee

Sep 2006
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    39
    Arkadaşlar,
    2 ayda bir kez sınırı sanırım henüz başlamadı.
    Hiç böyle bir kısıtlama ile karşılaşan oldu mu?
    Artık FPV

Bunu bende merak ediyorum ? Her paketimde sanırım bu takılıcak diyorum ama hepsi geldi sınırı çoktan katladım şimdi bi tanedaha bekliyorum TR ye giriş yaptı bakalım ne olucak..
    Baja 5bss -8ight-TE RR -1.9 Hm Rock Crawler -sakura zero -E-revo vxl -isuzu mu xc

2 ayda 1 paket kaldırıldı, yılda en fazla 5 paket olarak devam ediyor.
    Futaba 7C-Quadrotor zamanı-BEVRC 1.3Ghz 800mw VTx/Rx-D-WDR 600TVL Sony Super HAD CCD Board Camera-Cycloops CE OSD
    Geçmiş modeller:HK450,Raptor 30,Wing Tiger,Skywalker.
    Satılık Skywalker Elektroniği

Jun 2009
    Nereden Nereden
    Isparta
    Yaş Yaş
    30
    eger ürün 1500 euro yu geçerse ne olacak ticari mi olacak o zaman nasıl alacağız peki

Alıntı yenibiri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eger ürün 1500 euro yu geçerse ne olacak ticari mi olacak o zaman nasıl alacağız peki
    limitlerin aşılması durumunda eşya ticari bir mahiyette oldugu kabul ediliyor ve buna gore işlem yapılıyor.. ve size gumruk vergisi için bildirimde bulunuyorlar, sizde bu bildirime gore ilgili vergi dairesine vergiyi odeyip eşyanızı bulundugu yerden alıyosunuz...
    vergi oranlarını aşagıda belirttim...

--Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.
    [/COLOR][/SIZE]

**45.maddeye bakarsak;

"Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya

MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır.
    "
    [SIZE=3][COLOR=red]
    şeklinde; yani bu muafiyetin uygulanması için 2 aylık süreç içinde en fazla 1 defa, yılda toplam 5 defa yararlanılacak.

[COLOR=black][SIZE=2]
    **peki bu değerler aşılırsa nasıl bir durumla karşılaşılacak? yani vergisini verip almak istersek; 62. madde devreye giriyor...

Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde veya posta yoluyla ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya

MADDE 62-
    (1) Önemli değeri olmayan eşya ve yolcu beraberinde getirilen hediyelik eşya muafiyeti
    hükümleri saklı kalmak üzere, her bir sevkiyat ya da 18 ve daha yukarı yaştaki her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen eşyanın;

a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
    b) Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20,
    oranında ve kıymeti üzerinden tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.

(2) Birinci fıkrada sözü edilen limit dahilinde getirilen eşyanın;

a) Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi ya da yabancı bir
    ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
    b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    c) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması,
    ç) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
    gerekir.

Bilginize.........

Sep 2006
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    39
    Arkadaşlar,
    HK'den bir postam Gümrüğe takılmış. Ne yapmam gerekiyor almam için. Sanırım Topkapı'ya mutlaka gideceğim.,
    Orda ki işlemleri bilen var mı
    Teşekkürler,
    Artık FPV

gümrüğe takıldıgını nerden anladın?
    takıldıysa gumruge gidip gumruk vergisi tutarını ogrenmen ve ardından ilgili vergi dairesine gumrukten aldıgın ihbarname ile vezneye tutarı yatırman gerekiyor, vezneden aldıgın makbuzlada gumruge gidip ben bunu yatırdım verin kutuyu demen gerekiyor..

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 2 Ziyaretçi)