1/6,5 el yapımı şase 4x4 off road & zenoah.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 70
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 70 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    Arkadaşlar Yeni Şaseye başladım..

Taiwan'lı nın yaptıgı orjinal şase de 1/8 ölçek 2 teker arası dingil acıklığı wheelbase 37cm
    >>benim yaptıgım şase oldu 49,5 cm..maksadım arac güçlü kafa kaldırmayı önliyeyim 10 cm civarı uzatayım diye düşündüm işe başladım..

>>bu işe neden bulaştım .? yaparken vakit gecsin az da eğleneyim dedim..
    >>benim maksadım sizlerden farklı biraz ,,hızlı olsun pistte yarışa gireyim en hızlısı benimki..bende şampiyon olayım hesaplarım hiç olmadı ..tam tersi..en yavaşı ve en torklu + güçlü bir şey yapabilmeyi amacladım ..
    ön ve arka tekerleri olabilecek en uc noktalara koymayı hedefledm..yaklaşma ,uzaklaşma + karın acıları yüksek arazide ,derede ,tepe de her yere girebilsin ve cıkabilsin diye düşündüm..

>>Hani bazen bir aşcı eldeki olan malzemelerden bir yemek yapar tadanlarda merak eder ismini sorar ne bu nun ismi..? ben yaptım oldu kebab.. der.. benimkide ona döndü..

ebat olarak 1/8 den büyük oldu ..! 1/5 den de ufak oldugundan hazır bi kep kullanamayacam o işe hiç girmek istemiyorum ..ama bir şey yapacam en son bir bitsin hele..
    1/5 leri araştırınca 51 ve 53,5 olan ölçülerini forumdan ögrendim ama gec oldu.. bu işlerde tecrübe yetersizz olunca olan bu oluyor..

>>şase ye kep sanki 2 numara ufak geldi..

>>>20 cıvarı resim var ..!

esas ana düşünçem dişli ,zincir ,teferruatı olmayan kayışla sessiz ve yagsız bakımsız az arıza yapan yolda bırakmayan bir şeyler tezgahlamak istedim kafamda.. en önde fren teşkilatı ..durdurmaz ama yavaşlatır ..derim.. 3 ve 2 rulmanlı ana mil yataklarım.. yeni kullanacagım dişliler ve eskileri..küçük dişli ile sürati düşürüp torku yükseltmeyi amacladım..

eski ve yeni şasem.>>

9<>10 kg lik metal dişlili standart servo kullanacam..hxt 10 diye bir servo aldım bagladım biri tekir digeri bekir oldu .. bu servo digerine göre ters yöne dönüyor..olmadı ..şipariş verdim ace mg servolarım yolda..

resimde görünen cubuklar zenoah için motor maund oluçak..

ana mil yataklarım..3 ve 2 rulmanlı..mil>>8 mm

motorun duruş şekli bu ...buşekil tasarıyorum..

lastik kolleksiyonum..

son bitmişide buna benzer bişi olçak sanırım..
    biraz bakın inceleyin sonrası bolca cevap istiyeceğim sorularım gelecek..
    Oğuz Hekimoğlu / >>> vatan 11 >>>mekan 34 = oguz1134

>>http://www.hobbyrc.com/forum/members...6#vmessage3719

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    ilk 23 cc zenoah aldım yag oranını dogru ayarlamadımdan piston + kafa elimde kaldı..işi ögrenmek pahalıya patladı..
    olmuşken 26 cc olsun dedim ve ddm 'den race portlu 26 tılık kafa takımı aldım ve taktım ..inceledim ve benzin hava karışımını daha iyi alsın diye 2 tane ufak yarım santimlik kertik açmışlar bir faydası var ama ne tam bilmiyorum..?

sorularım .

1-) 26 cc race portlu zenoah kaç devir max. da döner + wb 813 ve + acık hava filitresi var + hpi baja performans eksozu var orj. aliminyum..dan ve güçü nedir..? deviri max ne olabilir..? tahmini olan varmı..?

2-) normal ebat (standart)10 kg. lik mg 2 adet servo iş görürmü..? illede büyük ebat şartmıdır..tüm üretiçiler öyle yapmış ..ben ucuza kapatma peşindeyim..birazda.. bunun adam gibi olanları oldukca pahalı..?

3-) spur spir dişlilerim (kayış) 30/60 diş 14000 max. dönen zenoah da ana şaft milim 7000 devir / dakika dönecek..(egerki max 14000.devir ise..) el ile cevirerek hesaplamıştım 3,25 tura 1 tur dönüyor defransiyelim..7000/3,25=2153 tur dönecek tekerlek aks milim ..dakikada 16,5 cm dış capa sahip lastıklerim x 3,14 pi sayısı..=51,81cm dış cevresi yuvarlayıp 51,5 cm desek x 2153 tur dakıkada ..0,515 x 2153=1108 ..metre gider dakikada..x 60 dakika(1 saat)=66,5 kilometre /saat'te demek..hesabım dogrumudur..?

