Laptop Isısı

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 47
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 47 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Nereden Nereden
    ARDAHAN
    Yaş Yaş
    24
    Hp Compaq 6730s laptop var çok ısınıyor program ile baktım 45 derece bu derece iyimi bazen kasıyor pc

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Ölçülen derece doğruysa ısı gayet normal hatta iyi
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
    HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
    HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi

Jun 2009
    Nereden Nereden
    ARDAHAN
    Yaş Yaş
    24
    bilgisayarcı 30 ün üstüne çıakrsa kötü diyor

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Yahu dışarıda sıcaklık zaten 35 derece bilgisayar nasıl 30 derecenin üstüne çıkmayacakmış. Benim bilgisayarım pavilion dv6 ve bu sıcaklarda ağır programları devamlı çalıştırınca iki üç günde bir 90 derecenin üzerine çıkıp kendini koruma amaçlı kapatıyor. Bilgisayarcı saçmalamış
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
    HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
    HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi

evet katılıyorum tolga abıye pc boştayken 35-40 dereceler normal yuk altında 80 dereceyı geçmıyorsa ısınma sorununuz yok demektır ama hp lerın genel sorunudur ısınma
    SAKURA ZERO S - 2.4 ghz
    HPI SAVAGE FLUX HP - 2.4 ghz
    TRAXXAS SLASH 4X4 BRUSHLESS - 2.4 ghz
    HPI SPRINT 2 FLUX - 2.4 ghz

benim dell oyundayken işlemci 83 oluyor 35- 45 ne ki ?

Jun 2009
    Nereden Nereden
    ARDAHAN
    Yaş Yaş
    24
    Alıntı harunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim dell oyundayken işlemci 83 oluyor 35- 45 ne ki ?
    evet dell bilgisayarlar çok ısınıyor diyorlar bende şimdi oyun oynarken 54 dereceye çıktı elektirikli süpürgeyi alıp laptopun havayı veren yerine koydum 54 den 32 dereceye düştü ama çekince 43 derece oldu

hp ler nükleer reaktör gibi ısınıyordu bir ara, 45 derece oldukça iyi benim pc 106 derece olmuştu ardından kapatmıştı kendini 80-85 dereceye kadar sorun yok.
    Losi Speed-T+Xcelorin 4800kv+Sidewinder Sv2
    Carisma M14 Subaru
    Custom made 1/8 Dodge AS250(Yapım aşamasında)
    HALAYA DEVAM!

arkadaşlar o 45 derece yuk altında ıken degıl yanı o kadar ıyı bır ısı gıbı gozukmesın sıze asus lar bıle yukteyken 55 derecelerde dolaşır
    SAKURA ZERO S - 2.4 ghz

assassins creed brotherhood oynuyordum çok da kasmadan 99-98 derece oldu problem yok yola devam.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

Alıntı yuayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    assassins creed brotherhood oynuyordum çok da kasmadan 99-98 derece oldu problem yok yola devam.
    bende eskı leptopla oynuyordım 90 derecelerde sonra tam oyunun en heycanlı yerınde pat kapandı az kufur etmemıstım
    SAKURA ZERO S - 2.4 ghz

3 kere başıma geldi tam bitircem hop makine kapandı 3 kere aynı bölümü oynadım
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

Jun 2009
    Nereden Nereden
    ARDAHAN
    Yaş Yaş
    24
    Birinci normal hali diğeri oyundan sonraki
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Alıntı yuayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlışlıkla laptobu kaynattınız galiba

Alıntı oguman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birinci normal hali diğeri oyundan sonraki
    yok yok bir problem yok gayet normal.
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

sıcaklık konusu işlemciye bakıyor. intel laptop da fazla ısınıyor. ama 60 derece felan normal sonuçta elektrik geçiyor içinden
    Traxxas Slash 4x4

