Scx10 Hilux Projem.'YENİ VİDEO!!!'

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 287
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 287 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 15 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Slm arkadaşar Uzun zamandan beri takip ediyorum bir türlü başlamak nasip olmamıştı nihayet fırsat bulup ön incelemeden sonra parçaları sipariş ettim bazıları geldi.işte resimler geldikçe paylaşacağım.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Apr 2004
    Nereden Nereden
    ISTANBUL
    Yaş Yaş
    36
    Sıkı bir calışma sizi bekliyor, hayırlı olsun.

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Teşekkürler ilk cevap veren siz oldunuz yeni malzemelerde geldi onlarında resimlerini yaın yükleyeceğim.

Hayırlı olsun, bekliyoruz çalışmanızı.
    Biri gider, biri gelir...

Hayırlı olsun ve kolay gelsin .Siparişleri nerelerden verdiniz acaba?

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Slmlar çalışmaya devam.Siparişleri Amerika ve Hong kong Yani ebay dan aldım.Bazı parcalar daha geldi işte resimleri Araç ın iskeleti (Axial scx10) ve Kumada FS-GT3B 3ch, bu arada stok vidaları paslanmazlarla (stainless still) değiştiriyorum malum suya gireceğizz paslanmayalım.Servo da su gecirmez ve demir dişli (Metal gear). Montaj zamanı.

Aug 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul/Tekirdağ
    Yaş Yaş
    27
    En iyisini yapmışsın hocam axial scx şase üzerine tamiya nın scale body si. Scale trailerlar içinde axial'in offroad performansı en iyisi. Umarım hilux body'nin her detay parçasını temin edebilirsin. Suya girmek için traxxasın hazır su geçirmez esc si var onu tavsiye edebilirim.

Bu arada hangi lastikleri kullanacaksın? flat iron 1.9 mu yoksa 2.2 mi?

Motoru seçtin mi?

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    15
    Aracınız hayırlı olsun proje sonucunu gerçekten merak ediyorum.
    ...

Apr 2004
    Nereden Nereden
    ISTANBUL
    Yaş Yaş
    36
    Tüm vidalarınız için Tamiya Thread Lock yada benzerini kullanın. Servo montajını yapmşınız, aracın diğer elektroniklerini takmadan kumandadan hemen servo ayarını yapın. yani servo gereğinden fazla sağa sola dönmesin ve orta noktasını bulup montajını yenileyin. Servonun ömrü için ideal bir yoldur. Dif lerinizin içini kontrol edin ve yağlarını tamamlayın. Şaft bağlantı yerlerini çok yakın yapmayın.

Kolay gelsin

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Slmlar önceliklle uğraştırıyor dememe gerek yok sanırım çünkü custom yapıyorım buda zaman ve sabır gerektiriyor.Sorulara ve önerilere gelince; Servoda yanlış secim yaptım şimdilik elimdekiyle idare edeceğim satıcının hatası En az 10 defa mesaj attım yinede uyumsuz servo verdi voltajı düşük servo sanırım 7.2 nihm fazla geliyor sanırım hareketsiz halde ses yapıyor sinir bozucu ama onunda içabına bakacağım Dont worry. Traxxas servoyuda hemen sipariş vereceğim ama taxxas serve sanırım metal gear değil o yüzden almadım ama pişmanım.Lastik janta gelince hem 1.9 Flat ıron hem 2.2 ısmarladım.1.9 altyapsı hazır ama 2.2 yi daha sonra upgrade yapacağım.Ali bey in önerileri yararlı oldu Thread Lock u azkaldı unutuyordum hatırlattığınız iyi oldu.Evet servo ayarınıda yapacağım diff yağlarınıda marine kullanıyorum denizde kullanılandan suya dayanıklı çok kaliteli birkaç çeşidi var yoğunluğuna göre.Hepsinin resimlerini eklemeye çalışacağım. öeneri ve tecrübelerinizi herzaman yazabilirsiniz Herkese teşekkürler.

Aracın kepini nasıl monte edeceksiniz merak ediyorum. Ayrıca arka kep kuleleri için bir şey düşünmezseniz kasanın ortasından çıkacaklar. Arkada şokları içe doğru çapraz takabilirsiniz bir çözüm olarak. Benim zevkime göre 2.2ler hilux için çok çok büyük. Hatta bazen 1.9 bile büyük geliyor. İlerde 1.55 hilux düşünüyorum ancak şuan için erken. Bence siz 1.9 üzerine çıkmayın. Keyifli çalışmalar!
    Biri gider, biri gelir...

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Kep Problem değil monte edince resimlerini eklerim evet 1.9 bile büyük sayılır ancak 2.2 leri big foot olarak yapabilirim.

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Evet gözlerim bozulacak kabul ediyorum zor ama keyifli.Diff leri yağladım montaja devam işte resimleri.

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Bu arada Jant lastik ve motor geldi.İşte resimleri.

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Evet araç'ı bir araya getirmeyi başardım kep hariç işte resimler.

Asıl iş bundan sonra başlıyor. Başarılı bir çalışma olacak gibi takip ediyor olucam. Kolay gelsin

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Teşekkürler Serkan bey evet dediğiniz gibi esas iş bundan sonra.Gövedenin montajı bitti işte resimleri.

Ön knuckle armları sanırım ters takmışsnız. araç tekerlekleri sağa sola çevirdiğinde difin yukarı eğimli açısından dolayı bir miktar caster alması lazım ki tekerlekler tam sağ yada tam sol yaptığınız da öne meğilli durmasın. Diff case ile knuckle arm arasındaki parça yanlış hatırlamıyorsam açılıydı. Onları sağdakini sola, soldakini sağa takarsanız. ön tekerlekler tam sağ yada tam sol yaptığında difin yukarıya doğru olan açısından kaynaklanan bozukluğu tolere edecek ve tekerlekler yere dik basacaktır. tırmanma ve görsel performans açısından bu önemli

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Çok teşekkürler hemen düzeltmeye çalışacağım.

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Slmlar sonunda detaylar hariç kasayıda şsinin üzerine montajını yaptım.işte resimler
    Konu çalık tarafından (02-05-2011 Saat 15:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlış yere resim koyma

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)