Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 9
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
29-12-2011 13:57 #1
Arkadaşlar herkese merhaba. Ben bu rc araçlarla yeni ilgilenmeye başladım.
Bir araba almaya karar verdim ama bilinçsiz bişey yapmadan önce sormak istedim.
Benim amacım hız değil. Dağda bayırda, suda karda yolda kalmayacak güçlü bir off road aracı.
Forumu epey inceledim. Herkes savago dan, revodan vs vs araçlardan çok bahsetmiş.
Ben biraz daha görünümü güzel olsun istiyorum. Yani model araba gibi.
örnek olarak FORD F-350, TOYOTA TUNDRA, DEFENDER gibi...
diyeceksinizki savage vb. rtr, bu araçlar kit
kit olması benim için farketmiyor. hiçbi bilgim yok ama öğrenmeyi severim.
acaba benim yazdığım araçların forumda olmama sebebi bu araçların bi kusuru olduğundanmıdır.
aşağıda verdiğim sitede bir tundranın özellikleri yazıyor. çok fazla bilgim olmadığı için size soruyorum. motor 540type diyo. bu iyimi kotumu ne olması lazım. diğer özellikleride inceleyip yorumlarsanız çok sevinirim.
bide son bi soru kırımsız sürüşler yazıyo herkez. kırımsız sürüş ne
bende yazayım. herkese kırımsız sürüşler...
şimdiden teşekkürler..Konu MSenturk tarafından (29-12-2011 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir. Sebep: Link kaldirildi
-
29-12-2011 14:22 #2
Aramıza hoşgeliniz, (isminizi bağışlarsanız daha iyi diyalog kurabiliriz.)
Umarım aklınızdaki araca en kısa zamanda sahip olursunuz. Sorularınıza en iyi şekilde cevap vermeye çalışacağım.
Şuan benimde aklımda senin düşündüğün tarzda araçlar var. Bunlara crawler deniliyor. Vermiş olduğunuz modeller gerçekten çok iyi modellerdir. Tamiya detay konusunda 1 numara denilebilir yani gerçekçilik.( forumda sıkça rastlarsınız "scale" kelimesi gerçekçilik anlamında kullanılmaktadır)
Linkini yolladığınız araç gerçekten güzel bir araç. Fakat uzun araştırmalar yapmanız gerekecek. Eğer yurtdışından alışveriş yapma imkanınız varsa daha uygun fiyatlara bir araç alabilirsiniz. Fiyatları hesaplarken ürün fiyatı+ kargo ücreti+ %20 gümrük vergisi olarak hesaplayın ve türkiyedeki fiyatlarla karşılaştırın.
Size alternatif olarak Axial scx10 aracını bir araştırmanızı tavsiye ederim. Tamiya kadar olmasada görünümü güzel bir araç ve fiyat açısından daha uygun.
Linkini gönderdiğiniz araç kit olarak geliyor bu aracın yanı sıra kumanda, servo ve ESC almanız gerekecektir. bunlarda maliyet gerektiren parçalardır. Bütçenizi belirtebilirseniz size güzel bir hesap çıkartabilirim.
Şimdilik bukadar yaıyıorum sorularınız geldikçe cevaplamaya devam edeceğim.
> Kırımsız sürüşler: aracınızı kazasız belasız kullanın anlamına geliyor. Bir yere hızlı bir şekilde çarptığınız da aracınızın bir yerlerinde kırılma olacaktır. Bu yüzden kırımsız sürüşler dileriz tüm rc kullanıcılarına.
> Bildiğim kadarıyla forumda Türk sitelerinin linklerinin verilmesi yasak. Yöneticiler uyarıda bulunur zaten.
-
29-12-2011 14:52 #3
İsmim halit. ankarada yaşıyorum.