HPI Trophy 4.6 Truggy

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Deneyimlerime dayanarak HP ve Casper marka laptopların bazı modellerinde aşırı ısınma problemi ve aşırı sıcaktan dolayı performans düşüşü (kasma) var bununda gene deneyimlere dayanarak 2 sebebi olduğunu rahatça söyleyebilirim. Birincisi laptoptan kaynaklanan problemler, ikincisi kullanıcılardan kaynaklanan problemler. Kullanıcıdan kaynaklanan problemlerde %99, laptop çoğunlukla yatak üzerinde, halı üzerinde, laptop çantasının içinde, kucakta vb yerlerde çalıştırıldığı için altında bulunan hava kanallarından içeri hava girmiyor ve dolayısıyla laptopun soğuması için gerekli hava akımı oluşmuyor ve aletin ısısı yükseliyor sonra da "benim bilgisayarımda aşırı ısınma problemi var oluyor". Laptoptan kaynaklanan problemlerin başında şu ana kadar elimden geçen laptoplarda karşılaştığım başlıca problem biosun güncellenmemiş olması. Bios güncellemelerinden sonra pek çok bilgisayarda ısınma, ısınmadan kaynaklı kasma, ve aniden kapanma problemleri ortadan kalktı. İkinci büyük problem tüm ısınan elektronik aletlerin başlıca düşmanı olan toz. Eli tornavida tutabilen birisi ( burada tutamayan yoktur sanırım ) çok rahat laptopunu tozdan arındırabilir. Bazı bilgisayarlarda alt kasa birden fazla kapaktan oluşmaktadır. Bir kapağın altında hard disk, ötekisinin altında ram, öteki kapağın altında fan vs... Eğer böyle bir bilgisayara sahipseniz hiç korkmadan fanın bulunduğu kapağı söküp birikmiş tozu temizleyebilirsiniz. Pek çok bilgisayar firması kapakların sökülmesinde sakınca görmüyor ve garanti sadece parçalar söküldüğünde yada değiştirildiğinde gidiyor. Örneğin Asus firmasının garanti etiketi işlemcinin üzerindedir ve işlemciyi sökmediğiniz sürece garanti etiketi yırtılmaz ve garantisi gitmez. Başka bir karşılaştığım problem ise bilgisayarınıza girip gereksiz güç harcatan virüslerdir. Bunlarıda görev yöneticisinin işlemler sekmesinde görebilirsiniz. Bunları yapmanıza rağmen bilgisayarınızda problemler devam ediyorsa servise göndermekten başka çözüm yolu yok gibi. Üç şeyi unutmamakla faydasını görürsünüz.
    1-) Isınma problemi olan bir laptopun altına soğutucu koyarsanız günü kurtarmış olursunuz. Sonuçta o laptop ısınmaya devam edecektir soğutucu sadece içindeki sıcak havayı uzaklaştırır.
    2-) Normal bir laptop uzun süreli 60-70 ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışırsa uzun vadede donanımsal olarak ciddi performans düşüşü yaşanacaktır. Online oyun oynayanlar bu konuda daha dikkatli olmalı. Eğer laptopda normalde ısınma problemi yoksa altına soğutucu konarak sıcaklığın daha da düşmesi sağlanabilir.
    3-) Laptoplar oyun oynamak için değildir. Laptopların neredeyse tamamı 5cm lik minik bir fan ile soğutulur. Masaüstü bilgisayarlara, iyice yaygınlaşan sıvı soğutma sistemlerinin takıldığı günümüzde i7 işlemcili bir laptopu 5cm lik fan yeterli soğutulur mu düşünmek gerekir. Bu yazdığım paragraf oyun için üretilen laptoplar için geçerli değildir çünkü onlarda estetik ve incelik 2. planda olduğu için çoğunun içinde 2 yada 2 den fazla fan bulunmaktadır ve havanın laptop içinde izlediği yol çok verimlidir.