4-) şu an agırlık merkezim bir tahterevalli düzenegi yaparak tespit ettim tam orta ..eski yaşadığım sorunları yaşamayacagım..depo dolu olarak 1 kg civarı geliyor onu öne koyarsam arac önü %10 daha agır olacak ucup da yere kondugunda kafadan çakılırmı..?pil kutusu, alıcı gaz servosu + eksoz vs. de gelecek arkaya bu oran %5 lere kadar düşecek ..depoyo öne koymam kolay arkaya şıkıştırmam ise zor biraz..!

5-) tüm üretiçiler motoru yan konumlandırmış..ben düz ve ileri..her kes mersine ben tersine olmuş bi sakınca ben göremedim..sizce olabilirmi..? bir şey daha dikkatimi çekti ..pullstart 'tın oradan pervane ile soguk havayı cekip soğutup dışarı atan bir sistemi var zenoah 'ın bende önden kep altından soguk hava gelecek benimkide ona karşısından sıçak hava üfleyecek kep altından..sogutma havasını arkadan alacak o civarda eksoz olacak ..vs.ve biraz sıcatan etkilenecek gibi ğörünüyor..?bir önlem almalımıyım..?

6-) carson raptor diye bir aracın tekerleklerini aldım..dış cap 16,5 iş ğörür..buraya kadar normal iç mil deliği 5 mm di benim arac 6 mm ona göre genişlettim..14 mm hex le dönüyorlar..onuda ayarladım..14mm ..satıcı 17 mm sanırım demişti bende 2 tane somunlu + cıvatalı modelden netten şipariş ettim ve aldım..onlar şimdi kolleksiyonumda bi işe yaramıyorlar..km baja arka tekerlerinden 4 tane aldım bajalar 2 ceker olduğundan önler ince ve işime yaramaz diye düşünüp 2 takım arka lastiklerden alıp..1 takım 4 adet yaptım..all terrain cinsi..çin'den ona uygun 24 mm hex de aldım oda geldi ama......>>>iç delik 8 mm benim mil...6mm. (aks mili) o araya bi yüzük tezgahlıyacagım tornacıda..hex üstünde 2 tane m5 setiskur var ama bunlarında aks milindeki pim deliğini karşılayıp içine pim konup üstten setiskurla sıkılması gerekiyor sanırım..işin kötüsü benim mildeki delik o deligi karşılamıyor .. onada tornacıda bir şeyler tezgahlamam gerekecek deliyim desem aks millerim sulu ve oldukca sert ..
    orjinali 23 mmlik hex lerim işime yaramıyor..17 lik 2 tane daha var onlarında iç deliği 8 mm...o yetmiyormuş gibi bir de 24 lük aldık o da cuk diye olmadı ..
    netten alınca olmuyor illa görüp elleyip ölçecen biçecen öyle alıcan ..bu gidişle zırt pırt çin'ne gitmem gerekecek..

bu konuda muçitlik göründüğü kadar kolay degilmiş her şey problem oluyor pireler oluyor deve sonrası develerle güreşe başlıyorsun hex işi karıştı ..şimdilik carson raptor'un çavuş desen lastiğini kullanıp ..km baja all terrain 'leri bir başka bahara bırakacam..bu gidişle..

7-) eksozu kesip dirsek yapıp yana cevirecem ..bu konuda yardım lazım aluminyum boru nasıl kıvıracaz 90 decece 22 mm dış çaptı sanırım..

8-) el yapımı eksoz susturucu yapmayı planlıyorum cıkış borusu haliyle uzayacak mahsuru olabilirmi içine ne tür elyaf konur..vs önceden yapan deneyen,fikri olan varmı..?

9-) el yapımı lexan malzemeden kep yapmaya kalsam ugraşıp kalıbı başardığımı farzediyorum.....1x1 metrelik bir kasnaga gerip vakumlamam lazım evdeki fırında elektiriki ve ufak 30x50 gibi..onu kuvvetli prof fönlerle vs yumuşatma durumu varmı....? şu oto cam filmi yapanların kullandıkları iş ğörürmü her yere aynı oranda ısı dagıtımını becerebilirmiyim..??
    fiber ..yada kontraplaktan yapsam ilk taklamda 40 parca olurlarlar.. yada kepsiz önü arkayı bir iki yeri kapayıp roll bar ,roll cage yapıp bıraksam da hiç bulaşmasammı..?..beni aşacak gibi görünüyor..?

