Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 17
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
02-01-2012 10:40 #1
arkadaşlar daha önce 4 kanal heli kullandım.pilotaj seviyem orta diyebilirim.thk dan önerileriniz doğrultusunda yavaş uçan bir uçak almak istiyorum.öneriniz nedir?yardımcı olurmusunuz?.
-
03-01-2012 22:36 #2
Pilotaj seviyeniz neye göre orta veya nereden bu kanıya vardınız bilmiyorum ama indoor 4 kanallı bir heli uçurduysanız bu pilotaj için fazla bir şey ifade etmez şimdiden belirteyim. Bütçeniz nedir? Elektrikli mi yoksa yakıtlı mı model istiyorsunuz?Tadilat tamirat işlerinden anlar mısınız? Anlarsanız bunları evinizde yapabilmenize imkan veren ortam var mı? Uçuş yapmayı düşündüğünüz yer nasıl bir yer? vs. vs. Daha sorulacak soru çok fazla ama onlara girmiyorum. Öneride bulunmamız için biraz daha ayrıntılı bilgi vermeniz gerekmekte. Ayrıca soru sormadan önce forumda yeni başlayanlar için açılmış bölümü okuyup sorunuz cevabını arar eğer bulamazsanız -ki bulamamanız neredeyse imkansız- hem aynı cevapları tekrar tekrar vermek zorunda kalmayız hem de gereksiz bir sürü konu açılmaz.
Geçici olarak servis dışı...
-
03-01-2012 23:10 #3
Cankat de hele bakalım. Bu gece neye kafan bozuk ?
-
04-01-2012 22:08 #4
-
07-01-2012 22:30 #5
Konuyu gördüm yorum yapayım dedim cankat.. Ben 3 yıldır falan arabalarla ilgilendigim için pilotajım arabada mükemmel
) Fakat bende bi model uçak almak istiyorum.. Almak istediğim model ise CESSNA 182-SCALE 46'LIK Phoenix marka... tabi direk bu model ile baslanmıyacagını biliyorum ama pilotajımı bu seviyeye getirebileceğim en ucuz model hangisidir? Bu uçağa harcamak istiyorum harcıyacagım asıl parayı.. İzmirde okuyorum bende burada uçurmak için alternatif yerler var tabiki.. Problemim pilotajı gelistirmek.. Eğer dersen ki smilatör oyna 1-2 ay gelişir çok iyi olur aksi taktirde ucuz bi model önerin varsa çok sevinirim kardeş. iyi forumlar. sağolasın şimdiden
=)
-
07-01-2012 22:59 #6
46 lık patlar motorlu ölçekli bir modeli alıp 1-2 ay simülatör çalışarak uçurmaya çalışmak şans işi. Bilen birinin yardımı ve normalin üstünde beceri ile yapılabilir. Ancak çok az bir harcama ile daha az riske girmek mümkün. 130-160 TL arası bir üstten kanatlı trainer ile başlanıp, simülatör de çalışılarak pilotajı ilerlettikten sonra Cessna alınırsa başlangıç modelinin tüm malzemeleri yeni uçakta kullanılır. Stressiz ve keyifli bir acemilik dönemi atlatılmış olur. Ucuz bir model RTF olursa tamamına verilecek para boşa gider. Kumandası bile kullanılmaz.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
08-01-2012 00:30 #7
Konuyu açan arkadaş kayboldu yine her zamanki gibi

Metin hocamın da söylediği gibi seçilecek model, yapılacak masraf, harcanacak süre kişiden kişiye değişecektir. Dolayısıyla sorunuzun kesin bir cevabı yok. 3 yıl modellerle uğraşan biri olarak modellere az yada çok aşina olmak bir avantaj ama arabalar ve uçaklar apayrı alanlar. Pilotaj geliştirme konusu da tamamen kişinin beceri-ilgi ikilisiyle orantılı. 2 hafta simülatörde çalışıp işi kapan da var trainer cordla piste onlarca kez git-gel yapıp beceremeyip bırakan da var. Acele etmeye gerek yok derim. Simülatör kumandası edinip, bir süre sadece simülatör çalışıp, durumu hafiften kestirmek mümkün. Alınacaklar düşünüldüğünde(ekipmanlar, elektronik, motor, gövde, yakıt, ıvır zıvır) patlara ilk başlayan birinin yapacağı masraf bir fazla olabiliyor. Yanlış seçim yapıp daha da fazla masraf yapmamak için şimdilik THK'dan sim. kumandası edinip çalışmalara başlayın derim. Sim. de durum ilerideki adımların ne şekilde izleneceği hakkında belirleyici olacaktır. İzmirde İZMUK'daki modelcilerin, THK İzmir Şubesinden hocaların, RC İzmir Grubundaki uçakçıların buluşmalarına katılıp daha fazla fikir alabilirsiniz.Geçici olarak servis dışı...
