pvc boru...

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 12
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Nereden Nereden
    KKTC// AYDIN-TR
    Yaş Yaş
    26
    buraya benden başka konu açan yok o yüzden ben yine devam ediyorum.drift lastiği konusunda değişik varyasyonlar deniyorum sürekli.hard streetjam kullandım.araba olduğu yerde saydı.çok kıvrandı.bende hard sj lere elektrik bandı sardım.daha iyi sonuç aldım ama bu seferde 10 dakikaya bir bant sarmak zorunda kaldım.bu hard sjleri delip içine sıcak silikon basıcam.dışarıda kalan kısmı traşlayıp öyle yol tutunması sağlamayı düşünüyorum.sonucu yazıcam yapınca.hpı yokoma t driftlerini kullandım.çok güzel lastik.bir kullanımda üstünde tek bir diş bile kalmadı ama arabanın kontrolü çok iyiydi.onunda sıkıntısı pahalı olması.her 2 kullanımda bir 40 tl harcamak sarsar beni biraz.başka arkadaşlarımı bilmem.bende son olarak pvc boruya başvurdum.56 mm kalın yanaklı pvc borulardan buldum bi arkadaşımın dükkanında.her bir borunun boyu 20 cmye yakın.nerde kullanıldığını bilmiyorum bu borunun.bayada ağır boyuna nazaran. bu boruları alıp,tuttum tornacının yolunu.orda işlemden geçirip borunun iççapını 52mmye çıkardık.borunun yanak kalınlığı 4mm civarı.henüz deneyemedim.tek endişem boruların ağır olması sebebiyle motorda zorlama ve ısınmaya sebep olurmu.sanırım bunuda ancak deneyerek görücez.deneyincede videoları paylaşıcam.ama yinede şu anki durumla ilgili tecrübeli arkadaşlardan yorum almak isterim doğrusu.
    I love My SuBaRu

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Mustafa ben sushi drift lastikleri alip denedim az bir zaman once. 12 tane geliyor (tikla)

Bence, HPI`in T driftleri cok cok daha iyi.. Taktiktan sonra oldukca uzun zaman kullanirsin. ABS`dende daha iyi yol tutuyor. HPI 4406

iyi vala sen yine boruyu tornacıda 5mm den 5.2mm kadar tıraşlatmıssın..

bende epeybi aradım ama 5.2mm abs pvc boru bulamadım..standart 5mm borudan aldım tornacıya gittim.1 karış boyundakı 5mm boruyu 30tl ye 5.2mm e tıraşlarım deyince orada adama kızmadığım kaldı

düşündüm taşındım ve 5.2mm olan jantın dış çapını , 5mm boruya göre tıraşladım.aslında oldu,beklediğimdende iyi olmustu..ama pvc nin madenı plastiği abc boruya oranla daha sert olduğundan zeminde tutunmuyordu acayip kayıyordugerci iyi hoş abc dede pek bir fark yok.ikiside hemen hemen aynı diyebiliriz.

baktım astar yuzunden pahalısını gectim ,jantlar dıs capından kuculduğunden sase yere değiyordu neredeyse..

dedim ben en iyisi r2hobbyden 7$ jant lastık seti aldım
    1 ayda 1 sipariş gecmektense 5 set aldım kulanıyorum
    işte o zaman yanladığımı anladım
    Konu maviadam tarafından (10-11-2011 Saat 10:23 ) değiştirilmiştir.
    SAYGI'KAZANILACAK EN BÜYÜK HAZİNEDİR.

http://www.hobbyrc.com/forum/threads...739#post923739

Sep 2011
    Nereden Nereden
    KKTC// AYDIN-TR
    Yaş Yaş
    26
    Alıntı msenturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa ben sushi drift lastikleri alip denedim az bir zaman once. 12 tane geliyor (tikla)

Bence, HPI`in T driftleri cok cok daha iyi.. Taktiktan sonra oldukca uzun zaman kullanirsin. ABS`dende daha iyi yol tutuyor. HPI 4406
    anladım murat abi.baktım yolladığın linklere.şimdi ben bu pvc boruları dümdüz takmayı düşünmüyorum.bi dizi işlemden geçiricem.geçenlerde dönüş açısıyla ilgili bi taşlama işleminden bahsetmiştin.dün o işi yapmak için dremel aldım.pvc borularada bu dremelle diş,kanal ve oluk açıcam.derin açıcağım bi kaç kanala biraz sıcak silikon doldurucam.sonrada törpü.inat ettim biraz bu pvc konusunda.aslında diğer harcadığımız paraların yanında lastik parası hiçbirşey ama takıldı kafama işte.yardım için yinede teşekkür ederim abi.dediğim kıbrısa döner dönmez işleme başlıycam.sonucuda burda hem resim hemde video olarak paylaşıcam.
    I love My SuBaRu

