Skytrainer ve wingdragon v2 başlangıç modellerim ve ikiside çakıldı acil yardım edin!
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 32
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
31-10-2011 16:10 #1
arkadaşlar selam. ben kafaya taktım internettekiler gibi jetleri helileri akrobasi yapanları uçuracağım. çok zevkli iş.
ilk önce dynam marka skytrainer elektrikli hazır set aldım ve güzel bir set. 2.4ghz kumandası var. elektronikçi olduğum için kurmasına elim yatkın ve kurdum. simülatör de aldım laptopta sürekli çalışıyorum da.
fakat sky ilk uçuşunda havalandı sola yattı ve çakıldı. kanadı kırıldı motor mili kırıldı. neyse kanadı tamir ettim motor mili için mandren aldım şu an herşey normal görünüyor.
WD ise boş olarak aldım (THK ndan) motor-pervane aldım. sky kırılınca servolarını esc yi bataryayı ve alıcıyı söküp WDye taktım. herşey normal görünüyordu. pazar günü ilk denememde yerde giderken sağa dönüyordu uğraştım düz gitmeye başladı fakat sonra gaz verip uçunca havada sağa dönerek çakıldı.
offff.... eve geri döndüm . bunların ağırlık merkezimi ? trim ayarlarımı? nedir anlamadım ne yapmam lazım?? ankaradayım yardım edin.
bir uzman alıp uçursa ayarlarını düzeltse iyi olacak herhalde
-
31-10-2011 20:15 #2
Öncelikle merhaba. Aldığınız skytrainer dediğiniz set bumu: http://www.youtube.com/watch?v=3Cw6SDYYZZ0
Eğer buysa ve ilk uçağınız olduysa çakılmanız normaldir forumu okursanız yeni başlayan kişilerin cessna alma eğilimi vardır.Cessna ölçekli yani scale sınıfı bir model olduğu için kanat yapısı vb. gerçeğine benzetmek için yapılmıştır.Rahat uçabilmek için değil.
Kalkışta yatma işine gelirsek bence servoda bir hata var çünkü aynı durumu wingdragonda da yaşamışsınız.
Umarım daha fazla kırım yaşamazsınız
Saygılar.
-
05-11-2011 19:48 #3
benim wingdragonda uçmadı fırçalı motoru çekmiyodur diye söküp fırçasız taktım yine düştü tarlada uçuş yaptım zayat az olsun. biraz kanat kırıldı tekerin biri kırıldı başka zayat yok çok hevesliyiz ama aksilikler peş peşine geliyor bi el atsanız arkadaşlar okadar sim kullanmışlığımız var 4-5 tane thk nın lastik motorlusundan parçalamışlığımız var yinede olmuyor.
yeni başladım... ya bu modeller benim hevesimi kıracak yada ben onları kıra kıra öğreneceğim...
-
06-11-2011 20:26 #4
2 kırım için de üzüldüm.Umarım tekrarlanmaz.Sizinde söylediğiniz gibi bilen birileriyle bu işe başlamanız çok çok iyi olur.Hele Ankara'da deneyimlerinden faydalanabileceğiniz birçok kişi bulabileceğinize eminim.
Benim orhanlı ekibinden öğrendiğim en önemli şeylerden biri başlangıç modeli olarak alttan kanat trainer seçmeniz.(calmato, seagull low wing, Soprano vs...)(¯`·._.·[ Futaba 7C Tx&Rx ]·._.·´¯)
¨°o.O Seagull EDGE 540 + OS 55AX O.o°¨
¨°o.O Taurus + ASP FS91AR O.o°¨
Rahmetli - Seagull Low Wing
-
07-11-2011 01:10 #5
Serim kardeşim bence bu öğretiyi orhanlı ekibinin tamamına mal etmemek lazım. Hem de henüz sadece bir kere havada alıp vermişken, üstelik daha önce uçuş tecrübesi olan biri olarak ve de hiç model uçuramamış ve elektrikliyle başlamış kişilere doğrudan patlar motorlu alttan kanat önermekte çok aceleci olmamanı tavsiye ediyorum.
