Ankara'da CB (Halk Bandı) ile uğraşan kaldı mı?
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 3
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
12-12-2011 10:53 #1
Geçenlerde hem off-road gezilerinde kullanmak, hem de biraz nostalji yaşamak için bir CB cihaz aldım.
85-90 yılları arasında yaşanan telsiz çılgınlığını hatırlayanınız muhakkak vardır. CB'de boş kanal olmazdı. Acil çağrı kanalları dahil her tarafta 24 saat muhabbet olurdu. Gerçi son dönemlerde "Breyko Breyk Bağyan arkadaş arıyom" anonsları yüzünden tadı kaçtı ama yine de çok keyifliydi.
Bu nostalji fırtınası içerisinde balkona eski bir bilgisayar kasası kapağından topraklama tabanı yapıp 1/4 boy anten kurdum, kablo döşeyip cihazı açtım ama "tınnn". Tüpçüler ve sucular bile terketmiş CB'yi. Kanallar bomboş.
Eğer Ankara civarında oturan ve de hala çalışır vaziyette cihazı olan varsa, akşamları saat 8'den sonra FM-21'de dinlemedeyim. Echo-Charli diye çağırabilirsiniz. Biraz nostalji yaparız
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
12-12-2011 12:02 #2
-
14-12-2011 10:16 #3
CB ölmüş, hatta gömülmüş anlaşılan...
İki haftadır hiç bir kanalda tık yok. Cihaz mı çalışmıyor acaba diye şüphelenmeye başladım.
Yok mu arkadaşlar Ankara'da çalışır istasyonu olan bir CB'ci, ya da 27'den yayın yapabilen bir TA2 ??????
Hiç olmazsa cihazı test etseydik.
Konu red_fin tarafından (14-12-2011 Saat 10:36 ) değiştirilmiştir.
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)