Sep 2011
    Nereden Nereden
    KKTC// AYDIN-TR
    Yaş Yaş
    26
    Alıntı maviadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi vala sen yine boruyu tornacıda 5mm den 5.2mm kadar tıraşlatmıssın..

bende epeybi aradım ama 5.2mm abs pvc boru bulamadım..standart 5mm borudan aldım tornacıya gittim.1 karış boyundakı 5mm boruyu 30tl ye 5.2mm e tıraşlarım deyince orada adama kızmadığım kaldı

düşündüm taşındım ve 5.2mm olan jantın dış çapını , 5mm boruya göre tıraşladım.aslında oldu,beklediğimdende iyi olmustu..ama pvc nin madenı plastiği abc boruya oranla daha sert olduğundan zeminde tutunmuyordu acayip kayıyordugerci iyi hoş abc dede pek bir fark yok.ikiside hemen hemen aynı diyebiliriz.

baktım astar yuzunden pahalısını gectim ,jantlar dıs capından kuculduğunden sase yere değiyordu neredeyse..

dedim ben en iyisi r2hobbyden 7$ jant lastık seti aldım
    1 ayda 1 sipariş gecmektense 5 set aldım kulanıyorum
    işte o zaman yanladığımı anladım
    senin tornacı fenaymış mustafa abi.benim tornacı ben 7 yaşındaykende beni tanırdı.o yüzden ısrar etmeme rağmen para almadı5 tane boruyu o şekilde yaptırdım.ilk mesajda ölçüleri yanlış yazmışım.tekrar ölçüp fotoğrafladım boruları.resimleri şimdi ekliyorum.bi incele istersen.şu an benimde elimde 1 takım hpi t-drift,bir takımda street jam hard 45 derece var.şimdilik yetiyo.eğer bu pvcleri becerebilirsim ben kıbrısta görevimi bitirene kadar beni idare eder muhtemelen.
    I love My SuBaRu

Sep 2011
    Nereden Nereden
    KKTC// AYDIN-TR
    Yaş Yaş
    26
    umarım anlaşılır olmuştur mustafa abi.yanaklar kalın geldi gözüme biraz.motoru zorlamasından korkuyorum sadece.çünkü aracı aldığımdan beri bozmadığım bitek motorla esc kaldı
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    I love My SuBaRu

Sep 2011
    Nereden Nereden
    KKTC// AYDIN-TR
    Yaş Yaş
    26
    bu arada mustafa abi şu şapkalı fotonu çok kıskandığımdan bi şapkada ben sipariş ettim dün.bende koyucam şapkalı fotomu.seninkinden daha güzel olcak
    I love My SuBaRu

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Alıntı musty_4x4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anladım murat abi.baktım yolladığın linklere.şimdi ben bu pvc boruları dümdüz takmayı düşünmüyorum.bi dizi işlemden geçiricem.geçenlerde dönüş açısıyla ilgili bi taşlama işleminden bahsetmiştin.dün o işi yapmak için dremel aldım.pvc borularada bu dremelle diş,kanal ve oluk açıcam.derin açıcağım bi kaç kanala biraz sıcak silikon doldurucam.sonrada törpü.inat ettim biraz bu pvc konusunda.aslında diğer harcadığımız paraların yanında lastik parası hiçbirşey ama takıldı kafama işte.yardım için yinede teşekkür ederim abi.dediğim kıbrısa döner dönmez işleme başlıycam.sonucuda burda hem resim hemde video olarak paylaşıcam.
    Ben Sushileri aldigimda ic cap sorunu yuzunden bayagi bir zorluk cektim. Eski CVD kullanarak kendi adaptorumu yaptim daha sonra janti uzerine takip eyeledim zimparada olur... Matkabi calistirp tum cikintilari biraz almak yeterli. Eger janti baska bir lastik kullanmiyacaksan oldukca iyi fikir.

