Anket: Nasıl Buldunuz ?

Uyarı: Bu bir açık Ankettir, bu Anketi bütün Üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.

Dc Evo Kamber Ve Toe

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 20
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Merhaba arkadaşlar...
    Maverick strada dc evo modelimin şasesindeki bi kaç değişiklik toe ve kamber açılarını sizlerle paylaşmak istedim. Rastgele ve baştansağma bi çalışma oldu ama yorumlarınızı bekliyorum

Görüntü0325.jpg Görüntü0326.jpg Görüntü0327.jpg Görüntü0328.jpg Görüntü0329.jpg Görüntü0330.jpg Görüntü0331.jpg Görüntü0332.jpg Görüntü0333.jpg

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Burda bizim nasil buldugumuz degil aracin nasil tepki verdigi onemli..

Alıntı msenturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burda bizim nasil buldugumuz degil aracin nasil tepki verdigi onemli..
    aracı şimdi denemeye başladım fakat bi kaç sorun var :/ sol on tekerlek fazla sola donuk ve donus acısını çok etkiliyor tam donus yapamıyorum servonun kolunuda kısalttım acaba ondan mı kaynaklanıyodur fotodan bakabilirsiniz buyrun

Görüntü0334.jpg Görüntü0335.jpg Görüntü0336.jpg Görüntü0338.jpg

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Paylastiginiz ilk resimlerde toe acisi (tahminen) 7/8 derecelerde geziyor. Ben bu aciyi hiz yaptigim aracimda bile kullanmiyorum.
    Burda yaptiginiz sag tekerdeki toe acisini servo rot`unu kullanarak azaltmissiniz gibi duruyor.
    Aracin kitapcigindan teo acisini ayarliyan rotlarla servo rot`unun ne kadar uzun olmasi gerektigine bakin, dedigi olcuye hepsini getirip yeniden takin.

Paylastiginiz ilk resimlerde toe acisi (tahminen) 7/8 derecelerde geziyor. Ben bu aciyi hiz yaptigim aracimda bile kullanmiyorum.
    Burda yaptiginiz sag tekerdeki toe acisini servo rot`unu kullanarak azaltmissiniz gibi duruyor.
    Aracin kitapcigindan teo acisini ayarliyan rotlarla servo rot`unun ne kadar uzun olmasi gerektigine bakin, dedigi olcuye hepsini getirip yeniden takin.
    kullandıgım arac maverick strada dc evo ve kitapcıgında sizin dediğiniz turden bir şey bulamadım ne önerırsınız

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Servo kolunu eski konumuna getir.

Aracindaki suspansiyon ayaklari arkasinda yatay iki parca var isimleri "rod" tekerlerin saga sola donmesini sagliyorlar, onlari resimdeki gibi ikisini ayni boya getir.

http://www.wheelspinmodels.co.uk/i/11951/

Servo kolunu eski konumuna getir.

Aracindaki suspansiyon ayaklari arkasinda yatay iki parca var isimleri "rod" tekerlerin saga sola donmesini sagliyorlar, onlari resimdeki gibi ikisini ayni boya getir.

http://www.wheelspinmodels.co.uk/i/11951/
    dediklerinizi yaptım son hali bu bi oneriniz varmı ?

07012012428.jpg 07012012429.jpg 07012012430.jpg 07012012431.jpg 07012012433.jpg

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Alıntı baba2600 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dediklerinizi yaptım son hali bu bi oneriniz varmı ?

Biraz daka slk. Linkteki birinci resimdeki gibi olsunlar.
    http://www.rctek.com/technical/handl...le_basics.html

Biraz daka slk. Linkteki birinci resimdeki gibi olsunlar.
    http://www.rctek.com/technical/handl...le_basics.html
    yön rodlarını biraz daha sıkayımmı yoksa salayımmı ?

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    yön rodlarını biraz daha sıkayımmı yoksa salayımmı ?
    Sıkman gerekiyor

boyle daha iyi sanki ufak bi kaç ayar ile daha iyi olabilir herhalde ?

Görüntü0347.jpg Görüntü0348.jpg Görüntü0349.jpg Görüntü0350.jpg

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Cok daha iyi

Kullandigin lastikler sanirim abs o yuzden lastiklere kaber vermene yada toe kullanmana gerek yok.

Lastiklerine natural kamber ver (I-I) bu sekilde yukari baksinlar))
    En kolay yolu 90 derece acisi olan herhangi birsey kullanabilirsin Araci duz bir zemine koy. CD, DVD, kaset kabi vesaire ne varsa linkteki resimdeki gibi (tikla) lastigin yanina koy. Janttin alt ve ust dudaklari bu kaba degdigi zaman naturel kamber vermis olursun.

Toe konusu soyledigim gibi naturel olmasi (I_I) lastiklerin cabuk asinmamasini saglar. Cetvel kullanip bunu anliyabilirsin.
    Cetveli once on tekerin on tarafina tut iki tekerin dis mesafesini al. Daha sonra cetveli on lastigin arka kismina tutup distan iki teker arasinin mesafesini al. Aradaki farki rodlari sıkarak denklestir. Mesela 178 - 178 gibi. Bunu yaptiktan sonra araci actiginda lastikler saga yada sola fazlasi ile bakarsa kumandada ozelligi varsa ordan yoksa servoda bulunan rod yardimi ile sıkarak yada gevsetered arac acildiginda duz kalacak sekilde ayarla.

