Skytrainer ve wingdragon v2 başlangıç modellerim ve ikiside çakıldı acil yardım edin!

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 32
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 32 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Alıntı onurboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bırakın model uçakları gerçek bir üstten kanatlı trainer uçağı (t-41) ile de alttan kanatlı bir trainer (sf-260) ile de birçok sorti hem çift kumand hem yanlız uçmuşluğum var kesinlikle süzülme oranları kıyaslanmaz aralarında bariz fark var.
    Gerçek uçaklarla bizim modelleri kesinlikle kıyaslamayınız.Bizim de aramızda gerçek uçakla uçmuş pilotlar var.Modellerin davranışı çok farklı.
    Eskiden model uçak çeşitleri kısıtlıyken üstten kanat trainerlar bu iş için birebir gelirmiş.Şimdi öyle güzel alttan kanat trainerlar var ki, üstten kanatlıların modası geçti.Ben delimiyim çekirgelerimle uğraşırken başıma iş alayım?Ben tecrübelerimi söylüyorum,çekirgelerim tecrübelerini söylüyor.Sizler de ikisini birden yeni başlayan birilerine uygulayın ona göre tekrar konuşalım.
    Metin bey, Serim abim rüzgara döndü ama çit+ağaç sınır çizgisini hesaba katmadı(k) o mesafeden hizalandıkları anlaşılmıyordu.Gayet rahat gitti ağaç nesnelere vurup düştü.Dediğin gibi pist hizası ağaçlarının korkusundan ani viraj almadı bu da rüzgarın modeli bizim farkedemediğimiz kadar ileri ötelemesine sebep olmuş.Ben piste yetişemese dahi araba izleri/çayırlığa rahat,yumuşak bir iniş yapacağını farzederek kaygısızca ona bıraktım.
    Son not da Serim abiye,abi burada biz hertürlü itiraz,muhalefet, inat aklına ne gelirse yazarız.
    Haber kutsal/yorum hürdür.Kızmak yok.Sabırla argümanlarını yazmaya devam.bak acemi halinle model kırdığını yazmayabailirdik ama neyi kimden saklayacağız?OS su..k 46AX in stop etmesi de ayrı bir tantana konusu.Daha ona sıra gelmedi,dur sen...
    Konu aozgen tarafından (09-11-2011 Saat 07:19 ) değiştirilmiştir.
    Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**

Alıntı aozgen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OS su..k 46AX in stop etmesi de ayrı bir tantana konusu.Daha ona sıra gelmedi,dur sen...
    eyvah şimdi yandık, ortalık fena karışacak
    Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
    Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C

Ahmet Abi henüz 4 yılı tamamlamamış modelcilik geçmişimde 100 den fazla kişiye uçuş öğrettim. 11-50 yaş arası ağırlıklı olarak 25-35 yaş arasıydı öğrenciler. Şimdi bu öğrenci topluluğuna da başladık yaş ortalaması biraz daha düştü. Öğrettim dediğim kişiler tek başına uçuş yapabilecek düzeye gelenler. Bu işlerle uğraşmaktan kendi modellerimi uçurmaya fırsat bulamadım. Biraz iddialı olacak ama modelcilikte çok daha eski ustaların bile bu kadar fazla kişiye öğrettiklerini sanmıyorum. Onur'un yazdığı 10-80-10 luk yüzdelik dilimleri çok iyi gözlemledim. Patlarlıya F3A modeliyle geçenler oldu, ikinci modelini P 51 seçenler oldu. Hepsine kişiye özel davrandım. Öğrenme aşamasında trainer cord bağlıyken her yer cennet. Kabloyu çıkartınca risk başlıyor. Kırımların en çok yaşandığı durumlar acemiliğin atılamadığı solo uçuşlar. İkinci modele hızlı geçip alttan kanatlı kullananların bir süre sonra kendiliğinden üstten kanatlıya döndüklerini de gördüm. Acemiliği atıp da alttan kanatlı kullananlarda ise bir sorun yaşanmadı.
    OS konusu en sevdiğim konu. Soprano deposu ve OS muydu acaba stop eden?
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    32
    Alıntı aozgen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçek uçaklarla bizim modelleri kesinlikle kıyaslamayınız.Bizim de aramızda gerçek uçakla uçmuş pilotlar var.Modellerin davranışı çok farklı.
    Eskiden model uçak çeşitleri kısıtlıyken üstten kanat trainerlar bu iş için birebir gelirmiş.Şimdi öyle güzel alttan kanat trainerlar var ki, üstten kanatlıların modası geçti.Ben delimiyim çekirgelerimle uğraşırken başıma iş alayım?Ben tecrübelerimi söylüyorum,çekirgelerim tecrübelerini söylüyor.Sizler de ikisini birden yeni başlayan birilerine uygulayın ona göre tekrar konuşalım.
    Metin bey, Serim abim rüzgara döndü ama çit+ağaç sınır çizgisini hesaba katmadı(k) o mesafeden hizalandıkları anlaşılmıyordu.Gayet rahat gitti ağaç nesnelere vurup düştü.Dediğin gibi pist hizası ağaçlarının korkusundan ani viraj almadı bu da rüzgarın modeli bizim farkedemediğimiz kadar ileri ötelemesine sebep olmuş.Ben piste yetişemese dahi araba izleri/çayırlığa rahat,yumuşak bir iniş yapacağını farzederek kaygısızca ona bıraktım.
    Son not da Serim abiye,abi burada biz hertürlü itiraz,muhalefet, inat aklına ne gelirse yazarız.
    Haber kutsal/yorum hürdür.Kızmak yok.Sabırla argümanlarını yazmaya devam.bak acemi halinle model kırdığını yazmayabailirdik ama neyi kimden saklayacağız?OS su..k 46AX in stop etmesi de ayrı bir tantana konusu.Daha ona sıra gelmedi,dur sen...
    Abim kırgınlık, kızgınlığa gerek yok.Ben fikir beyan ederim gerisi kişilere kalmış
    (¯`·._.·[ Futaba 7C Tx&Rx ]·._.·´¯)
    ¨°o.O Seagull EDGE 540 + OS 55AX O.o°¨
    ¨°o.O Taurus + ASP FS91AR O.o°¨
    Rahmetli - Seagull Low Wing