10-) onuncu soruyuda sormıyayım barii çok oldu..onuda ben halledeyim derim..neyse artık..

yardımcı olan fikir veren arkadaşlarıma teşekkür ederim..

yihu süper bişi olmuş benim aklımda sürekli 1/5 bir elektrikli araç yapmak var 1/8 var ama 1/5 ler daha büyük .keş elektrikli yapsaydın 1/5 .ama yinede çok güzel bu işe başlamanız bile güzel ......
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

SATILIKLAR ÇOK UCUZ= 67176227 -- 72609201

valla soruların hiç birisinden anlamıyom çünkü elekritikli kullanıyom
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

SATILIKLAR ÇOK UCUZ= 67176227 -- 72609201

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    Alıntı haribo21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla soruların hiç birisinden anlamıyom çünkü elekritikli kullanıyom
    1/10 antika tamiya buggy im var pil 10 dakikada bitiyor..güçsüz motor takarsan yürümüyor..güclüsüne de ne pil dayanıyor ne esc
    2pil ile yarım saat sürmüyor 3300+3500 nc piller ..bir pil sonrası motora ne olmuş diye parmak basarsam yapışıyor. sıçaktan... devam edersem pil+motor+esc sırayla intihar ediyor elimde mıknatıs kolleksiyon oldu.. ölen motorun haddi hesabı yok..
    yinede nicd piller 3<>5 sene gidiyor problemsiz..lipo yu aklımdan bile gecirmedim her sene bozulurlarmış..

1/5 aracı yürütecek kömürsüz sistemler ve güçlü lipolar oldukca pahalı ve bozulmaz degiller bildiğim onuda bilenine sormalı derim..

benim garip içad ' la 1 tam gün oynasan motor vs ısınmaz..bozulmaz..litresi 4,5 tl olan benzinle akşama kadar 3<>5 saat oynasan yakacagı benzin 15<>20 tl yi gecmez..o zevk de 6 ay yeter adam olana..

benzinciler de sorun var aslında karakoldan bidona benzin için evrak alımı gerekiyor..karakola gidip baş komiserin karşısına gecip efendim ben oyuncakla oynayacam bana benzin izin kagıdı demekte ..tuhaf bi durum.. başkada bi derdi yok..benzinci tanıdıksa arka kapı yı acıp içeriden bidonu cıkarmadan da o iş halloluyor..

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Hayirli olsun simdiden.
    Kisa kisa sorulara cevaplar.

1) Zenoah`in manuelinde yuksuz 19.000rpm cevirdigi yaziyor. (Motorun kac Rpm donecegi sadece takilan ekipman ile olcuzmez. Bircok faktor vardir. Disli orani bile bunu degistirir.)
    813 ust hizda size bir katki saglamaz. Tek avantaji kalkerken yanma odasina yanacak yakitla bereber extra yakit gondermesidir.. Motorda sadece ust kafa modu varsa 14/15000 yuklu cevinir diye dusunuyorum..

2) 2 tane 10 kiloluk bence az gelir.. Alici falan takili ise motoru vesaireyi sasenin ustune koyun komut verin sag sol. Performansa gore hareket edersiniz. Benim MCD`de 2 tane 25er kiloluk Rhino var) (Hitec 5755 oldukca ucuz bendekilerin aynisi sadece siyah renk. End point`lari iyi ayarlandiginda takip unutursunuz..

3) Sizin yaptiginiz matematik biraz uzak bana. Normalde tavsiye edilen pinion`um alti tutuna spurun bir turudur..

4) Agirli dagilimi konusu deneme yanilma yolu ile bulunabilir. Eger arac kafa kaldrmasin derseniz motor biraz daha one cekilebilir.

50/50 benim Mecede.

5) http://www.hobbyrc.com/forum/threads...SC-Truck/page2

6) Km bajanin jantlari offroad kullanim icin cokta saglam degil imkaniniz olursa deistirin.

7)Ekzost icin kivrimda 45 dereceyi gecmeyin. 90 derece asiri fazla.. Amac gazlarin rahatca atilmasi bu 90 derece dirsek ile oldukca zor. Yinede yaparim derseniz yapi marketlerde su tesisat malzeme reyonuna bakin her csidini bulmaniz mumkun.

8) silencer stingers olarak geciyorlar. 20 25tl ye bulmaniz mumkun.. Nasil yapilir bilmiyorum. http://www.ebay.co.uk/itm/ZENOAH-SIL...-/150618714477

9) Fonle falan oldukca zor olur. Tahminen istediginiz sonucu alamazsiniz... Eger sanayi firini falan yoksa hic girismeyin.

10) Yaz yaz bitmiyor. Kolay gelsin.

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    >> Murat bey bilgiler için teşekkür ederim..

