Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 16
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
16-01-2012 00:29 #1
İzmirde RC uçak sürebileceğim bir yer varmı? Ona göre uçak alacağım çok hoşuma gidiyor uçaklar.İstediğim araç ise top gun park flite sub club brushless rtf.İzmir Alsancakta oturuyorum.Buralara yakın veya uzak pistler varmı uçak sürebileceğim?ONa göre uçak alacağım yoksa cadde ortasında sürmek pek doğru olmaz.
-
16-01-2012 00:58 #2
Evet kalabalık yerlerde kullanmak çok tehlikeli. İzmir'de vardı kapattılar pisti. Şimdi yasak. En yakın pist Manisa'da ama oraya da herkesi almıyorlar. İzmirli modelciler uçaklarını satışa çıkarttı. Bence hiç heveslenme.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
16-01-2012 08:40 #3
Çağan son kararın uçak mı ?
20 gündür offroaddan onroada driftten touringe helikopterden uçağa iyimidir ?, sizce hangisi ?, tavsiye edermisiniz? diyerek gidiyorsun. Bir tekne eksik kalmış hadi onuda sabırsızlıkla bekliyorum
GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL
-
16-01-2012 09:36 #4
Belki böylesi hayırlıdır
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
16-01-2012 11:43 #5
özür dilerim sizide çok uğraştırıyorum fakat almışken hem ucuz hem kaliteli olsun diyorum. Tabiki teknede olabilir
Süreceğim alan varsa tabii.Birtek arabamı var sürebileceğim? Hangsinde alan olursa onu alacağım da.
-
26-01-2012 22:52 #6
bence thk nin izmir şubesine gidip sormalısın ben mesela denizli dekini öğrenmek için sormuştum önümüzdeki yıl açılacakmış.ama izmir büyük bir kent orada mutlaka vardır.dediğim gibi her şey thk şubesinde çözülüyor.ücretli olup olmadığını da sormayı unutmayın bence
-
26-01-2012 22:54 #7
1.izmirde Çiğlide THK nun pisti var sanırım
2.EFMOD var paralı bir dernek. Tüm araçlar için pist mevcut (Hava, Kara, Su)
-
26-01-2012 22:59 #8
İzmuk pisti var Çiğli/Sasalı bölgesinde. Üyelik gerekiyor. Yıllık 100 TL. Yolu çok düzgün değil. Ama tecrübeli birilerini mutlaka bulabiliyorsun ve hepsi gerçekten yardımı esirgemeyen insanlar.
Youtube'a girip izmuk yazarsan birçok görüntü var
http://www.youtube.com/watch?v=SF_e-E1O5M4
http://www.youtube.com/watch?v=8FwJEGJiAfs
http://www.youtube.com/watch?v=RDut0xFfwos
-
26-01-2012 23:39 #9
Kabahat bende bu başlığı zamanında çöpe atmadığım için.
-
26-01-2012 23:42 #10
-
26-01-2012 23:55 #11Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
27-01-2012 09:42 #12
İzmirde seçenek çok değil.
1.İZMUK, yıllık yüz lira uçuş sadece hafta içi uçuş yapmak askeri hava alanına yakın olması nedeniyle yasak. Uçuş alanı güzel ama ulaşımı kötü. Bir de deniz kenarı olması nedeniyle kışın piste kadar sular gelir çoğu zaman uçuş yapılamaz.
2.EFMOD, İzmir'in her türlü RC araç için yapılmış en iyi pisti. Ancak ücreti çok yüksek. Genelde kalburüstü takımın takıldı pist.
3.RC İzmir, aralarından en makul olanı. Pınarbaşında RC Off road araç için pisti var. Yan tarafında da uçak uçurmaya müsait genişçe bir asfalt var. Bu üç gruptan en fazla yardım alabileceğiniz en paylaşımcı grup diyebilirim. Tamamen ücretsiz sadece buluşmalara giderken çay yada bir şişe içecek alsanız yeter. Muhabbet ederken iyi gider
Son seçenek Akhisar, Bornovadan 110km
Ama 2.5 kmlik bir pist. Dezavantajı gittiğinizde yardım edecek birini büyük ihtimalle bulamazsınız.