-
08-01-2012 05:38 #8
) Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum.. Şimdi daha çok parçaladığımda neyin ne oldugunu görmek istiyorum. Bi sorun oldugunda o sorunu onarmakta bu işin bir diğer zevkli kısmı. O yüzden işin aslı teknik açıdan ve pilotaj açısından geliştirmek istiyorum. Kabaca baktıgımız zaman araba uçağa nazaran çok daha basit kalıyor risk ve pilotaj açısından. Teknik açıdan hiç bir bilgim yok tabi.. Kumanda olarakta Spektrum DX6i istiyorum.. 250-300 dolar civarı fiyatı.. . Son olarak motor olarak, MAX-46LA SILVER W/E-3030 SILENCER veya MAX-46AX(40G) W/E-3070 SILENCER hangisini önerirsiniz. Bunların dışında ortalama 300 lira civarında bi motor istiyorum. Kitte 300 lira dersek 1100-1200 liraya orta düzey bi uçak edinmek mümkün.
) Tekrardan sağolun. İyi forumlar arkadaşlar.
=)
-
08-01-2012 05:59 #9
Birde ek olarak malum öğrenciyim arabam yok
) Buluşmalara nasıl götürebilirim bu canavarı edindikten sonra, bu konuda bi öneriniz var mı?
araban yoksa hiç başlama demişti hobbyshop'a gittiğimde oradaki adam
=)
-
08-01-2012 09:20 #10
Araba olmaması dezavantaj ama bence engel değil. Ben de İzmir'de öğrenciyim. İzmir'de modelciliğin yayılması adına bizlere yardım eden bir çok kişi var. Yolunun üstü olan biriyle önceden haberleşip bir araba gidebiliyoruz. Ama bu konuda patlar biraz sıkıntı gerçekten. Yakıtı, starterı, starter aküsü, alet edevatı derken koca bir takım çantası dolusu malzeme taşımanız gerekiyor. 46LA ya bulaşmayın(46AX e nazaran pek tercih edilen bir model değil). Ama 46AX iyidir. Yeni başlayan biri için en ideal motorlardandır(Niye diye sormayın sakın yoksa ortalık karışır
). Kumanda seçimi tamamen size kalmış. Spektrum güvenilirdir. Ama modelcilikte kumandanın demirbaş olduğunu unutmayın. Alırken olabildiğince en iyisini almaya çalışın. Önceden söylediğim gibi patlara girerken ilk masraf biraz fazla olacak. Kabaca hesaplarsak 500-550 Liraya iyi bir model toplamak mümkün. Geriye starter, buji ısıtıcısı, yakıt, yakıt pompası, buji anahtarı vs. ekipmanlar ve Kumanda almak kalıyor.
Seçim yapmadan önce bir hafta sonu İZMUK'a(Sasalı), Pınarbaşındaki ekibin buluşmalarına yada THK'dakilerin uçuşlarına katılın. Kafanıza takılan soruları sorun. Epeyce faydalı olacaktır.Geçici olarak servis dışı...
