slm arkadaşlar ben elektrikli bir r/c araba almak istiyorum ama ...
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 18
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
18-01-2006 23:38 #1
Slm arkadaşlar ben elektrikli bir r/c araba almak istiyorum ama model ve fiyat konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
1- Ben cok pahalı bir model yerine fiyatı uygun kaliteli bir model alıp özelliklerini geliştirmek istiyorum sizce doğrumu düşünüyorum
2- Hangi marka araba almalıyım internetten baktığım kadarıyla :
-Tamiya RTR Mercedes CLK " Kullanıma Hazır Elektrikli" 198€(kumanda dahil)
-Tamiya TL01 Porsche 911 GT3 Cup "VIP" Elektrikli Kit 152€
-Tamiya TT-01 Enzo Ferrari Elektrikli Kit 135€
-Tamiya TB02 Porsche Carrera GT Elektrikli Kit 215€
3- Kumanda'nın arabanın üzerindeki rolü nedir? yani atıyorum 1000$ lık bir kumandayla 50$ lık kumanda arasında arabayı kontrol etmedeki farklılıklar nelerdir(kontrol mesafesi hariç)
4-Forumu bir haftadır anca tamamına yakınını okuyabildim lütfen bana forumda bu aradıkların var demeyin çünkü ben daha amatör bile sayılmam
yazdıgınız terimleri anlayamıyorum bana birazdaha anlasılır dilde izah yaparsanız ve alıcagım arabanın yazdıgım modellerdende anlasılacagı gibi birazda seklinin düzgün oldugunu göz önüne alıp uygun fiyata nasıl elde ederim(kullanılmamış) okonudada beni yönlerdirirseniz sevinirim.
-
19-01-2006 00:27 #2
Bende acemi sayılırım fakat bildiğim kadarıyla Kullanıma hazır bir makine alma bunlar oyuncak statüsüne giriyor. Bende TL-01 şasesi var ve memnunum tavsiye edilebileceğim bir araç Pahalı model yerine ucuz alıp modifiye etmek bence mantıklı değil ve Pahalı modeller son teknoloji olduğu için daha verimli olduklarını düşünüyorum Ama bu işe yeni başlıyosan pahalı araca gerek yok
-
19-01-2006 00:35 #3
fakat model arabanın amacı zaten modifiye yapmak son model bir araba aldınmı nesini modifiye adicen sadece kepini istediğin gibi boyarsın bide lastik jant falan alırsın bu da statik model araba almış hissi verir enazından arabanın yaptıgın modifiyelerle daha hızlı daha iyi yol tuttugunu görmek ister insan
-
19-01-2006 00:37 #4
birde birsey yazmatı unuttum hız olarak baslangıçta nekadar yapar net olarak arabanın gördügü hız motorun ulasacagı deyil
-
19-01-2006 01:14 #5
bir soru daha ekleyeyim araştırdıkça sorularda cıkıyor arabaların fiyatlarında body sekilleride etkili oluyormu
-
19-01-2006 02:19 #6
Tamiya TB02 al hem istediğin zaman satabilirsin, parçası kolay bulunur ve uygun fiyatlara modifiye edebilirsin. Bunların arasından alacaksan hiç düşünmeden TB02 al...Kasanın fiyata etkisi olmaz.
-
19-01-2006 12:15 #7
Aslında uretıcıler tamamen parayı mod parcalardan kazanıyorlar..arac secerken önu acık ılerıye donuk bır arac secılmelı mesela sıksık tavsıye edılen tl01,tt01 cok kısıtlı bır aracdır sadece zevk ıcın eglence ıcın uretılmıs bır aractır.Yarıslar ıcın uygun degıldır..eger mod yaparak yarısır hale getırmek ıstedıgınızde prof bır aracın parasını buluyor yaklasık 400 dolar ve hıcbır zaman prof arac kadar olamıyor her yonden eksıgı cıkıyor..Benım dusuncem bır model arac alırken 1 kere almak butce uygunsa en son versıyon bır prof arac almak yada uygun deılse önu acık prof aracların az donanımlılarını almayı onerırım. cng dedıgı gıbı tb02 tbevo3 paletformu kullanan bır aracdır ve evo3 kadar mod ımkanı vardır..ta04 ıse trf414 platformu kullanan bır aractır ve trf414 kadar yolu vardır..umarım yararlı olmustur..
Team Magic G4S
Team Magic G4
AE Rc12L4
Tamiya Ff02
Tamiya Tl01
Tamiya İsuzu Mu
Kyosho Mini-z
Hpi Savage
-
19-01-2006 13:45 #8
ben arastırdım rtr mercedes de rulman sorunu yasanıyo tb02 yı tercıh ederım sana hem cok rahat bı arac parcası cok bol sorn hıc yasamassın parca konusunda cok gusel modıfıye yapılıo ılk hızı alıcagın esc ye balı brasda bn lımıtsız aldım novak ve ılk hızı hesaplamadım ama gozumle 30 40 50 cıvarı bsıı ve gercekten ıı gıdıo bn tb02 derm sna gercekten gusel bı arac 2. el olarakta temız bı aracsa cok rahat satabılırsın ii bi fıyata kit olarak aldım ben toplaması ılk araba yapanlar ıcın mesela bn gıbı gercekten zor ve kufur edıcı gelıo ama sora hepsını cok rahat orenebılıosn cook kolay ve cok elencelı gelıo ve gercekten cok gusel ve eelencelı araba hakknda dha fasla bsıı larak yol tutsu subaruda bras yatıo vırajlarda ama onlemesı kolay su anda ufak modıfıyeler sayesnde baya ii bı sonuc elde ettm tahmınımden baya hızlı gıdıo tutamıorm desem daha ıı=)) dıslı ayarlarını deıstırdım sadece 24 kullandım araba pıskopatlastı
kolayy gelsın ınsallah ıstedıın araca sahıp olrsn
-
19-01-2006 13:51 #9öncelikle yanlışları düzeltelim, oyuncak sınıfına giren alet nedir ne değildir.. yedek parçası olmayan,esc si olmayan, oransal kumandası olmayan,upgrade edilemeyen aletler oyuncaktır. Kullanıma hazır aletler oyuncak sınıfına giriyor dersen eğer hpi rs4 3 evo, ntc3 , kyosho fw05t ve benzeri birçok aleti de oyuncak sınıfına sokmuş olursun..
