Hangi Kumandayı Almalıyım?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 10
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...2_Mode_1_.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...x_Mode_2_.html

Merhaba arkadaşlar;
    Kendi cicoz modelimi yaptım,uçurmak için gerek tek şey verici ve alıcı seti.Türkiye'de araştırmalar yaptım fakat fiyatlar o kadar pahalıkiBende yurt dışından sipariş ediyim dedim.Bu iki kumandayı buldum hangisi kaliteli?Daha iyi?Birde Denizli'ye kargo kaç dolar tutar?Son olarakta Gümrük vergisi kesiyorlarmı?

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Firmware_.html .
    bekle bunu al derim,fiatı ve posta parası birbirine çok yakın bu hiç olmazsa 8 kanallı ,satmayı düşünürsen bir müşteride bulursun
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

Bu kadarına gerek yok o ikisinden biri bana rahat yeter

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    32
    Merhaba qeschn,
    Kumanda seçiminde bu hobi ile ne kadar zaman daha uğraşacaksın ve ilerde ne yapmak istiyorsun gibi etkenleri de göz önüne almalısın bence.Eğer uzun soluklu olarak düşünüyorsan bence en fazla paranı kumandaya harcamalısın.Bu klasik laflardan sonra ilk söylemem gereken kesinlikle Mode-2 (Throttle Solda) tip kumanda seçmelisin.İlla ben o 2 linktekinden birini alıcam diyorsan 6 kanallı olanın Mode 2 sini al.
    (¯`·._.·[ Futaba 7C Tx&Rx ]·._.·´¯)
    ¨°o.O Seagull EDGE 540 + OS 55AX O.o°¨
    ¨°o.O Taurus + ASP FS91AR O.o°¨
    Rahmetli - Seagull Low Wing

Uçan kanatlar için özel miks ayarları gerekiyor. Bazı basit kumandalarda o ayarlar bulunmaz.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    bu kumandalar da o basit olanlardan bende
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...2_Mode_2_.html
    bunu almıştım ama bilgisayar kablosu ile bu diğer (mix, revese vb) ayarlar yapılamadıgı için sattım illa bu fiyatlar arası bi kumanda dersen bunu al ama birde bilgisayar kablosunu alın
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...USB_Cable.html

alınabilecek en ucuz budur bence ama suan Turningy 9x i sipariş ettim 3 haftadır stoga girmesini ve bana sıra gelmesini bekledim bu hafta içinde kargolayacaklar biraz daha uzun süre işime yarasın derseniz 20 tl farkla bunu alın
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Firmware_.html
    Turnigy 9X 9Ch Transmitter
    Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
    Kayıp Olanlar : Decathlon Epp fırçasız mod.lu
    İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Hımm ayrıca mode1-mode2 varya mode 2 olanlar gaz kolu solda olanlar yukarıya mode1 koymussunuz 1 tane ;-)
    Konu NDMCN tarafından (10-01-2012 Saat 14:24 ) değiştirilmiştir.
    Turnigy 9X 9Ch Transmitter
    Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
    Kayıp Olanlar : Decathlon Epp fırçasız mod.lu
    İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...

qeschn arkdaşım genellikle bu hobiye başlamak isteyenlere fikir veren tecrübeli modelciler en önemli komponentin verici-alıcı olduğu gerçeğinden hareketle kaliteli, sinyalizasyon sorunu yaşatmayacak, arıza yapma ihtimali düşük ve tabii ki bu özellikleri sebebiyle de pahalı olan kaliteli kumandaları öneriyor. (Futaba, JR, Sanwa vs.)

Şimdi bence buradaki sorulacak soru şu: Önceden çok detaylı kestirememekle beraber siz bu işi hangi boyuta kadar sürdürmek istiyorsunuz? Bundan kastım şudur yani:
    a) Hafta sonları vs. arasıra cicozumu uçurayım bana yeter.
    b) Cicoz ile başlayıp başka elektrikli modeller de yapmak istiyorum.
    c) Şimdilik elektrikli ile başladım ama patlara da çok özeniyorum. İlerde onu da deneyeceğim.
    d) Bu hobi ile uğraşmak ve her fırsatta uçaklarımı uçurup onlarla ilgilenmek çok hoşuma gidiyor.
    e) Modellerim olmadan yaşayamam. 2 gün ayrı kalsam gece rüyama girer (biraz abartı oldu demeyin oluyor böyle şeyler )

Eğer bu şıklardan a ve b seçeneği size daha yakınsa ve çok açılmayacağınızı düşünüyorsanız size tavsiyem
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Firmware_.html
    bu kumanda olacaktır. Niye diyeceksiniz öncelikle bu kumandayı 4 ay kadar kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım. Arkadaşlarım da benden görüp aldılar. O zaman çok yaygın değildi. Şimdi oldukça popüler oldu çünkü fiyatına göre çoğu pahalı kumandada olmayan özellikleri ve kanal sayısı var. Metin Hocamın da dediği gibi bazı uçak tipleri için farklı ayarlar gerekebiliyor. Bu kumandada hepsi var. Modelcilikte mesafe alınca bu dediğim size de çok anlamlı gelecek ve elinizdeki kapasitesiz kumandadan bir an evvel kurtulmak isteyeceksiniz. Çekim mesafesini biz yerde denedik ve 900 metrede hiç sorun çıkarmadan çekiyor. Ve çok önemli bir özellik ise alıcılarının tanesi 9$ Fiyatı ise 40$ + 25$ kargo ile toplam 65$= 122 TL. Bugün satayım deseniz yurt içinde bu fiyatın bir buçuk katına yarın satılabiliyor yani piyasası var eğer elinizden çıkarmak isterseniz sorun yaratmaz.
    Ama sonuçta çin malı bir ürün ve güvenilirliği tartışılır. O yüzden cevap şıkınız c ve aşağısı ise size tavsiyem kendinize uzun süre sorunsuz kullanabileceğiniz kaliteli bir kumanda almanız ve pahalı modellerinizi bu kumandaya emanet etmeniz. (Mesela bir patlar için 300 TL motor + 250 TL gövde + 150 TL servo vs. min 650-700 TL yatırdığınız bir uçağı riske etmek çok anlamlı olmaz.) Sonuçta cicoz kumanda kaybından gitse bile telafisi daha zahmetsiz ve kolay olur diye düşünüyorum

Sizin verdiğiniz linklerdeki kumandalar daha çok oyuncak olarak nitelendirdiğimiz wingdragon gibi uçaklarda iş görür. Ve reverse ve trim dışında hiçbir ayar imkanı yok (varsa da kısıtlı olarak ve bilgisayara bağlayarak ancak)
    Aradaki fiyat farkı göz önünde bulundurulursa zaten pek fiyat farkı da yok.

Tabii ki seçim sonuçta sizin ama unutmayın ki yarın yapmanız gerekecek ekstra harcamalar bugünkü kararlarınıza göre şekillenecek.
    Saygılar,
    Kırımsız uçuşlar...
    Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
    Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C

Onur arkadaşım teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş yazın.Sanırsam Turnigy 9x alacağım.Az daha araştırma yapayım ona göre alacağım.

ne demek vazifemiz
    Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
    Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)