150 - 175 Tl bütçe ile başlamak istiyorum.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 56
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 56 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    merhaba Arkadaşlar ben Barış Eskişehirde oturuyorum ve 2-3 haftadır bu hobiye merak salmış durumdayım biliyorum bütçem çok az en az 400 500 Tl gerek diyenler olacaktır fakat ona verecek param yok gerçi olsa da ailem izin vermez bir araca o kadar para vermeme Elektrikli araç arıyorum ve sözü siz saygı değer büyüklerime bırakıyorum.

not : On Road araç arıyorum . gerek drift gerek normal kullanımlar için

iyi günler.
    Konu StaRz tarafından (09-12-2011 Saat 21:56 ) değiştirilmiştir.

Merhaba barış, evet bütçenin ne olması gerektiğini doğru yazmışsın(300-350 tl ye de 0 "model" araç bulunabilir, diğer daha çok oyuncak kalır). Henüz 2-3 haftadır alakadar olduğunu yazmışsın, bence araç almak için biraz erken, benim tavisyem forumu didik didik okuman bir kaç ay araştırmalara devam etmen, bu araştırma sadece hangi araç sorusuyla kısıtlı kalmasın, asıl araştırman gerekenler forumdaki araçların sorunları bu şekilde aracı aldıktan sonra muhtemel hangi problemlerle karşılaşacağın, karşına çıkacak olan maliyet, parça bulamama sorunları, sipariş sıkıntıları vs.

Benim önerim, 300-350 tl civarı olarak maverick strada tc-dc evo, bu araçlardan dc drift, tc touring için düzenlenmiş.

Yani henüz epey yenisin acele etme, araştır oku, birde carisma m14 zırt bırt ucuz oyuncakımsı araçlardan uzak dur, ailene videoları izlet, anlat onlarıda ısıtmayı çalış, paranı bu tür faso fiso araçlarla ziyan etme, biriktirmeye devam
    Losi Speed-T+Xcelorin 4800kv+Sidewinder Sv2
    Carisma M14 Subaru
    Custom made 1/8 Dodge AS250(Yapım aşamasında)
    HALAYA DEVAM!

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Yuayar arkadasima katiliyorum ben de ailemi (ozellikle annemi) video izleterek gerek araclari gostererek beraber magazalara giderek neredeyse benim kadar anliyor bu arada 175 tl cicari 2. El strada tc bulabilirsin fakat yuayar arkadasimin dedigi gibi daha cok erken o zamana kadar da para biriktirebilirsin

Alıntı yuayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba barış, evet bütçenin ne olması gerektiğini doğru yazmışsın(300-350 tl ye de 0 "model" araç bulunabilir, diğer daha çok oyuncak kalır). Henüz 2-3 haftadır alakadar olduğunu yazmışsın, bence araç almak için biraz erken, benim tavisyem forumu didik didik okuman bir kaç ay araştırmalara devam etmen, bu araştırma sadece hangi araç sorusuyla kısıtlı kalmasın, asıl araştırman gerekenler forumdaki araçların sorunları bu şekilde aracı aldıktan sonra muhtemel hangi problemlerle karşılaşacağın, karşına çıkacak olan maliyet, parça bulamama sorunları, sipariş sıkıntıları vs.

Benim önerim, 300-350 tl civarı olarak maverick strada tc-dc evo, bu araçlardan dc drift, tc touring için düzenlenmiş.

Yani henüz epey yenisin acele etme, araştır oku, birde carisma m14 zırt bırt ucuz oyuncakımsı araçlardan uzak dur, ailene videoları izlet, anlat onlarıda ısıtmayı çalış, paranı bu tür faso fiso araçlarla ziyan etme, biriktirmeye devam
    Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum ,

2-3 haftadır bayağı bir araştırma yaptım fakat daha hiç bir şey bilmediğimi biliyorum 300 350 Tl bütçeye çıkmam benim bayağı bir zaman alır malum memur çocuğu ve öğrenci bir insanız para kolay toplanmıyor en fazla 250 yapabilirim diye düşünüyorum ama gelecek yaza kadar sabırlı olabilirsem çalışıp 400 500 Tl lik bir araç alabilirim . Aileme özellikle de babama videolarını izleteyim heveslidir o da böyle şeylere.

Teşekkürler.

