.....Model Maðzasýna YAzdýðým Þikayet Ve Cevaplarý. Yorumlarýnýzý Bekliyorum
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayýsý : 13
- » Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alaný
-
25-07-2011 00:14 #1
Kýzýltoprak subenýze araba onarýmý ýcýn býr cok kez gýttým. Oncelerý ýyý karsýlandým falan ama daha sonra 2 gune býr tamýr ýcýn gtmeye basladýgýmý farkettým. Her seferýnde de servýs ucretý oduyordum. Beným kýzdýgým nokta rabayý sýzden almadým ama parcalarýný bakýmýný sýze yaptýrdýgým halde, bana her yapýlan bakým onarým veya parca takma ýslemýnden sonra, býlgý verýlmeden ýký gun sornra baska arýza cýkarmasý. Ya tam yapýlmýyor yada servýs ucretý almak ýcýn býr sonrakýne ayarlamalar yapýlýyor dusuncesý olustu bende. Býr araba yapýldýgý zaman 25tl oduyorsak en azýndan býr 15 gun sonrasýna kadar servýs ucretý alþýnmamalý. Ben ýký gunde býr parca degýs servýs ucretý ode artýk sýkýldým.. Servýsýnde calýsan elemanlar ya bakýmýndan anlamýyorlar veya servýs ucretý almak ýcýn ugrasýyorlar. Bu yuzden en azýndan servýs ucretýnýn bellý býr sure sonra alýnmasýný ýstýyoruz. 15 gun veya 1 ay aralýklarla servýs ucretý alýnsa bence daha uygun olur. Emýným baskalarý da bu konuda sýkýntý cekýyordur. Hem servýs elemanlarýnýzn kazanc kapýsý olarak gormelerý engellenmýs olur. Sonucta bu býr hobý yapýyoruz ve bu durum býzý hobýmýzden maddý býr yana manevý olarak da cokturdu. Ilgýnýz ýcýn tesekkurler. Iyý calýsmalar dýlerýz. Aytek Kosar.
Ýyi günler,
Þikayetinizi bile ilettiðiniz için teþekkür ederiz.Firmamýz birçok markanýn dünyanýn en iyi model araç servisleri arasýnda gösterilmektedir.Model araçlarýn ne zaman ne sýklýkta sýkýntý yaþatacaðý kestirilemez.Bu araçlar ufaltýlmýþ ve üst düzey performansta çalýþan araçlardýr ve bugün yaptýrýp 15 gün kullanýrým diye bir durum söz konusu deðildir.Ne firmamýz nede teknik servis ekibimiz 25 tl gibi inanýlmaz ufak bir rakam için size düzenbazlýk yapmaz.Bilakis kendi müþterilerimize verdiðimiz ücretsiz servise daha çok vakit ayýrmayý daha uygun görür ancak siz ve sizin gibi baþka yerden aracý almýþ kiþilere de belli kurallar çerçevesinde yardýmcý olmaya çalýþýr.Teknik servisimizde çalýþanlarýmýz çok sýký eðitimden geçirilmiþ ve Türkiye’nin tartýþmasýz açýk ara en iyi model araç teknik servisidir.Son olarak belirtmek isterim ki bizden aracý satýn almadýðý halde teknik servis iþlemini bize yaptýrýp kiþiler arasýndan bize mail veya sözlü yolla þikayet iletip ödediði ücretten yakýnan ilk kiþisiniz.
-
25-07-2011 00:24 #2
KOnuya tam hakim olmamak ile birlýkte þöyle bir yorum yapabilirim.
Örnegýn aracýnýzýn esc sýnde,kumandasýnda veya alýcýsýnda býr arýza olsun ve sýz bu arýza sebebý ile aracýnýzý kullanamýyorsunuz.
Malum firmaya gidip arýzalý olan parçayý deðiþtirdiniz.Degiþime raðmen ayný arýza devam eder ve sýz tekrar teknik servise giderseniz ve sizden yine ücret istenýrse haklýsýnýz.
Fakat !!! 3-gun,5 gün,15 gün sonra baþka bir arýza sebebi ile malum firmaya giderseniz tamirden sonra ücret almalarý doðaldýr.
