Rc Uçak Pisti?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 16
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    İzmirde RC uçak sürebileceğim bir yer varmı? Ona göre uçak alacağım çok hoşuma gidiyor uçaklar.İstediğim araç ise top gun park flite sub club brushless rtf.İzmir Alsancakta oturuyorum.Buralara yakın veya uzak pistler varmı uçak sürebileceğim?ONa göre uçak alacağım yoksa cadde ortasında sürmek pek doğru olmaz.

Evet kalabalık yerlerde kullanmak çok tehlikeli. İzmir'de vardı kapattılar pisti. Şimdi yasak. En yakın pist Manisa'da ama oraya da herkesi almıyorlar. İzmirli modelciler uçaklarını satışa çıkarttı. Bence hiç heveslenme.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı Drifters Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmirde RC uçak sürebileceğim bir yer varmı? Ona göre uçak alacağım çok hoşuma gidiyor uçaklar.İstediğim araç ise top gun park flite sub club brushless rtf.İzmir Alsancakta oturuyorum.Buralara yakın veya uzak pistler varmı uçak sürebileceğim?ONa göre uçak alacağım yoksa cadde ortasında sürmek pek doğru olmaz.
    Çağan son kararın uçak mı ?

Maverick DC evo bana uygun olurmu yada tc evo ne farkları var ?Yada offroad olarak tavsiye edeceğiniz araç?
    tamiyamı maverickmi tavsiye edersiniz? sizce hangisi?
    HPI BRAMA 10B nasıldır??
    Traxxas Slash Esc 1/16 düşünüyorum 400 liraya iyimidir? fakat kumandası 2 kanallı
    yakın zamanda bende traxxas 2wd 1/10 boyutunda araç alıyorum.Yakında aranızdayım
    bence bir 4 kanallı alman daha iyi olur 150 tlye.Ben helikopter alacaktım sonra arabalar daha güzel geldi solo pro v2 alabilirsin 150 tlye Yurtiçinden.
    20 gündür offroaddan onroada driftten touringe helikopterden uçağa iyimidir ?, sizce hangisi ?, tavsiye edermisiniz? diyerek gidiyorsun. Bir tekne eksik kalmış hadi onuda sabırsızlıkla bekliyorum
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Belki böylesi hayırlıdır
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

özür dilerim sizide çok uğraştırıyorum fakat almışken hem ucuz hem kaliteli olsun diyorum. Tabiki teknede olabilir Süreceğim alan varsa tabii.Birtek arabamı var sürebileceğim? Hangsinde alan olursa onu alacağım da.

bence thk nin izmir şubesine gidip sormalısın ben mesela denizli dekini öğrenmek için sormuştum önümüzdeki yıl açılacakmış.ama izmir büyük bir kent orada mutlaka vardır.dediğim gibi her şey thk şubesinde çözülüyor.ücretli olup olmadığını da sormayı unutmayın bence

1.izmirde Çiğlide THK nun pisti var sanırım
    2.EFMOD var paralı bir dernek. Tüm araçlar için pist mevcut (Hava, Kara, Su)

İzmuk pisti var Çiğli/Sasalı bölgesinde. Üyelik gerekiyor. Yıllık 100 TL. Yolu çok düzgün değil. Ama tecrübeli birilerini mutlaka bulabiliyorsun ve hepsi gerçekten yardımı esirgemeyen insanlar.

Youtube'a girip izmuk yazarsan birçok görüntü var

http://www.youtube.com/watch?v=SF_e-E1O5M4
    http://www.youtube.com/watch?v=8FwJEGJiAfs
    http://www.youtube.com/watch?v=RDut0xFfwos

Kabahat bende bu başlığı zamanında çöpe atmadığım için.

Metin abi hatam olduysa affola

Alıntı emrebuyukok Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metin abi hatam olduysa affola
    Yok abi sende bir hata. Adam THK sitesi neden kapalı diye burada soruyor sonra izmirdeki pisti öğrenmek isteyene THK ya git sor diyor. THK ile ilgili soruyu burada sor, ilgisiz soruyu THKya sor. Akıl dağıtasım geldi diye başlık başlık geziyor herhalde.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Nereden Nereden
    İzmir (Tatilerde Malatya)
    İzmirde seçenek çok değil.

1.İZMUK, yıllık yüz lira uçuş sadece hafta içi uçuş yapmak askeri hava alanına yakın olması nedeniyle yasak. Uçuş alanı güzel ama ulaşımı kötü. Bir de deniz kenarı olması nedeniyle kışın piste kadar sular gelir çoğu zaman uçuş yapılamaz.

2.EFMOD, İzmir'in her türlü RC araç için yapılmış en iyi pisti. Ancak ücreti çok yüksek. Genelde kalburüstü takımın takıldı pist.

