El yapımı 1/5 ölçekli vw golf 6 kep ve şase projesi...

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 304
  •  » Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (1 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 304 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 16 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Merhaba hoby rc üyeleri ve bu hobiye gönül verenler...
    Bendeniz Hüseyin Şan, Antalya şehir merkezinde yaşıyorum, mesleğim sigortacılık
    yaklaşık 2-3 aydır rc model arabalarla ilgili araştırma yapıyorum ve tesadüfen forum sayfasını bulup üye oldum. bu süreçte birçok bilgi ve birikimim oldu hoby rc forum sayesinde. öncelikle katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim .

Hazır satılan modelelri alıp hemen kullanmaya başlamaktansa büyük ölçek el yapımı yakıtlı araçlar daha çok ilgimi çektiğinden bu hobiye direk kendi el emeğimle oluşturduğum bir araç yaparak başlamak istedim ve biraz düşündükten sonra kendi aracım olan 2011 vw golf VI kepi tasarımına başlayarak bi nevi hobiye emeklemeden girmeye karar verdim ! inşallah elimize gözümüze bulaştırmayız
    Genel anlamda butür konularda el becerisine sahip bir insanım bu nedenle kep yapımının beni çok zorlayacağını sanmıyorum aslına bakarsanız bu işin kolay yanı sayılır hatta.. ama yeterli teknik ve teorik bilgiye henüz sahip olmadığımdan motor, şanzıman , yürüyen aksam, elektronik , ve şase konusunda yoğun desteğe ihtiyacım olduğunu belirtmek isterim... ne mutlu ki forumda mükemmel işler çıkarttığına şahit olduğum bir çok tecrübeli arkadaşımız var gördüğüm kadarıyla, umarım bu konuda neler yapabileceğime dair destek ve bilgi alabilirim sizlerden...
    Yaklaşık 1 haftadır kep üzerinde çalışıyorum, öncelikle kep kalıbı için bir model çıkartmaya başladım model malzemesi olarak forumdan Ceyhun Bey'in müthiş plymouth projesinde olduğu gibi köpük tarzı bir şey kullanmayı düşündüm ama yapacağım aracın o modele nazaran çok daha yuvarlak hatlı olması nedeniyle rahat işleyemeyeceğimi düşünüp biraz daha sert ama kolay işlenebilecek bir malzeme arayışına girdim, nihayetinde modeli ytong (gaz beton) dan yapmaya karar verdim HADİ BİSMİLLAH
    Konu INSURER07 tarafından (10-08-2011 Saat 18:27 ) değiştirilmiştir.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    29
    merhaba huseyin abi hosgeldin. Ben hakan.

Cok zahmetli ve teknik bilgi gerektiren bir ise girismeye calisiyorsun yanlis anlama. hevesini kirmak istemiyorum ama size kucuk bir oneride bulunmak istiyorum. 1/5 benzinli bir arac alip o aracin kepini 1 e 1 kopyalama yontemiyle ilk deneyimizini yapabilirsiniz. Bu sayede araclar hakkinda on bilgi ve tecrube kazanmis olursunuz. En azindan sistem mantigini cozer kendinizi ona gore yonlendirirsiniz. Egerki hic bir bilgi olmadan sifirdan bir arac yapmaya calisirsaniz basarili olma ihtimaliniz cok dusuk.
    bir zamanlar,
    MCD cheetah
    RR V4

Futaba 4 PL Kumanda Videolu Tanitim + Sunum

Alıntı HaaKaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba huseyin abi hosgeldin. Ben hakan.

