şahin kep model kalıp çalışması

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 14
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Tüm hoby rc ailesi üyelerine saygılarımla yapım aşamasında olan şahin kep modelini sizlerle paylaşmak
    isterim saygılarımla.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Nereden Nereden
    İstanbuL
    Yaş Yaş
    24
    Çok güzel görünüyor. Seri üretim olucaksa alabiliriz Bu arada kanat olmamış bence

...:::Traxxas Slash 4x4 Ultimate:::...

bu yaptığınız tam olarak ne oluyor? yani bu kepin kalıbı mı? bundan sonraki aşamalar neler?
    tek başına zevk vermiyor arkadaş...
    kullanmayacaksan die-cast modeller var tavsiyem olur...

en başta vakumlama sistemiyle süpürgesiyle yapacaktır dedim ama kanadı bağlarsa kanat ordayken yapamaz bu arada kanatsız daha güzel

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Dogan gorunumlu Sahin olursa bir klasik olur.

Alıntı SKODA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüm hoby rc ailesi üyelerine saygılarımla yapım aşamasında olan şahin kep modelini sizlerle paylaşmak
    isterim saygılarımla.
    Yapim asamalari ve nasil yapmayi dusundugunuzu paylasirsaniz yaptiginiz hakkinda fikrimiz olur... Kolay gelsin..

(Konuyu el yapimi bolumune tasidim...)

Jun 2011
    Nereden Nereden
    Ankara , Keçiören
    Yaş Yaş
    16
    spoiler biraz alçak olsa imiş daha iyi olurmuş çok yukarda kalmış Geri kalanı çok başarılı fazladan yaparsanız satın almak isterim.

bu arada polikarbonat mı olacak? Eğer Olmaz Diye düşünüyorsanız kepi ayrı spoileri ayrı yapıp yapıştırabilirsin Bal gibide olur
    Nissan 180sx 190mm kep bulanlar veya satanlar özel mesaj atsın lütfen

OnRoad = Sakura S Zer0 Drift spec
    OffRoad = Slash 4x4 Mod

Öncelikle yaptığınız güzel yorumlar için teşekkür ederim.Kepteki spoiler öylesine koydum modelimde spoilerin
    yapımı ayrı olucak sökülüp takıla bileceğinden dolayı isteğe bağlı olur sanırım.Kebim kalıp aşamasında biraz
    daha ayrıntıya girmeyi düşünüyorum buğunde üzerindeki hataları görmek için biraz boya çalışması yaptım.Kebin malzemesi forex denilen bir reklamcı malzemesi aslında işlenmesi zor olan sert yapılı bir malzeme.Ama elimdekileri değerlendirerek
    yapmak istedim.Yeni projeler hazırlıcam fakat diğer modelim transporter olucak ve kalıp aşamasında malzeme olarak
    kil ve sıtrafordan yararlanıcam umrım işçilik ve detay olarak daha fazla ayrıntı olucak.Kep le ilgili bir resim daha paylaşayım
    ama kep daha kalıp aşamasında.Enjeksiyon kalıpta bastırıcam kebi kalıpçı detaydan dolayı basım işini yapamazsa fiberden
    dökmeyi denicem saygılarımla.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Eğer kep ten tatmin edici bir sonuç alırsam çıkartmalar hariç kebin satışını isteyen arkadaşlara kargoyla gercekleştirmeyi düşünüyorum.Daha sonrada kılpta oynamalarla kebi birazdaha modifiye yapıcam tabiki el yapımı oldunu tekrar hatırlatmak isterim saygılarımla.

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    model resimlerden gördüğüm kadarıyla oldukca iyi duruyor ...yanlız bazı yuzeyler üzerinde biraz daha çalışırsanız daha güzel gözükecektir...neticede modeliniz ne ise kalıpta o.. oluyor
    el yapımı.......başka tanımam

Jun 2011
    Nereden Nereden
    Ankara , Keçiören
    Yaş Yaş
    16
    ben şimdi boyandığında farkettim sanki ön burnu biraz ezilmiş gibi biraz daha uzun olabilirdi
    Nissan 180sx 190mm kep bulanlar veya satanlar özel mesaj atsın lütfen

OnRoad = Sakura S Zer0 Drift spec
    OffRoad = Slash 4x4 Mod

skoda ab arkaya sopiler yapma bence hoş durmamış onun yerise siyah bi bagaz çıtası koy çok ggüzel durucağınan eminim
    .::: HobbyRC dışında farklı oluşumları Forum'da yayınlamak yasaktır :::.
    Artık filomu kuruyorum
    WİNDRAGON 4
    Maverick Strada TC ( SATILIK )

güzel çalışma tebrikler yan yana yanlarız belki bir gün

Neden olmasın kep i bitirelimde yanlarız elbette

Model güzel fakat seri imalatında plastik kalıpçılığı hem maliyetli olur hemde plastik enjeksiyonda basılan malzeme kalitesiz olur.Çünkü keplerde ki mal payı kalınlığı ince olduğu için yaklaşık 1.5-2 mm filan malı yürütemez sağlıklı baskı alamazsınız.Bunun yerine polikarbonattan basmanızı dolayısıyla vakum kalıbı yapmanızı tavsiye ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)