Anket: Sizce Hangi Sase

Uyarı: Bu bir açık Ankettir, bu Anketi bütün Üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.

Team Magic E4D mi yoksa Sakura zero S mi?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 101
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 101 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci 123456 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı Yigitcancetin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seyfullah bey zaten sakura icin saydigim sorunlar montaj esnasinda ufak degisikliklerle halledilebiliyor diye belirttim arac toplamayi bilmiyorsaniz yorumu hos degil..Sattigi mali ovuyor abi diyen arkadasinda yasina veriyorum ki ben iki aracinda satisini yapiyorum zaten )...
    e4d konusunda yaptigim yorumlar tamamen objektiftir.Ben bu ise yeni baslayan yada bakkal gibi urun satan birsi degilim.Bu isin icinde yillarimi gecirdim 40 tan fazla sakura saseyi montajladim uzun suredir kullandigim e4d ve sakura saselerim var iki aracida bilerek yorum yapiyorum ki kendimde makine muhendisiyim...Sizin araciniz s versiyonu degilmis bizim burda yorum yaptigimiz versiyon ise "S" yani bos olan versiyonu..Eger sakura zero dan bahsediceksek ovulecek cok ozelligi var ama sakura zero S modeli icin ayni seyleri soyliyemicem ve e4d ile kiyaslanmasinida dogru bulmuyorum..
    Ya zaten araçlar farklı kulvarların araçları karşılaştırlması doğru değil tabi ki ama ben Zero S in de ufak tefek modlar değişiklikler sonra driftte de gayet başarılı olduğunu gördüm ki ufak tefek dediğim modlar da Cs için harcanan para ve bir de alınırsa one way. Anlatmak istediğim de o ama tabi ki ne dersek diyelim biri touring için biri drift için üretilmiş.. İkisi de başlangıç aracı olarak kendi klasmanlarında güzel araçlar.

|Hyper 9e| |Xray T3 11| |Sanwa M11x| |Xerun 120A ESC - LRP Octa Wind 4.5T Sensored Brushless Motor| ''Sp33DY''

sizinle anlasabilmemize sevindim..
    Fakat su noktada iyi kiyaslanmali sakurada cs yapabilmek icin diffleri gear adaptorleri oran yuksek ise kayisi degistirmeli..Steeringe el atip donus acisini yukseltmeli ve kayis gergisi kullanmalisiniz..

Ama Team Magic e4d zaten stok halde 48 derece steering sunuyor ve 1.1 cs oraniyla geliyor..bu orani yukseltmek icin sadece tek bir parca takmaniz size 2.11 cs orani sunuyorki bu gercekten cok onemli...Yok 2.11 fazla geliyor diyorsaniz sadece 1 vida sokup 1 disli degistiriyorsunuz ve istediginiz cs oranini bu kadar basit bir sekilde elde ediyorsunuz ama sakura icin yeniden diffleri gear adaptorleri degistirmeniz gerekiyo..

ayrica iki saseyi agirlik merkezi ve drifte yatkinlik olarak karsilastirirsak e4D nin pil ve motor yuvalarinin sasenin ortasinda olusu ayarlanabilir lastik genislikleri ayarlanabilir metal suspansiyonlari fabrika cikisinda kilitli arka diferansiyel fabrika cikisi cs orani ve 48 derece donus acisi ile son olarakta 3lu kayis sistemine sahip olmasi sakuradan daha yukaridaki saselere rakip oldugunu ispatliyor...

Jun 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı Yigitcancetin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizinle anlasabilmemize sevindim..
    Fakat su noktada iyi kiyaslanmali sakurada cs yapabilmek icin diffleri gear adaptorleri oran yuksek ise kayisi degistirmeli..Steeringe el atip donus acisini yukseltmeli ve kayis gergisi kullanmalisiniz..

Ama Team Magic e4d zaten stok halde 48 derece steering sunuyor ve 1.1 cs oraniyla geliyor..bu orani yukseltmek icin sadece tek bir parca takmaniz size 2.11 cs orani sunuyorki bu gercekten cok onemli...Yok 2.11 fazla geliyor diyorsaniz sadece 1 vida sokup 1 disli degistiriyorsunuz ve istediginiz cs oranini bu kadar basit bir sekilde elde ediyorsunuz ama sakura icin yeniden diffleri gear adaptorleri degistirmeniz gerekiyo..

ayrica iki saseyi agirlik merkezi ve drifte yatkinlik olarak karsilastirirsak e4D nin pil ve motor yuvalarinin sasenin ortasinda olusu ayarlanabilir lastik genislikleri ayarlanabilir metal suspansiyonlari fabrika cikisinda kilitli arka diferansiyel fabrika cikisi cs orani ve 48 derece donus acisi ile son olarakta 3lu kayis sistemine sahip olmasi sakuradan daha yukaridaki saselere rakip oldugunu ispatliyor...
    Yani, sakurayı drifte göre ayarlamak biraz zahmetli, doğrusu maliyeti de yüksek.. e4d de drift üzerine hazırlanmış bir şase olduğu için bu tür ayarlar ve değişiklikler çok daha kolay tabi ki.. Yine aynı noktaya geliyoruz yani drift= e4d touring= sakura

|Hyper 9e| |Xray T3 11| |Sanwa M11x| |Xerun 120A ESC - LRP Octa Wind 4.5T Sensored Brushless Motor| ''Sp33DY''