8-10 bin devirlerde max torku alıcagımı sanıyorum o da 20-30km süratler arası sanırım olacak ..
    tahminim tutmaz ise mildeki dişliyi büyütmem gerekli o da cap büyürse altı yere sürtme yapar diye hesap ediyorum..
    debriyaj cıkışındaki dişliyi küçültürsem de dişli kayış 'ı sıyırıp alma gibi problemler yarata bilir hesapları yapıyorum ..

süratli kullanımda öne fazla agırlık gelmez idare edebilir diye düşünüyorum..servoları ..
    hesap tutmaz ise yerleri frezede büyütüp tavsiye ettiğiniz>>Hitec 5755 düşünücem ..hem maddii hemde manevi acıdan >>b planına aldım..
    10 kilo luk aracı 20 kg lik servo kagıt üstü hesaba göre idare eder gibi geliyor bana..ama 3 günde bozulurlarsa olmayacak demek pratik olarak uygulayıp bakacam duruma..

3 aşagı 5 yukarı yapabildiğim kadar matamatiksel hesaba göre max sürat 60 km cıvarı olacak ..(okul hayatımda ..gecmişte tek beceremedim ders malesef..ki matematik..)
    hesabım dogru ise..no problem.. yanlış olma ihtimalide yüksek tabii..

>>Losi 5ive-T 1/5 4x4 SC Truck..bunun ucması + konmasına bayıldım bunu hedefledim..ama ne cıkacak ..o belli degil..

>>Losi 5ive-T 1/5 4x4 SC Truck ..bu arac cidden iyi geldi bana ..benden evvel piyasaya cıkarmışlar.. sadece o kadar.. ama bitirebilirsem sadelik te benimki hepsi 'ne 10 basacak tabii.

Km bajanin jantlari offroad kullanim icin cokta saglam degil..bu konuda haklı olabilirsiz jant bitimi le yer arası et kalınlıgı cok az darbe emilimi lastik ve sünger tarafından olamıyacagı için yük janta gelip bol jant kıracaz demektir..kullanmayı düşünüyor sam bol jant stoklamam lazım bir de o beadlok mudur nedir o halkalardan da almam gerekecek bolca..

aliminyum boruyu şalomo ile ısıtıp mengenede kıvırma calışması yaptım bir kac defa sonuç fiyasko..cok kibar malzeme anında 8 oluyorlar.. malzemeyi fazla almadım yarım bıraktım ögrenip tekrar denerim..dedim..içine kum koyup yapmayı planlıyorum bu aralar inşaat kollayıp 1 avuç kum araklamam lazım..

>>silencer stingers iç cap 12 dış cap 30 mm gibi uzunluk 15<>20 cm gibi bir şey yapmayı planlıyorum şu an bir prototip becerdim ama elyaf koyup sagını solunu kaynaklattırmam gerekecek.. 25-30cm boru ile eksoz cıkışı uzayacak gazı..gec atacagından motoru sıkar performandsı düşürürmü bilemiyorum..ama olursa evde bile sürülecek kibar sessiz bi alet olup digerlerinden farklı olcak . 1/5 le mahallede ev önünde kullanıp da komşudan ne bu gürütü kes şunu muhabbetim olmıyacak..tutarsa ..>>hatta gelip bu pillimi diye soracaklar....tutturursam..

el yapımı kep işi yüzüme gözüme bulaşacagı şimdiden belii..hiç bir pideci vs benim hatrım için fırınına naylon atmaz sanayıı fırını nerde bulçam..bulsam yanında vakumlamam gerek vs..
    >>Losi 5ive-T 1/5 4x4 SC Truck ..bunun naylon roll barlarının biraz azaltılmışını 8 mm lik alm. dan yapacam gerekli malzemeleri almıştım önceden ..mcd 7,5 mm boş borudan kullanıyor daha saglam + daha hafif..aramızda teknolojii farkı olacak tabii bende mengeneden başk alet yok ..onlarda ise bir alay cnc..tezgahı../
    eski püskü bir mcd kepi bulup camurluk içlerini 2<>3 er cm sünnetleyip işime bakmam en doğru secenek benim için sanki..

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Kep konusunda onroad subaru kepi var bende. Isime yaramiyor oylesine duruyor. Eger saseyi onroad`a ceviririm derseniz seve seve yardim ederim, bir caresini bulur yollarim. Su anki planlariniz ile o lastikler camurluklara girmez bunu unutmayalim. (tiklayin)

Gerekli alet edavat konusunda bende sorun yasiyorum. Hobby odasi olarak kullandigim oda zaten kucuk alet edavata hanim caz yapiyor.. O yuzden bendede makina alimi yasak.

Aliminyum pipe`i kum ile degil ic capi kalinliginda yay ile kivirmaniz daha mantikli. Yapi marketlerin aliminyum boru tesisat bolumlerinde bulunuyor yada tesisat isleri yapan dukkanlarda bunun aleti var sorarsaniz eminim yardim ederler.

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    arac bi yürüse..kepsizde kullanmaya başlarım kepi dert etmiyecegim. onn road kepi cok alakasız olur haklısınız ..

araba eksozu işi yapanlar şuna benzer bi alet ile demir yada celik boruyu büküyorlar ama aliminyum malzeme cok yumuşak hemen ezilip büzülme yapıyor..