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Metin Abi benim de gördüğüm kazara alttan kanat bir modele(illa trainer olması da şart değil) geçen bir daha üstten kanat trainer i aklına bile getirmiyor.Şimdilerde bir tanesi dışardan bakanın ne olduğunu bile anlamadığı Chipmunk la vızır vızır uçuyor.Eski sahibi Nevzat bey" bu nebiçim Chipmunk ben bununla uğraşmam diye enkazı ona devretmişti".
    Ha bu arada alıngan Serim abi dün(çarşamba) tamir ettiği Low wing ile vızır vızır uçtu .(Solo uçuyor.O kadarki ben bu adamın acemi olduğunu unuttum onu uçuşlarda yalnız bıraktım.Kendi kalkıp kendi iniyor.İlk başlarda bana bağırmış,duyurtamamış sonra çaresiz kendi başına inmeye devam etmiş.)Evvelden bari yanında ben oluıyordum.Şimdi daha belki 2. uçuş saatinde yalnız uçuyor.
    Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**

Abi alınganlıkta haklı sanki ona yüklenir gibi yazdım biraz. Gerçek niyetim farklı tabi.
    Alttan kanada geçip de trainer uçurmaktan çok keyif alan gördüm. Alttan kanatlıyı eline almayan da gördüm. Kişiden kişiye değişir.
    Serim şu an vızır vızır uçurur ama sürekli bir dikkat ve efor sarfediyordur. Eninde sonunda refleks geliştirmediği birşey yaşayacak, havada kararsız kalacak, komut vermede aceleci veya gecikmiş olacak. Bunları bizler de yapıyoruz bazen ama çoğu zaman hiç düşünmeden refleksle durumu düzelttiğimiz oluyor. Serim için şu aşamada düşünüp doğruyu bulmakla geçecek zaman gerekli. O zamanı veren modele de affedici model diyoruz. adwerse yaw etkisini alttan kanatlıyla yaşayamaz mesela. Pahalı bir cessna ile yaşayacak bu aşamadan sonra. pervane etkilerini hızlı uçtuğu için hissedemeyecek. piper kullanır da kelebek gibi indireyim önüme diye gaz açtığında görecek artık. Benim 3. depoda eğitimi tamamlayan arkadaşlarım oldu. Soloya geçmek başka acemiliği atmak, bataklığa dalıp paçaları kirletmeden kurtulmayı keşfetmek başka. Aylarca alttan kanada geçirmediğim oldu bir ayda ikinci modele geçirdiğim oldu.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Abi temelde anlaşamadığımız konu,senin affedici dediğin üstten kanat trainer in uçuş karakteri bu alttan kanat trainerlardan daha kötü.Bu Low Wing ile kurtarabildiği birçok kritik durumu o üstten kanat trainer la kurtaramıyorsun.Bunu anlatmak istiyorum ama burada büyük fikir ayrılığımız var.İşte diğer birçok örnek kadar Serim abim.İlk Üstten kanat trainer toplamış geldi.İlk saati dolmadan o parçapinçik oldu.O rahatlıkla Low Wing aldı.Şimdi "ohh dünya varmış" diyor.

