Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 13
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
30-06-2011 21:16 #1
karpon denilen malzemeden planör yapılır mı yapılırsa nasıl yapılır bilgilerinizi almak istiyorum
elektronik ve kumanda sistemim var planörde yön dümeni ve yükseliş dümeni olucak
bu karpon malzemeyle hangi planör modeli yapılır veya bir plan öneriniz varsa almak isterim
ve de bu karpon malzemeye uygun yapıştırıcı nedir nerden temin ederim
planörü yapsam akrabalarımın olduğu bi köyde uçurmak için çok ideal yerler var hele bir yerde baya yüksek bi tepede yazları sürekli ılık ve güçlü rüzgarlar esiyo o tepedende bütün köy gözükür manzarada süperdir
uçmasa bile benim için uçağa benzeyen bişey yapmak da güzel olucak
artık son çare paraya kıyıp thk sitesinden bi planör almak olur
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
ha şunuda sorayım illa thkdan alıcağımız uçağı sitesinden mi sipariş etmeliyiz direk kurumuna gidip alınmaz mı acaba model uçağın yaygın olduğu illerde misal AnkaraKonu hasantetik_11 tarafından (30-06-2011 Saat 21:19 ) değiştirilmiştir.
-
01-07-2011 09:51 #2
Yapılabilir,
Ancak kanat ve gövdenin karbon yada ahşap çıtalarla güçlendirilmesi lazım.
Böyle bir model sanırım bungee ile çekilemez, HLG (Elden atılarak uçan planör-Hand Lunch Glider) olarak uçurulabilir.
Şimdiye kadar yapan var mı bilmiyorum.İnternette güzelce araştır derim.R.Birol ÖNER
1962 İST.
-
01-07-2011 10:36 #3
Kapronun arasına seren çıtası koyup üstüne kıvırarak, ya da "Jedelsky Kanat" denen şekilde tek yüzeyli kanat ile planör yapılabilir. Uygulamaları var. İnternette özellikle "jedelsky wing" diye araştırmanı tavsiye ederim.
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
01-07-2011 14:45 #4
öncelikle yorumlar için teşekkürler peki bi plan önerirmisiniz bir şema kanat profili veya kanat uzunluğu kaç cm idealdir
yani daha çok açıklayıcı yorumlar olsa fena olmaz
kapronu bulduğum inşaat malzemeleri ev dekore malzemeleri satan bi yer
söylediğiniz şeyleri buralarda bulmam mümkün mü burada yoksa model adına hiç bişey yok
yani bende yaşadığım yerde bulabileceğim malzemeleri seçiyorum
marangozda var belki ona uğramakda gerekecek
sizden gerekli malzemeleri liste alsam gövde için işim daha kolay olucak
-
01-07-2011 15:07 #5
http://rcfoamfighters.com/blog/?p=950
Yaptım ama uçurmak kısmet olmadan bir kaza sonucu kırdım.
-
01-07-2011 17:17 #6
kapron aldım 2 metrekare ve 3 tane pamukşeker çıtası şimdi napmam lazım plan önerisi yokmu kanat kaç metre olmalı
heralde küçük bi kanat kaldırmaz planörü
yardım lütfen
bu arada m_kaplan geçmiş olsun buna benzer bi durumu bende 6 ch helide yaşadım suçlu olan bendim ama
-
01-07-2011 23:01 #7
Hasan bey planör, inşaası zor modellerden biri. En ufak bir çarpıklık, ayar bozukluğu herşeyi tersine çevirir. Yamaçta uçurmak için bir aralar Ankara ekibinde salgın olan uçan kanat yapmanızı öneririm. Dayanıklı olduğu için ufak tefek çarpmalar sorun yaratmaz. Denenmiş, çalışan, ağırlık merkezi belli planı var.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
01-07-2011 23:34 #8
deneme amaçlı yapmaya başladım planörü de bitirince bişeye benzerse resim koyarım evet o dediğinizde güzel olur bana planını verebilir misiniz bu yaptığımı deniycem uçsa bile güzel uçmayacak o kesin
ama uçankanat güzel olur bekliyorum yardımlarınızı
-
01-07-2011 23:34 #9
Hasan Bey Pamuk şeker çıtası derken umarım şaka yapıyorsunuzdur. Geçengün Yaptığım Modelde Uçuş Denemesi Yaparken 15x15 mm lik çam çıta 3 yerinden kırıldı. Kuruğu bağladığım ara malzeme idi. Şimdi CarbonFiber Çubuk aldım.