>>aliminyum boruyu kim eger büker bu işi kim bilir ..o konuyu çözemedim..şimdilik..

ıstıtıp içine mil sokup ta egdiğim büktüğümde içene konan mil cırt diye malzemeyi yırtıp dışarı firlıyor..

demir degilde..plastikde ısı ile arası iyi degil sarı pirinc gibi bir mil sokayım içine desem sonra o mili içinde bükülmüşken..nasıl dışarı alıcam..?

oto klimalarında bu tür yarısı alü boru yarısı kaucuk hortumlu malzemeler kullanıyor..bunları özel üreten yerler var bin tane oto tamircisi içinde 1 tane bundan anca olur onuda bulup benim işleri yaptırma meselesi var.. parcası olmayan araclara özel yapılıyor..ikitelli güngören bagcılar oto sanayii nden başlayıp aramalara yaptırıncaya kadar bırakmam..

talaşlı imalat muhabbeti bilği+ beceri istiyor bol miktarda sabırda olmalı tabii..bende şarzlı 12 v el matkabı var..onunla hem deler hemde ileri geri tekli kılavuz ile diş çekerim dedim..
    hesaplarım tutmadı..aliminyum delerken kör matkap ucu +zeytinyagı + agır devir + torklu güçlü tezgah matkabı gerekli ..delerken aniden dalma yapıyor cırt diye matkabın ucunu içinde kırıp ..atıyor..
    diş cekilirken tekli takımda kılavuz üzerine talaş dolanıp şıkışma yapıyor diş düzgün cekilemiyor..

doğrusunu tarif edeyim m4 diş cekecekseniz 2,5-3 lük matkap agır devir bol zeytin yagı (salata gibi oldu limon yok o na göre)yavaşca deliniyor..sonrası gene 3,4 mm lik matkap ile aynı işlem tekrar ediliyor bu işlemde dalmaya cok dikkat gerektiriyor..anında dalıp uç kırıyor..
    3 lü kılavuz seti alınıp 1.numara ile gene zeytinyaglı muhabbet..kılavuz salınıyor..sonrası 2,ve 3. kılavuzlarlada aynı işlem tekrar ediliyor..
    netiçede 1 delik bir alay zaman alıyor..elde aliminyum işleme akıllı işi degil derim..
    demirde tam tersi oda keskin uç + hızlı devir seviyor..
    ugraşması bana zevk verdiğinden katlanıyorum yoksam hayatta el sürmeyecegim işlerin başına yazarım..
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Borulari bukmek icin boyle bir alette alette kullanabilirsiniz.(tiklayin)

Sase delikleri icin sanayiye ugrayin derin ben. Bizim ustalar 10 numara adamlar yoktan var ediyor..

Eklenen resim..?

bence zeytin yağı yerine bor yağı kullanmalısınız
    boru bükme konusunda ise alüminyum yerine ısınmasını düşünerek bakır boru işinize yarar diye düşünüyorum klimacı ve buzdolabı tamir eden mahalle esnaflarında bulabileceğiniz bir şey aynı zamanda susturucu olarak buz dolaplarında ''dryair'' öyle birşey olacak belki iş görür

5-hava girişinin sıcak olamsı istenmeyen bir durumdur araba modifiyesi ile ilginiz varmıdır bilmiyorum açık hava filtrelerini ön tampondan falan beslerler belki öyle birşey yapabilirsiniz

bencede kep konusuna şimdilerde pek girmeyin roolbar tarzı birşeyler en azından araca tam hakimiyet sağlayana kadar bence daha mantıklı

hayırlı çalışmalar

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    >>http://shopping.netsuite.com/s.nl/c....it.A/id.448/.f

bendeki eksoz hpi nin orj.alıminyum malzeme ile üretilmiş olanı manifolt baglantısından testere ile kesip 90 derece arkaya cevirmem gerekli ..aliminyum malzemeler bir birine oksijen kaynagınla eritilip aliminyum cubuk eritilip üstüne sürülerek kaynak oluyor..
    beceremezsem ufak siyah kutu eksoza dönerim..
    >>araştırmalarıma göre 26 cc motora sırf iyi bir eksoz takıldı diye + % 50<>60 performans elde edip 26x%60=40 cc motor güçü almak mümkün müş diye araştırdım..olmayan ingilizcemle..

elimdeki eksozu ugraşıp yapmaya calışacam feda edip çöpe atmaya razıyım olmadı bir mcd eksozu takma yoluna gidicem o cıkıştan sonra 90 derece dönüyor olması lazım..

evde amatör calışmalara en uygunu her evin mutfagında şıp diye bulunabilen bir malzeme zeytingagı o nedenle örnek verdim..biraz daha adam gibi iş yapacam derseniz bu işin sprey olanları var würt gibi kalite olan markalarıda mevcut örnek olarak şunu gösterebilirim..
    >> http://pratikkimya.com/documents/tor...ici_sprey.html

bor yağı kullanmalısınız..doğrusu da bu sanayi lerde bu tip talaşlı imalatta malzeme ısınmasını engelleyen + kaydırmayı saglayan madde budur..bunun 200-500 cc şise de satılacagını sanmıyorum ..ve o tezgahta kullanılırken belli bir oranda su ile karıştırılıp devamlı sirkilasyon olutyor..benim bildigim20.lt-ve 200 lt varil ambalajlarda piyasaya taktim ediliyor..

bor yagı en az 6 çeşit..

