Night Crawler için yardım ricası...
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 15
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
13-12-2011 14:39 #1
Selam Arkadaşlar;
2 gün önce Losi Night Crawler araç aldım,şimdiye kadar kullandığım ilk araba. Dün biraz evin içinde kullandım ama kafama takılan birkaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle aracımın biraz optimize bir güç sunmasını(aslında biraz hızlı gitmesini ve tırmanışlarda yüksek tork dengesini sağlayabilmesini) bekliyorum ki bu stock haliyle mümkün değil tahmin edersiniz
Bu aşamada önereceğiniz ESC-Motor-Pil-Servo-Şarj Aleti ve diğer upgrade'ler neler olacaktır?
Genelde yabancı sitelerde Mamba MAX ESC önerilmiş ama motor için çok fazla yazılıp çizilen var.
Diğer soruma gelecek olursak; Bu pil konusunda resmen kara cahilim, forumda okudum ama hala hangisini almalıyım karar veremiyorum.
Birde insanların takıldığı Pinyon mevzusu var, ne işe yaradığıyla ilgili biraz mekanik bilgisine ihtiyaç duyuyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...
-
13-12-2011 19:27 #2
Beklenti hız ise yanlış seçim, tercihiniz Axial modellerinden biri olmalıydı(sonuçta yine crawler hız yapmalarını pek beklemeyin). Stok motor ve servo biraz zayıf katılıyorum. Servo olarak Hitec 7955TG kullanıyorum 7950 serisi de iş görür. Brushless a gerek duymadım, stok esc oldukça başarılı.
Novak 35t rock star motor aldım, ciddi şekilde torku arttırdı. Ancak kuvvetli bir servo kullanmanız durumunda BEC kullanmanızı öneriyorum.
Pil için 2s lipo C değeri mühim değil en ucuzundan alın. Önerim 2s 2200-2500 mah civarı bir pil.
Ek bilgi, Losinin Axiallerden en büyük farkı sonsuz dişli yapısına sahip bir diferansiyeli var, bu sayede esc nin drag brake opsiyonunu kullanmaya gerek kalmaksızın gazı braktığınızda tekerlekler kilitlenir. Crawling için güzel bir opsiyon, ama dişlileri düzenli olarak yağlamalısınız yoksa motor esc ısınma problemleri yaşarsınız.
Pinyon motorun miline bağlı dişlidir motordan aldığı torku spur dişlisi aracılığıyla ön ve arka tekerleklere iletir.T-Rex 250 SE ZYX FBL / MSH Protos 500 3x SH-1357 / GP780 / JR 8900G / DX7/Mcp-X
Buy the biggest heli you can AFFORD to repair!
-
13-12-2011 22:16 #3
Cevap için teşekkürler.. Yok yanlış anlaşılmasın, hız derken sadece biraz daha hızdan bahsetmiştim
Ama tork çok önemli tabii ki. Şuan özellikle geri giderken duracak kadar yavaşlıyor..
Aslında ben yakın zamanda Brushless almayı planlıyorum, öncelikle Brushless sonra Servo. Sonrasında kısmetse aliminyum upgradeler yapıp Scale'e yaklaşıcam biraz.. Pil içinde dediğinizi dinleyip yakında ucuz iş gören bir Lipo alırım...
-
13-12-2011 22:32 #4
Losiyi bilmiyorum bende tamiya highlift var, tavsiyem brushlessten ziyade 27T brushed motor kullanmanız. Çok daha fazla tork isterseniz 35T - 40T - 55T seçeneklerini de düşünebilirsiniz fakat hız düşer. Crawlerda brushless pek tavsiye edilmiyor. Escnizden memnunsanız sorun yok fakat değiştiricem derseniz mamba maxa da gerek yok axial ae-2 sizi tatmin edecek bir esc. castle usb programlama olmadanda direk kumandadan lipo cut-off drag brake dereceleri ve ileri-fren/geri veya ileri-drag brake-geri ayarlanabiliyor.
Ayhan beyin de dediği gibi crawlerda hız pek aranmaz. Saygılar
-
13-12-2011 22:44 #5
Benim önerim brushless a geçmemeniz, stok esc gayet iyi, brushless sisteme harcayacağınız parayı iyi bir servo ve brushed motora ayırın. Alüminyum parçalar eklemekse niyetiniz keşke comp crawler alsaydınız
. Şuan alacağınız alü parçalar yine comp crawler parçaları olacak çünkü.
T-Rex 250 SE ZYX FBL / MSH Protos 500 3x SH-1357 / GP780 / JR 8900G / DX7/Mcp-X
-
13-12-2011 23:15 #6
Benim önerim brushless a geçmemeniz, stok esc gayet iyi, brushless sisteme harcayacağınız parayı iyi bir servo ve brushed motora ayırın. Alüminyum parçalar eklemekse niyetiniz keşke comp crawler alsaydınız
. Şuan alacağınız alü parçalar yine comp crawler parçaları olacak çünkü.