Valla abi bu birçok farklı yerde okuyarak öğrendiğim sonra da yaşayarak gördüğüm bir durum. Bu üstten kanatlı trainerler güzel uçsun diye yapılmamış. Kolay öğretsin diye yapılmış. Yerden 2 metre yüksekte ters uçuştaysan elbette üstten kanatlıyla kurtaramazsın. İlk modelin akibeti genellikle kırımdır zaten. Zamanı ise kişiden kişiye değişir. Sadece kişiden kişiye değil modele göre de değişir. Örneğin semisimetrik üstten kanatlı classic trainer ile kırım ihtimali yarım damla profilli modele göre daha yüksektir. Serim ilk modeli neden nasıl kırdı bilmiyorum yazarsanız kıyaslama yaparız. Tabii ki tek örnek üstünden konuşsak da olayı genel çerçevede belirlemek lazım. Örneğin bizim Alper paragon traineri yaklaşım yaparken kırdı. Moleküllere ayırdı. Gaz kolunu bırakmış hızlı çökünce de aniden gazı açmak için kumandada stick ararken yükselişi falan bırakıp yeri öptü. Bunda modelin hiç bir suçu yok.

Merhaba

Ben de bir Dynam Skytrainer aldım. Yanlız uçağım üzerinde LED ışıklar var. Bataryayı bağladığımda yanar sanıyordum ama olmadı. Acaba düğme ,tuş ya da bağlamam gerekken bir kablo var mı ? Açıkçası süs olarak koyulduğunu sanmıyorum ama. Bir de uçağın obağı yanlışlıkla kırıldı.Uçuşta bir problem yaratır mı acaba?

Bilgilendirirseniz sevinirim

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    Merhaba
    Muhtemelen ledler paralel bir kablo üzerinde bağlıdır. Bu kablonun geldiği son noktayı takip edin. Kablolarda kopuklukta olabilir.

Kırık obak konusuna gelincede. Asla ama asla kırık, çatlak ve vidaları ile yerine oturmayan obağı takmayın. Pervane dönmeye başlayınca yüksek devirde obak şarapnel parçası gibi dağılır. Allah korusun birilerine gelebilir.

Alıntı topsakalfb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Ben de bir Dynam Skytrainer aldım. Yanlız uçağım üzerinde LED ışıklar var. Bataryayı bağladığımda yanar sanıyordum ama olmadı. Acaba düğme ,tuş ya da bağlamam gerekken bir kablo var mı ? Açıkçası süs olarak koyulduğunu sanmıyorum ama. Bir de uçağın obağı yanlışlıkla kırıldı.Uçuşta bir problem yaratır mı acaba?

Bilgilendirirseniz sevinirim

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    Bu alttan mı üstten mi kanatlı uçak muhabbetini hiç anlamadım ben.
    Bazı izlenmesi gereken yollar vardır. Hiç kimse iki tekerlekli bisiklet ile öğrenmeye başlamaz. 4 - 3 - 2 şekliden gider. Buna benzer birçok tabu vardır ve değişmez. Biz ustalarımızdan öyle öğrendik, uyguladık ve yeni başlayanlara öneririz.

Elimde Seagull Low Wing te var, Phoenix Trainer 60 ta var. Her iki uçağıda trainer kablo kullanarak yeni başlayanlara elimden geldiği kadar uçurtuyorum. Bende bu şekilde 10 larca kişiye yardımcı oldum. Bıkmadan, sıkılmadan.
    Eğer acemi bir kişi low wing tarzı bir modeli sorunsuz, zora gelmeden uçurabiliyorsa ki elbette vardır, o kişi yetenek canavarıdır, bu hobiye doğuştan yatkınlığı vardır.

Lütfen tek başına kalmış, yardım almayan birisine alttan kanatlı hele patlar bir model önerisinde bulunmayalım. Son zamanlarda çok moda olan tabuları yıkmaya gayret etmeyelim.

OS konusuna gelince birşey demiyorum. İstanbul dışında uçacaklar gönül rahatlığı ile OS kullanabilirler. İst. içinde uçuş yapacaksanız ki hele Orhanlı taraflarında OS a kesinlikle bulaşmayın derim Oraların havası OS un sistemini bozuyor. Össskürüp yapıyor motora.

Saygılar, sevgiler....

Oct 2011
    Nereden Nereden
    ankara
    Yaş Yaş
    36
    dynam skytrainer benim ilk uçağım ve kutusundan çıkarıp zevkle montaj yapmıştım. Kanatlarındaki ledler maalesef boştalar. Ben onları yakayım istedim ama köpük kanada dokunmak istemedim.
    Obak kırıksa yapcak bişey yok. Ydek parçası yok. Yerinden çıkarın derim. Benimkide uçağı düşürünce kırıldı yerine pervane adaptörü taktım. Sakın yapıştırmaya kalkmayın zaten iyi sıkılaştırmazsanız fırlıyor başıma geldi.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)