Firma yetkilisinin yazdýgý gibi Radyo kontrollu model ler ilk çalýþtýrma hariç garantý kapsamýnda deðillerdir.Dolayýsý ile farklý farklý arýzalarda ücret alýnmasý bence normalBlack horse ryan 55,Phoenix Tucano 60, Jamara Trainer 60, Sbach 342,Pitts Bulldog 26 cc
os 91 suprass ,magnum 75 XL
os 55 ax
os 46 ax Futaba 7C transmitter,Futaba 9c
-
25-07-2011 00:45 #3
ben bir kere servise gittim ve baktým ki fahiþ fiyatlar ödeniyor artýk yurtdýþýndan parça getirtip kendim yapýyorum dertte bir fiyata ytamir ediyorum bazen daha da ucuza...
tek baþýna zevk vermiyor arkadaþ...
kullanmayacaksan die-cast modeller var tavsiyem olur...
-
25-07-2011 01:11 #4
arabayý genel bakým için getirdiðimde vites diþlisinde sorun varken onlar bana tek yönlü rulman sipariþi verdirdi aslýnda sorun sadece diþlide imiþ 1 hafta araba orda öle durdu buna ne diyebilirim þimdi
-
25-07-2011 01:20 #5
ayrýca elemanlarýnýz bilgili olsaydýlar her hangi bir araç ne olursa olsun sorun nerde olursa olsun bilmesi gerekmez mi bu a aracý veya b aracý olabilir problemi çözemeyecek kalitede elemanlarýnýz olduðunuda sölemek isterim sorunu direk ben kendisine yansýtmama raðmen yok onda deðildir baþka parçada onu getirtmen lazým diyerek 1 hafta gibi bir sürede bi dünya parça almak zorunda almama ne demeli deneyimi sizin elinizdeki kendi araçlarla deðil genel bilgiye sahip araçlarla anlaþýlabilicek elemanlarýnýz olmasý sizin için bir avantaj teþkil eder ama bu duyarsýzlýðýnýz ve tek taraflý düþüncenizle devam ederseniz bir çok müþterinizi kaybedeceðinizden emin olun kaybetmesenizde ben gerekli arkadaþlara ulaþabildiðim her ucra köþelere bu konuda sitemimi bildirme zahmetinde bulunacaðým sizin büyük firma olduðunuzu düþünerek farklý yaklaþýmda bulunmanýzý beklerdim ama bunuda rc hobby arabalardan anlamayan elemanlarýnýz gibi cahilliðinize veriyorum bence müþterilerinizin arabalarý üzerinde deneme yanýlma yoluyla teknik servisinizin kendini geliþtirmesi yalnýþ gerekli ortamý saðlayamamýþsýnýz bu konular üzerinde yada çözüme gitme yollarýný bulmanýz gerekirken beni suçlu duruma düþürüyorsunuz
-
25-07-2011 01:21 #6
adamlarýn yazmýþ olduðu cevap çok doðru 25 tl gibi kücücük bir ücret alýyolar bundan iki sene öncesine kadar bir motor ayarý 50 tl ye yapýlýyordu yapýlan tek iþ torna vida ile vida cevirmek bunu ayar yaptýrdýðým hobby shop a söylediðimde de bana çok doðru ve güzel bir cevap verdi biz bu ayarlarý bu bakýmlarý bu fiyatlara yapýyoruz ki hazýra alýþýp devamlý getirmeðin uraþýp kendiniz yapmayý öðrenin söylediði çok doðru bir laf tý bir kere verirsiniz iki kere verirsiniz baktýnýz olmuyo býktýnýz kendiniz yaparsýnýz herkezin hobby hobby dediði bu iþ sadece kullanmaktan ibaret deiildir kulaným süresin den çok tamir ve bakým süreleri alýr . özetlemek gerekirse þikayet edecek bir durum yok vede gelen cevapta da bir gariplik yok adamlarýn dediði gibi yeknik servislere bu iþi bilen kiþiler alýnarak çalýþtýrýlmaktadýr sonucta servisteki kiþi bir insan dört farklý markanýn 400 arabasý olsa arada hatalar yapmalarý çok normal hatasýz kul olmaz neticede orda çalýþan da bir insan insan üstü performans beklemek fazla olur bugun çok büyük þirketlerde çalýþanlar bile hata yapa biliyor
hatta ben þöyle bir örnek veriyeim x firmasý araca motor ayarý yaparken diþli sýyýrdý diðelim o diþlinin deðiþim ve servis parasý da müþteriden kesilirKonu aný tarafýndan (25-07-2011 Saat 01:27 ) deðiþtirilmiþtir.