Alıntı Nobran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Deneyimlerime dayanarak HP ve Casper marka laptopların bazı modellerinde aşırı ısınma problemi ve aşırı sıcaktan dolayı performans düşüşü (kasma) var bununda gene deneyimlere dayanarak 2 sebebi olduğunu rahatça söyleyebilirim. Birincisi laptoptan kaynaklanan problemler, ikincisi kullanıcılardan kaynaklanan problemler. Kullanıcıdan kaynaklanan problemlerde %99, laptop çoğunlukla yatak üzerinde, halı üzerinde, laptop çantasının içinde, kucakta vb yerlerde çalıştırıldığı için altında bulunan hava kanallarından içeri hava girmiyor ve dolayısıyla laptopun soğuması için gerekli hava akımı oluşmuyor ve aletin ısısı yükseliyor sonra da "benim bilgisayarımda aşırı ısınma problemi var oluyor". Laptoptan kaynaklanan problemlerin başında şu ana kadar elimden geçen laptoplarda karşılaştığım başlıca problem biosun güncellenmemiş olması. Bios güncellemelerinden sonra pek çok bilgisayarda ısınma, ısınmadan kaynaklı kasma, ve aniden kapanma problemleri ortadan kalktı. İkinci büyük problem tüm ısınan elektronik aletlerin başlıca düşmanı olan toz. Eli tornavida tutabilen birisi ( burada tutamayan yoktur sanırım ) çok rahat laptopunu tozdan arındırabilir. Bazı bilgisayarlarda alt kasa birden fazla kapaktan oluşmaktadır. Bir kapağın altında hard disk, ötekisinin altında ram, öteki kapağın altında fan vs... Eğer böyle bir bilgisayara sahipseniz hiç korkmadan fanın bulunduğu kapağı söküp birikmiş tozu temizleyebilirsiniz. Pek çok bilgisayar firması kapakların sökülmesinde sakınca görmüyor ve garanti sadece parçalar söküldüğünde yada değiştirildiğinde gidiyor. Örneğin Asus firmasının garanti etiketi işlemcinin üzerindedir ve işlemciyi sökmediğiniz sürece garanti etiketi yırtılmaz ve garantisi gitmez. Başka bir karşılaştığım problem ise bilgisayarınıza girip gereksiz güç harcatan virüslerdir. Bunlarıda görev yöneticisinin işlemler sekmesinde görebilirsiniz. Bunları yapmanıza rağmen bilgisayarınızda problemler devam ediyorsa servise göndermekten başka çözüm yolu yok gibi. Üç şeyi unutmamakla faydasını görürsünüz.
    1-) Isınma problemi olan bir laptopun altına soğutucu koyarsanız günü kurtarmış olursunuz. Sonuçta o laptop ısınmaya devam edecektir soğutucu sadece içindeki sıcak havayı uzaklaştırır.
    2-) Normal bir laptop uzun süreli 60-70 ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışırsa uzun vadede donanımsal olarak ciddi performans düşüşü yaşanacaktır. Online oyun oynayanlar bu konuda daha dikkatli olmalı. Eğer laptopda normalde ısınma problemi yoksa altına soğutucu konarak sıcaklığın daha da düşmesi sağlanabilir.
    3-) Laptoplar oyun oynamak için değildir. Laptopların neredeyse tamamı 5cm lik minik bir fan ile soğutulur. Masaüstü bilgisayarlara, iyice yaygınlaşan sıvı soğutma sistemlerinin takıldığı günümüzde i7 işlemcili bir laptopu 5cm lik fan yeterli soğutulur mu düşünmek gerekir. Bu yazdığım paragraf oyun için üretilen laptoplar için geçerli değildir çünkü onlarda estetik ve incelik 2. planda olduğu için çoğunun içinde 2 yada 2 den fazla fan bulunmaktadır ve havanın laptop içinde izlediği yol çok verimlidir.
    doğru teşhis. fazla söze gerek kalmadı.
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

doğru ama bu benim için geçerli eğil sanırım pc nin altında fan var ve solunda küçük bi vantilatör var 1 haftada 1 kesinlikle açıp temizliyorum sistemim cod7 nin nerdeyse 2 katı ama min de oynayamıyorum

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı harunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru ama bu benim için geçerli eğil sanırım pc nin altında fan var ve solunda küçük bi vantilatör var 1 haftada 1 kesinlikle açıp temizliyorum sistemim cod7 nin nerdeyse 2 katı ama min de oynayamıyorum
    Her hafta açıp temizlemenin faydasından çok zararı olur. Tozun ısınmaya sebep olabilmesi için pc nin içinde bir toz katmanı oluşması gerekir bunun içinde bilgisayarın 3-4 ay boyunca hergün çalışması gerekir. Bilgisayarın altına konan soğutucular ve ufak vantilatörler soğutmak için değil soğutmaya yardımcı olmak içindir. Demekki bilgisayarının soğutma sistemi iyi değil

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)