Cok zahmetli ve teknik bilgi gerektiren bir ise girismeye calisiyorsun yanlis anlama. hevesini kirmak istemiyorum ama size kucuk bir oneride bulunmak istiyorum. 1/5 benzinli bir arac alip o aracin kepini 1 e 1 kopyalama yontemiyle ilk deneyimizini yapabilirsiniz. Bu sayede araclar hakkinda on bilgi ve tecrube kazanmis olursunuz. En azindan sistem mantigini cozer kendinizi ona gore yonlendirirsiniz. Egerki hic bir bilgi olmadan sifirdan bir arac yapmaya calisirsaniz basarili olma ihtimaliniz cok dusuk.
    Merhaba Hakan kardeşim öncelikle uyarın için çok teşekkür ederim, aslına bakarsan çok haklısın ama dedim ya bir kere kafaya koyduk bunu yapmayı denemeden ne yapıp yapamayacağımızı görmek mümkün değil yukarda basettiğim gibi işin kep kısmını her halükarda yapabileceğimi düşünüyorum zor olan şase , ama baktık olmadı yada olmayacağına kanaat getirdik bu scale kepi yapıp bu kepe uyacak hazır bir rtr şase temin edip en azında işin bir kısmını kendimiz başarmış olmanın hazzını yaşarız dedim ya ben işin tüketim kısmından ziyade üretim kısmından zevk alıyorum , hayalkırıklığına uğraya uğraya illaki mutlu olmayı başarırız umarım hayatta herşeyde olduğu gibi bu güzel hobide de denemeden çaba göstermeden hedefe ulaşılamayacağını düşünüyorum..
    anlıyacağın bu projede B PLANIM DA mevcut kep el yapımı şase hazır da olabilir ilerleyen aşamalarda projenin gidişatı
    Konu INSURER07 tarafından (10-08-2011 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir.

Mar 2010
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    29
    Anladim umarim basarabilirsin. Soyle bir alternatif daha var. Antalyada bu tur bir araci olan arkadasa bizim forum sayesinde ulasabilirsin ve onun aracini inceleme imkani bulursun. En azindan kafanda ne yapman yada nerden baslaman gerektigi konusunda bir fikir olusur.
    bir zamanlar,
    MCD cheetah
    RR V4

resimleri düzenleyip yeniden yükledim , modelin ilk aşamadan 1 haftalık süreçte geldiği nokta bu arkadaşlar, gaz beton üzerindeki detaylar tamamlandıktan sonra üzerine 0,5-1 cm kadar alçı kaplayarak asıl olması gereken son detayları alçı üzerinde çalışıp modeli kalıba hazır hale getirmeyi düşünüyorum

2. resimde de gördüğünüz gibi modelin scale olması için aracın gerçek kupa ölçülerinin gösterildiği şablon oransal olarak aracın 1/5 ini gösterecek şekilde büyütülmüş ve onun üzerinden gaz betonda çalışılmaya başlanmıştır
    modelin boyutları : boy 83 cm en 30 cm yükseklik 25 cm şeklindedir.
    Konu INSURER07 tarafından (11-08-2011 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir.

Mar 2010
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    29
    Abi kep isi olursa bi tanede bana yaparsin
    bir zamanlar,
    MCD cheetah
    RR V4

modeli tamamlayıp kalıbı çıkartabilsek sorun değil yaparız hakan kardeşim yeterki o günleri bir görebilelim...
    sence gidişat nasıl? acemi işi olmasına rağmen model aslına benzemiş mi dersin ?

gidişat bence çok güzel gözüküyor abi alçı ile hataları kapattığın zaman çok daha güzel olucaktırkepi ceyhun abinin yaptığı gibi fiber den mi yapacaksınız birde keşke kepi mcd lere uyacak şekilde yapsaydın abiçalışamanın takipcisiyim abi kolay gelsin yardım edebileceğim şeyler olursa seve seve yaparım
    YOLUN SONU İŞİN ÖZÜ MCD X4 COMP

evet ceyhun beyin projesinden baya bi feyz aldım emre kardeşim kepi onun yaptığı gibi fiberden yapmayı düşünüyorum. aslına bakarsan kepi yaptıktan sonra yukarda bahsettiğim B PLANI doğrultusunda hazır bir mcd şase almayı ve kepi ona adapte etmeyi de istiyorum ama bu işte o kadar yeniyim gibi o şaselerin 510-530 mm olduğu bilgisinden fazla da bir bilgiye sahip değilim. o şaselerde kullanılan keplerin benim yaptığım kep ölçülerine yakın değerlerde olduğunu gördüm. peki bir şekilde bu hazır şaselere yaklaşık ölçülerde yapılmış kepleri oturtmak mümkün olabilir mi acaba?

