1/6,5 el yapımı şase 4x4 off road & zenoah.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 70
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 70 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 70 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234

Reklam Alanı
    Gecmis olsun abi, cogu modelcinin neyazikki basına gelen acı tecrübeler bunlar, keske sizde araca bukadar yogunlasmasaydinizda biraz konularda göz gezdirseydiniz, üzüldüm gercekten, el emeginin belli bir degeri yoktur iyi bilirim.

Yeni şasi için bütün üreticilerin kullandığı 7075 mümkünse T6 malzemeyi kullanmanız en dogrusu olacaktır, evvelcede soyledigim gibi mevcut şaside eksikleri giderip mümkün olan en az hata ile yeni şasiye geçmeniz maliyet acısından leyhimize olacakti ama kısmet artık neyapalim.

Saab konusuna gelince İsveç makinaları eskiden beridir alt devirlerde hatırı sayılır tork verirler

Kolay gelsin..
    powered by DEMİ®©İ

Rollbar, anladığım kadarıyla dolu malzeme, bence hiç gerek yoktu bukadar agirliga ama yapılmış artık.

Ayrıca son sustutucuyu nasıl yapmıştınız, silah susturuculari gibi sirali pullar halindemi yoksa çok delikli iç boru şeklindemi.?
    powered by DEMİ®©İ

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    roll barım iyiki vardı ki şimdi zenoah'ın kafası yerinde duruyor en azından..

sustrucum bekleneni vermedi benim için en azından sesi%30-40 kadar kesebiliyor.patlatmaları engelliyor cok sessiz yapamadı üstte resimlemiştim içi bol delikli +içine zorla tıkıştırılmış bir alay taş yünü ile yapıldı..
    >>gazi 'nin son hali>>>

aliminyum renklerine dikkat ..! krom gibi olan ortadaki sert olan ..tabii benim şasede bundan degil..malzemeyi satanın gazabına mı ugradık ne >>>>

kaşla göz arasında tek darbe aldı ama saglam aldı en az 3-5 yeri yamuk durumda..

hiç bir yerini ellemek işime gelmiyor..şimdilik sadece düşünüyorum..bunu bu şekil yürütüp ,,şaft +aks+salıncaklar ,,difransiyeller ,benim kayışlı aktarım sistemi ..filan benden bi gecer not alması lazım ki derim..2. ye el atayım ..performans balatası yayını sevmedim ok gibi fırlayan bi fırlama araba istemiyorum en azından + şapkasız çıkmam hesabıı. fail safesiz artık tetiğe basmam derim..sürat felaketmiş bir kez daha gördüm bir kac kez de deneme yapıp dişli oranı ilede oynarım gerekirse..
    kendi şasesinde denedik dengesiz oldu 1..>>bunu yaptık daha oynamadan elimizde kaldı 2..
    eee bunun 3 dördü beşi olmasın 3. de son noktayı koymam lazım ..
    tecrübe yaşamadan tam ögrenilmiyor ..bende bayagı oldu en azından kötü taraflarının hepsini yaşadım ..bunun iyi taraflarınıda görecemmi bakalım..
    Oğuz Hekimoğlu / >>> vatan 11 >>>mekan 34 = oguz1134

>>http://www.hobbyrc.com/forum/members...6#vmessage3719

Tatildeyim, şimdilik mobil bağlı olduğumdan susturuculari resmini kaçırmışım, rollbar meselesine gelince bu gibi custommade çalısmalarda mutlaka olmalı, ama dolu malzeme olmasına gerek yok sert aluminyum boru yeterli olurdu, ağırlık avantajida cabası.
    powered by DEMİ®©İ

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    aliminyum Alaşım lı levhalar sertlik derecesi ve kalite numaraları ..>>

1050, 2007,2011,2024,3003, 3005, 3103, 3105, 5005, 5182,5083,5754 ,6060,6063,6082,7075,8006, 8011 ,HOKOTOL

bana söylenen benimki 5005 idi demek ki o 3 para etmezmiş..

5005 olanı bile bana lazım olduğu kadar vermedi..? mecbur 2 şaselik almıştım..

>>7075 mümkünse T6<< bu yada daha iyisini parekende kesip verecek metalçiyi nereden nasıl bulaçaz.?
    10 puanlık uzman sorusu gibi oldu cevaplıyacak bi arkadaşımız çıkacakmı.....? ....

