Traxxas TRX 3.3 Nitro Motor

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 24
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Traxxas'ın trx 3.3 motoru kaç beygir ve kaç bin devir bilen varmı?Sitesinden baktım ama yazmıyor.
    HPİ SAVAGE X 4.6 BİG BLOCK

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

0,97 hp 31000 rpm diye biliyorum

Aug 2011
    Nereden Nereden
    kahramanmaraş
    Yaş Yaş
    24
    maksimum 1,06 HP ve bu gücüde 30.900 RPM de üretir.

Max. RPM 38.100
    HPI Brama 10B / HPI Savage X 4.6

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Teşekkür ederim saolun.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    İstanbul-Zeytinburnu
    Yaş Yaş
    33
    1.06 beygirden fazla olduğunu sanıyorum.3.5 cclik 21 lik normal motor 2.12 beygirken (örnek lrpz21r) traxxasın 3.3 cclik motoru 1.5 beygirden fazla güç üretir.Araştırma yapmıştım bu motorla ilgili ama kesin bir veri yok.Bir yerde 2.2 beygir diye birisi yazmıştı yabancı forumlarda bir yerde.Bence 1.8 beygir civarındadır.

Os 21 tm 30-35 bin devir çeviriyormuş, 1.77 hp yi 29 binde veriyormuş.3.41cc motorun değerleri bunlar ve traxxasın 3.3cclik pistonu bu osdan daha hafif...
    Niceleri geldi neler istediler
    Sonunda dünyayı bırakıp gittiler
    Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi?
    O gidenlerde hep senin gibiydiler

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Alıntı Ş@f@k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.06 beygirden fazla olduğunu sanıyorum.3.5 cclik 21 lik normal motor 2.12 beygirken (örnek lrpz21r) traxxasın 3.3 cclik motoru 1.5 beygirden fazla güç üretir.Araştırma yapmıştım bu motorla ilgili ama kesin bir veri yok.Bir yerde 2.2 beygir diye birisi yazmıştı yabancı forumlarda bir yerde.Bence 1.8 beygir civarındadır.

Os 21 tm 30-35 bin devir çeviriyormuş, 1.77 hp yi 29 binde veriyormuş.3.41cc motorun değerleri bunlar ve traxxasın 3.3cclik pistonu bu osdan daha hafif...

traxxasın sitesinde devir sayısı tablo ile gösterilmiş ama beygir gücü gösterilmemiş ve hpi t3 motoru bile 3.0 cc 2.2 hp güç üretiyo bana da biraz garip geldi bende jato 3.3 var baya hızlı bi araç bencede biraz fazladır 1.06 hp den.

Bence en fazla 1,8 hp falandır diğer motorlarla karşılaştırmak yanlış olur bence çünkù o verıler abartılmiş verilerdir hpinin motoru 2.2hp olsa revoyu yürütürdü

Aug 2011
    Nereden Nereden
    kahramanmaraş
    Yaş Yaş
    24
    adamlar neden abartma yapsınki. hem iş sadece motorla bitse haklısın.

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    [QUOTE=gh0st;956862]adamlar neden abartma yapsınki. hem iş sadece motorla bitse haklısın.[/

Söylediklerinize katılıyorum bi kere revo offroad bi araç lastikleri daha büyük,rs 4 ten daha ağır,diff leri hız için değil tork için ayarlanmış diye düşünüyorum.

Alıntı gh0st Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer 1 hp bir aracın neler yapabileceğini bilseydiniz böyle düşünmezdiniz ki hpi 3.0motorun 2,2hp olduğu yazıyor o zaman o aracın uçması lazım ve kağıt üzerinde neredeyse revo ile aynı motor oranlaarı var hp si daha yüksek ama revoya takmaya kalksak motor 10dk da hararet yapar ama gerçekten 2,2hp olsa emin olur o kasayı çok rahat çekerdi.

