LRP ix8 Blue is better:)

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 21
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    İyi akşamlar,
    Beni tanıyanlar özellikle 1/8 brushless offroad araçlara olan ilgimi ve bu alandaki bir çok ürünü alıp denediğimi bilir. Bu misyonu devam ettirerek LRP'nin yeni piyasaya çıkan 1/8 esc'si lrp ix8'i edindim.
    Esc 2s ile 6s lipo arası çalışan fırçasız ve sensörlü motorları destekleyen bir ürün. Ölçüleri 55x40x25mm ve 62gram ağırlığında. 600amper'e kadar desteklediği söyleniyor. Üzerinde ayar için iki düğme var. Bunun dışında bilgisayara bağlanıp firmware update yapılabiliyor. Bilgisayar bağlantısı için ayrıca bir bağlantı aparatı satın almanız gerekiyor.
    Ürün Türkiye'de ilk, hatta e-bay'de satışa çıkan ilk lrp ix8 Henüz araca yüklemediğim için yorumlarım tabiki kısıtlı olacak ama ilk izlenimlerimi aktarayım. Öncelikle esc'nin kutu içeriği gayet yeterli, her tür kablo konnektör v.b. ürünün kutusundan çıkıyor. esc boyut olarak mamba monster'a yakın ama ondan biraz daha alçak. Yapı olarak oldukça sağlam duruyor ama tabiki zaman gösterecek. Bunun dışında çok güzel bir özellik de esc'den çıkan hiç bir kablo olmaması ve herşeyin esc'e konnektörle bağlanması. Motor ve pil kabloları zaten konnektörlü onun dışında alıcı kablosu hatta açma-kapama anahtarı bile esc'e konnektörle bağlanıyor. Böylelikle istediğiniz uzunlukta alıcı kablosu takmak ya da bozulan switchi değiştirmek çok kolay. Araca yükleyince kullanım karakteri ile ilgili yorumları da eklerim
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Konu alport tarafından (06-01-2012 Saat 10:35 ) değiştirilmiştir.
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
    HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
    HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi

Mar 2011
    Nereden Nereden
    Trabzon
    Yaş Yaş
    21
    hayırlı olsun abi iyi günlerde kullanman dileğiyle
    Öğrencilik:Afyon | Memleket:Trabzon
    Şuan : Öğrencilik

Slash 2wd [Mamba Max Pro SCT + neu-castle 3800KV ]

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı alport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi akşamlar,
    Beni tanıyanlar özellikle 1/8 brushless offroad araçlara olan ilgimi ve bu alandaki bir çok ürünü alıp denediğimi bilir. Bu misyonu devam ettirerek LRP'nin yeni piyasaya çıkan 1/8 esc'si lrp ix8'i edindim. Ürün Türkiye'de ilk, hatta e-bay'de satışa çıkan ilk lrp ix8 Henüz araca yüklemediğim için yorumlarım tabiki kısıtlı olacak ama ilk izlenimlerimi aktarayım. Öncelikle esc'nin kutu içeriği gayet yeterli, her tür kablo konnektör v.b. ürünün kutusundan çıkıyor. esc boyut olarak mamba monster'a yakın ama ondan biraz daha alçak. Yapı olarak oldukça sağlam duruyor ama tabiki zaman gösterecek. Bunun dışında çok güzel bir özellik de esc'den çıkan hiç bir kablo olmaması ve herşeyin esc'e konnektörle bağlanması. Motor ve pil kabloları zaten konnektörlü onun dışında alıcı kablosu hatta açma-kapama anahtarı bile esc'e konnektörle bağlanıyor. Böylelikle istediğiniz uzunlukta alıcı kablosu takmak ya da bozulan switchi değiştirmek çok kolay. Araca yükleyince kullanım karakteri ile ilgili yorumları da eklerim
    Elektrikli araçlarla hiç bilgim yok fakat bu konnektör olayı çok hoşmuş, öteki türlü kablonun yetmediği durumlarda ya içini açıp yeni kablo lehimlemek gerekiyor yada mevcut kabloya ek yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta her ikisininde bir riski var bu olayla bu risk ortadan kaldırılmış
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Hayirli olsun Tolga.