>>http://www.belginoil.com/icerik/icerik.asp?id=56

metal işleme sıvıları diye göz gezdirirseniz inek sütü renginde bir sivı gözünüze carparsa o bor+ su karışımıdır..

>>http://www.belginoil.com/pdf/boryag.pdf

işi bilmek bir şeylerden anlamak iyidir..ama o işi becerip fiilen uygulayana usta deniyor..işte ben o degilim..problem de orda zaten..

Sase delikleri icin sanayiye ugrayin derin ben..dogrusu da bu zaten işi işi bilene doğru şekilde yaptırmak..

cıvata ve somun,pul matkap uçu,vs.. için sanayii bana 15-20 km git gel yakıt masrafım + harcadıklarım bana 1/5..den 2.el 2 tane aldıracak duruma geliçek nerede ise..
    >>işin matematiksel maddi yönü keyfimi kacırabilir o konuya hiç girmiyecem..
    derdim benim garip içad yürüsün yeter..

önden çarpmalara etkili olsun diye amortisörlü x2 adet..(kalın yay kullanılmış) ön tampon diye bir fikir kafamın içinde dolaşmaya başladı ne dersiniz boş işmi..?..faydası olurmu..?
    40-50 km/h ile bir agaca yada taş'a cakıldığıda per olsun istemiyorum..10 kg lik bir aracı sünger kesmez ne türlüsü olursa olsun..diye düşünüyorum..
    fikri olan varmı..?

diğerlerini bilemem ama 3. soruyla ilgili matematiksell hesabınız aşağı yukarı doğru gözüküyor. çok güzel bi proje inşallah gönlünüze göre bitirirsiniz kolay gelsin...
    savage xl team losi lst2 team losi muggy

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Motorun bazi araclarda yan durmasi ile ilgili olarak, bunun yaygin olarak kullanilmamasinin sebebi torgua roll denen olaydir.. Gaz verildiginde sase motorun dondugu tarafin tersine donmek ister Buna "torque roll" denir.

Ferox 4x4

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    >>Buna "torque roll" denir. bilgi için teşekkürler.

motoru resimdeki gibi yan cevirme ihtimalim var fakat eksoz işi iyiçe zorlaşacak..agırlık merkezini aşagı çekmiş olup viraclarda dengeyi bulma acısından iyi olabiliyor..diye düşündüm elimde 2. bir piston segmen kafa takımı var.dışarıda duran elime alıpda baktıgımda hiç de agır bir şey degil..düz yada yan durması arasındaki farkı yok kadar az tespit ettim..kendi kafama göre.. tek farkı yüksekligi biraz azalır gibi..
    Ferox 4x4>>bu arac da off road ve fazla süratli degil..sanırım..ama on road da ve süratte motorun dik durması hoş olmayıp ani gaz verme ve kesmede yan yatırır ..düşüncesi ile tüm üretiçiler yan koyuyor demekki sebeb buymuş.bende amerikayı tekrardan keşfettim diye sevinecek tim az daha..iyiki uyardınız..

>>5-) tüm üretiçiler motoru yan konumlandırmış..ben düz ve ileri..her kes mersine ben tersine olmuş bi sakınca ben göremedim..sizce olabilirmi..?

neden dünyanın tek sivrisi benim diye merak etmiştim.. tek de degilmişim bu arada..en az 3-5 sivri üretiçi varız beni sayarsanız..

bir sebebi yada nedeni olmalı idi..Murat bey bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

1/1 pist yarışına giriçek aracların motor kulaklarını degiştirip motoru 1-2 cm aşagı alabilmek agırlık merkezini aşagıya alıp aracın yol tutuşunu iyileştirmek için yapılan modifiyeler arasındadır..
    aynı mantık rc içinde gecerli ama olabildigi kadar artık,, tek seferde mükemmeli başaracam diye de bir şey yok

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50

son durumu bu vaziyet..

cok güneşli bir zamanda balkonda cektim fotoları accık bulanık ooldu..

?..arac dengesi şu an 2 cm merkezden kacık oldu..depoda benzin yok+ eksoz+el yapımı susturucu gelicek arka bölüme..>>ön kısma sadece 2 tane standart servo geleçek..hesaplarıma göre denge merkezi bitince olay tam tersi olup 2-5 cm arası arkada olacak tam orta yapmayı beceremedim..yada hesaplayamadım ..sanırım..

tampon amortisörünü yaptım oldukca uyduruk oldu ..netice verirse üstünde calışacam..