Alıntı iloveyourc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yuayar arkadasima katiliyorum ben de ailemi (ozellikle annemi) video izleterek gerek araclari gostererek beraber magazalara giderek neredeyse benim kadar anliyor bu arada 175 tl cicari 2. El strada tc bulabilirsin fakat yuayar arkadasimin dedigi gibi daha cok erken o zamana kadar da para biriktirebilirsin

Öncelikle İlginize Teşekkür Ederim ,

ailemi ikna etmeye çalışacağım 2.el konusunda biraz şüpheciyim çünkü etrafımda tanıdığım bu işlerden anlayan bir insan yok İnternet üzerinden de ne kadar sağlam bir parça gelir bilmiyorum.

Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Oncelikle yakindaysa ilan verilen yer araci deneyin gorun bakin. Eger degilse adamdan video rica edin facebook-msn gibi yerlerden mi yollar bilemem aracin gidisine bakin hobbyrc de paylasin arac iyi mi diye bir yardim eden cikacaktir. Bu dunya yardim ve dayanisma uzerine kurlulu diyebilirim ben

Oncelikle yakindaysa ilan verilen yer araci deneyin gorun bakin. Eger degilse adamdan video rica edin facebook-msn gibi yerlerden mi yollar bilemem aracin gidisine bakin hobbyrc de paylasin arac iyi mi diye bir yardim eden cikacaktir. Bu dunya yardim ve dayanisma uzerine kurlulu diyebilirim ben
    iyi fikir ama video üzerinden ne kadar anlaşılabilir ki gerçi bu işte bayağı ilerlemiş kişiler var onlar anlar

bilemiyorum ya 2. el taraftarı değilimdir , yıpranmış olacaktır ne kadar temiz denilse de sonuçta benim ilk aracım olacak o yüzden kutusundan bile kendim açmak istiyorum tabi bunun zevki de meblayı etkiliyor

Teşekkürler

Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Haklisiniz tabiki ilk basladigimda ben de oyle istemistim. Aldim ama aldigim arac bir ise yaramadi simdi baska arac alacagim.

Ilk başladığınız araç neydi ? Birde birşey daha sormak istiyorum nikko, maisto nasıl araba lar çünkü baktım 300 tl lik araçları da var bu markaların.

Teşekkürler.

Barış merhaba,

Bu tip araçlardan uzak dur derim, forumda kullanıcısının çok olduğu araçları seçmen daha iyi olur, hem bunların yedeğini bulabilir misin ? Unutmaki bu işin yarısı oynayıp eğlenmekse yarısı da problemlerle uğraşmak. Acele edersen pişman olursun emin ol, benim tavsiyem 350tl kadar biriktirip daha bilindik bir araç alman.
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

Alıntı yuayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Barış merhaba,

Bu tip araçlardan uzak dur derim, forumda kullanıcısının çok olduğu araçları seçmen daha iyi olur, hem bunların yedeğini bulabilir misin ? Unutmaki bu işin yarısı oynayıp eğlenmekse yarısı da problemlerle uğraşmak. Acele edersen pişman olursun emin ol, benim tavsiyem 350tl kadar biriktirip daha bilindik bir araç alman.
    para toplamaya başladım ama 350 Tl yapmam bayağı bir zaman alacaktır. bu arada 350 tl ye iyi bir 0 rtr araç alınabilir mi ? tabi bir problem de var 350 tl topladığım zaman ailem izin vermezse yalan olacak çabalarım
    Konu StaRz tarafından (10-12-2011 Saat 11:53 ) değiştirilmiştir.

Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Benim ilk aracim carisma gt14 tu hic sevmedim nikko maisto tavsiye etmem

arabalar hoş duruyor ama yedek parça falan yokmuş . kesin 2-3 kere çarparım araba yalan olur yok mu modelden sayılan 250 tl falan olan bir araç ? bu arada ' iloveyourc ' sizin avatarınız cezbediyor.

Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Tesekkur ederim avatar benim ilk aracim ne hevesle ne modifiye yapmistim ona ama satiyorum onu bana satan kandirdi beni maverick alacagim ben de. Dedigim gibi 2. El strada tc bulabilirsin model sayilacak arac carisma m14 var ama hic mi hic onermem. Baslangic araci diyorlar ama degil. Oyuncak sen strada dusun.

emeklerinize yazık olmasına üzüldüm bu strada tc leri gerektiğinde yarış lastiği takıp yarıştırabilir miyiz ? yada drift lastiği

Teknik Özellikleri:
    MTX22 – AM 27 Mhz 2 kanal kumanda
    MRX22 – AM 27 Mhz 2 kanal alıcı
    MS22 Yüksek güçlü yön servosu
    MSC22 ESC (13 tur motor limitli): Yüksek ısı kaptma ve düşük voltaj regulatör korumalı. Tek tuşlu kolay kurulumu, Ses ve LED ilkazlı
    MM22 540 Fırçalı motor
    MBP22 7.2 V 1800mAh NiMH Pil
    240V AC Şarj adaptörü
    Özellikerleri:
    Titanyum anotlanmış motor soğutucu
    Ağırlık dengeli şasi
    Ayarlanabilir yarış süspansiyonları
    Metal vites dişlileri
    Batarya kaplosu stick pil veya yanyana pilleri kabul eder
    4 x yağ beslemeli ve yaylı şoklar
    Titanyum anotlu şok kuleleri
    Bağımsız A tipi çift süspansiyon kolu

fırçalı motor olması dikkatimi çekti. duyduğuma göre fırçalı motorlar pek sağlıklı değil

doğrumu dur bu ?
    Konu StaRz tarafından (10-12-2011 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.

fırçalı motor- fırçasız motor, bunu araştır önemli bir nokta şimdi buraya yazmaya kalkışsam akşam olur.
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Bu araclarda lastik-jant degistirebildigin icn takabilirsin lastik evet. Yuayar arkadas cok hakli onu arastir.

forumda bir arama yaptım ve bunu buldum

Alıntı GuNeSh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elektrik motorlarında, motorun rotor kısmında bir kutup dğişimi olmalıdır. Bu kutup değişimi sayseinde motor dönüşünü sürdürür. Fırçalı motorlarda köür diye tabir edilen karbon bazlı parçalar kullanılır. genelde yay ile motorun komutatör denilen yerine değidirilir. Bu komutatörler rotordaki kutuplar ile doğrudan temas halindedir. Fırçalara sabit cinste gerilim gödnerilir direk DC kaynaktan + yada - olarak. Rotor döndüğü için komutatör de döner fırçalar komutatöre temas ettiğinden rotordaki kutuplarda sürekli bir kutup değişimi olur. Bu değişimi yapan sey özetle fırçadır.

Fırçalı motorlarda çok verim düşüklüğü olur. Bunun sebebi sürtünme ve temel olarka bu sürtünmeden dolayı çıkan ark (kıvılcımdır). (2 elektrik telini değdirdiğinde çıkan kıvılcım gibi)

Bu motorlardan 2 kablo çıkar ve direk pil kutuplarına bağlanır.

Fırçasız motorlarda bu fırçalar yoktur. Bunun yerine ESC diye daha komplike bir elektronik devre kullnılır. açılımından da anlaşıldığı gibi (electronic speed controller) hızı kontrol eder. Bir görevi motordaki bu kutup değişimini sağlamaktır. Kare gaga şeklinde algılar kutupları. ESC den girilen pole ve timing değerlerine göre (genellikle standart ayarlı gelir ve genel kanı olarka bu değerlere bakılmaz oysaki önemlidir) motora kutup değişimini yaptırdır ESC. Bu sayede arklardan doğan verim kaybı engellenir. Verimleri fırçalılara göre çok çok çok yüksektir. Ömürleride çok yüksektir. Fırçalı motorlar fırçaları bittikleri zaman içi açılabilirse fırçaları değiştrilir yada direk motor deüğiştrilir. Fırcasız motorların ömürleri çok uzundur. şahsen 2 küsür senedir 450mde aynı motoru hala yanı peformasta kullanmaktayım.
    helikopter için anlatılmış ama arabada da aynıdır diye düşünüyorum.

gayet açıklayıcı olmuş
    Konu StaRz tarafından (10-12-2011 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.

Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Masallah diyorum bende hastalik gibi oldu valla sen de kapcaksin herhalde

Masallah diyorum bende hastalik gibi oldu valla sen de kapcaksin herhalde
    kaptım galiba

Alıntı StaRz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    forumda bir arama yaptım ve bunu buldum

helikopter için anlatılmış ama arabada da aynıdır diye düşünüyorum.

gayet açıklayıcı olmuş
    doğru açıklama yapılmış, ancak şimdi fırçalı motora sahip bir araç al, ilerde esc ve motor değişimi ile fırçasız sisteme geçersin.
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)