Ozellikleri nedir biraz acsaydin

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Alıntı msenturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayirli olsun Tolga.

Ozellikleri nedir biraz acsaydin
    Teşekkürler Murat. Haklısın aslında , ben esc'i uzun zamandır takip edip çıkmasını beklediğimden , herkesi haberdar diye düşündüm
    Teknik özellikleri ile ilgili eklemeleri ilk mesaja yaptım.
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)

Sep 2007
    Nereden Nereden
    ankara
    Yaş Yaş
    26
    Tolga Bey araç üstündeki performans yorumlarınızı bekliyorum. LST2 yi bl yapma gibi bir düşüncem var olmadı bende lrpyi deneyebilirim..
    Mugen E-MBX6T Tekin RX8 2650kv
    Team Losi LST2
    TREX-500ESP
    TREX-700N FBL V-Bar
    TREX-700N LE

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Alıntı mehmetcelal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun abi iyi günlerde kullanman dileğiyle
    Teşekkürler kardeş.
    Alıntı hkh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tolga Bey araç üstündeki performans yorumlarınızı bekliyorum. LST2 yi bl yapma gibi bir düşüncem var olmadı bende lrpyi deneyebilirim..
    LST2 gibi bir araç için bence beklemenize gerek yok. LRP daha çok yarış odaklı bir esc ve kendini kanıtlaması için zamana ihtiyacı var. Bence lst2 için mamba monster çok daha uygun olur. Hem araç ağır olduğu için yeterli gücü vermekte sorun yaşamaz hem de sağlamlık olarak diğer 1/8 esc'lerden daha üstün.

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37

█ 2S-6S LiPo operation:
    Wide input voltage range (7.2V-22.2V) for versatile use, with powerful 6A
    switching BEC.

Sensored Design:
    █ Sensored technology for high precision and intelligent motor management
    to achieve best drive and brake feel.

█ Benefit from all the latest performance improvements and updates available
    at www.LRP.cc !

█ Special 1/8th power profiles for finest adjustments to all conditions and
    motors. Including all team profiles.

█ Forward/Brake + Forward/Brake/Reverse:
    Fully adjustable drive-modes with different brake/reverse adjustments.

█ Revolutionary Internal Temp Check System 3:
    Allows you to read out the maximum internal temperature for each the
    speedo and motor.

█ 100% pluggable connections:
    No solder design - maximum convenience. Includes ready-to-use wires
    for all connections.

█ Cut-off voltage / LVC adjustable

TECHNICAL DATA
    -Order.No.: 80880
    -Type: Forward/Brake/Reverse
    -Motorlimit: None
    -Voltage input: 7.2 – 22.2V (2S-6S LiPo)
    -Ratet current: 600A/Phase
    -BEC: 6.0V/6.0A
    -Case size: 55 x 40 x 24mm
    Tolga, diger LRP ESC ler gibi buda sensorless kullanmiyor o zaman.?

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Valla bu sensörsüz kullanılamama olayıyla ilgili bir tecrübem yok. Bu ilk lrp esc'm diğer kullandığım xerun 150amp, ve tekin rx8 sensörlü esc'ler hem sensörlü hem de sensörsüz motorlar ile sıkıntısız çalışıyordu. Bunun da aynı olacağını zannediyorum ama denemek lazım. Sensörlü çalışmaması açıkçası sıkıntı olur. Sensör kablosu özellikle offroad yarışlarda yerinden çıkabiliyor. sensör kablosu çıktığında esc olduğu yerde kalırsa bu hiç hoş olmaz.

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Tolga bildigim LRP`nin sensorlu ESC`leri sensorsuz motorlar ile calismiyor deneyip yazarsin.