Elnizie sağlık proje çok güzel ilerliyor. Yaptığınız kepin kalıbında acele etmemenizi öneririm ufak bile olsa her ayrıntıyı mutlaka kalıba ekleyin ben kalıp yapımında çok aceleci davrandığım ve aracın 1/1 gerçeğini incelemediğimden yaptığım kalıp boşa gitti. Mutlaka 1/1 aracı inceleyin. Sonrasında mekanik kısma gelince para ve vakit olduktan sonra gerisi kolay ama ilk el yapımı aracınız olacağından fazla para harcamayın. Motor olarak 80 lira civarında satılan benzinli tırpan veya testere motoru kullanabilirsiniz. Aracın motorundan difransiyele direk ve basit bir bağlantı yaparsanız sizin için daha kolay olur. Projenizi takip edicem ve elimden geldiğince yardım etmeye çalışıcam. Kolay gelsin...

Alıntı INSURER07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet ceyhun beyin projesinden baya bi feyz aldım emre kardeşim kepi onun yaptığı gibi fiberden yapmayı düşünüyorum. aslına bakarsan kepi yaptıktan sonra yukarda bahsettiğim B PLANI doğrultusunda hazır bir mcd şase almayı ve kepi ona adapte etmeyi de istiyorum ama bu işte o kadar yeniyim gibi o şaselerin 510-530 mm olduğu bilgisinden fazla da bir bilgiye sahip değilim. o şaselerde kullanılan keplerin benim yaptığım kep ölçülerine yakın değerlerde olduğunu gördüm. peki bir şekilde bu hazır şaselere yaklaşık ölçülerde yapılmış kepleri oturtmak mümkün olabilir mi acaba?
    Mcd ye kepin tam oturması için mcd nin genişliğini ve uzunluğunu bilmeniz birde şuanda adını unuttuğum ama kabaca anlatıyım 2 tekerlek arası mesafeyi alırsanız ama 2 jantın tam ortalarından alınacak bu ölçüleri aldınız mı mcd ye uygun kepi yapabilirsiniz.

Alıntı Frky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elnizie sağlık proje çok güzel ilerliyor. Yaptığınız kepin kalıbında acele etmemenizi öneririm ufak bile olsa her ayrıntıyı mutlaka kalıba ekleyin ben kalıp yapımında çok aceleci davrandığım ve aracın 1/1 gerçeğini incelemediğimden yaptığım kalıp boşa gitti. Mutlaka 1/1 aracı inceleyin. Sonrasında mekanik kısma gelince para ve vakit olduktan sonra gerisi kolay ama ilk el yapımı aracınız olacağından fazla para harcamayın. Motor olarak 80 lira civarında satılan benzinli tırpan veya testere motoru kullanabilirsiniz. Aracın motorundan difransiyele direk ve basit bir bağlantı yaparsanız sizin için daha kolay olur. Projenizi takip edicem ve elimden geldiğince yardım etmeye çalışıcam. Kolay gelsin...
    sağolasın furkan kardeşim . evet bu kep kalıbı çıkarma işinde detaylara yeteri kadar önem vermek ve sabırlı olmak gerekiyor tahminimce yoksa en küçük hata bile çok göze batacak kadar çirkin görünebilir kep üzerinde. araç üzerindeki en basit bir hat çizgisinin bile birazcık dalgalı yada eğri olarak kalıba aktarılması bütün güzelliği alıp götürür kanımca, hele birde benim gibi simetri hastası ve takıntılı bir göz bakıyorsa hataya yandı gülüm keten kelva

aracı zaten hergün gördüğüm için tüm detayları kepe yansıtmada pek sorun yaşamayız gibime geliyor çünkü avatarımdaki arabamdan esinlenerek golf 6 kepi yapmaya karar verdim ..
    bu ölçülerde bir kepin içine piyasada bulabileceğimiz tırpan motorlarını nasıl uygulayabilirz biraz kafamı kurcalıyor o motorlar bu kepe sığarmı acaba?

