HPI Trophy Truggy Flux RTR inceleme

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 15
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    İyi günler arkadaşlar;
    HPI'ın 4-5 ay önce piyasaya sürdüğü elektrikli 1/8 truggy'si yavaş yavaş Türkiye'e de gelmeye başlayınca ufak bir inceleme yazısı yazayım dedim.
    Aracın şasesi daha önce nitro HPI Tropy'nin şasesinin elektrikliye çevrilmiş hali. Araçta Vorza'da da kullanılan oldukça sağlam ve ayarlı bir pil kutusu ile yine çok kalın ve sağlam duran orta diff'e monte edilmiş elektrik motor mount bulunuyor. Bunun dışında şasenin öne çıkan özellikleri şunlar: 3mm aluminyum şase, aluminyum ön ve arka amortisör kuleleri , Aluminyum arka şase desteği, Aluminyum süspansiyon gövde ve kafaları, Extra uzun amortisörler, Aluminyum ön steering knuckle. Benim yakından inceledikten sonraki görüşüm ise şasenin özellikle sağlamlık üzerine kurulu olduğu. Profesyonel yarış şaselerine göre daha sade ve özelliksiz görünse de bence gerekli yerlerde gerekli güçlendirmeler yapılmış ve özellikle sağlam olması üzerinde durulmuş bir şase. açıkçası özellikle sağlamlık konusunda benden geçer not aldı Dezavantaj olarak söylenebilecek özelliklerden biri vida başlarının alyan değil yıldız olması. Bu her ne kadar tornavida'dan tasarruf ettirse de vida başı sıyrılmasını kolaylaştırıcı bir etken.Aracın kebi de kişisel zevke göre değişir ama bence başarılı..

Gelelim elektroniklere. Araç ile birlikte HPI tf40 2.4ghz kumanda geliyor. RTR araçlarla birlikte gelen kumandalardan eksiği ya da fazlası yok ve yeterli bir kumanda. Tasarım olarak da bence oldukça şık. Esc olarak Ezrun üretimi gibi duran 4s kapasiteli flux rage adında bir esc kullanılmış ve buna neu üretimi olan flux scream diye adlandırılmış 1965kv brushless motor eşlik ediyor. Bu elektronikler birinci kalite olmasa bile bence yeterli nitelikte. HPI bu elektronikleri muhtemelen fiyatı düşük tutmak için yapmış ama bence 4s ile sınırlı olması gayet mantıklı. Bu tür brushless 1/8 ve 1/10 araçları alanlar genelde 6s lipo'yu takıp gazı köklüyorlar ama bu onların pilotajını kesinlikle geliştirmiyor. Takla atmak ve aracın aktarma organları nı zorlamak dışında bu ağırlıktaki araçlarda 6s kesinlikle fazla ve kontrolsüz bir güç üretiyor. Devamlı kafa kaldırmak, taklalar atmak bir süre sonra keyif vermiyor ama geçen bunca zamanda ne yazık ki pilotajda hiç gelişme kaydedilemiyor. Aracın hızı ve elektronikleri asfaltta drag yaparken çok hızlı olmayacak olsa da genel offroad kullanımı ve pist yarışı için kesinlikle yeterli. Ne kadar dayanıklı elektronikler kullanıldığını görmek için aracı uzun süre kullanmak gerektiğinden şimdilik bu konuda yorum yapamıyorum. Son olarak araçta servo olarak HPI sf-5 servo kullanılmış. Bu servo yine günlük kullanım için rahat rahat yetecek bir performansa sahip. Araç yarışma amaçlı kullanılıyorsa daha iyi bir servo alınabilir. Aracın elektronikleri hemen bütün büyük ölçekli brushless araçlarda olduğu gibi su geçirmez değil.