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Sistemi bugün araca yükleyip boşta bir denedim. Öncelikle kalibrasyon ve ayar kısmı oldukça kolay geçti. Ayar olarak mamba ya da tekin kadar ayar seçeneği yok, ayarlamak için de tekin'e benzer esc üstündeki tuşlarla halledilebilen kolay bir sistem var. Boyut olarak mamba monster'a yakın bir esc, sadece ondan biraz daha alçak.Kalkışta kesinlikle motorda titreme falan olmuyor ve yumuşak bir kalkışı var. Şimdiye kadar gördüğüm bir dezavantajı da Murat'ın daha önce uyardığı gibi sensörsüz çalışmıyor olması, kullanım esnasında da sensör kablosu çıkarsa araç olduğu yerde kalıyor ve esc arızaya geçiyor. İlk izlenimlerim bu şekilde.

Jul 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    20
    Tolga abi hayırlı olsun , umarım mamba'nın sağlamlığı tekinin yumuşaklığına sahip uzun ömürlü bir esc olur
    Ofna Hyper 9e

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Araca yüklenmiş haliyle de 1-2 foto koyuyorum. Buggy'nin kirliliği için kusura bakmayın
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Alıntı kadirabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tolga abi hayırlı olsun , umarım mamba'nın sağlamlığı tekinin yumuşaklığına sahip uzun ömürlü bir esc olur
    Sağolasın Kadir, aradığım şey tam olarak senin söylediğin zaten

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Tolga, sensor kaplosu konusu sorun degil kagit yada kibrit kiymigi isi halleder sanirim. Iyi gunlerde kullan.

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Teşekkürler Murat. Ben sensör konusunu çok takmıyorum çünkü hem motora ve esc'e bağlandıkları yerler çok sıkı, hem de şasemde kablo sabitleyiciler var, kablo da yeterli uzunlukta ve çok yumuşak bir sensör kablosu. Genel inceleme olarak söyledim yoksa benim şasemde problem oluşturmayacağına eminim.

Feb 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    19
    Araca yüklenmiş haliyle de 1-2 foto koyuyorum. Buggy'nin kirliliği için kusura bakmayın

Abi hayırlı olsun Esc şasede pek bir temiz durmuş

Ofna Hyper 7 "EP" Pro Futaba 4PL

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Sağolsın kardeş. Sen şasenin öyle göründüğüne bakma, bütün diff'leri temizlenip tekrar doldurulmuş, süspansiyon yağları değiştirilmiş, salıncak milleri ve bunların girdiği kanallar temizlenmiş, bütün rulmanlarına bakım yapılmış ve gerekenler değiştirilmiş durumda. Sadece yıkanmadığı için kirli duruyor ama aslında oldukça bakımlı

Feb 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    19
    Sağolsın kardeş. Sen şasenin öyle göründüğüne bakma, bütün diff'leri temizlenip tekrar doldurulmuş, süspansiyon yağları değiştirilmiş, salıncak milleri ve bunların girdiği kanallar temizlenmiş, bütün rulmanlarına bakım yapılmış ve gerekenler değiştirilmiş durumda. Sadece yıkanmadığı için kirli duruyor ama aslında oldukça bakımlı
    Temiz baktığına eminim Tolga abi O işin esprisi. Şimdi esc yeni haliyle temiz Şase kirli olunca abes durmuştu

Ofna Hyper 7 "EP" Pro Futaba 4PL

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Ürünü hava şartlarından dolayı ilk kez asfaltta deneme şansım oldu. Esc'nin kullanımında belirgin bir hata yok, fazla ısınmadan düzgün bir şekilde çalışıp, yumuşak tepkiler veriyor. Esc ayarları arasında fren sertliği ayarı olmaması beni biraz endişelendirmişti ama frenin fabrika ayarı oldukça sert ve Kumandanın epa ayarı ile oynayarak bu ayarı istediğiniz kıvama getirebiliyorsunuz. Şimdiye kadarki izlenimlerim bu şekilde, havalar düzelip piste çıkınca daha ayrıntılı yorumlar ekleyeceğim.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)