DSLR Fotograf Makinesi Kullananlar

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 46
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Elinizdeki makinenin ne olduğunu en beyendiğiniz yönünü ve diğer bildiğiniz makinelerden üstünlüklerini ve almak istediğiniz makineyi merak ediyorum.

DSLR bir fotograf makinesi almayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Şuanda en çok gözüme takılan Nikon D7000

Bu kadar para buna verilmez bu daha iyi gerek yok dediğiniz bir makina varmı?

Amacım fotograf çekmek profesyonel anlamda birşey beklemiyorum ama kötü bir makinede almak istemiyorum.Doğa fotoları manzaraları ve elimde gezdirip yakaladığım bir anı kayda almak istiyorum.HD video olmasıda çok önemli.mümkünse 1080p

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    21
    Bende D7000 var.Önceki makinem de D50 idi.Özelllikle bazı modeller elime oturmuyor ve çok küçük geliyor misal D3000 vs.Bence satılan yerlerde misal büyük elektronik marketleri eline alarak denemelisin.ISO performansı fena değil diyebilirim ama gece videolarında IS0400 üzerinde kumlanma oluyor.Yeterli ışık olmayan noktalarda diyafram açıklığı f2.8yada daha yüksek olan objektifin olursa iyi sonuç alırsın.Ayrıca video çekerken tek kanal ses kaydı var ki harici mikrofon takman gerekiyor stereo için.Focus sesi de ses kaydına yansıyabiliyor sessiz ortamda.Amaç video çekmekse hala video kayıt cihazları üstün.Ayrıca bunun rakibi canonlarda 720pde 60fps kayıt vardı ki keşke bu makinede de olsaymış.Yerli yabancı forumlarda da epeyce bilgi ve karşılaştırma var.Kolay gelsin.

Çektiğim bir video,1080p de bir fikir verebilir.

Abdulhalik Emre Teksan

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Bu konuyu bende acmayi dusunuyordum. Faruk kusura bakmassan bende fikir arayayim kendime..

Gecen gun esimle anlasma yapip ona telefon aldim.. Yilbasinda oda bana DSLR makina alacak. (Telefonun fiyati DSLR`in yarisindan az )

Benim aradigim kameradaki ozellikler HD video & hizli giden seylerin resmi (RC yaris gibi) vede gece cekimleri guzel olmali...
    Bu konuda D500 tavsiyesi almistim ama cepe fazla hasar vermiyecek fikirlerede acigim..
    Sagolun.

Ben canon 40d kullanıyorum,bana fazla fazla yetıyor,fotoğraf makınesınınde video kayıt yapması tarzına aykırı diye düşünen tayfadanım

Tercıhım de yenı bır makıne almak olsa canon 5d mark II olur..

Yeni nesil hemen hemen her DSLR makineler 1080p kayıt yapıyor,eğer bütçe müsaitse d7000 çok ıyı bır makıne aynı kulvarda baska bır cıhaz dersen canon 60d tavsıye edebılırım,(DSLR makınelerde giriş, orta orta ileri pro olarak sıralanır) veya bır alt segment bır cıhazda tercıh edebılırsın.

Birde bu tip makınelerı yerlı garantılı almak cok daha pahalıya patlıyor,eğer hayyam pasajına uğrarsan(pasaj esnafı bu ısı cok ıyı bılır,hemen hemen butun pasaj bu işi yapıyor ve ufak tefek sorunlarda ıthalatcı fırmadan cok daha ılgılı olacaktır,en az bır yıl garantı verıyorlar) dükkan garantılı begendıgınız bır makıneyı cok daha uygun fıyata alabılırsın.
    -)Tamiya Topforce Evolution
    -)HB Cyclone D4
    -)Kyosho İnferno st us sport truggy Brushless
    -)Airtronics MX-3 3Ch 2.4Ghz

teşekkürler daha çok düşünmem gerekicek her düşünceye açığım ve bekliyorum bu arada video gayet güzel ama sahayı çeksen daha iyi anlaşılırdı gibime geliyor.