şimdi sırada eksoz + susturucu ve rolbar-rol cage var ,,kep işine en son bakıcam..

Cevaplar: 14
    Görüntüleme: 349
    sessiz ve derinden takip ediliyorum ..

>> fikirlerini esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

bu konuda uzman yada üstat degilim ilk defa milli olcaz.. biraz yüzüme gözüme bulaşsada agır agır ilerliyor.. bir servo aldım digerlerine göre hareketi ters yöne yapıyor..bir servonun baglantı noktası cıt diye elimde kaldı..tower 'den şipariş gectim..10 gün oldu tık yok..takip kodu da vermediler ne zaman gelir bilmiyorum..
    hpi baja arka tekerlekleri + hexlerini aldım ..hex lere ufaktan bir mındıkoğlu '..ameliyatı yaptırıp tornacıda benim araca uygun hale getirtecem..
    elimde cıvata dükkanı acacak kadarcıvatam oldu git gelden bıktım..ama hala.. uzunuydu kısasıydı bir alay lazım oluyor..

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    09-06-2011 tarihinde ''1/8 şasiye 23 cc ZENOAH adapte edilmesi. ''isimli konuyu actım.

>>http://www.hobbyrc.com/forum/threads...si.?highlight=

4 ay gibi bir zaman içinde..1.368 kişi okumuş ilgilenmiş. aynı konudan devam ediyordum..murat bey yeni konu acın daha iyi olur dedi tavsiyesine uydum bu konuyu actım..

10 gün içinde 414 kişi okumuş ilgilenmiş.

msenturk & ceyhun34 bu iki isim hariçinde bilgi +fikir veren olmadı ..varsada sayıcak kadarda degil 2 veya 3 kişi çat pat bişiler söyledi..

bu iki kişi hariçi geri kalan ilgisiz..onu anladım..rc konusunda ve her türlüsünde tecrübemin olmadığını belirttim.,bilğim yok kadar az ..bu konuyu okuyan kişiler benden fazlada bilğiye sahipler ama nedense paylaşmayıp kendilerine saklıyorlar.

bilgi paylaşınca güç olur ..derler yada ben öyle biliyorum..

benim yaptığımı hiç bi sivri cıkıpda yapmaz degişik bir konu yapmak isteyene fikir versin yol göstersin amacı ile konuyu actım..

ben forum içinde hangi hekikoptere ne cayro takılmalı bakıyormuyum ..? hayır ..neden anlamam..hangi ucaga ne motoru uyar yada botta zenoahın soğutma suyu nereden gelir nereden gider..bakmışmıyım..?hayır..ilgim dışı ..
    ne ye bakarım ilgilendigim yerlere ..1/5 -1/8 zenoah-yag oranı vs..
    senin konuyu helikopterciler okuyordurda ondan demeyin..
    forum içinde 2 kişi bilgili geri kalan senin gibi derseniz de onada tamam ..derim..

bitirmeme fazla kalmadı bu konu nun bundan sonrasıda bende saklı kalsın derim.

>> 2 kişi'yede teşekkürü borç bilirim..>>>> . (nokta)

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Isminizi hala bilmiyorum Abi diye hitap edeyim.

Rc Hobby`si Tr`de oldukca uzun zamandan beri var ama yeteri kadar bilincli yapilmiyor.. Bircok kisi icin aracin teknigi detayindan fazla yurumesinde onemli... Bu boyle oluncada fazla yol katedemiyoruz.. Araba Bolumunu genelde RC`ye yeni basliyanlar tarafindan ilk ragbet edilen yer oluyor, yas orani oldukca kucuk bu boyle oluncada bilgi ve deneyimleri yetersiz kaliyor.. Forum olarak yasadigimiz sorunlarin en basinda yeni uyelerin bilmeden konulara yazmasi geliyor... Soylerseniz siz kotu oluyorsunuz soylemezseniz forum bu arkadaslarin yazisindan gecilmiyor..
    O yuzden bence herkezin fikir beyan etmesi yerine sadece bilenlerin yazmasi cok ve cok daha mantikli... 100 sayfalik, 400 adet mesaj bulunan bir konuyu kimse oturupta okumuyor, zaten okumayi sevmedigimiz defalarca yazdigimiz cevaplara yeniden soru sordugumuzdan belli oluyor..

Custom Made bolumu Ceyhun Abiden soruluyor. Ben eline ben su dokemem, parca konusunda ufkum genis elimden geleni yaparim... Forumda bircok arkadasda mevcut bu isle ilgilenen.. Konu guncel kaldikca eminim seve seve yardim edeceklerdir..