SAVAGE X4.6 REVERSE / SAVAGE FLUX HP / CRAWLER KING / REVO PLATINUM EDÝTÝON / EXTRA 300S / EDF F16 JET/ BLACK JACK 26 NÝTRO/ TREX 450 SPORT
OFROAD ÞAMPÝYONASI TÜRKÝYE 1.SÝ
-
25-07-2011 01:26 #7
nasýl yaptýklarýný gösterselerde öðrensek ben bütün aksaný öðrendim öðrenmesine sorun deðil ama fren ayarlarý konusunda hala cahilim o gibi iþlemleri baþka odalarda yapýyorlar göstermiyorlarki bi onuda deneme yanýlma yoluyla nasýl deneyeceðim ki her denemede bir parça gidicek olan bizim cebimizin masrafýna etki olucak
-
25-07-2011 01:40 #8
Aracýn tamirini en doðru ve en ucuza yapacak kiþi kullanýcýnýn KENDÝSÝDÝR. Her aracýn kullaným kýlavuzu interneti sitesinde var, bakým kýlavuzlarý var, parça listeleri var, patlamýþ resimleri var, parça kodlarý var, elinizin altýnda Google da var. Biraz okuyarak herþeyi çözüp tamirinizi kendiniz yapabilirsiniz. Yok derseniz ki uðraþamam vereyim yapsýnlar, eh o zaman...
Tamiya TA-05
Kyosho Inferno MP777 SP2
Kyosho Inferno ST
Kyosho Mantis Corvette C5
-
25-07-2011 10:31 #9Black horse ryan 55,Phoenix Tucano 60, Jamara Trainer 60, Sbach 342,Pitts Bulldog 26 cc
os 91 suprass ,magnum 75 XL
os 55 ax
os 46 ax Futaba 7C transmitter,Futaba 9c
-
25-07-2011 11:55 #10
Bende geçenlerde karþýlaþtýðým birkaç olaydan bahsetmek istiyorum. 1. Kýþ aylarýndan biriydi ve ben bir ahbabýmla birlikte F1 de uçuþ yapmaktayken arkamdan "Karga burun penseyi alabilir miyim?" diye bir ses duydum ve o an uçaða konsantre olduðumdan "tabi ki" diyerek cevap verdim. Akabinde yardýma ihtiyacý olan biridir diyerek iniþ duyurusu yaparak salimen indim ve kenarda Revo suyla iki arkadaþýn araçlarýný çalýþtýrmaya çalýþtýrdýklarýný gördüm. Araç rotostartlýydý ve arkadaþlarýn tüm çabalarýna raðmen araç çalýþmýyordu. Ýlk aklýma gelenleri ateþlemeden baþlayarak sýraladým ve gelen cevaplar karþýsýnda þoke oldum. Ateþleme kontrolü için bujiyi sökmelerini istediðimde "aman abi olur mu öyle þey az önce servisle konuþtum sorunun kesinlikle ateþlemede ve ya bujide olamayacaðýný söylediler" dedi. Kendi motorum üzerinde bazý yerleri izah edip güç bela bujiye bakabilmek için ikna ettim. Ve evet buji ateþleme yapmýyordu. Yedek buji vererek motoru çalýþtýrdýk. Sohbet arasýnda "servis"in aracý 5 depo kullandýktan sonra tekrar görmek istediðini, motor sýfýr olmasýna karþýn rodajdan sonra rulman ve buji deðiþimi gerektiðini ayrýca aracýn aktarma organlarýndaki yaðlarýn da yenilenmesi gerektiðini ve her galon yakýt bittikten sonra rutin kontroller için götüreceklerini söylediler. Ben de kararýn kendilerine ait olduðunu ancak tüm bunlarý yapmadan önce forumumuza üye olup önce azýcýk bilgi sahibi olmalarýný önerdim. 2. Yakýn dönemde bir hobiþoptan mecburiyet dolayýsýyla alýþveriþ yaparken baþka birinin truggy tarzý bir araçla ilgilendiðini gördüm satýcý da azýcýk ballandýrmayla birlikte aracýn satýþýný gerçekleþtirdi. Müþteri eski onroad aracýný da yanýnda getirerek belki bir tavsiye verilir düþüncesi ve artýk oranýn müþterisi olduðu güvencesiyle aracýn pull startýný çektiðini ve dört tekerleðin de ayný anda hareket ettiði þikayetini söylediðinde "servis" görevlisi arkadaþýn görüntü itibariyle iyi görünen aracý yerden yere vurarak "eh kurtarabildiðimiz parçalarý kurtarýrýz ama bundan adam olmaz" þeklinde müþterisine telkin verdiðine þahit oldum. Yani yaparýz paramýzý alýrýz ama insafýmýza kalmýþ ne çýkarsa bahtýna demekteydi. Müþteri de "o zaman hiç vakit kaybetmeyelim ben bunu yakýndaki konteynere atayým" diye söyleyince artýk dayanamadým ve o model iþ görür anlamýnda "abi hangi çöpe atacaksan söyle attýktan sonra gidip ben alayým" dedim.