Jun 2011
    Nereden Nereden
    Ankara , Keçiören
    Yaş Yaş
    16
    Alıntı dieforme55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani, sakurayı drifte göre ayarlamak biraz zahmetli, doğrusu maliyeti de yüksek.. e4d de drift üzerine hazırlanmış bir şase olduğu için bu tür ayarlar ve değişiklikler çok daha kolay tabi ki.. Yine aynı noktaya geliyoruz yani drift= e4d touring= sakura
    az öncede demiştim sizde aynı şeyi söylemişsiniz sonuçta sakura youring şasisi ama drifte uyarlandığında sorun çıkarmıyor ancak e4d kendiliğinden drift şasisi ve yiğitcan abinin dediği gibi küçük bir oynama ile 2.11 cs kazandırılabiliyor yani sonuç olarak drift için e4d yi tercih etmelisin bence
    Nissan 180sx 190mm kep bulanlar veya satanlar özel mesaj atsın lütfen

OnRoad = Sakura S Zer0 Drift spec
    OffRoad = Slash 4x4 Mod

drift = streetjam r31 or r3r > sakura s = team magic e4d

Driftte hazir şase istiyorsanız E4D ama yok hayır ben tourıng olarakta kullanıcam kendı arge calısmalarımla bi şeyler yapacağım dıyorsanız sakura.
    HOBBY RC & RCDRIFT 24 EKİM DRIFT ŞAMPİYONASI SPORT CLASSMAN 1. & DRIFT ŞAMPİYONU

bence sakuraya para vermeye bile değmez. plastik dişlili ve akışkan bir araç değil.(akışkan olmayışının sebebi muhtemelen difransiye dişlilerinin plastik olması) murat arkadaşımızda var. benim araçla yan yana incelediğimizde bir çok fark var arada. benim araç elinle hafif bir dokunduğunda bile akıyor.

bu hafta arka difransiyeli değiştireceğim. e4d açık difransiyel sipariş edicem. 6,5 turn motor esc ile bi hız denemesi yapıcaz bakalım kaca çıkacağız

arka difransiyeli açıp aracın amortisörlerini sertleştirdiğim anda touring olur. bide jant lastik lazım tabi

Alıntı tm e4d Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence sakuraya para vermeye bile değmez. plastik dişlili ve akışkan bir araç değil.(akışkan olmayışının sebebi muhtemelen difransiye dişlilerinin plastik olması) murat arkadaşımızda var. benim araçla yan yana incelediğimizde bir çok fark var arada. benim araç elinle hafif bir dokunduğunda bile akıyor.

bu hafta arka difransiyeli değiştireceğim. e4d açık difransiyel sipariş edicem. 6,5 turn motor esc ile bi hız denemesi yapıcaz bakalım kaca çıkacağız

arka difransiyeli açıp aracın amortisörlerini sertleştirdiğim anda touring olur. bide jant lastik lazım tabi
    Sakurada kendı segmentınde fena değil çok kotulememek lazım fıyat durumu malum 130 TL mevcut satısını duydum bı kac degısıklık ıle senın aracın tourıng donusum kıtınden daha ıyı bı tourıng arac olur
    HOBBY RC & RCDRIFT 24 EKİM DRIFT ŞAMPİYONASI SPORT CLASSMAN 1. & DRIFT ŞAMPİYONU

valla hi zanntemem
    bi kere sakurayı bir e4d veya e4jr touring seviyesine getirmek için,
    sakuradaki plastik dişlileri çıkartıp bilyalı difransiyel koymak lazım. bi 50-60 tl tutar heralde.
    amortisörleri aliminyum yapmak yine bi 60-70 tutar tahminmce.
    aracın dengeli olması için pil yatağını ortaya alalım desek baya bir uğraştırır. masrafı cabası.
    ben benim araçta en çok aracın akışkanlığını seviyorum.

tüm bunlar zaten benim araçta standart bi tek arka açık difransiyelini alıcam. bide foam lastik jant alıcam galiba.
    sizde ne vardı araç?

Aug 2011
    Nereden Nereden
    G.O.P/İstanbul
    Yaş Yaş
    15
    Acik diff almak yerine solidi one tak. Ayrica sen hangi touring aracinda pili ortada gordun? tm almayi suan sadece mf conversion icin dusunuyorum.