Bu arkadaşlar çevredeki deneyimlileri bulacak olsalardı çoktan bulurlardı. Şimdi gidip bulsalar da ben alttan kanatlı trainer ile başlayacağım deseler muhtemelen kimse uğraşmak istemez. Şimdi uçurmayı öğrenmekle acemiliği atmak farklı şeyler. Tek başına uçurmaya başladığında acemilikten kaynaklanan hatalar mutlaka yapılır. Bu hatalar bazen üstün yetenek bazen şans yardımıyla atlatılır. Çoğu zaman kırımla sonuçlanır. Kırım olduğunda doğrudan yere çakılabileceği gibi izleyicileri doğrayabilir, birinin arabasına dalabilir. Bu badireli dönemi uysal bir model ile atlatıp daha keyifli bir başlangıç yapmak bence doğru olandır. Yeni ehliyet alan birine buzlu yolda kullan daha iyi öğrenirsin demek gibi birşey alttan kanatlı trainer önermek. Üstelik soprano gibi bir montaj kabusu modeli ilk model olarak toplatmak riski katlatmak olur.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
07-11-2011 07:50 #6
İlgilisine not:Serim kardeş sadece bir kere havada alıp vermeden sonra(pardon belki iki kere) geçen cumartesi kalkış ve iniş yapmaya da başlamıştır(trainer kablosuz , solo)
Yine de yalnız öğrenmeye çalışanlara "Bu badireli dönemi uysal bir model ile atlatıp daha keyifli bir başlangıç yapmak bence doğru olandır." doğru tavsiyedir.
Buna mukabil "Üstelik soprano gibi bir montaj kabusu modeli ilk model olarak toplatmak riski katlatmak olur. " hükmü geçersizdir.Önce toplayıp sonra hüküm verilmesi tercih sebebidir.Konu aozgen tarafından (07-11-2011 Saat 07:54 ) değiştirilmiştir.
Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**
-
08-11-2011 00:03 #7
Havada alıp verme olmaması da bir hafta önce iniş kalkış yapılmış olması tecrübe açısından çok mu farkeder acaba? Soruya bakalım iki uçak kırımı yaşanmış ve arkadaş ağırlık merkezi mi trim mi sorunlu diyor. Bir model sola dönüp diğeri sağa dönüp çakılmış. Bunu soprano ile mi yaşaması lazım şimdi? Gidip birini doğrarsa, arabasına girerse bu tavsiyelerin vicdani sorumluluğunu üstlenmek hiç de kolay olmaz. Siz yanınıza gelenlere alttan kanat trainer ile başlamayı öneriyorsunuz. Görüp konuşup durumuna bakıp al bir soprano diyorsunuz. Buna itiraz yok. Sonrası ne oluyor bir galon bitmeden kırım mı yaşanıyor yoksa herşey yolunda mı gidiyor siz biliyorsunuz. Her neyse şimdi soruya bakıp bir de Serim Bey'in soprano önerisine bakıp benim mesajımı düzeltmek sadece sopranoya laf söyletmem anlamına geliyor. Serim Bey ilk inişi cumartesi yapmış hala gözlerini kapattığında o iniş anını yaşıyordur. Şu an solo uçuşun büyüsünden kurtulamamıştır bile. O heyecanla yazıyor. Oysa tecrübeyle yazarken iki uçak kırmış birinin henüz kırım sebebini de anlayamamışken patlarlı alttan kanata yönlendirilmesinde anormallik bulmanız mantıklı olurdu. Yani wingdragonu uçuramadım diyene patlarlı alttan kanat önermek normal, sopranoya montaj kabusu demek anormal. Bu anormalliğin sebebi soprano toplamamış olmak ise modeli görmek, montajla ilgili başlıkları okumak, fotografları incelemek, sorunlu tarafları yazan mesajları okumak, bir sürü model toplamış olmak yetmiyorsa birine alttan kanatlı patlarlı model önermek için geçen cumartesi iniş kalkış yapmış olmak yeterli mi oluyor? Hangi hüküm tercih sebebi olmalı?