Peugeot Nickli Üyeden Alıntı
Hpi RS4 3 Evo + Nissan 350Z
Robbe Diabolo Brushless
Copter-X 450 AE V2
Aquacraft SuperVee 27 Nitro
-
19-01-2006 13:53 #10
eğer çok fazla modoifiye yapmak istiyorsan en baştan modifiyeli araç al, sonrada mod vparçalarına vereceğin para başta vermen gereken farkın 2 katını geçer..factory team kit ler alabilirsin en basiti.. sırf şasesi 400-500 doları buluyor bunların ama full olarak geliyor araba, daha üstü yok. ben senin yerinde olsam tamiya tt01 alır edebildiğim kadar modifiye ederim,çok pahalıyada gelmez.
Robbe Diabolo Brushless
Copter-X 450 AE V2
-
19-01-2006 13:55 #11Arac fiyatlarında body şekilleri etkili ama maksimum 10-15 dolar diyelim.. yeni çıkan bodyler genelde 5-10 dolar pahalı olur.örnek: towerda ki hpi rs4 3 evo modellerini incele fiyat farkı var.
turusan Nickli Üyeden Alıntı
Robbe Diabolo Brushless
Copter-X 450 AE V2
-
19-01-2006 19:27 #12
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.....
Birazcık daha anlaşılır cevaplar verirseniz sevinirim, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla
Tamiya TB02 Porsche Carrera GT Elektrikli Kit 215€ önü modifiyeye profesyenel seviyeye yakın derecede açık ve geliştirirken problem yaşamıyacağım bir model.
Kumanda seçiminde hem uygun fiyatlı hemde performansı iyi bir kumanda tavsiye edebilirmisiniz!!! Ayrıca; bu arabayı aldığımda kumanda ,pil ve şarj cihazından başka arabayı çalıştırmak için almam gereken parçalar varmı??BU konuda da yardımcı olursanız sevinirim.Konu turusan tarafından (19-01-2006 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir.
-
19-01-2006 20:19 #13
bu aracı aldıktan sonra sana kumanda kiti(kumanda kolu + alıcı + 2 servo) , batarya, sarj cihazı , gerekir..tabi eyer bu motoru değişmek istersen esc almak zorundasın..
bu aracın bu kit fiyatı 215 euro bence pahalı bu arac rcteamgo da aynı kit olarak 299 ytl.. kumanda kiti olarakta futaba 2pl öneririm..
-
19-01-2006 23:04 #14
M tech, oyuncak sınıfına giriyor dediğimde arkadaşın belirttiği tamiya modelini düşünerek söyledim yinede hata etmiş olabilirm yanlış bilgilendirmek istemem
-
21-01-2006 02:47 #15
Tamiya Porsche Carrera GT TB-02 - 4WD - Full Ball Bearing!!! 175€ ya internette buldum fiyatı iyimi 215€ olan ve 299 ytl ye de var dediğiniz araçlar özellik bakımından
aynı araçlarmı?
Motoru deyiştirmeyip te esc alsam mantıksız birseymi yapmış olurum ve esc nin hıza etkisi nekadar olur . Birde hızı modifiye ederken arabayı yolda tutmak için neleri deyiştirmem gerekir veya arabanın yürüyen aksamını ellemeden hızı nekadar arttırabilirim
tabiki arabayı yolda tutabilmek kosulu ile.
-
10-06-2006 09:28 #16
kardeş senin istediğin gibi elektrikli kullanıma hazır bişey buldum ama biraz ufak
modifiye edilebilir parçaları sparis üzerine getirilio fazla pahalı parçalar da deil linki veriorm istersen bi göz atarsın.
http://www.yavruoyuncak.com/urunler/...odsskyline.htm
-
13-06-2006 16:24 #17
Bu en son verinlen linkteki araba oyuncak gibi diyeceğim ama diyemem çünkü oyuncak! ( Tamam modifiye parçası olabilirde bundan ne çıkar görsel sadece ) ....
Yazın Tamiya TT01 i olacak ve forumun en genç hobby adayı...
-
13-06-2006 17:06 #18
peugeot arkadasin belirttigi tamiya modeli derken neyi kastettin ,,, turusan ilk yazisinda tt01 tl01 tb02 modellerini soyledi bunlardan hangisi oyuncak??????
turusan iyi bir motor icin iyi bir esc gerekir.. yani motor ve esc dogru orantilidir sen yok ben motor aliyim escden memnunum derse motor escden memnun olmaz sonucta esc yanar.. en iyisimi no limit esc alip gerisini allaha birakmak... bide hizi artirmak istiyosan ayni zamanda suspansiyonlari lastiklerin yapisini degismek gerekiyor bunlarin yaninda denge cubuklarida var buda hizi modifiye edilmis arac icin gerekli..
murat deniz xmods icin oyuncak demissin alemsiiinn yaaa... bi incele bakalim normal bir oyuncak sasesiyle onun sasesi ayni seymii... kucuk olduguna ve fiyatina (gerci cokta ucuz sayilmaz) aldanma.....about 2005-2012 copyright Uğur !
..... white mOuse rx7 tt01d ..... drift king
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)