Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 11
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
06-10-2011 07:34 #1
Herkese merhaba.
Yeni aldigim ve henuz bir ucus yaptigim Radian planorumle servo problemi yasiyorum. Ucustan sonra herhangi bir sorun yoktu ancak ikinci ucusuma cikmadan once yaptigim kontrol sirasinda elevator servonun dogru calismadigini gordum.
Pili takip receiverden sinyali aldigi an; elevator servo, yeke sona dayanana kadar dönüyor. Dislilerinde problem var desem henuz 10 dakikalik bir deneme ucusu yaptim o kadar.
Fikir ve deneyimlerini paylasacak herkese tesekkurler.
Kirimsiz ucuslar.Parkzone Radian
DC Evo S Brushless / Satildi
-
06-10-2011 07:35 #2
Modeldeki servo: Sub-micro 3-wire
Parkzone Radian
-
06-10-2011 11:38 #3
Servonun elektroniğinde de sorun olabilir. Kontrol telini çıkartıp deneyin. Normal çalışıyorsa servo başını söküp uygun konumda takarsınız. Bozulmuşsa yenisini almak gerekiyor. Elevatör sevosu önemli. Havada anormallik olursa kırım kaçınılmaz olur.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
06-10-2011 16:35 #4
Sorunun ne oldugunu hala cozemedim. Her iki servonun da kanatlara giden itme cubugunu cikardim ve bu sefer ikisinin de calismama durumu karsima cikti. Ilk once receiver sorunu oldugunu dusundum ancak motorda ya da binding isleminde sorun yok. Dun servo baslarini sokup pille calistirmistim. Umarim cozulebilir bir sorundur ve kirimsiz halledebilirim.
Parkzone Radian
-
06-10-2011 19:52 #5
Sorunum devam etmekte. Servolarin yanma olasiligini da dusundum ancak her iki servoyu da ayri ayri bagladigimda ses geliyor ve receiverda anlik bir isik yanip sonuyor. Sorunu cozdugumde paylasacagim.
Parkzone Radian
-
07-10-2011 00:27 #6
Umarım alıcıya lipoyu doğrudan bağlamıyorsunuzdur.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
07-10-2011 02:17 #7
Yok hocam, suan hakikaten keske oyle bir sey yapmis olsam diyorum kendi kendime.
Oyle bir durumda en azindan israrla ben farketmemis olsam ya da bilgim olmasa dahi suanki durumu goren ya da benden dinleyen deneyimli abilerimden birisi muhakkak bunu gorurdu ki en azindan sorunun neden kaynaklandigini anlamis olurdum.
Kuvvetle muhtemel elektronik bir sorun var. Ikisine birden ayni anda ayni seyin olmasi biraz dusundurucu tabi yine de.
Kanallar ve kumandayla ilgili bir sorun da olabilecegini dusunerek biraz dinlenmeye karar verdim cunku gunumun buyuk kismi bunu kurculamak ve dusunmekle gecti. Olmaz ise mevcut servolardan almak durumundayim ki zaten 25 dolar gibi bir maliyeti var iki servonun.Konu qbyy tarafından (07-10-2011 Saat 02:18 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla
Parkzone Radian
-
07-10-2011 04:06 #8
Acaba servolarin ters calisiyor olabilirmi ? yani bildigim kadari ile REVERSE diye bir ayarin olmasi gerekiyor. Bunun alakali bir sorun olabilirmi? birde aliciniza birseyler parazit yapabiliyor olabilir, sinyal karisiyor olabilir
-
08-10-2011 03:51 #9
Hakan Bey ne yazikki sorunu anlayamadim. Isten dolayi rahat bir kafayla ilgilenemedim de. Haftasonu kumanda ve servo uzerindeki reverse ile ilgilenecegim. Bir cakisma ya da islevsizlik oldugu acik cunku elektrigi almasina ragmen komutlara cevap vermiyor.
Bugun telefonla istanbulda Radian parca satisi yapan bir hobby magazaya ulastim. Kendim cozum getiremez isem oraya gondermeyi dusunuyorum cunku bu sekilde ugrastikca saglam olan disli, cark vs parcalara da zarar verecegim.Parkzone Radian
-
13-10-2011 19:57 #10
Merhaba arkadaslar.
Yogunluktan dolayi bir sure ilgilenemedim modelimle. Bugun bos zamanim varken servolari acip dislilere son kez bakayim dedim ki iyi ki bakmisim. Her iki servoda da alttaki dislilerden birer tane siyirmis. Nasil oldugunu anlayamadim ama bu kadariyla yirttigima da fazlasiyla sevindim.
Gecenlerde forumda okudugum ancak basligini hatirlamadigim bir yazidaki tavsiye uzerine, yarin uygun disli bulabilecegimi dusunerek saatciden bir iki tane eski, calismayan saatlerden alacagim. Saniyorum uygun dislileri iclerinden bulabilirim.
Herkese kirimsiz, keyifli ucuslar ve surusler.Parkzone Radian
-
13-10-2011 19:59 #11
Merhaba arkadaslar.
Yogunluktan dolayi bir sure ilgilenemedim modelimle. Bugun bos zamanim varken servolari acip dislilere son kez bakayim dedim ki iyi ki bakmisim. Her iki servoda da alttaki dislilerden birer tane siyirmis. Nasil oldugunu anlayamadim ama bu kadariyla yirttigima da fazlasiyla sevindim.
Gecenlerde forumda okudugum ancak basligini hatirlamadigim bir yazidaki tavsiye uzerine, yarin uygun disli bulabilecegimi dusunerek saatciden bir iki tane eski, calismayan saatlerden alacagim. Saniyorum uygun dislileri iclerinden bulabilirim.
Herkese kirimsiz, keyifli ucuslar ve surusler.Parkzone Radian
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)