Yeni RTR Olan Aracım İle İlgili Birkaç Soru
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 2
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
01-11-2011 16:37 #1
Öncelikle aracımın özelliklerini aşağıya yazayım. Daha hiç dışarıda kullanmadım. Ve drift yapmadım
İnşallah kepimin boyanma işi bitince kullanmaya başlayacağım. Araç Şu;
Sakura Zero S Şase, Ezrun 9t Motor, Turnigy 35A ESC , Turnigy 5000mAh 2s 40-50 c lipo, hk-310 kumanda.
Sorularım ise şunlar. Aracın esc ayarlarını internette bulduğum bilgilere göre yaptım. Ancak doğrusu bu esc için herhangi bir ayar bulamadım. Dolayısıyla ayarları sadece idare edecek şekilde yaptım çünkü sadece evde kullanıyorum.
1) Bu ESC nin düğmesine basarak açılıp yapılan ayarı tam yapamadım. Yani 1. yeşil ışıktan sonra ileri, 2 de geri 3. de ise tetik serbest bırakılarak bir ayarlama yapılıyor, internetten buldum. Ancak oradaki ayarlama videosunda 3 yeşil ışıkdan sonra esc de kırmızı ışık yanıyordu. Ancak benim esc de bu sefer de 4 defa yeşil ışık yanıyor. Yani burada bir problem var. Ne yapmam gerekiyor?
2) Bir de programlama kartı ile yapılan ayarlamaları da yine internetten bulduğum bir videoya göre yaptım. Ancak onda kullanılan esc de farklıydı. Dolayısıyla yine geçici bir ayarlama oldu. Google translate ile Türkçesinden analamaya çalışarak da yaptım ancak yine iyi bir ayarlama olmadı. Elinde bu esc nin ayarları olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Programalama kartı da Turnigy Speed Programming Card. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
3)Araç geri giderken bir fren yok. Yani bir yere çarpmamam gerektiğinde acil durmak için gaza basmak zorunda kalıyorum, böyle olunca da geri giderken birden ileri gittiğinden pinyon ile dişlinin oradan kötü bir ses geliyor. Geri fren nasıl yapılıyor acaba?
4)Kumandayı kalibre etmem gerekiyormuş ancak nedir nasıl yapılır gerçekten hiçbir bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Gerçekten elimden geldiği kadar araştırdım ancak birşey bulamadım bu sorular hakkında. Daha birçok sorum vardı ancak azalta azalta 4 tane kaldı. Bunları da siz yanıtlarsanız çok sevinirim.
Saygılar1 Temmuz 2012 de tekrar aranızdayım..
-
02-11-2011 17:56 #2
Programlama Kartı Programlar:
1. Running Mode (B)
a: Forward Only with Brake
b: Forward/Reverse with Brake
c: Forward and Reverse
2. Drag Brake Force (D)
a: %0 b: %5 c: %10 d:%20 e: %40 f: %60 g: %80 h: %100
3. Cut-Off Threshold(D)
a: Non-Protection
b: 2.6V Cell
c: 2.8V
d: 3.0 V
e: 3.2 V
f: 3.4 V
4. Start Mode.(D)
a:Level1
b:Level2
c:Level3
d:Level4
e:Level5
f:Level6
g:Level7
h:Level8
ı:Level9
5.Brake Force(D)
a:%25 b:%50 c:%75 d:%100
6.Reverse Force(D)
a:%25 b:%50 c:%75 d:%100
7.Initial Brake Force(D)
arag Brake Force
b:%0
c:%20
d:%40
8.Neutral Range(B)
a:%6
b:%9
c:%12
Timing.(E)
a: 0 derece
b:3.75 derece
c:7.5 derece
d:11.25 derece
e:15 derece
f:18.75 derece
g:22.50 derece
h:26.25 derece
10. Over-Heat Protection(A)
a:Enable bisable
11. Motor Rotation
a: Counter Clockwise b:Clockwise
12. Lipo Cells
a:2 cells
NOT:Kartı EC bağladığımda 11 ve 12 görünmüyor.
Bu kullandığım ayarlar internetten bulduğum ayarlar. yani aslında bu escnin ayarları değil, sadece bu kartta kullanılan ayarlar, o nedenle yardımlarınız gerçekten gerekli.
Kumandanın ayarları da standart ayarlar. Sadece yönleri ters çevirdim ve gazı düşürdüm.
Saygılar1 Temmuz 2012 de tekrar aranızdayım..
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)