Arkadaşın elinde hasarlı elektrikli iki gövde ve bunlara uygun elektronik var. Gidip ekiplerden biriyle tanışacak modelleri gösterecek. Modellerin uçacak hale gelebilmesi için ne yapacağını öğrenip, eksiklerini tamamladıktan sonra uçuşa gidip hadi bana öğretin şu işi diyecek.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
08-11-2011 01:45 #8
Metin Bey, elbette ki siz bu hobby de benden çok daha tecrübelisiniz.Elbette ki teoride üstten kanat trainer kesin başlangıç modelidir.Ancak ben arkadaşımıza yaklaşık 1 aydır yaşadıklarımdan çıkardığım sonuçları söyledim.Ve siz istemeseniz de ben tekrar ediyorum; BENCE alttan kanat trainer model kesinlikle çok daha rahat ve keyifli uçuruluyor.Yazdıklarıma uyup uymamak kişilerin kendi seçimidir kesinlikle mesuliyet kabul etmem.Hele sizin dediğiniz gibi araba üstüne falan düşürürse "Alttan kanat trainer kullandın ondan araba üstüne düştü!" demesin kimse
(¯`·._.·[ Futaba 7C Tx&Rx ]·._.·´¯)
-
08-11-2011 03:30 #9
sevgili arkadaşlar ben iki uçağımı da kırdım şimdi toparladım ve tekrar alana götürüp kırmak istemiyorum. ben ankarada THK da kontrol ettireceğim. orada sizler gibi değerli ve bilgili abiler var.
WD ile başlamamı şiddetle önerdiler ve bende aldım ama uçurup acemiliğimi atamadan kırıldılar. Ankarada illaki birileri biryerlerde toplanıyorlardır enazından haftasonları. Bana da haber veren olmazmı?
-
08-11-2011 07:23 #10
YSNK abicim,topladıktan sonra havada trimlerini yapabilecek bir tecrübeli yoksa zaten WT da Soprano da aynen kalkarken kırılacak.
Yani zaten uçulamayacağı belli.Dolayısıyla işi ilmine uygun yapmak adına doğru dürüst bir alttan kanat/patlarlı trainer alınır(illa Soprano değil,adlarını defalarca saydık).Forumdan teorik,Ankarada erişilebilen yoldaşlardan da pratik bilgi/yardım ile model bitirilir.Sonra da muhakkak bu işi bilen tecrübeliler bulunup onların yardımıyla hem trim ayarları hem de pilotaj yardımı alınır.
Neden bu işi WT ile yapmıyoruz dersen eğer ilmine uygun toplanan iki çeşidi mukayese edersek,WT ile pilotajını geliştirmen çok zor.İlk doğru dürüst modele geçtiğinde kırma ihtimalin çok yüksek de ondan.WT ve benzeri modeller oyuncak.Pilotaja bir katkısı yok.Sadece kırıp/tamir etmesi daha kolay. O zaman neden onunla masraf/zaman kaybı???? EP olması da bir avantaj değil.Patlarlıdan daha fazla havada stop eden EP gördüm.Bir de angaryası cabası.Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**
-
08-11-2011 11:48 #11
Sana ulaşmalarını beklersen kimse ulaşmayabilir. Forumda bir Ankara ekibi var ama yoğun tempoları arasında fırsat buldukça uçuş yaparlar. Daha düzenli uçuş yapılan yerler var. Ankara Model Uçak Klübü (AMUK) Haymana tarafında freepist dedikleri yerde ve yakınlarda Bağlum Belediyesi'nin yaptığı model uçak pistinde buluşuyor. Bence THK ile hiç zaman kaybetmeyip AMUK'dan birilerine ulaşmalısın. Forumda AMUK üyesi İsmail Yücel var. Özel mesajla ulaşırsan yardımcı olacaktır.