Alıntı Frky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mcd ye kepin tam oturması için mcd nin genişliğini ve uzunluğunu bilmeniz birde şuanda adını unuttuğum ama kabaca anlatıyım 2 tekerlek arası mesafeyi alırsanız ama 2 jantın tam ortalarından alınacak bu ölçüleri aldınız mı mcd ye uygun kepi yapabilirsiniz.
    mcd şaselerinde iki tekerlek arası mesafeyi net olarak nerden nasıl anlayabilirim.. teknik bilgiler içerisinde varmıdır bu bilgi mesela ?
    benim kepin iki jant merkezinin birbirine uzaklığıda 50 cm civarı yanlış hatırlamıyorsam tekerlek çaplarını da 13-14 cm arası bir değer hesapladım. umarım piysadaki şaseler bu ölçülere uyuyordur . birde bu çaplarda lastikler mevcut sanırsam piyasada değilmi?

furkanın da dediği gibi abi iki teker in tam orta sından ölçüyü alabilirsin 510 veya 530 cm ise mcd ye uydurula bilinir tabi genişliğine de bakmak lazım şuan hatırlamıyorum ama internetten genişlik ölçüsüde bulunur uzunluğu dediğin gibiyse uzunluk kurtarıyor ama abi

Mar 2010
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    29
    abi daha onceki mesajlarimda dedigim gibi. Sizin sehirden mcd sahibi bir arkadas ile tanisirsan olculeri gorerek ve ve olcerek alabilirsin. Daha kolay olur. 2-3 resim ceker not alirsin olculeri. Hemde arac almadan once kepi deneme imkanin olur.
    bir zamanlar,
    MCD cheetah
    RR V4

Alıntı emre doğan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    furkanın da dediği gibi abi iki teker in tam orta sından ölçüyü alabilirsin 510 veya 530 cm ise mcd ye uydurula bilinir tabi genişliğine de bakmak lazım şuan hatırlamıyorum ama internetten genişlik ölçüsüde bulunur uzunluğu dediğin gibiyse uzunluk kurtarıyor ama abi
    hmm bak bu detayı öğrendiğim iyi oldu ben bu 510 ve 530 mm lerişasenin kendi uzunluğu mu acaba diye düşünmüştüm demekki iki teker orta noktası arasındaki uzaklığı ifade ediyormuş... o zaman benim kep 510 mm şaseye daha kolay uydurabilecek bir kep çünkü tekerlek jant merkezlerinin birbirine uzaklığı ufak bir iki düzenlemeden sonra tam olarak 510 mm geliyor .. genişlik şasenin teknik bilgilerinde 380 mm görünüyor benim kep te genişlik de birkaç küçük müdehale ile bu ölçüye getirilebilir . demekki kepi 510 luk bir mcd şasesinde kullanabilmek mümkün olacak

Alıntı HaaKaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi daha onceki mesajlarimda dedigim gibi. Sizin sehirden mcd sahibi bir arkadas ile tanisirsan olculeri gorerek ve ve olcerek alabilirsin. Daha kolay olur. 2-3 resim ceker not alirsin olculeri. Hemde arac almadan once kepi deneme imkanin olur.
    hakancığım hobide yeni olduğumuzdan antalyada bu konuda bana yardımcı olabilecek birini bulmak şuan için pekde kolay görünmüyor burdan birkaç arkadaşın antalyalı olduğunu öğrendim ama onlarda mcd şase kullanıyorlar gördüğüm kadarıyla ama inşallah denk gelirse tavsiyene uyup canlı olarak bir mcd şase görüp inceleyebilirm .

abi antalyada mcd si olan bir arkadaş var benimde tanıdığım şuan tam olarak hangi ilçesinde hatırlıyamadım ama irtabata geçmek istersen kendisiyle görüşürüm

Hüseyin Bey merhaba,
    çok güzel bir başlangıç olmuş, heyecanla çıkacak eseri bekliyorum, takipteyim.
    Bolşans.

Selamlar
    Karatay Karayalcin
    karatayk@gmail.com

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (1 Üye ve 1 Ziyaretçi)

1. aho_28