losi night crawler için pil yardımı !!!!!

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 24
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    selam arkadaşlar,,öncelikle rc ye ve bu forma yabancıyım,sürc-ü lisanım ve kural ihlalim affola..aslında revo 3.3 , e maxx , slash gibi araclarım var ama inanın sadece açma kapama tuşlarını biliyorum birde pil takmayı falan.benim pek tarzım olmayan modellermiş.bu yüzden crawler düşünüyorum.. neyse sorumu sorayım..ben losi night crawler almayı düşünüyorum,daha doğrusu internetten izlediğim ve edindiğim bilgilere göre sipariş vermeyi,,,,,ben sivas da bulunmamdan dolayı inceleme ve araştırma fırsatım olmuyor,bu yüzden ki crawler için tavsiyeniz nedir....losi içinse bi yerli site de 635 tl ye buldum sizce uygun mu,ve son bi sorum olcak,bu arac için tavsiye edeceğiniz pil marka ve mah ne olmalı,,,

Alıntı seranad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar,,öncelikle rc ye ve bu forma yabancıyım,sürc-ü lisanım ve kural ihlalim affola..aslında revo 3.3 , e maxx , slash gibi araclarım var ama inanın sadece açma kapama tuşlarını biliyorum birde pil takmayı falan.benim pek tarzım olmayan modellermiş.bu yüzden crawler düşünüyorum.. neyse sorumu sorayım..ben losi night crawler almayı düşünüyorum,daha doğrusu internetten izlediğim ve edindiğim bilgilere göre sipariş vermeyi,,,,,ben sivas da bulunmamdan dolayı inceleme ve araştırma fırsatım olmuyor,bu yüzden ki crawler için tavsiyeniz nedir....losi içinse bi yerli site de 635 tl ye buldum sizce uygun mu,ve son bi sorum olcak,bu arac için tavsiye edeceğiniz pil marka ve mah ne olmalı,,,
    Ben gecen gun bir magazada sordum pesin 775 TL dedi night crawler icin...

Alıntı Mutlutürk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben gecen gun bir magazada sordum pesin 775 TL dedi night crawler icin...
    teşekkürler kardeş sanırım uygun bulmuşum,birde pil konusunda yardımcı olunursa çok sevineceğim,selamlar....

tekrardan selam,dün itibariyle night crawler siparişimi verdim,4200 mah 7.2 v pil de beraberinde olarak.arac için pek bilgim olmasa da yine de almak istedim,bu arac için taviyeleriniz nelerdir?

arkadaşlar selamlar,benim bi recam daha var.konuya ehil kişiler yardımcı olur umarım.ben losi crawleri aldım,kitapçığına bikaç göz attım.bişeyi yapamadım.lipo ve nimh batarya modunu nasıl seçiyoruz ESC den.ve şu diğer mod ayarlarını bi yazarsanız çok sevinirim..

eger 7.2 pil aldıysan o nimh pildir bunun için bir ayar yapmana gerek yok. başka bir ayarda yok zaten 4200 mah muhtemelen pil yuvasına sıgmayacak.bende summitin tek pilini taktım sığmadı öyle gerdirdim kullanıyorum
    hb ve8=summit=losi ten t=slash
    strada tc=losi night crawler=rustler vxl
    brama 10b=4tech(sıfır)=bullet st=baja 5b ss(kit halinde,her türlü yedek parça)=losi xxl(sıfır)=rs4 drift KIRMIZILAR SATILIK