HRC Dış İşleri Bakanına saygım sonsuz

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Her işi makinesinin yapmasından yanayım o yüzden öncelikli olarak yapmak istediğin şey fotoğraf çekmek mi video çekmek mi her ikisinide mükemmel yapan bir makine yok öyle bir makine olsaydı sağır sultanın bile haberin olurdu Yanlış bilmiyorsam ayrıca dslr makinelerde video çekmek sensörün ısınmasına ve ömrünün azalmasına sebep oluyor. Ek bir bilgilendirme daha yapayım dslr makinelerde resim kalitesini, kullanılan makineden çok kullanılan lens belirliyor o yüzden bahsi geçen kasaların hangi lenslerle kullanılacağıda en az makine seçimi kadar önemli bir faktör.

18-105mm lens kullanıcam şuanda öle görünüyor.18-125mm,18-135mm hangisi vardı unuttum anlamıyorum zaten hala araştırıyorum soruyorum.genelde kitde verilen lens 18-105mm.asıl amacım fotograf çekmek ama ayda yılda bir kullansamda bir hd video çekmek isterim.

Bu arada 1,5 sene önce aldığım nikon L100 üm var ve bıkmış durumdayım.en sinir olduğun şeyide fotolar arasında 10 sn beklemesi.birde bir türlü net görüntüyü yakalıyamaması.
    Konu farukkarahan tarafından (10-09-2011 Saat 01:51 ) değiştirilmiştir.

Nikon D3000 var, gayet memnunum. üst modellerden eksiği live preview ve video kayıt olmaması ki benim için hiç önemli noktalar değil. bu tip makina ile video çeken birini görmedim; labrodorit kardeş ilk oldu live preview özelliği ise bana pek mantıklı gelmiyor. zira lcd'de gösterilen preview ile çekilen foto asla birbirini tutmaz. zira yaptığın manuel ayarlar preview'e yansımıyor. e o zaman da anlamı kalmıyor. maksat kadrajı görmekse sadece, 300-500 usd fark vermenin anlamı yok gibi geliyor bana (d5000 gibi).

dslr'larda en önemli konu lens. bence baz bir cihaz alıp lens konusu için para ayırmak daha mantıklı.
    Sakura Zero S Mazda RX8 1/10
    Tamiya TT01E Mitsubishi Lancer Evo-X 1/10
    Traxxas Slash 4x4 Ultimate 1/10
    Nissan Qashqai 1.6 Visia 1/1

Bende uzun süredir düşünüyorum bi DSLR gerci kullandıgım cep telefonu 1080p hd video çekebiliyor ama DSLR nin verdiği keyif ayrı tabiki daha önce hiç DSLR makinem olmadı ilk olucak internetten araştırdığım kadarı ile gözüme Canon 60D'yi kestirmiş bulunmaktayım 18-135 veya 18-200 lens ile almayı düşünüyorum

Lenslerin 18-135mm gibi rakamlardan farklı diğer özellikleri varmı ? Mesela 18-135mm olan çeşitli fiyatlarda yada özelliklerde lensler varmı? Tek bildiğim VR özelliği.

şuan bende nikon d90-d80-d60 var üç cihazı da kullanıyorum. günde ortalama 50 tane foto çekiyordumdur bazen günde 600 tane bile çektiğim oldu. ben fotoları aynı zamanda raw formatında da çekiyorum bu 3 cihazında en sevdiğim yönü fotoyu çekerken hem raw hemde jpg olarak kayıt yapması. ilk önce d60 aldık bunu almadan önce çok eski makinalar kullanırdık. d60 elimize alınca hızına hayran kaldık. aşırı hızlı bir cihazdı. sonra d80 geldi daha hızlı oldu ve lensi de 18-135mm olduğu için d60'dan(18-55mm) daha fazla zoom yapıyordu. sonra d90 aldık d90'ın hızına resmen hayran oldum. aşırı derecede hızlı çekim yapıyor. ayrıca live preview özelliği de çok cezbediyor ben foto çekerken her zaman hatta çoğu zaman tripod kuramıyorum. hareket halinde kullanıyorum. gözümle bakamadığım yerlerde bu özellik çok işime yarıyor.
    bu üç cihaz içerisinde sadece d90 video kaydı yapıyor 720p çözünürlüğünde yapıyor ama sadece 5 dakikalık videolar çekebiliyor. çözünürlüğü düşürürsem 20 dakikaya çıkabiliyor. hafıza kartından kaynaklanıyor olabilir. bir de artık cihazları uzun süre kullanımdan sonra mıdır artık bazen focus yapıyor ama fotoyu çekmiyor. kapatıp açmam gerekiyor. bu sıkıntıyla boğuşuyorum yoksa bende ilerde durumum müsait olursa d90 almak isterim. diğer cihazlarımıza göre gece çekimi de gayet fark yaratacak kadar iyi çekiyor...
    tek başına zevk vermiyor arkadaş...
    kullanmayacaksan die-cast modeller var tavsiyem olur...