Benim şahsi izlenimim aracın RTR bir araç olarak oldukça başarılı olduğu yönünde. Yıldız vida başları dışında şase tasarımı oldukça sağlam ve sıkıntısız duruyor. Süspansiyon boyları oldukça uzun bu özellikle engebeli arazide kontrolü kolaylaşacak bir özellik. Elektronik olarak daha yüksek kaliteli elektronikler kullanılabilecek olsa da bu fiyatı çok yükselteceğinden bence yeterli elektronik aksam seçilerek mantıklı bir tercih yapılmış. Araç bu haliyle belki sadece servoyu değiştirerek pistte yarış amaçlı çıkartılıp kupa kazanabilecek potansiyele sahip. Türkiye'de yaklaşık 1400tl civarı bir rakamdan satışta olan aracın fiyatı makul denebilecek düzeyde, zira bu sınıfta tam profesyonel elektrikli bir araç toplamak isterseniz maliyeti kolaylıkla 2000tl 'inin biraz üzerine çıkıyor. Son olarak keyifle seyretmeniz için ufak da bir video ekleyelim
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
    HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
    HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi

Tolga abi inceleme için tesekkürler fakat araçtaki elektronikler biraz daha vahşi seçilebilirdi . Eğlence amaçlı kullanım için pek uygun değil gibi . Tam bir yarış Truggy'si .

Bence ederi de en fazla 1100 TL civarı . Nitrolu versiyonu 800-900 TL arasında .
    ...::: TEAM HRC :::...
    ...:::! Control Your Dreams !:::...
    2x HPİ RS4 3 EVO + & HPİ SAVAGE 25

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Kontrolsüz güç, güç değildir
    Şaka bir yana bence elektronik seçimi gayet mantıklı ve emin olun 4s ile de bu araç tozu dumana katıp yeterli eğlenceyi sağlar. Ben bu sene HRC elektrikli truggy yarışını 4s lipo ve 1800kv motor ile kazandım
    Fiyat konusunda bence şöyle bir durum var. Nitro ile karşılaştırırsan pahalı gibi gelebilir ama bence bu daha çok nitro modelin oldukça ucuz satılmasından kaynaklanıyor aynı sınıftaki benzer araçlarla (pek yok gerçi ya da kendin toplayacağın bir araçla kıyasladığında bence makul.
    Konu alport tarafından (19-01-2012 Saat 14:24 ) değiştirilmiştir.
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)

Ben de göreceğim bu aracı en kısa zamanda. Elektroniklerin böyle olduğunu bilmiyordum ama. Castle set bekliyordum yine..
    Tamiya TA-05
    Kyosho Inferno MP777 SP2
    Kyosho Inferno ST
    Kyosho Mantis Corvette C5

Jun 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    trophy truggye her zaman bir ilgim vardi abi valla incelemeni okuduktan sonra araci daha cok tuttum diyebilirim, bir gun ofroad klasmanina gececek olursam ciddi manada, edinecegim araclardan biri bu truggy..

|Hyper 9e| |Xray T3 11| |Sanwa M11x| |Xerun 120A ESC - LRP Octa Wind 4.5T Sensored Brushless Motor| ''Sp33DY''

Feb 2009
    Nereden Nereden
    manisa
    Yaş Yaş
    17
    Çok güzel bir inceleme olmuş bence abi Teşekkürler.
    Traxxas Slash 4x4 / Velineon Vxl

Mar 2007
    Nereden Nereden
    İstanbuL
    Yaş Yaş
    24
    Tolga abi iyi olmuş bu aracın üzerinde bir inceleme de bulunman. Zamanında nitrolusunu alacaktık savagelerdeki taklalardan sıkılınca O mu ? bu mu derken MCD aldık o ayrı fakat gayet güzel bir araçmış.

Seyfullah seni de off road ' ta görmek isteriz

...:::Traxxas Slash 4x4 Ultimate:::...

ben bu aracın nitrolusunu kullanıyorum oldukça başarılı ve dengeli olduğunu düşünüyorum... her türlü zeminde çok rahat bir şekilde kullanılabilir... şahsen ben mısır ambarında mısırların üzerinde bile kullandım Tarlada kullandım ve koca bir beton alanda kullandım ve her seferinde çok keyifli idi kullanmak... elektriklisinde aynı başarıyı göstereceğini düşünüyorum...
    HPI TROPHY 4.6 TRUGGY