Cok daha iyi

Kullandigin lastikler sanirim abs o yuzden lastiklere kaber vermene yada toe kullanmana gerek yok.

En kolay yolu 90 derece acisi olan herhangi birsey kullanabilirsin Araci duz bir zemine koy. CD, DVD, kaset kabi vesaire ne varsa linkteki resimdeki gibi (tikla) lastigin yanina koy. Janttin alt ve ust dudaklari bu kaba degdigi zaman naturel kamber vermis olursun.

Toe konusu soyledigim gibi naturel olmasi (I_I) lastiklerin cabuk asinmamasini saglar. Cetvel kullanip bunu anliyabilirsin.
    Cetveli once on tekerin on tarafina tut iki tekerin dis mesafesini al. Daha sonra cetveli on lastigin arka kismina tutup distan iki teker arasinin mesafesini al. Aradaki farki rodlari sıkarak denklestir. Mesela 178 - 178 gibi. Bunu yaptiktan sonra araci actiginda lastikler saga yada sola fazlasi ile bakarsa kumandada ozelligi varsa ordan yoksa servoda bulunan rod yardimi ile sıkarak yada gevsetered arac acildiginda duz kalacak sekilde ayarla.
    çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolay bi sorum olucaktı yon rodlarına ufak bi ayar daha yapıp toe tamamen duzeltildıkten sonra kamber boyle kalsa bi şey fark edermı yoksa tamamen eski haline getirmelimiyim eski haline getirdiğimde de ne tur farklılıklar olur ? Kullandıgım lastikler dc evonun orjinal lastıkleri

Cok daha iyi

bununla ilgili bir video var mı ?

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolay bi sorum olucaktı yon rodlarına ufak bi ayar daha yapıp toe tamamen duzeltildıkten sonra kamber boyle kalsa bi şey fark edermı yoksa tamamen eski haline getirmelimiyim eski haline getirdiğimde de ne tur farklılıklar olur ? Kullandıgım lastikler dc evonun orjinal lastıkleri
    Resimlerden lastiklerin ABS oldugunu sanmistim o yuzden naturel camber toe verin dedim.

Camber verirseniz arac kafadan kayma yapmaz.

Alıntı diabolik871 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bununla ilgili bir video var mı ?
    Linkteki iki video acilamisini yapiyor. Onroad yada offroad olmasi farketmez. Ekli dosya tum ayarlari kapsiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=tUQ1x...feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=KyENi...feature=relmfu
    Burdan İndir

Resimlerden lastiklerin ABS oldugunu sanmistim o yuzden naturel camber toe verin dedim.

Camber verirseniz arac kafadan kayma yapmaz.

Linkteki iki video acilamisini yapiyor. Onroad yada offroad olmasi farketmez. Ekli dosya tum ayarlari kapsiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=tUQ1x...feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=KyENi...feature=relmfu

çok teşşekkür edrim sagolasın )

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    Son ayarınızda rot kolları eşit boyda olmadığı için aracın tam sağ-sol dönüş çapları farklı olacaktır.

07012012428.jpg

Düzeltmek için;
    1- Servo kolu notr pozisyonda tam dik yukarı çıkacak şekilde ayarlayın.
    2- Bellcranck parçasıyla servo kolu arasındaki bağlantıyı uzatarak bellcranck kolunun fotoda kırmızı çizgi hizasına getirin (sizde geride kalmış).
    3- Bellcranck'ın yeşil ile işaretlediğim kollarının aracın orta hattından eşit uzaklıkta olup olmadığını kontrol edin.
    4- Rot kollarını söküp eşit boyuta getirin.

Bazı araçlarda kırmızı ve yeşil kolun birleşimi 90 derece olmayabiliyor. Eğer durum böyleyse 2. değil (kırmızı kol) 3. maddeyi (yeşil kollar) referans alın.

2 yeşil kol arasındaki bağlantı ayarlı mı değil mi bilmiyorum. Eğer ayarlıysa detaya gireriz.
    Hakan Yalçınkaya

M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P.

Alıntı Clio172 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son ayarınızda rot kolları eşit boyda olmadığı için aracın tam sağ-sol dönüş çapları farklı olacaktır.

Eklenti 96251

Düzeltmek için;
    1- Servo kolu notr pozisyonda tam dik yukarı çıkacak şekilde ayarlayın.
    2- Bellcranck parçasıyla servo kolu arasındaki bağlantıyı uzatarak bellcranck kolunun fotoda kırmızı çizgi hizasına getirin (sizde geride kalmış).
    3- Bellcranck'ın yeşil ile işaretlediğim kollarının aracın orta hattından eşit uzaklıkta olup olmadığını kontrol edin.
    4- Rot kollarını söküp eşit boyuta getirin.

Bazı araçlarda kırmızı ve yeşil kolun birleşimi 90 derece olmayabiliyor. Eğer durum böyleyse 2. değil (kırmızı kol) 3. maddeyi (yeşil kollar) referans alın.

2 yeşil kol arasındaki bağlantı ayarlı mı değil mi bilmiyorum. Eğer ayarlıysa detaya gireriz.
    sorun tamamen halledildi clubpete yazdım sizin dediğiniz ayarlarıda bi yapıcam rotları tamamen duzeltebilmek için ama servoda ve yonde hiçbir sorun kalmadı herkese çok çok teşekkürlerimi iletiyorum

toeler duzeltildi ve en son hali bu suanlık guzel gozukuyor

Eklenti 96263 Eklenti 96264 Eklenti 96265 Eklenti 96266

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)