Nitekim müþteri eski aracýný tamir ettirmekten vazgeçmedi ama yüksek ihtimalle kabarýk bir fatura ödetildi. Demek istediðim an itibariyle bilgiye ulaþmanýn bu denli kolay olduðu, internet gibi bir derya denizin elimizin altýnda olmasýna raðmen azýcýk araþtýrma azýcýk merak etme, bu harcama kalemlerini hem azaltcak hemde ucuzlatacaktýr.
Sabit bir kiþi için söylemiyorum söylediklerim de yanlýþ anlaþýlsýn istemem ama daha düne kadar ülkemize gelen turistler çok kýsa mesafelere çok uzakmýþ izlenimi verilerek dolaþtýra dolaþtýra götürüldüklerinden ve fazla para ödediklerinden þikayet etmekteydiler. Ve artýk ellerinde hem baðýmsýz hemde cep telefonu uygulamasý olarak kullanýlabilen gps sistemleri / programlarý mevcut nereye, nasýl gideceklerini artýk biliyorlar.
@Cengiz Bey, arkadaþýmýzýn sizi bir hobiþop yetkilisi olarak gördüðünü sanmýyorum. Ayrýca emin olun o muhteremler bu tarz baþlýklarý yakýnen takip ederler. Yazarlar mý bilmem ama mutlaka okurlar
Katana S 26cc - Paypýrýmsý ASP61 - Sea Fury 26cc - Yak 54 50cc(Y) - Citabria 26cc(Y) - Crimson 2M Glider(Y) - Mini Low Wing EMAX 2822(Y) - CopterX 450SE V2 - Fasst2.4Ghz
-
25-07-2011 12:33 #11
tombull sana en içten katýlýyorum zaten sadece balatasý sökme ve deðiþtirme harici aracýn her aksanýný öðrendim onuda boza yapa öðrenirim umarým ayrýca TRAXXAS Nitro4Tec 3.3 All Wheel Drive Car araç aldým ingiltereden 112 pound a ablamýn adresine yönlendirdim kayýþý yok sadece kayýþ nerden bulabilirim bilgi için teþekkürler...
-
25-07-2011 12:36 #12
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWNX:IT
arabanýn durumu ve resmi bu araba hakkýnda bir kaç bilgi alabilirmiyim
-
25-07-2011 13:00 #13
Ýlgi alaným radyo kontrollü uçaklar olduðu için arabalar konusunda maalesef bilgi sahibi deðilim. Aradýðýnýz parça ile ilgili olarak þöyle bir yorum yapabilirim. Ben olsam traxxas ýn sitesinden ilgili modelin parça listesindeki kod numarasýna göre tarama yaptýrýrdým ya da satýcýyla irtibata geçip parça listesini ister oradan kod numarasýný öðrenirdim.
Konu tombulll tarafýndan (25-07-2011 Saat 13:12 ) deðiþtirilmiþtir.
Katana S 26cc - Paypýrýmsý ASP61 - Sea Fury 26cc - Yak 54 50cc(Y) - Citabria 26cc(Y) - Crimson 2M Glider(Y) - Mini Low Wing EMAX 2822(Y) - CopterX 450SE V2 - Fasst2.4Ghz
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanýcýlar
Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)