bir ara bir e-truggy edinmeyi düşünüyorum. gerçekten merak ediyorum, 500 dolarlık truggy kitlerinin -150 dolar da çevrim kiti masrafı oluyor- bu araçtan üstün yanı nedir? maddiyat yönünden rahat değilim. o yüzden bu aracı ciddi şekilde düşünüyorum. o yüzden merak ettim soruyorum bir de, 80a esc az değil mi? keşke hpi buna blur esc koyup 40 dolar daha pahalıya satsaydı.. sanırım sistemi, en azından escyi değiştirmek faydalı olucak, 5s kullanmak da istiyorum açıkçası motor yeterli gibime geldi her ne kadar pek anlamasam da epden. 42mm çapı var. bir de son olarak, şu amortisörler ne kadar yatay öyle.. şaftlar için sıkıntı olmaz mı hep merak etmişimdir?
    SATILIK PROLİNE VTR REVOLVER XTR YARIŞ LASTİKLERİ!

Alıntı marcoscimbom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir ara bir e-truggy edinmeyi düşünüyorum. gerçekten merak ediyorum, 500 dolarlık truggy kitlerinin -150 dolar da çevrim kiti masrafı oluyor- bu araçtan üstün yanı nedir? maddiyat yönünden rahat değilim. o yüzden bu aracı ciddi şekilde düşünüyorum. o yüzden merak ettim soruyorum bir de, 80a esc az değil mi? keşke hpi buna blur esc koyup 40 dolar daha pahalıya satsaydı.. sanırım sistemi, en azından escyi değiştirmek faydalı olucak, 5s kullanmak da istiyorum açıkçası motor yeterli gibime geldi her ne kadar pek anlamasam da epden. 42mm çapı var. bir de son olarak, şu amortisörler ne kadar yatay öyle.. şaftlar için sıkıntı olmaz mı hep merak etmişimdir?
    Mert öncelikle mesaj kutunu boşalt dün yazdım gitmedi ben sana serpent'in truggy sinin sölemiştim. alırsın ep sistem takarsın ama tabi hpi daha ucuza geliyor o nedende daha cazip

serpentin truggysi çok yeni, çevrim kit üretildi mi o belli değil daha. hem pahalı, hem de gereksiz bence. kit alıcak olsam d8t ye yönelirdim.. trophy fluxı yurtdışından getiren bulduktan sonra baya baya uyguna alınıyor burdan.
    SATILIK PROLİNE VTR REVOLVER XTR YARIŞ LASTİKLERİ!

konu saptırmayalım pm atmaya devam

Jan 2011
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    20
    İncelemelerin gayet güzel Tolga abi, ellerine saglık.
    benim bir sorum olcaktı. bu araç genel olarak güzel bir araca benziyor. Fakat yinede üzerindeki sistem piste aracını kullanma imkanı bulamayan rc ciler icin yetersiz kalacaktır. Bu truggy için orjinal sistemi disinda daha iyi performans verebilecek ve aracın sistemini çok fazla zorlamayacak hangi sistem hangi lipo ile kullanılabilir?
    Traxxas E maxx with neu 1520 1y and MMM

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    2200 kv motora 5-6s takarak kullanabilirsin. 1/8 araçların aktarmaları genel olarak monster trucklarınkine benzemez, çok daha sağlamdırlar ve 2200kv motor ve 6s'e rahat dayanırlar. Ama o hızlarla arazide değil ancak asfaltta kullanılır ki bence hiç mantığı yok

Jan 2011
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    20
    Alıntı alport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2200 kv motora 5-6s takarak kullanabilirsin. 1/8 araçların aktarmaları genel olarak monster trucklarınkine benzemez, çok daha sağlamdırlar ve 2200kv motor ve 6s'e rahat dayanırlar. Ama o hızlarla arazide değil ancak asfaltta kullanılır ki bence hiç mantığı yok
    abi 2200kv de 5s bile asırı fazla performans demek. bence 2200 kv 4s lipo ile disli oranını biraz daha arttırıp heralde hem asfalt icin hem pist icin istenilen performans saglanabilir. bakalım abi truggy e gecme zamanı geldi yavas yavas. 3 tane neu 15 serisi var artık hepsinden faydalanmak istiyorum. satmakta istemiyorum abi. herbirine baktigimda hevesim artıyo.
    Yorumun için sagol Tolga abi.
    Traxxas E maxx with neu 1520 1y and MMM

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)