[QUOTE=moonster;956875]
    adamlar neden abartma yapsınki. hem iş sadece motorla bitse haklısın.[/

Söylediklerinize katılıyorum bi kere revo offroad bi araç lastikleri daha büyük,rs 4 ten daha ağır,diff leri hız için değil tork için ayarlanmış diye düşünüyorum.
    Revonun lastiklerinin büyük olması rs4ün hafif olması konu değil burada yada revonun diffleri değil konumuz kardeşim,ben sadece fikrimi belirttim eğer gerçekten 2,2 hp olsa çok rahat çekerdi o kasayı emin ol ama o veriler uydurmadır.

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    [QUOTE=alping;956890]
    Alıntı moonster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Revonun lastiklerinin büyük olması rs4ün hafif olması konu değil burada yada revonun diffleri değil konumuz kardeşim,ben sadece fikrimi belirttim eğer gerçekten 2,2 hp olsa çok rahat çekerdi o kasayı emin ol ama o veriler uydurmadır.
    Yani illaki adamlar satmak için yağlayıp ballayıp da tanıtırlar satacağı ürünü.Kimse yoğurdum ekşi demez ama bence ağırlık,diffler ile alakası vardır.

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Doğru söylüyorsun, yurt dışında yabancılar rc motorlarının ve araçlarının beygirlerini hesaplamaya biraz meraklılar imkanlarıda olduğu için tabiki. Eğer motor verilerinde öyle bir şişirme bilgi yazıldığının ortaya çıktığını düşünün o firmanın battığı gündür itibarı kalmaz, kimsenin o firmaya güveni kalmaz.

Beygir(hp) bir güç birimidir dolayısıyla kilowatt' a (kw) çevirdiğimizi farz edelim 1hp=0,7457kw demektir, fakat rakamlara çok takılmayın.

Anlamak için basit anlatmak gerekirse, kw' nin en yüksek çıktığı yer motorun içindeki yanma odasıdır(1). Yanma sonucu pistonu hareket ettiren bir enerji açığa çıkıyorsa, piston burada iş yapmış olur. Birim zamanda yapılan işede güç denir.

Kw nin hesaplanabileceği öteki bir yerde dönen motor milidir(2), sürtünmeleri etrafa yayılan ısıyı ve diğer kayıpları ilk bulduğumuz değerden çıkartırsak elde edeceğimiz değer doğal olarak biraz daha küçük olacaktır.

Kw nin hesaplandığı son yer ve bana göre en doğru yer ise tekerin yere ilettiği güçtür. Yanma odasında oluşan güç tekerleklere gelene kadar doğal olarak bir hayli fazla yerde kayba uğrar dolayısıyla hesaplanan kw değerinin en küçük çıkacağı yerde tekerdir(3) Ayrıca aracın herhangi bir hareket eden aktarma organından da güç hesabı yapılabilir fakat ne gerek var en makbul olanı tekerlerin yere iletebildiği güçtür

Büyükten küçüğe sıralama 1>2>3 tür

Şimdi gelelim şu noktaya hpi yada traxxas bu beygir gücünü yanma odasından mı ölçtü motor milinden mi ölçtü yoksa bir araca takarak tekerlerinden mi ölçtü eğer öyle ölçtüyse hangi araca takarak ölçtü bunlar önemli ve sonucu ciddi anlamda değiştirebilecek şeyler şişirme varsa buralarda yapılır yani normalde her zaman 3 ile belirttiğim değerin yazılması gerekirken yüksek görünmesi için 2 ile belirttiğim değer yazılabilir ama sonuçta ortada şişirme yada yanlış olan bir durum olmaz umarım ne demek istediğim net anlaşılmıştır
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Valla abi link attığın sayfada gayet güzel açıklama varda açıklamadan çok tartışma olmuş

Aug 2011
    Nereden Nereden
    kahramanmaraş
    Yaş Yaş
    24
    Alıntı Nobran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru söylüyorsun, yurt dışında yabancılar rc motorlarının ve araçlarının beygirlerini hesaplamaya biraz meraklılar imkanlarıda olduğu için tabiki. Eğer motor verilerinde öyle bir şişirme bilgi yazıldığının ortaya çıktığını düşünün o firmanın battığı gündür itibarı kalmaz, kimsenin o firmaya güveni kalmaz.