-
01-07-2011 23:38 #10
ben burda Cfiberi nerden bulayım lütfen söyleyin bana
şaka değil gerçek ama vazgeçtim kullanmaktan yarın marangozda kavak ağacından istediğim ölçülerde yaptırcam inşallah
-
02-07-2011 00:10 #11
Hasan Bey bulunduğunuz yer hiç de kötü değil. İnternet bağlantısı var. Yurt içinde yurt dışında bir sürü firma size karbon fiber satmak için can atıyor durumdalar. Siz sadece online işlem yapacaksınız. Hem de marangoza kestireceğiniz çıtalardan daha ucuza gelecek.
Plan için de aynı şey geçerli. Forumun bir yerlerinde var mutlaka. Hiç heves etmediğim için ilgilenmedim.
Aslında hemen birşeyler yapmaya başlamadan biraz araştırma yapsanız iyi olur. Kim neyi nasıl yapıyor hangi malzemeleri kullanıyor nasıl satın alıyor neyle yapıştırıyor baştan bilmek iyi olurdu. Çoğu zaman bir bilgi için uğraşırken daha sonra arayıp bulamayacağınız ve ilerde çok işinize yarayacak bir çok bilgiye ulaşacaksnız.Konu atambay tarafından (02-07-2011 Saat 00:19 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme yapıldı
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
02-07-2011 10:02 #12
ben ülkemizde online alışverişten bi kaç olay yüzünden soğudum gerçekten hem de o kargonun gelmesini beklemek benim için çok zor
birde buna yurtdışından gelme süresini eklersek iyice sabırsızlanırım
yaşadığım ilin iyi yanları var kötü yanları var ama insan aldığı o kadar para verdiği şeyi canlı canlı görerek almak istiyor
gidipte mağazaya satıcıdan bilgi alıp ona göre seçim yapmak yani karar verdiğinde direk elin altından alabilmek aynı şekilde bi parçası bozulduğunda gidip o dükkandan alabilmek heralde hepsinden daha iyi olur
ayrıca marangoz tanıdık çok para almaz en azından ben bu modeli öylesine yapıyorum aslında
kafamdaki modeli gidip dükkanından almak istiyorum Ankara dan almak gibi bir düşüncem var
misal şimdi 4.8-6 volt nimh pile ihtiyacım var servolar için onu nerden bulucam artık şey düşünüyorum 4 tane 1.5 volt kalem pili seri bağlamayı o da baya ağır olur heralde ama planörün ön kısmında kurşun ağırlık vazifesi görür mü?
-
02-07-2011 15:55 #13
internetten alışveriş işini alışkanlık haline getirmezseniz işiniz çok zor. Bir şeye karar vermeden önce forumda bir araştırma yapmazsanız işiniz yine çok zor. THKdan sabah sipariş veriyorum ertesi gün elimde oluyor. Diğer yerli model firmalarında da süre hemen hemen 3 gün civarında. Alış veriş yaptığımız kişiler çoluk çocuk türünden dolandırıcı değiller. Gerçi yerli firmalarda bazen üzücü durumlar yaşanıyor. Yabancı firmalarda da öyle durumlar var. Ama yine de varlıkları büyük avantaj.
4 tane 1.5 voltluk pil ancak ağırlık vazifesi görür. Sakın onlarla modeli uçurmayı denemeyin.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)