1 soru daha soracam janta lastik ne ile yapıştırılır.?
    Konu vitarav6 tarafından (12-11-2011 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: +1 soru

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    baştan beri ben bu işi iyi bilirim şöyle anlar böyle çakarım hiç ...demedim..! bilakis yardıma ihtiyacım var dedim..konunun uzmanı degilim bir deneme yapıçam ne çıkarsada bahtıma dedim.yüzümüz baştan beri pek güldü zevk aldım denilemez..

>>sizlerden hiç bişeyide saklamadım olduya oldu olmadıyada olmadı dedim..! neden .? ileride beni örnek alıp benim yaşadıklarımı yaşamayın istedim.

uzatma kablolarım ve y kablolarında uzunlarını sipariş vermiştim.yakındır gelir ..benim garibi yamuk olarak deneyip test edecem eksiklerini görüp yapacagım şaseyi doğru düzgün yapacam ..

kilo olarak agır bir roll bar yaptım kilosunu bilmem ama iş ğörürlüğü benden tam not aldı derdim motoru korumaktı onuda yapıyor...tampon amortisörüde 2. bir içadım da ufak darbelerde koruyucu olacaktır bunda da iş gördüki.. catlamış..! diger i içadıma susturuçu bende bayagı bi hayal kırıklığı yaşattı bi tane hazır alayım dedim you tubede arattım dinledim baktım araştırdım benimkinden iyi olanı yok ? demekki bu bu kadar oluyormuş onuda yapmışım yani..o da az çirkin olmakla beraber iş ğörürlüğü iyi denilebilir..
    4. içadımda standart ebat x2 servo kullanmaktı bunda da bir sıkıntı yok ..iş görüp baş agrıtmıyacaga benziyor ..doğrusunu zaman ve kullanım gösterecek tabii.

yeni şase için arge calışmalarına başladım şimdilik sadece bilği toplıyacam ..

>>sorularım..

1-) bu buji başlığı nasıl kullanılacak.? içinde direnc olmalımı.?.. 5 K ohm diye bir ölçü mevcut stok zenoah'da..arac yüksekliğini 1-2 cm kadar kısaltıyor bana o önemli + ne faydası var..?
    ee305sparkplugcap.jpg
    2-) t6 yada daha kaliteli aliminyum bulabilecegim parekende istege göre kesim yapıp da satışı olan firma 'nın isim+adresi..

3-) alaşımlı aliminyum malzemeye alt yada üstten destek atmak istiyorum 15x30x500 gibi cıta seklinde bir profili argon yada gazaltı tekniği ile olurmu dur mümkünmüdür..oksijen kaynagı düşünmüyorum fazlaca ısı uygulamadan olmuyor o kadar ısıya maruz kalıncada malzeme kendini koyverip çacık olacak ..bu konuda bilgisi olan..civata ile yapmakda malzemeyi zayıflatıp darbe anında cıvata delikleri zayıf nokta olacak oralardan su koyuvericek diye hesap ediyorum ..şaseye kaynak doğru bi iş midir.?

4-) t6 yada daha kaliteli aliminyum malzemenin 8 mm. lik boru şeklinde profili varmıdır.? benim bulduğum 7,5 mm 1000 lik olan en cacık olanı idi sanırım.1/1 ralli araclarında dikişsiz celik boru kullanılır bildigim ve yapılan koruma cok güvenli olur. boru dolu malzemeden hafif + mukavim olur.bulması + bükmeside ayrı dert tabii.? aliminyum sert alaşımlı boru bulabilecegim bir adres..?

5-) 5<>6 mm lik sert alaşımlı aliminyum malzeme'yi caka denilen preslerde kenarlarından 2-3 cm kadar 30 yada 45 derece bükebilirmiyim.50 cm uzunlugunda her iki tarafı..?1/5 araclarda hiç kenarı bükülü 5 mm lik şase göremedim.. sebebi olmamasımıdır acep...? evvelden deneyen konuyu bilen varmıdır..?

6-) 1/5 rc aracların teknık degerlerini araştırıyorum kilo konusuna takıldım..fabrıkadan motorsuz elektroniksiz cıkan bu aracların agırlıgı rtr olarak mı veriliyor..yoksa motorsuz boş agırlıkmıdır..?