Beygir(hp) bir güç birimidir dolayısıyla kilowatt' a (kw) çevirdiğimizi farz edelim 1hp=0,7457kw demektir, fakat rakamlara çok takılmayın.

Anlamak için basit anlatmak gerekirse, kw' nin en yüksek çıktığı yer motorun içindeki yanma odasıdır(1). Yanma sonucu pistonu hareket ettiren bir enerji açığa çıkıyorsa, piston burada iş yapmış olur. Birim zamanda yapılan işede güç denir.

Kw nin hesaplanabileceği öteki bir yerde dönen motor milidir(2), sürtünmeleri etrafa yayılan ısıyı ve diğer kayıpları ilk bulduğumuz değerden çıkartırsak elde edeceğimiz değer doğal olarak biraz daha küçük olacaktır.

Kw nin hesaplandığı son yer ve bana göre en doğru yer ise tekerin yere ilettiği güçtür. Yanma odasında oluşan güç tekerleklere gelene kadar doğal olarak bir hayli fazla yerde kayba uğrar dolayısıyla hesaplanan kw değerinin en küçük çıkacağı yerde tekerdir(3) Ayrıca aracın herhangi bir hareket eden aktarma organından da güç hesabı yapılabilir fakat ne gerek var en makbul olanı tekerlerin yere iletebildiği güçtür

Büyükten küçüğe sıralama 1>2>3 tür

Şimdi gelelim şu noktaya hpi yada traxxas bu beygir gücünü yanma odasından mı ölçtü motor milinden mi ölçtü yoksa bir araca takarak tekerlerinden mi ölçtü eğer öyle ölçtüyse hangi araca takarak ölçtü bunlar önemli ve sonucu ciddi anlamda değiştirebilecek şeyler şişirme varsa buralarda yapılır yani normalde her zaman 3 ile belirttiğim değerin yazılması gerekirken yüksek görünmesi için 2 ile belirttiğim değer yazılabilir ama sonuçta ortada şişirme yada yanlış olan bir durum olmaz umarım ne demek istediğim net anlaşılmıştır
    aslında firmalar hp yi aynı türden açıklamışlardır.
    çünkü vatandaş böyle hesaplamalara fazla takılmadığından dolayı diğer hesabı daha kötü zannedecektir. (bide bahsettiğimiz firmalar hpi ve traxxas iki ezeli firma)
    bence aynıdır.
    Konu gh0st tarafından (09-01-2012 Saat 22:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: bilgi eksikliği

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    aslında firmalar hp yi aynı türden açıklamışlardır.
    çünkü vatandaş böyle hesaplamalara fazla takılmadığından dolayı diğer hesabı daha kötü zannedecektir. (bide bahsettiğimiz firmalar hpi ve traxxas iki ezeli firma)
    bence aynıdır.
    Evet aynı şeyden bahsediyoruz

Aug 2011
    Nereden Nereden
    kahramanmaraş
    Yaş Yaş
    24
    Hello,

The reason we do not publish a horsepower rating for the our engines is because of the lack of an industry standard for testing model engines. Comparing the horsepower rating of two engines that were not tested the same way is really like comparing apples to oranges. The numbers do not give you a true representation of the engine's performance or power. The real way to witness the horsepower of our engines is to see them in action.

The TRX 3.3 is a small block engine with a displacement of 3.3cc (.20c.i.). The sleeve is machined with three intake ports and one exhaust port.

The RPM measurement on an engine has many determining factors, such as the exhaust system on the vehicle, the load on the engine, etc. A practical RPM range for the TRX 3.3 Racing Engine is idle to 40,000 RPMs. (peak unloaded RPM is 50,000!)