Mar 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    23
    drift için kesinlikle team magic diyorum daha once sakurayı da drift için modladım one way ve solid diff fakat barız bır sekılde drıftte team magic inanılmaz iyi kesınlıkle tavsıye edıyorum hatta hard motor esc setı ve uzerındekı servo da gayet yeterlı sadece one way ıle arac tam bır drıft arabası oluyor

Alıntı Aşık Memo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acik diff almak yerine solidi one tak. Ayrica sen hangi touring aracinda pili ortada gordun? tm almayi suan sadece mf conversion icin dusunuyorum.
    daha dengeli olur. pil sistemi ortada olan araclar var, kaldıki yakıtlılarda da motor ve yakıt deposu mümkün olduğu kadar ortada ve yere yakın yapılıyor.
    sırf araç dengeli olsun diye.

Aug 2011
    Nereden Nereden
    G.O.P/İstanbul
    Yaş Yaş
    15
    daha dengeli olur. pil sistemi ortada olan araclar var, kaldıki yakıtlılarda da motor ve yakıt deposu mümkün olduğu kadar ortada ve yere yakın yapılıyor.
    sırf araç dengeli olsun diye.
    bir ornek verir misin? trf, xray, sakura zero, team asso... gibi araclarin hangisinde ortada? Bu arada drift araclarinda olabildigince ortada olmasi saglikli ancak touring icin dusunmuyorum.

tm ED4 Arkadaşım torung araclar konusunda sanırım bılgı sevıyen yeterlı derece değil.

Ağırlık merkezleri şaselere göre değişir bu fabrıkadan cıkarken çok ınce ayarlar ile entegre ediliyor yanı tourıng yuksek hızlara cıkan cok asırı dengelı olması beklenen saselerde ıstedıgımız gıbı kombıne edemeyız.

Memo nıclı arkadasım teorı olarak dogru bılgılerı desteklemıs.

TEAM MAGİC firmasının Drift şase sınden bahsedıp Tourıng sase örneği vermen ED4jr ayrı bi ilginç geldi bana.

Konu hakkında fazla söze gerek yok.

Kısada bi tavsıyede bulanayım açık difransıyelden zıyade TOURING ARAÇLARDA ön diff SOLİD(KİLİTLİ) Arka diff ise Açık olur.

Alıntı alonewolftr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kısada bi tavsıyede bulanayım açık difransıyelden zıyade TOURING ARAÇLARDA ön diff SOLİD(KİLİTLİ) Arka diff ise Açık olur.
    bunu bilmiyordum.
    pilin ortada olmasının ne sakıncası var onu anlamadım. sadece ağırlık ve denge noktası ortada.

bunu bilmiyordum.
    pilin ortada olmasının ne sakıncası var onu anlamadım. sadece ağırlık ve denge noktası ortada.
    Bu şaseler göre değişir biraz pro şaseleri incelersen kombinasyonlar aşağı yukarı aynıdır tourıngde çünki ivmelenme ve virajlarda felan çok .nce ayarlar yapılıyor yanı gercekten usta ısı tourıng murat abı bı ara konu hakkında bılgılendırme yapar benım tourıng saseler hakkında cok bir bilgim yok üstünkörü.

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    valla hi zanntemem
    bi kere sakurayı bir e4d veya e4jr touring seviyesine getirmek için,
    sakuradaki plastik dişlileri çıkartıp bilyalı difransiyel koymak lazım. bi 50-60 tl tutar heralde.
    amortisörleri aliminyum yapmak yine bi 60-70 tutar tahminmce.
    aracın dengeli olması için pil yatağını ortaya alalım desek baya bir uğraştırır. masrafı cabası.
    ben benim araçta en çok aracın akışkanlığını seviyorum.

tüm bunlar zaten benim araçta standart bi tek arka açık difransiyelini alıcam. bide foam lastik jant alıcam galiba.
    sizde ne vardı araç?
    Sakura`yi senin racin seviyesine getirmek icin once aradaki fiyat farkini cikarmamiz gerekiyor. Sakura 130mu 170tlmi ne E4D kac para 600mu 700mu.?

Aug 2011
    Nereden Nereden
    G.O.P/İstanbul
    Yaş Yaş
    15
    Murat abi rtr satış fiyatı 600. sase fiyati 250 tl galiba..

Mar 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    23
    şöle söyliyim e4d kit halinde kurulu halde 200 liraya geliyor sakura da kurulu halde 200 lira ıkısınınde sadece kuru sase fıyatı sanırım aynı

Alıntı MSenturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sakura`yi senin racin seviyesine getirmek icin once aradaki fiyat farkini cikarmamiz gerekiyor. Sakura 130mu 170tlmi ne E4D kac para 600mu 700mu.?
    sakura ile e4d şu an aynı fiyattan satılıyor zannedersem.
    200 tl ikiside. e4d ler fabrikasyon kurulu geliyor. ve bu satılan versyonlarında 48 derecelik dönüş açısı varmış.
    ben eski 40 derecelik döünş açılı olan dan rtr almıştım.
    şimdi mf yi bekliyorum gerçi mf olduğunda artık touring e dönme imkanı olmuyacak galiba.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)