Yeni Kepim İçin Boya ve Maske Önerileriniz
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 15
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
16-01-2012 23:42 #1
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni bir kep alıp şöyle özene bezene yapmak istiyorum. Önceki deneyimlerime dayanarak Ankara menşeyli firmadan almış olduğum Ghiant marka sprey boyadan hiç memnun kalmadım. Maskeleme için de ozalitçiden beyaz sticker aldım ama açıkçası bu sticker ile de maskelemeyi doğru yapamadım.
Şimdi sizlerden 2 ricam olacak,
1. Doğru boya mutlaka Tamiya PS serisi midir ? (Ayrıca Tamiya'nın TS ve PS boyaları arasındaki farkı da bilen beni aydınlatırsa memnun olurum) Eğer buysa uygun fiyata alabileceğim yer önerilerinizi rica ediyorum.
2. Maskeleme için de önerileriniz ve alabileceğim yer konusunda görüşlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
-
17-01-2012 13:04 #2
-
17-01-2012 14:06 #3
Bildiğim veya öğrendiğim kadarıyla tamiya ps boya almalısınız
Maskeleme için de koli bandı ama galiba tamiyanın maskeleme bandı var özel koli bandında altına boya kaçabiliyormus
-
17-01-2012 14:23 #4
yine tamiya'dan şaşamamak gerekiyor yani

-
17-01-2012 15:02 #5
bu tamiyanın boyalarını nerden alıyorsunuz? site vermek yasaksa özelden atarsanız sevinirim
üniversite sınavına hazırlanıyor
I love drift
-
17-01-2012 15:03 #6
Lütfen yanlış bilgilendirme yapma. Koli bandı ile kepini berbat edersin.
tamiya bulamıyorsan 3m, onu da bulamıyorsan tesa nın maskeleme bantını almalısın ( sarı, kağıt). Boya olaarak türkiyede kaliteli ve sprey olarak sadece tamiya var. Airbrush olarak kıbrıstan fascolor bulabilirsin.Biri gider, biri gelir...
-
17-01-2012 18:12 #7
-
17-01-2012 18:21 #8
Bedirhan mümkün olduğu kadar çok okumaya ve forumdan çok bilgi alıp öğrenmeye bak.
Maskeleme için koli bandının uygulanmasını söylemen çok vahim bir durum.
Böyle yanlışlara düşmemek için çok oku çok araştır, ileride belki şuan seni uyaran abilerin gibi daha doğru bilgilendirme yapacak kıvama gelirsin.
Yazılanları kendin için olumlu eleştiri olarak görmelisin
Sevgiler
-
17-01-2012 19:41 #9
Tamiya boya serilerinin kullanildigi yerler.
TS serisi= Plastik ve ABS / Statik modeller ve airbrush icin kullaniliyor.
AS serisi= hava araclarinda kullaniliyor.
PS/PC serisi= Polycarbonate/lexan icin
X serisi= Parlak renkler Static modeller icin
XF serisi =Mat renkler Statik modeller icin
Maskeleme;
Masking type,
* Tamiyanin masking type`leri var kullanilabilir civrimli bolgeler icin kucuk kucuk keserek yapistirmak en iyi sonucu verir.
* Sivi maskeler mevcut Kepin icin birkac kat atilarak katmanlar olusturulur. istenilen desen farkli nesterler yardimi ile kesim cikarilir. Boyama duzeni koyudan aciga olarak devam eder.
Its not a hobby, its way of life
-
17-01-2012 20:59 #10
Can çok teşekkür ederim vermiş olduğun bilgiler için. 3M'i biri daha tavsiye etmişti bana, koli bandı değil de a4 sticker aldım dediğin gibi berbat oldu altından mutlaka kaçırıyor
Artık deneye deneye uzmanlaşıcaz
Airbrush tabancam olmadığı için spreyden yanayım. Dediğin gibi galiba Türkiye'deki en kaliteli sprey'de tamiya :s Uygun fiyata bulabileceğim biryer biliyorsan özelden paylaşmanı rica ederim.
şükrü abi yine bağlamayı çektin tebrik ederim
veeee büyük üstad murat abi
ne zaman yazarsın diye dünden beri bekliyordum abi ne yalan söyliyim
özellikle TS ve PS arasındaki farkı merak ediyordum çünkü Türkiye'de farklı fiyattan satılıyor bu iki ürün. Bu konuda beni aydınlattığın için teşekkür ederim.Maskeleme konusunda vermiş olduğun detayları mutlaka dikkate alıcam. Şu an yaptığım kepi paylaşamıyorum (rezil olmamak için
) ama inşallah bu uyarılarınızdan sonra ortaya güzel bir sonuç çıkaracağımı düşünüyorum
Konu cnkfb tarafından (17-01-2012 Saat 21:07 ) değiştirilmiştir.

-
17-01-2012 21:20 #11
Cenk linkteki how to bolumlerini incele oldukca guzel bilgiler var.
http://www.rcsgraphicworx.com/howtos.htmIts not a hobby, its way of life
-
17-01-2012 21:29 #12
murat abi arayıpta bulamadığım madenin yolunu gösterdin bana
şimdilik bir göz attım ama bu linki detaylı inceleyeceğim çok ince ayrıntılar var 
umarım açmış olduğum bu konu benim gibi stajer arkadaşlara yardımcı olur

-
25-01-2012 13:57 #13
murat abi selamlar,
senden aldığım bilgiler doğrultusunda yeni bir kepe imza atacağım (inşallah elime yüzüme bulaştırmadan)
avatarındaki renkleri düşünüyordum ki aynısına imza atmışsın
boyama sırası önce koyu renk sonra açık renk diye biliyorum. Bu avatarındaki araç için önce turuncu yerleri maskeleyip siyah boya mı attınız acaba ?

-
28-01-2012 22:32 #14
Cenk, eger acik renk boyayi once ve koyu renk boyayi sonra atarsan koyu renk boya acik renk boyanin ustunden belli olur. Boyama sirasi herzaman en koyudan en acik renge dogru yapilir.
Rs4 3 Legend D Odyssey TiklaKonu MSenturk tarafından (28-01-2012 Saat 22:39 ) değiştirilmiştir.
Its not a hobby, its way of life
-
28-01-2012 23:38 #15
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)