The Stroke of the TRX 3.3 engine is 14.7 and the bore is 16.9. This makes it an "over square" engine.

A few years ago R/C Car Action tested all the popular model engines on their own dyno and they rated the TRX 2.5 racing engine at 1.33 horsepower. They said that it is the most powerful small block .15 engine they had ever tested!

Our engineers have extensively tested these engines and they tell us that the TRX 3.3 engine has 60% more peak horsepower than the TRX 2.5.

Here is the information on the TRX 3.3 engine. http://www.traxxas.com/products/nitr.../trx_trx33.htm

Steve Lindholm,

Traxxas Customer Service

bir traxxas yetkilisiyle irtibata geçtim ve yetkili bunları yazdı bana.
    ingilizcesi iyi olan çevirirse daha açıklayıcı olur.

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Hello,

The reason we do not publish a horsepower rating for the our engines is because of the lack of an industry standard for testing model engines. Comparing the horsepower rating of two engines that were not tested the same way is really like comparing apples to oranges. The numbers do not give you a true representation of the engine's performance or power. The real way to witness the horsepower of our engines is to see them in action.

The TRX 3.3 is a small block engine with a displacement of 3.3cc (.20c.i.). The sleeve is machined with three intake ports and one exhaust port.

The RPM measurement on an engine has many determining factors, such as the exhaust system on the vehicle, the load on the engine, etc. A practical RPM range for the TRX 3.3 Racing Engine is idle to 40,000 RPMs. (peak unloaded RPM is 50,000!)

The Stroke of the TRX 3.3 engine is 14.7 and the bore is 16.9. This makes it an "over square" engine.

A few years ago R/C Car Action tested all the popular model engines on their own dyno and they rated the TRX 2.5 racing engine at 1.33 horsepower. They said that it is the most powerful small block .15 engine they had ever tested!

Our engineers have extensively tested these engines and they tell us that the TRX 3.3 engine has 60% more peak horsepower than the TRX 2.5.

Here is the information on the TRX 3.3 engine. http://www.traxxas.com/products/nitr.../trx_trx33.htm

Steve Lindholm,

Traxxas Customer Service

bir traxxas yetkilisiyle irtibata geçtim ve yetkili bunları yazdı bana.
    ingilizcesi iyi olan çevirirse daha açıklayıcı olur.

GOOGLE ÇEVİRİDEN ÇEVİRDİĞİM KADARI İLE BUNLAR YAZIYO

Merhaba,

Motorları için bir beygir gücü derece basmazlar nedeni modeli motorları test etmek için bir endüstri standardı eksikliği nedeniyle. Aynı şekilde test edilmedi iki motorun beygir gücü derece karşılaştırılması, elmalarla armutların karşılaştırılması gibi gerçekten.Numaraları motor performansı ya da güç, gerçek bir temsil vermez. Bizim motorların beygir gücü tanık gerçek yolu, eylem onları görmek için.

TRX 3.3 3.3cc (.20 c.i.) bir yerinden küçük bir blok motorudur.Kol, üç emme portları ve bir egzoz portu ile işlenmiştir.

Bir motor devir ölçüm, aracın egzoz sistemi, motorun üzerindeki yükü, vb TRX 3.3 yarış motoru için pratik bir devir aralığı 40.000 RPM'ler boşta gibi pek çok belirleyici faktörler vardır. (tepe boş RPM 50.000!)

TRX 3.3 motor Strok 14,7 ve 16,9 delik. Bu, bir "kare üzerinde" motoru yapar.

Birkaç yıl önce, R / C Car Action kendi dyno tüm popüler model motorlar test edilmiş ve 1.33 beygir gücü TRX 2.5 yarış motoru puan. Onlar şimdiye kadar test ettiğimiz en güçlü küçük blok .15 motoru olduğunu söyledi!

Mühendislerimiz bu motorlar kapsamlı test ettik ve onlar TRX 3.3 motor TRX 2.5 'den% 60 daha fazla beygir gücü olduğunu bize bildirin.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)