3.RC İzmir, aralarından en makul olanı. Pınarbaşında RC Off road araç için pisti var. Yan tarafında da uçak uçurmaya müsait genişçe bir asfalt var. Bu üç gruptan en fazla yardım alabileceğiniz en paylaşımcı grup diyebilirim. Tamamen ücretsiz sadece buluşmalara giderken çay yada bir şişe içecek alsanız yeter. Muhabbet ederken iyi gider

Son seçenek Akhisar, Bornovadan 110km Ama 2.5 kmlik bir pist. Dezavantajı gittiğinizde yardım edecek birini büyük ihtimalle bulamazsınız.

Googledan RC İzmir diye aratın derim.
    Geçici olarak servis dışı...

Konunun üstadları zaten gerekli bilgileri vermiş. Ancak bu konuda oldukça dertli bir RC model meraklısı olarak değinmeden edemeyeceğim. Öncelikle İzmir' de yaşayan bir RC model uçak tutkunuysanız işiniz oldukça zor. Bu işi bilinçli olarak öğrenip bir Hobi olmaktan öte bir spor olduğunu kabul ederek kuralları ile öğrenmenin ne kadar zor olduğunu İzmir' de yaşayanlar çok iyi bilir. Çünkü Cankat Bey'in de söylediği gibi "İzmir'de seçenek çok değil". Ben bir adım öteye giderek şöyle söylemek istiyorum "İzmir' de seçenek yok". Bundan dolayı bu işe heves eden insanlar muhtemelen benim gibi “RC model uçak meraklısı” olmaktan öteye gidemeyeceklerdir. Genelde Forumları okuduğunuzda arkadaşlarımızın aynı hataya düştüğünü göreceksiniz. Önce büyük paralar dökülerek bir model alınır. Sonra bu güzelim araçların nerede kullanılabileceği veya üstadlarından nasıl öğrenileceği kısmıyla ilgilenilmeye başlanır. Sonuçta şu tür başlıklarla karşılaşılır: “Uçağım burun üstü betona çakıldı”, “Nitro aracım kaldırımda ikiye katlandı”, “Helikopterimin yedek parçalarını nereden bulabilirim” gibi...

Ben önce araştırıp model sahibi olma işini sonraya bıraktım. Uzun bir araştırma sonucu İZMUK ve EFMOD dışında insanların hayatını tehlikeye atmadan bu işi öğrenebileceğim biryer olmadığını anlayıp, bu hobiden uzak kalmamak adına RC off-road bir araç alıp, simülatörümün güvenli ekranına dönmek zorunda kaldım. “Madem İZMUK ve EFMOD var bu işin peşini neden bıraktın?” derseniz: Cankat bey maddeler halinde gerekli cevapları vermiş zaten.

Sözü bunca üstadın olduğu bir platformda fazlaca uzatıp kimseyi sıkmak istemem. Amacım kimseyi bu işten soğutmak değil. Ancak gerçekleri yazarak bu işe bir sürü masraf edip başlayacak arkadaşlara şunu söylemek isterim: Türkiye’ nin her anlamda örnek teşkil eden en modern şehirlerinden biri olan İzmir’de model uçak konusunda (hem uçurmak hem de öğrenmek adına) umduğunuzu bulmak için neredeyse şansınız yok gibi.

Eğer İzmir’de model uçak konusunda yazdıklarımda bilgim eksik veya hatalıysa lütfen doğru bilgi ile düzeltiniz. Böyle bir yer varsa ilk ben gideceğim.
    Traxxas SportMaxx
    Wing-Dragon Sportster v2

İzmir için en doğrusu Akhisar (Manisa) yolunu göze alıp gerçek bir pistte uçmak. Kıyıda kenarda mutlaka vardır uygun bir yerler ama arayıp bulmak lazım. En önemlisi en az 2 kişiden oluşan bir ekip lazım.

Hocam Havaları bekliyorum. Torbalı Deve güreşi sahası var diyorlar. gidip göreceğim akhisardan daha yakın olur.

Aslında Ege Üniversitesinin arkasında çok geniş arazi var. Dümdüz alan ufuk açık. Üniversiteli birileri havacılık topluluğu kurup orada bir model uçak pisti yaptırabilirler. Ben İzmir'de öğrenci olsam model uçağa zaman kalmazdı, İzmir'de yaşıyor olsam yine bir sürü eğlenceli iş yaratabilirdim. O yüzden oralarda gerçekten ilgili sevdalı kişiler bulup birlikte hareket etmek lazım. Doğudaki sıkıcı illerde çok fazla hevesli oluyor çünkü yapacak başka birşey yok.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)