Googledan RC İzmir diye aratın derim.Geçici olarak servis dışı...
-
14-03-2012 00:57 #13
Konunun üstadları zaten gerekli bilgileri vermiş. Ancak bu konuda oldukça dertli bir RC model meraklısı olarak değinmeden edemeyeceğim. Öncelikle İzmir' de yaşayan bir RC model uçak tutkunuysanız işiniz oldukça zor. Bu işi bilinçli olarak öğrenip bir Hobi olmaktan öte bir spor olduğunu kabul ederek kuralları ile öğrenmenin ne kadar zor olduğunu İzmir' de yaşayanlar çok iyi bilir. Çünkü Cankat Bey'in de söylediği gibi "İzmir'de seçenek çok değil". Ben bir adım öteye giderek şöyle söylemek istiyorum "İzmir' de seçenek yok". Bundan dolayı bu işe heves eden insanlar muhtemelen benim gibi “RC model uçak meraklısı” olmaktan öteye gidemeyeceklerdir. Genelde Forumları okuduğunuzda arkadaşlarımızın aynı hataya düştüğünü göreceksiniz. Önce büyük paralar dökülerek bir model alınır. Sonra bu güzelim araçların nerede kullanılabileceği veya üstadlarından nasıl öğrenileceği kısmıyla ilgilenilmeye başlanır. Sonuçta şu tür başlıklarla karşılaşılır: “Uçağım burun üstü betona çakıldı”, “Nitro aracım kaldırımda ikiye katlandı”, “Helikopterimin yedek parçalarını nereden bulabilirim” gibi...
Ben önce araştırıp model sahibi olma işini sonraya bıraktım. Uzun bir araştırma sonucu İZMUK ve EFMOD dışında insanların hayatını tehlikeye atmadan bu işi öğrenebileceğim biryer olmadığını anlayıp, bu hobiden uzak kalmamak adına RC off-road bir araç alıp, simülatörümün güvenli ekranına dönmek zorunda kaldım. “Madem İZMUK ve EFMOD var bu işin peşini neden bıraktın?” derseniz: Cankat bey maddeler halinde gerekli cevapları vermiş zaten.
Sözü bunca üstadın olduğu bir platformda fazlaca uzatıp kimseyi sıkmak istemem. Amacım kimseyi bu işten soğutmak değil. Ancak gerçekleri yazarak bu işe bir sürü masraf edip başlayacak arkadaşlara şunu söylemek isterim: Türkiye’ nin her anlamda örnek teşkil eden en modern şehirlerinden biri olan İzmir’de model uçak konusunda (hem uçurmak hem de öğrenmek adına) umduğunuzu bulmak için neredeyse şansınız yok gibi.
Eğer İzmir’de model uçak konusunda yazdıklarımda bilgim eksik veya hatalıysa lütfen doğru bilgi ile düzeltiniz. Böyle bir yer varsa ilk ben gideceğim.Traxxas SportMaxx
Wing-Dragon Sportster v2
-
14-03-2012 09:20 #14
İzmir için en doğrusu Akhisar (Manisa) yolunu göze alıp gerçek bir pistte uçmak. Kıyıda kenarda mutlaka vardır uygun bir yerler ama arayıp bulmak lazım. En önemlisi en az 2 kişiden oluşan bir ekip lazım.
-
14-03-2012 11:28 #15
Hocam Havaları bekliyorum. Torbalı Deve güreşi
sahası var diyorlar. gidip göreceğim akhisardan daha yakın olur.
-
14-03-2012 11:39 #16
Aslında Ege Üniversitesinin arkasında çok geniş arazi var. Dümdüz alan ufuk açık. Üniversiteli birileri havacılık topluluğu kurup orada bir model uçak pisti yaptırabilirler. Ben İzmir'de öğrenci olsam model uçağa zaman kalmazdı, İzmir'de yaşıyor olsam yine bir sürü eğlenceli iş yaratabilirdim. O yüzden oralarda gerçekten ilgili sevdalı kişiler bulup birlikte hareket etmek lazım. Doğudaki sıkıcı illerde çok fazla hevesli oluyor çünkü yapacak başka birşey yok.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)