Bu uçakların kırılma sebebi tamamen bilgi eksikliği. Aklına gelmeyecek sorular ve sorunlar var. O yüzden sorunun varlığını fark etmeden uçuş denemesine başlıyorsun. Ya bol bol okuyup ya da görüp anlattırarak öğrenmek lazım. Hani bizim her zaman yaptığımız gibi bir aleti alıp prize takıp açtıktan sonra işin içinden çıkamayınca kitabını okuruz ya uçak işinde de aynı öyle yapıyoruz. Tabi işin içinden çıkamadığımız an model kırılmış oluyor. Bu taktik model uçak işinde hiç geçerli değil. Biraz okuyup öğrenince çok basit, bazen biraz daha ağır bilgileri kazanmaya başlıyor ve daha keyif almaya başlıyorsun. Ama birşey öğrenmeden mevcut bilgilerim bu işe yeter dersen hep aynı sonuca ulaşırsın.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
08-11-2011 12:15 #12
Ya dün o mesajı yazdıktan sonra Orhanlı başlığında kırım yaşadığını okudum. Gerçekten çok üzüldüm. Ben bir galon bitmeden kırım yaşacağını düşünüyordum. Nitekim oldu da. Şimdi hem acemiliği tam atlatamamışlık, hem bu acemilikle onarım yapmak zorunda kalmış olmak var. Neyse ki model onarılır durumdaymış. Ancak yeni başlayan biri olarak elinde onarımı yapacak balsa, kaplama filmi stoğu olmaması normal. Şimdi bir de onlara para-zaman harcanacak.
Alttan kanatlıların çok daha rahat ve keyifli uçtuğuna kısmen katılıyorum. Özellikle soprano diğer önerilen alttan kanatlılara göre F3A modellerine yakın çizgileriyle şimdi yazmaya üşendiğim bir çok uçuş avantajına sahip olmalı. Bunu hiç uçurmamış olmama rağmen sadece modelin hatlarına bakarak bile söyleyebilirim. Amaaa size lazım olan rahat ve keyifli uçan model değildi ki. Size lazım olan model üstten kanatlı trainerdi. O motor stobunda süzüle süzüle piste kadar gelecek bir model olsaydi şimdi kırılmamış bir modeliniz vardı. Piste gelemese bile otların arasına çok düşük bir hızla kondurup sadece kaplamadaki yırtılmaları koli bandıyla onarıp uçuşa devam ederdiniz.
Şimdi birkaç ay trainer ile uçmuş biri olsanız kazanacağınız tecrübe ile şunları söylerdiniz. Bu uçağa tam alışamadım üstelik motor da yeni. Her an stop edebilir, yüksekte ve motor stobunda piste ulaşabilecek şekilde uçmalıyım. İşte bunu söyleyebilecek tecrübe olsaydı şimdi kırılmamış sopranonuz vardı. Şimdi onarımı yapıp tekrar uçtuğunuzda inişlerden birinde yine kırım yaşayacaksınız. Ahmet Abi tumba etti modeli diye özetleyecek raporda. Sakın ola ki yeteneksizim diye düşünmeyin. Bunlar hep yanlış modelle başladığınız için olacak.
Teoride üstten kanatlı trainerler gerçekten başlangıç modelidir. Peki teori ile Orhan'lı pratiği neden bu kadar farklı olabiliyor? Teori mi yanlış acaba? Ben sizin hatalı başlangıç yaptığınızı düşünüyorum. Artık olan oldu böyle devam edecek. Tek isteğim şu anki durumunuzdan memnun olsanız da bunun doğru olduğundan emin olmamanız. Bu yaz sonuna doğru bugünkü halinizi hayal meyal hatırlayıp neler yapmışım tüh yaa diyeceksiniz. Şimdilik yapmanız gereken dikkati hiç azaltmadan her uçuşu ilk uçuş gibi yaparak bu sıkıntılı dönemi atlatmak. Bol şans.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
08-11-2011 13:02 #13
Sevgili Nervous arkadaşım ve konuya mesaj yazan değerli hocalarım,
Dün geceden beri bu konuyu okuyorum ve karışmak istemedim ama ben de fikirlerimi paylaşmadan edemedim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu uğraşa temmuz ayında başlamama rağmen mezun olduğum okullar ve aldığım uçuş eğitimleri sayesinde havacılık kültürü adına belli bir birikimim olduğunu düşündüğüm için yorum yapma ihtiyacı hissettim. alttan kanatlı trainer modeller gerçekten de uçuşu çok zevkli ve üstten kanatlı trainer modeller kadar sağır olmayan uçaklar. Başlangıç akrobasi hareketlerini de çok güzel bir şekilde yapabiliyorlar. Ancak