Sep 2011
    Nereden Nereden
    KKTC// AYDIN-TR
    Yaş Yaş
    26
    [QUOTE=msenturk;931507]Ben Sushileri aldigimda ic cap sorunu yuzunden bayagi bir zorluk cektim. Eski CVD kullanarak kendi adaptorumu yaptim daha sonra janti uzerine takip eyeledim zimparada olur... Matkabi calistirp tum cikintilari biraz almak yeterli. Eger janti baska bir lastik kullanmiyacaksan oldukca iyi fikir.

abi gayet başarılı.hatta fazlasıyla başarılı.güzel fikir.yazdım bunuda kenara.mustafa abide çok benzer bişey yapmış.zaten bu tarz enteresan fikirler için bilgisayarımda rc die bi klasör açtım.sıradışı fikirleri o dosyaya kaydediyorum.dosyamda videolar,yazılar,resimler var.buda ordaki yerini aldı.yalnız abi şuda bi gerçek,ne kadar paralasakta kendimizi orjinal ürünler gibi olmuyo gördüğüm kadarıyla.orjinale pvcyle yaklaşmayı deniycem ama daha baştan pek olmayacağını biliyorum.adı üstünde hoby,elleri ve kafayı yormayıp herşeyi hazır aldıktan sonra bunun tadı nerde
    Konu musty_4x4 tarafından (10-11-2011 Saat 21:40 ) değiştirilmiştir.
    I love My SuBaRu

umarım anlaşılır olmuştur mustafa abi.yanaklar kalın geldi gözüme biraz.motoru zorlamasından korkuyorum sadece.çünkü aracı aldığımdan beri bozmadığım bitek motorla esc kaldı
    yok kardesım motora hıc bır sekılde zarar vermez..plastıkler farklı sadece.he bıraz ağır olabılır ama oda olsa olsa 50gr farketmez bıle
    ama yaptırdığın boru cok ideal.bence denemelısın.hanı diğer lastıklerıde kullan ama yeri gelecek ve bazı yer tutmayan zemınler olacak işte o zaman bu sert pvc lastıklerı kullanabılırsın
    bu arada ufak bır onericakmak tası al ve matkapla del bir guzel o delıklerı taslarla doldur ve aksam kıvılcım baba filmini seyret
    bu arada mustafa abi şu şapkalı fotonu çok kıskandığımdan bi şapkada ben sipariş ettim dün.bende koyucam şapkalı fotomu.seninkinden daha güzel olcak
    ya o gun suadıyede bulusmamız vardı ve resımdede bellı olduğu gıbı epeybı eğlenmıstık...aslında herzamankı halım ama evet kabul edıyorum resımdekı sapka guzel cıkmıshadı senın resmını beklıyorum

Sep 2011
    Nereden Nereden
    KKTC// AYDIN-TR
    Yaş Yaş
    26
    Alıntı maviadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok kardesım motora hıc bır sekılde zarar vermez..plastıkler farklı sadece.he bıraz ağır olabılır ama oda olsa olsa 50gr farketmez bıle
    ama yaptırdığın boru cok ideal.bence denemelısın.hanı diğer lastıklerıde kullan ama yeri gelecek ve bazı yer tutmayan zemınler olacak işte o zaman bu sert pvc lastıklerı kullanabılırsın
    bu arada ufak bır onericakmak tası al ve matkapla del bir guzel o delıklerı taslarla doldur ve aksam kıvılcım baba filmini seyret
    ya o gun suadıyede bulusmamız vardı ve resımdede bellı olduğu gıbı epeybı eğlenmıstık...aslında herzamankı halım ama evet kabul edıyorum resımdekı sapka guzel cıkmıshadı senın resmını beklıyorum

anladım abi.çakmaktaşı fikride çok iyiymiş yaa ben çakmaktaşını sigaramı yakmadan önce ucuna yerleştirip sigaramı yaktıktan sonra kızarmasını bekliyodum.kızarıncada parmağımın ucuyla bi vurunca micro havai fişek oluyodu abi pvc lastikleri hazırlıycam yarın ama takıcak boşta jantım yok.ama senin dediğin gibi yapıp çakmaktaşını kullanıcam.abi bu arada şapkam geldi ama kıbrıs şu aralar yağmurlu.çıkıp kullanamıyorum aracı su izolasyonu yapmadığım için.güzel bi havada hemen çakıcam buraya şapkalı fotomu
    I love My SuBaRu

anladım abi.çakmaktaşı fikride çok iyiymiş yaa ben çakmaktaşını sigaramı yakmadan önce ucuna yerleştirip sigaramı yaktıktan sonra kızarmasını bekliyodum.kızarıncada parmağımın ucuyla bi vurunca micro havai fişek oluyodu abi pvc lastikleri hazırlıycam yarın ama takıcak boşta jantım yok.ama senin dediğin gibi yapıp çakmaktaşını kullanıcam.abi bu arada şapkam geldi ama kıbrıs şu aralar yağmurlu.çıkıp kullanamıyorum aracı su izolasyonu yapmadığım için.güzel bi havada hemen çakıcam buraya şapkalı fotomu
    sapkasız cıkma kardeşim
    çakmak taşı olayını mutlaka dene.cok süper bir görüntü alırsın emin ol.hayırlısı olsun bakalım yeni fotojenik resmini beklıyorum

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)