-
08-01-2012 19:13 #11
Anladım kumanda olarak ne önerebilirsin? Hangi kumandayı alırsam en saglıklısı olur ?Spektrum DX6i ye biraz hayranım o degerde şu kumandayı alırsan daha iyi olur dediğin var mı? Ortalama 500 lira bütçe ayırıyorum. kit ve motoru 600 lira dersek 500de kumanda için ayıracagım. yardımların için çok teşekkürler.. 150 liraya bi trainer model alıp başlayacagım.. Fazladan 150 lira pilotaj ve teknik bilgiler için yeterli olabilecektir.. Yaza bir cessnaya geçiş yapabilirim böylece.. Ve son olarak bu hobiye yakıtlı ucaklarla baslamak dezavantaj mı? Elektirikli modellerle başlamak şartmı?
=)
-
08-01-2012 19:33 #12
İlla ki elektrikliyle başlanır diye bir kural yok. Biraz zevk işi. Eline yağ bulaşmasını sevmeyen, biraz aceleci olanlar elektrikli tercih ediyor. Elektrikli kullanım kolaylığı nedeniyle daha çok tercih ediliyor. Ama hepsinin kendine göre artı ve eksileri var. Patlara yeni başlayan birinin yanında daha deneyimli kişiler yoksa başta biraz sıkıntı olabiliyor ayar meselesi. Gerçi elektrikli basit deniliyor da yerine göre elektriklinin problemini çözmek çok daha zor olabiliyor. Patlarlı modellerin genel olarak daha büyük olması başlangıçta havadaki konumunu anlama, rüzgarda savrulmama, hareketleri daha düzgün yerine getirme bakımında daha iyi. Bununla birlikte iyi ayarlanmadığında ani stop yaşanması gibi riskleri de var. Anlayacağınız ne o ne de bu. Tamamen kişinin ilgisine-tercihine kalmış. Kumanda konusu da takım tutmak gibi bence. Futabayla başlayan Futabayla devam ediyor. Spektrumla başlayan Spektrumla, JR la başlayan JR la Sanwayla başlayan Sanwayla. Ama hepsi kendini kanıtlamış markalar. dx6 ya denk sayılabilecek futaba 7c yi önerebilirim. 250-300$ a rahatlıkla bulunabiliyor. Rc ilan sitelerinden ikinci el temiz futaba 9cap, Spektrum dx7, dx6 vs. kumanda bulanabilir.
Geçici olarak servis dışı...
-
08-01-2012 20:13 #13
Hilalhobby şu an sponsor firmalarımızdan biri. Kumandada çok güzel bir kampanya yapmışlar. Futaba 7C 4 digital servo ile çok uygun fiyat. İçinde alıcı pili var mı bilmiyorum. Oradan bir de Canary trainer alırsın. Starter, yakıt pompası, yakıt, silikon hortum buji anahtarı, yoksa alıcı pili, pervane ve motor. Motor olarak mutlaka OS 46AX olsun pervane APC marka 10x6 olsun. İkinci el satış sitesinde uygun fiyata sıfır motorlar var.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
08-01-2012 20:51 #14
Alıcı pili de var hocam. Fiyat gerçekten uygun. Yurtdışı fiyatına, beklemeden ve garantili.
Bu arada patlar uçurmak için araba tabii ki şart değil ama arabası olan bi arkadaş bulmak şart
Şaka bir yana gerçekten de uçuş alanına onca malzemyi ve uçağı taşımak arabasız mümkün değil. O yüzden bir ekibe dahil olmak çok önemli.
Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C
-
08-01-2012 21:06 #15
Hocam bir de yine hilal'de 630 TL nakite alpha trainer set var komple. Üzerinde saito 40 2 zamanlı motor ve beraberinde Spektrum DX5e 5-channel 2.4GHz DSM2 system w/AR500 kumanda vs. var. Kumanda çok başarılı değil ama alıp hemen uçurmak isteyen için fiyat hesaplı sanırım.
Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C
-
08-01-2012 21:58 #16
Evolution diye bir motor var. Ben ASP ile aynı diye biliyorum. Ama marka ve uçak güzel gerçekten. Kumanda zayıf kalıyor.
-
09-01-2012 08:58 #17
Önerileriniz ve yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Fazlasıyla faydalı oldu bu konusmalar.. Teşekkürler
=)
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)