çok da kararlı bir uçuş karakteristiğine sahip olmayan bir iki köpük veya benzeri bidon uçaklarda belli bir sayıda sorti yaptıktan sonra patlarlıya doğrudan alttan kanatlı bir uçakla geçiş yapmak bence de büyük bir risk. Tabii ki her uçuş eğitiminde olduğu gibi uçucu adayların %10 u çok yetenekli olur ve az sayıda sortide belli bir seviye üzerine çıkarlar. Aynı şekilde %10 çok yeteneksiz olur ve elenirler. Ancak genel olarak ekibin %80'i ortalama aynı seviyededir ve aşağı yukarı aynı sorti sayısında ilk yalnızı alırlar. Belki de Orhanlı grubunda bu tarz aşırı ilgili ve yetenekli arkadaşlar ilk patlarlı modellerini alttan kanatlı olarak seçip biraz da şans yardımı ile
kırımsız tecrübe kazanabilirler. Ancak kanaatimce bu modeller üstten kanatlı bir trainer'e göre daha az affedici olmaktadır. Kontrol satıhları daha agresif olduğundan ani kumandaya karşı daha hassastır. Olası bir motor stobunda süzülme oranları daha düşüktür ve bu yüzden kendinizi piste atmanız zor olacaktır. Her ne kadar sıkıcı olduklarını düşünsem de elektrikli ve patlarlı olayı çok farklı olduğundan (Uçağın ağırlığı, stall sürati, yaklaşma hızı, yere vurma momentumu vs. vs.) ilk olarak 150 lira fazladan verip trainer ile iyice tecrübe kazandıkça alttan kanada geçmek daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Tecrübeden kastım sadece uçuş değil. Motor bilgileri, ayar, cut-off 'lu iniş vs.
Yine de tecrübeli bir hocanın belirli bir süredir takip ettiği bir öğrenciye hocası eğer gerçekten o seviyeye ulaşmışsa alttan kanat önerebilir. Ama dediğim gibi bu tip arkadaşlar %10'u geçmez
Sürç-i lisan ettiysem affola. Herkese saygılar, selamlar
)))))
Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C
-
08-11-2011 13:02 #14
Metin Hocam bu arada özel mesaj kutunuz dolmuş
uyarı veriyor özelden mesaj atamayınca sms attım
))
Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
-
08-11-2011 19:09 #15
Onur boşalttım özel mesaj kutusunu
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
08-11-2011 19:58 #16
Metin bey, Serim abimin kırımı OS s..uk marka motorunun sebebini anlamadığımız bir şekilde stop etmesiyle başladı.Buradabenim hatam,yanında olmama rağmen kendisine o kadar güveniyordum ki elinden almadım vericiyi.O model bir trainer(üstten kanatlı) den çok daha az drag lı olduğu için bir trainer dan çok daha olumlu süzülme karakterinde.Çok da kolay kırımsız inebilirdi.Acemi Serim abimiz rüzgarı hesaba katmayı unuttuğu için dönüşü ağırdan aldı ve o sırada rüzgar modeli çitin ardına tavuk çiftliği çitindeki ağaçlığa kadar sürükledi(miş,biz uzaktan anlayamadık).İrtifa çok yeterliydi.Ne zaman ki rüzgara döndü ve modeli süzülmeye bıraktı o zaman çitin oradaki çalılara bindi ve düştü.Orada bir üstten kanat trainer olaydı damlara kadar uzardı çünkü rüzgardan çok daha fazla etkilenir.
Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**
-
08-11-2011 23:16 #17
dusus.jpg
İşte düşüşümün şeması.Üstten kanat trainer olsa gözden ırak çok daha ileri bir yerlere düşeceği açık.Üstten kanatların en önemli dezavantajı bence rüzgara karşı direnci çok yüksek.Ağırlık merkezine yakın kanatlı modellerde ise rüzgar direnci hem daha düşük hemde manevra yeteneği çok daha yüksek.
Ben bunları söylüyorum ama şunu söylemeyi unuttum.İlk modelim üstten kanat trainer dı ve ilk sortide rüzgarlı bir günde paramparça oldu.
Ha şunu da belirtmek isterim ki geçen gün düşen modelimin tamiri bitti ve yarına hazır.1 balsa levha, 5 dil basacağı (abeslank), 5 dklık epoksi ve evde var olan arkası yapışkanlı kaplama kağıdıyla işim bitti.En fazla 20 liraya mal oldu.
Kırım yaşayacağımdan emin olmanıza üzüldüm.Gördüğünüz gibi yaşanan kırım alttan üstten kanatla alakalı bir kırım değil.