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    kolay gelsin abi
    gördüğü kadarı ile şase fikrini hayata geçirmişsiniz..daha iyi olmuş kanımca..
    konuya fazla mesaj yazılmıyor diye sakın moralinizi bozmayın..izleyen bir sürü üyeye feyz veriyorsunuz
    gelişmeleri merakla takip ediyorum..görseleri esirgemeyin..paylaşıma devam
    ..unutmadan aluminyum konusunda kesme sıvısı olarak mazot kullanmanızı öneririm..başka birşey aramayın..
    el yapımı.......başka tanımam

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    biraz kızmıştım..pardon diyelim.o zaman..

>>konuya fazla mesaj yazılmıyor diye sakın moralinizi bozmayın..izleyen bir sürü üyeye feyz veriyorsunuz..

bana yardımcı olmuyorlar .......? ama siz dediğiniz olsun ben onlara yardımcı olayım o zaman..

yaptığım işte hatalarım var ise uyarılsam ortaya düzgün bir şeyler cıkarsamda o örnek teşkil etse iyi olur diye düşünmüştüm.

29-08-2010 bu tarihte bu konuyu kafaya koymuşum .>>şu konuyu acmışım..

http://www.hobbyrc.com/forum/threads...m-.?highlight=

cevapların sahibi ve sayısı belli...

ortaya cok dandik bir şey çıkacagını sanmıyorum .. tecrübemin az olmasından kaynaklı..ne cıkarsa bahtımıza demekten başka care yok..

iki teker arası dingil arasını acmak beni çok uğraştırıp terletecekdi..biraz düşündüm hesap kitaptan sonra anında vaz gectim. bu yol tutuşu iyileştirmenin en iyi yolu..ben bunu beceremedim..mesela..arazi aracında yumuşak süspansiyon iyi olur..serti kırım yaşatır..benim tahminim..bunuda beceremedim..süspansiyon sert oldu sert yay kullandım neden derseniz..arac viraj almada hızlı iken devriliyordu..6200 gr olarak imal edilen aractan kopya cektim..1,4 mm tel kalınlığı yay yapmışlar ben 1,8-2-2,2- 3türlü tel kalınlığında yay imal ettirdim..2,2 ile netiçe aldım ..ama aracım pist makinası gibi kazık gibi bir süspansiyona sahip oldu..
    bu hatalarımdan haberim var biraz test edip oynarım cok can sıkıçı olursa 2. projeyi masaya yatıracaz demektir..

5mm lik sert alü den 17 cm en olarak yaptım ,,2. projede bu 20-25 cm gibi yapıp yanlardan kıvırıp şaseye saglamlık vermeyi planlıyorum ..
    whell base yı 53 cm. gibi tezgahlıyacamki kep bari uydurabileyim....yaptıkca anlıyorum her yeri hatalı oldu ..olsun iş ögrendik oldu..

bu benim cıraklık dönemim oldu bundan netiçe alırsam buraya kadar derim..olmaz ise 2. projem kalfalık dönemim olucak. ustası yada üstadı olmaya ise zamanım+imkanlarım münasip degil ..
    yaptıklarımı takip ederken beni cırak olduğumu unutmadan takip edin..yaptıklarım dogrumu dur? yaptıgını bilerek yapan biri degilim..derim..en azından ..

ismim Oğuz Hekimoğlu ofset baskı eğitimi aldım diplomalı matbacıyım..ama baba meslegi matbaa makinası teknikerliğinide meslek olarak benimseyip bir koltukda 2 karpuz hesabı her ikisinide senelerce yaptım.şu aralar yeni teklolojinin eski tip makinaları piyasadan silmesinden dolayıı emekliyim..denilebilir....bizim çocukluğumuzda maçbaks denilen minnacık ingiliz oyuncalkarı vardı o da almancıların elinde yada avrupadan gelmiş kişilerin çocuklarında olabılirdi..baba bana bundan al diyemezdik ..? cok pahalı idi..naylon arabalara telden direksiyon takar arkasından koşturrduk..

benim cocuklarıma imkanlarım dahilinde verebildiğimin en iyi sini vermeye calışıyorum şu an azcık da ben çocuklaşmıyorum desem yalan olur..
    zırt pırt bozulmadan..kullanırken işletim gideri fazla olmayan arac olarak gözüme zenoah 'ı kestirdim bu yola cıktım işin özü..
    >>şimdilerde biraz askıya aldım..

hava durumundan dolayıı

balkona su geliyor mlum duvarı catısı yok..
    ön tampona amortis yapmayı kafaya koydum bi ere o kacıyor ben kovalıyorum ..son durum>>

ön ojinal tampon iptal her iki tamponda arka tampon sadece öne takacagıma oynar başlıklı kafa takıp 2x amortisör ilave edip takçam ..ik yaptığımı begenmedim o iptal oldu..
    zenoah motorun duruş şeklinde bir uafak ofsayt bir durumda benim gözüme carptı siz dersiniz diye bir sorayım..?

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)