Length (mm)
    Width (mm)
    Height (mm)
    Wheelbase (mm)
    Front Wheel Track Width (mm)
    Rear Wheel Track Width (mm)
    Steering Turns
    Turning circle (mm)
    Empty Weight (Tank Full) (kg)
    Maximum Total Weight (kg)
    The maximum front axle load (kg)
    The maximum load on the rear axle (kg)

Uzunluk (mm)
    Genişlik (mm)
    Yükseklik (mm)
    Tekerlekler Arası Mesafe (mm)
    Ön Tekerlek İz Genişliği (mm)
    Arka Tekerlek İz Genişliği (mm)
    Direksiyon Turu
    Dönüş Çapı (mm)
    Boş Ağırlık (Depo Dolu) (kg)
    Maksimum Toplam Ağırlık (kg)
    Ön Akstaki Maksimum Yük (kg)
    Arka Akstaki Maksimum Yük (kg)

7-) bu bilğileri tümünü araştırıp üretiçilerden kopye cekip uygun olanı belirleyecem..>Tekerlek İz Genişliği < devrilme ve yol tutuşun sırrı bu nokta sanırım..en zor yeri benim için cok çiddi parcalar gerektirecek tasarlayıp uygulamaya calışıçam..! bu konuda fikri olan..?

8-) direksiyon sistemi için öne 2 adet servo için oyuk acıyorum benim sistemde buda önden geliçek darbelerde malzemeyi zayıflatıp bükülmelere yol açıyor.. bu daha degişik bir sistem uygularsam iyi olacak ..önerisi olan..? mcd yada bajanın sistemlerini para ile alıp uygulama pek akıllıça görününmüyor..en azından maddi acıdan..?

9-) defransiyel için silikon yağın iyisini bilen marka model konusunsa fikir versin derim.?

10-) amortisörler için sert + sıkı lık önemli bende numarası önemli..silikon yağın iyisini bilen marka model konusunsa fikir versin derim.?

11-) araştırmalarımda sanayıde vs kullanılan tek silikonlu yag olarak motorsklette kullanılan dot 5 fren yagını buldum bu nedir nerelerde iş yapar bizde bi fikri olan varmı.?

12-) janta lastik ne ile yapıştırılır.? japon hariçinde..? fabrıkada ne ile yapışıyorda sökülmüyor..bizim en doğru yapma şeklimiz ne olabilir..
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Jul 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    50
    13-) debriyaj balatasında hangi kalınlıktaki yay teli hangi devirde kavrama yapar..?en ince ne kalınlık kullanılabilir + kac spur olmalı..?capı ..vs..?

Aluminyumda sertifikalı 7075 malzeme satanlardan biri seykoc dur, bildigim kadarıyla 15-20mm den düşük yuvarlak malzeme olmaması lazım, birde bu tür yerlerde parça seklinde hele helede istenen ölçülerde malzeme bulmak imkansıza yakındır, fakat firmanın satış yaptıgı cakacilar veya nazi geçtiği kisilerden ulaşmayı rica edebiliriz. Öte yandan T6 ibaresi malzemenin ısıl işlem gördüğünü bildirir, ısıl işlem gören malzeme lokal veya bütün olmak üzere ani ısı değişikliklerinde formunu korur , burulma yamulma etkileri görülmez. Şasi destek meselesinde vidadan kaçınmamıza gerek yok zayiflatma kaygısı yersiz, ama T6 malzemede kaynak işlemi sorunsuz olur. Genede yüksek frekansli kaynak teknoljilerini tercih etmek lazım. Cakada bükme işleminde 7075 malzemede kıvrımın dış kısmında uzunlamasina mikro çatlaklar oluşur bu çatlaklardan kırılma olasılığı yüksektir. Fakat 45Derecelik egimlerde bu çatlaklar nispeten az olacaktır.
    Diferensiyellerde silikonmu bazlı yağ kullanmanın sebebi viskoziteyi ayarlayabilmektir, yani ne kadar kalın yağ okadar az cekis kaybidir, genelde diff'ler açık olur bu açık diff'ler sag sol Akslari arasında farklı dönme hızlarına olanak tanır, silikon yağların kalınlık oranlariyla bu hız farklarına mudehale edilir, böyle bir derdiniz yoksa kaucuklu gres en ekonomik ve iyisidir. Amortisorlerde bu kalınlık oranı genelde 350 ila 2000 arasında olurken diff'lerde 3000 ila 100000 arasında değişir.