Neyse pişman oldum yeni başlayan bir arkadaşa bir acemi olarak görüş belirttiğim için.(¯`·._.·[ Futaba 7C Tx&Rx ]·._.·´¯)
-
08-11-2011 23:23 #18
OS u nasıl stop ettirdiniz anlayamıyorum. Drag az diye süzülme kabiliyetinin üstten kanat trainerden fazla olacağını söylemek çok doğru olmaz. Şimdi bu kırıma bir mazeret bulup üstten kanatlı trainer olsa daha kötü olurdu demek de doğru olmaz. O biçimsiz draglı üstten kanat trainerleri yapıp satışa sunma sebepleri acemilerin varlığından başka birşey değil. Bekleyelim görelim yeni bir kırım haberiyle tekrar üzülmek zorunda kalacağız malesef.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
08-11-2011 23:54 #19
Bırakın model uçakları gerçek bir üstten kanatlı trainer uçağı (t-41) ile de alttan kanatlı bir trainer (sf-260) ile de birçok sorti hem çift kumand hem yanlız uçmuşluğum var kesinlikle süzülme oranları kıyaslanmaz aralarında bariz fark var.
-
09-11-2011 00:10 #20
Burada modeli döndüremeden düştüğünüzü anlıyorum ama süzülebilen bir model olsa daha az süzülebilen bir modelden daha fazla yol gitmesi lazımdı. Arkadan rüzgar yiyen motoru kapalı model yelkenli tekne mantığıyla uçmaz ki. Trainer daha iyi süzüleceği için daha uzağa düşerdi bu doğru. Alttan kanat model düşük hızda arkadan rüzgarı yerken dönüşe kalktığı anda düşer zaten. Böyle bir dönüşte üstten kanatlının şansı çok daha fazla olurdu.
Görüş belirtme konusu kapandı çoktan. Aslında böyle bir konuya sürüklenmesi açısından da iyi oldu görüş belirttiğiniz. Yanlız açık söyleyeyim sizin kırımsız bu dönemi atlatmanızı en çok ben isterim. Ortada bana göre bir hata var ama bu hata şans veya başka faktörler nedeniyle kırımsız sonuçlanabilir. Umarım öyle de olur. Bütün bunların dışında sizin uçuş alanında da sıkıntılı noktalar var. Örneğin tavuk çiftliğine kaçmasın diye strese giriyorsunuz. Bakkal tarafından yaklaşırken ağaçların varlığı da stres yaratıyor. Bunlar hep arka planda beyni meşgul ediyor. Zeminin bozukluğu da ayrı bir dert. Hızlı yaklaşsan tekerlek bırakacak yavaş gelsen stall olacak. Yani tüm kırımlar acemilikten kaynaklanmıyor. Ustalar da zaman zaman kırım yaşar. Bazen alınan risklerle ilgili kırım olur bazen de risk gelir seni bulur. Rüzgarlı havada uçmak risk almaktır. Hata olup olmadığı sonuca göre değişir. Kırarsan kötü olursun kırmazsan o kadar yol geldik eli boş dönmemiş olduk hem de rüzgarlı havada uçuş tecrübesi kazandık olur. Çok titiz davranıp hiç risk almadan havalandıktan sonra tam pist başında yandan darbeli rüzgar yemek, tekerleğin koca pistte gidip ufacık çukura girmesi acemilikle ustalıkla modelle ilgili değil. Kırım yaşamak suç da değil. Uçuruyorsan kıracaksın, bugün olmazsa yarın olur. Hata, risk almak, inat etmek, cesur olmak gibi durumlar arasındaki sınırlar hem belirsiz hem de kişiden kişiye değişir. Ben burada şu yanlış bu yanlış derken sizin yaptıklarınızı değil, sizinle benzer ortamda olmayan vasat kişiler için izlenecek yolu kasdediyorum.
Aslında bütün bunları yazarken ilk model neden nasıl paramparça oldu diye düşünerek yazıyorum. Benim ilk modelim de ilk uçuşta kanat hizasına kadar dağılmıştı. Tamiri tam bir hafta sürmüştü. O zaman doğru sandıklarımı yazsam bir yıl gülersiniz.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)