T-Rex 250 SE ZYX FBL / MSH Protos 500 3x SH-1357 / GP780 / JR 8900G / DX7/Mcp-X
-
14-12-2011 11:12 #7
Cevaplarınız için sağolun gerçekten çok yardımcı oluyor. O zaman şu şekilde bir harcama listesi yapayım, ne dersiniz?
İlk olarak 2S Lipo+Şarj cihazı pil alarak başlıyorum, Alu parçalar yerine iyi bir servo ve 27T veya 35T Brushed motor alarak devam ediyorum.
Hatta Novak Rock Star Crawling 35t motoru var 40 dolara alınabiliyor.(Ne dersiniz?)
Sonrasında sıkılma durumuma bağlı olarak Brushless ve ESC harcamasına girişebilirim.
Bakarsınız sonrasında scale'e harcama yaparım
Aslında Comp Crawler almama sebebim bu aracı uygun fiyata almamdı.
Yani dediğim gibi çok sıkılır ve başka harcamalara girmek istersem satarım kısa zamanda..
-
14-12-2011 16:30 #8
Lipo yerine de 6 hücreli 6800 mah nimh pil de alabilirsin ayrıca şarj aletine yüksek paralar da ödemezsin sonuçta crawler araçlar heli gibi uçak gibi veya drift gibi yüksek devirler istemiyor. Lipo bana her zaman korkutucu gelmiştir ileride rc kategorisini değiştirirsem düşünebilirim ancak.
Motor olarak max 15-20 dolarlık motorlar seni gereğinden fazla tatmin eder daha fazlasına gerek yok
Servoyaysa harcayacağın paraya acıma
-
14-12-2011 16:44 #9
O zaman servoya para yağdırayım

Lipo düşünmemin sebeplerinden birisi uzun vadeli bir harcama olması aslında.
Motor olarak bir arkadaşımın Brush 27T Tamiya Silver motoru var, 20$ a satarım diyor ki çok az kullanmış.
Bunu da düşünebilirim sanırım? O zaman şimdilik pil dışında hemfikiriz?
-
14-12-2011 16:45 #10
-
14-12-2011 19:28 #11
Eminim hobbykingden alacağın lipo+şarj aleti buradan alacağın nimh pil+şarj aletinden daha ucuza gelecektir. Accucell şarj aletiyle ilerde edinebileceğin rc araçların pillerini de şarj edebilirsin. Lipo pilden korkmanıza gerek yok
. Uygun şekilde şarj-deşarj ederseniz uzun süre kullanırsınız. Helikopterde 6+6 12s pil kullanıyoruz yeri geldiğinde hiçbir problem yaşamadım.
Tamiya motor hakkında bir bilgim yok, aslında brushed motorlar hakkında pek bilgim yok diyelim. Arkadaşının motoru bir dene beğenmezsen almazsın. Novak rock star motor oldukça iyi ama stok motora göre, rcmarttan 40 dolara almıştım ben de.T-Rex 250 SE ZYX FBL / MSH Protos 500 3x SH-1357 / GP780 / JR 8900G / DX7/Mcp-X
-
14-12-2011 20:54 #12
Merhaba bende mini crawler almak için araştırıyorum öncelikle nerden kaça aldığınızı söylerseniz sevinirim
-
14-12-2011 21:03 #13
Hocam sağolun çok yardımcı oluyorsunuz, ben kesin olarak Lipo alıyorum. Buna karar verdim. İlaveten dediğim gibi çok iyi bir servo alıcam, arkadaşın motoru da alıp denerim artık sonuca göre sipariş veririm yeni bir motor.
O zaman arkadaşın motoru almazsam Novak 35T brushed mı öneriyorsunuz sizde?
-
31-01-2012 22:02 #14
merabalar.konuya sürec olarak biraz geç yazmış olabilirim fakat bişey dikkatimi çekti.arac özellikle geri giderken duracak kadar yavaşlıyor ibaresini kullanmışsınız fakat sanırım siz follow- modunda kullanıyorsunuz.Yani ileri giderken ki tork ve hız ne ise geri giderken de aynı.Aynı aracdan ben de de var ondan biliyorum.torkundan oldukça memnunum diyebilirim.ESC den modunu değiştiriniz.crawling seçeneğine aldığınız da (sabit kırmızı ışık yandığı mod)farkı göreceksiniz.saygılar...
-
25-04-2012 22:02 #15
Hocam selamlar;
Kusura bakmayın bende 3 ay sonra cevap veriyorum resmen, teşekkür etmeyi unuttum.
Aynen dediğiniz gibi Crawling moduna alınca çözüldü olay, ama şimdi de aracı satmayı düşünüyorum. Yeterince zaman ayıramıyorum.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)