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Ismi cismi gecen makinalarin ortalama fiyatlarida konuya eklenebilirmi..?

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Yarın akşama kadar Yalçınlarda ciddi indirim var bazı fotoğraf makinelerinde %35 e varan indirim olduğu yazıyor. Bende makinemi böyle bir indirime denk getirip almıştım bütçesi müsait olanlar değerlendirebilirler.
    http://www.yalcinlar.com.tr/closed.html

d90 2000 tl civarında d7000 de 3000 tl civarında ama şaşırıyorum bazen arada çok fiyat farkı ile satan yer çok fazla 6000 tl bile gördüm aynı kite o fiyatı veren.

kafaya takmış durumdayım daha iyisini görene kdr d7000 almayı düşünüyorum.

Jan 2009
    Nereden Nereden
    Eskişehir..
    Yaş Yaş
    20
    5D - 7D - 60D sıralamayı bu şekilde düşünebilirsiniz, 35 veya 50mm güzel bir f değerli lens ile beraber hollywood'a rakip olabilirsiniz.Nacizane tavsiyem ise parası yetip alt model almak yerine birikim yapıp en azından 60D almasıdır, pişman olan çıkmadı şimdiye kadar kaç kişiye de tavsiye üstüne aldırdım.Bu arada küçük bir düzeltme yapayım kamerada da fotoğraf makinasında da sensör aynı şekilde ısınır ya da soğur, fotoğraf makinalarında video çekmenin ömrüne hiçbir etkisi yoktur.
    Konu StaNLy_ tarafından (11-09-2011 Saat 00:47 ) değiştirilmiştir.
    Eskişehir Rc Club

Alıntı StaNLy_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    .Bu arada küçük bir düzeltme yapayım kamerada da fotoğraf makinasında da sensör aynı şekilde ısınır ya da soğur, fotoğraf makinalarında video çekmenin ömrüne hiçbir etkisi yoktur.
    çok sevindim..

Aug 2011
    Nereden Nereden
    G.O.P/İstanbul
    Yaş Yaş
    15
    Peki Leica nasıldır? Sanırım Leica en iyi lens üreticilerinden biriymiş. Eğer öyleyse bir Lumix'de alınabilir. İyi makineleri var. Mesela G2

Gerçeten iyi fotoğraf çekmek istiyorsanız d300s i tavsiye ederim kendim kullanıyorum hem video hemde fotoğraf performansından çok memnunum

hızlı giden şeyleri çok basit bi şekilde çekebilirsiniz saniyede 7kare gibi bi başarısı var
    Raptor 90 Se
    OS 91 HzR & Hatori SB-20FH
    Jr x11 Zero
    Wing Tiger
    Futaba 7C

2009 da çıkan bir makine d7000 ile aynı fiyatta peki artısı ne?

D7000 in ilkgözüme takılan artısı AF var.Türkçe desteği var.Full hd video ve Yüksek İSO
    Konu farukkarahan tarafından (11-09-2011 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.

ŞU ana kadar hep nikon kullandım gerek studyo gerek dış çekim D100den itibaren serisi elimde mevcut tercihimi hep 3 haneli rakamlardan yana kullandım d100 d200 d300s d70 d80 d90 bu şekilde ve hiç pişman olmadım

benim düşüncem nikon un bu tipteki makinelere daha fazla önem vermesi, gerek arge gerekse destek olarak... İso konusunda d300s te problem yaşamazsın türkçe desteği olmasada olur bana kalırsa bu bir eksik değil bütün firewireler ing. çıkıyor zaten... Video konusunda söyleyebileceğim birşey yok tercih meselesi

ama d300s beni ne stüdyoda nede dış çekimde hiç yenilgiye ugratmadı.
    Raptor 90 Se
    OS 91 HzR & Hatori SB-20FH
    Jr x11 Zero
    Wing Tiger
    Futaba 7C

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)