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. axial scx10 u 1-2 videodan izledim şimdi. fena araca benzemiyor.
ama benim aklıma ve gönlüme yer tutan ford f350
bu araçlarda parça sıkıntısı yaşarmıyız Türkiyede. Bu konuda bi bilginiz var mı?
motoru 540type diyo. bu iyi bir motormudur. yoksa motorada modifiye yapmamız gerekecek mi?
bütçe olarak çok bi sıkıntım yok. başlangıçta 1000 tl ye kadar alırım diyodum ama araçları görünce fikir değiştirdim.
limiti şimdilik serbest bıraktım. sadece 3-4 ay almam ertelenecek o kadar.
Türk sitelerinin link olayını bilmiyordum. Bir daha yayınlanmayacak...
-
29-12-2011 15:08 #4
Memnun oldum Halit Bey, benim adım da Fatih.
Bütçe olarak sıkıntınız yoksa f-350 gerçekten güzel bir araç. Sizin için ufak bir hesap çıkartayım.
Türkiyede ki satış fiyatı yaklaşık 1500 TL
Yurtdışındaki fiyatı ise yaklaşık 430$ buda 830 TL ediyor.
Kitin yanı sıra almanız gerekecek olan 4 kanallı kumanda, 2 adet servo, ESC, Pil ve şarj aleti. Bunlara çok farklı bir fiyat çıkarabilirim kalitesine ve nereden aldığınıza bağlı olarak değişir. Bunların Türkiye deki pazarını bilmiyorum ancak sizin için yurtdışından ortalma bir fiyat sunuyorum.
185$ yani 355 TL lik bir hesap çıkarttım toplamda. Ancak bu fiyatı aşağıda çekebiliriz yukarıya da çekebiliriz.
Bildiğim kadarıyla stock motoru 540Type kötü bir motor değil ama çok çok iyi bir performansta beklememek lazım. motorda modifiye uygulayarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir.
-
29-12-2011 17:22 #5
bende memnun oldum fatih bey.
ilginiz ve bilgileriniz için tşk ederim.
dediğiniz gibi scale olarak forumda aratınca epey bilgi buldum ama bulmasaydım diyorum
biraz gözüm korktu gibi. tahminimden daha fazla teferruat var galiba. bide hiçbişey bilmediğim için bütün terimler yabancı kalıyo. acaba o ne diye düşünüyorum. araştırmaya devam edip daha sonra karar vereceğim..
-
29-12-2011 18:02 #6
Halit, hosgeldin.
Isimlerini yazdigin araclar offroad aracidir ama crawler sinifa girer. Bizim kullandigimiz araclardan oldukca yavaslardir.
Konunu Rock Crawler bolumune tasiyorum oradan Rock Crawler ile ilgi arkadaslar daha cok yardimci olacaktir.Its not a hobby, its way of life
-
29-12-2011 21:19 #7
Halit Bey aslında korktuğunuz gibi değil yabncı geldiğinden çok karmaşık geliyor olabilir ama çarklar yerine oturdukça o kadar teferruat olması sizi daha çok çekecek işin içine. Ben bizzat ilgilenmek istiyorum sizinle, benim ilk günlerimde benimle yakından ilgilenen kişilere şuan o kadar minnettarım ki ,bu karar aşamasının ne kadar zor bir durum olduğu biliyorum bir çok terimi, parçayı tanımıyorsunuz hangi markanın iyi olduğunu hangi siteden alışveriş yapabileceğinizi bilmiyorsunuz bu kafanızı çok karıştıracaktır. Ben size özel mesajdan hızlı iletişime geçebileceğimiz mail adresi gönderiyorum. Umarım kafanızdaki bir çok soru işaretine ışık tutarım.
-
30-12-2011 18:06 #8
Halit bey bende de F350 var yardımcı olabildiğim kadar olmaya çalışayım.Kafanıza takılan bişeyler varsa sorun lütfen
-
31-12-2011 11:52 #9
tşk ederim ilginiz için. f-350 almaya karar verdim ama ekonomi olarak biraz daha zamana ihtiyacım var. olmuşken içime yatan güzeli olsun istiyorum. ekonomi kısmını toplayınca sizlerin tecrübesine tekrar başvuracağım ve inş burada beraber topluyacağız..
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)