Alıntı attendance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eger 7.2 pil aldıysan o nimh pildir bunun için bir ayar yapmana gerek yok. başka bir ayarda yok zaten 4200 mah muhtemelen pil yuvasına sıgmayacak.bende summitin tek pilini taktım sığmadı öyle gerdirdim kullanıyorum
    evet nimh pil 4200 6 cell , yuvaya sığdı bi problem yok.bugün elime geçti araba,akşam 1-2 saat kullandım,ev içerisinde,genelde 45 derecelik rampalarda.( ev içerisinde sehpa , yastık , tepsi vs. )ama sonlara doğru rampalara karşı aracın torku düştü,pildendir dedim ,pil şarj ettim ama yinede devam ediyor,zorlanmalar sırasında sanki difflerden bi ses geliyor gıcırdama gibi,ve birde istikrarsızlık oluştu gaza basınca,ilk çalıştırdığım gibi seri rampa çıkmıyor da böyle duraksamalarla hareket ediyor.ve birde sürtünme sesi gibi ,elle konrtol ettim her hangi hareketli parçaya bişey mi dolaştı veya sıkıştı diye ama öylede bi şey göremedim.motor dişlisini elimle çevirdim,oralarda da bi sorun yok.bende acaba ESC tuşuyla bi kaç deneme yaptım,aracın ayarını mı bozdum diyorum.şuan nimh batarya modunda ve crawler seçeneğinde kullanıyorum..sorun nerde olabilir acaba ,ve birde tavsiye edeceğinizbi husu var mı ,yani en azından yağlanacak parça ve dikkat edilecek husular gibi.valla bayağı bi canım sıkıldı,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Konu seranad tarafından (26-01-2012 Saat 00:49 ) değiştirilmiştir.

Alıntı attendance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ve birşey daha farkettim,bu bahsettiğim olay geri giderken olmuyor,hemde hiç.ama ileri olduğunda çok abartı tıkanıyor araba.hele birde sağ sol yaptığımda daha çoğalıyor.acil yardımlarınızı bekliyorum..

Bundan önceki msjınıza istinaden şaftı difflere bağlayan pinleri kontrol edin diyecektim ama geri giderken sorun olmadığından bahsetmişsiniz. Sizden sorunu biraz daha ayrıntılı anlatmanızı istesek belki bir yardımcı olan çıkar. Mesela rampada duraksamalar yaşarken motor devirli mi dönüyor yoksa motor duruyor mu, araç geri geri ileri gittiğinden daha hızlı gidiyor mu? normalde tekerleri sağa sola döndürdüğünüzde diffler kilitli olduğu için motorun zorlanması normal. Motoru söküp tekerleri döndürün rahatlıkla dönüyor mu yine takılma oluyor mu? motoru söktükten sonra pinyonun çevirdiği büyük dişliyi elinizle tutarak tekerleri çevirmeyi deneyin takılma olacak mı? Saygılar

Alıntı AhŞiL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan önceki msjınıza istinaden şaftı difflere bağlayan pinleri kontrol edin diyecektim ama geri giderken sorun olmadığından bahsetmişsiniz. Sizden sorunu biraz daha ayrıntılı anlatmanızı istesek belki bir yardımcı olan çıkar. Mesela rampada duraksamalar yaşarken motor devirli mi dönüyor yoksa motor duruyor mu, araç geri geri ileri gittiğinden daha hızlı gidiyor mu? normalde tekerleri sağa sola döndürdüğünüzde diffler kilitli olduğu için motorun zorlanması normal. Motoru söküp tekerleri döndürün rahatlıkla dönüyor mu yine takılma oluyor mu? motoru söktükten sonra pinyonun çevirdiği büyük dişliyi elinizle tutarak tekerleri çevirmeyi deneyin takılma olacak mı? Saygılar
    aracı havaya kaldırdığımda ileri de geride aynı hızda dönüyor.fakat yerde iken , mesela geri geri bi rampayı arac hiç devri düşmeden çok güzel tırmanıyor , neredeyse hızı bile azalmıyor,aynı rampayı ileri giderek çıkmaya başladığından itibaren bi gıcırdamayla beraber devir düşüyor hatta motor duruyor,geri geri çıkarkenin neredeyse 2 kat güç uygulayıunca araç ancak çıkabiliyor .tavsiye ettiğiniz pinionu çevirdiği büyük dişliyi motor sökmeden havada elimle çevirdim bi zorlanma yokdu..birde şöyle anlatayım konuyu.örneğin arac düz yerde,bi elimlede aracı tutuyorum sabitlemek gibi.bu durumda geri yaptığımda arac çok seri bi şekilde duraksamadan ,tıkanmadan torku ortaya koyuyor.ileri yaptığımda ise arac da oldukça rahatsız eden bi gıcırdama.(sanki birbirine sürtününen dişli gibi)vede torku azzalması ,motor da duraksama gibi şeyler oluyor.sağa sola dönmeler diff den kaynaklanıyor haklısınız ama bu durum valla çöok canımı sıkdı.2. kullanımd başıma geldi.acaba araca fazlamı yüklendim.

Bi sey daha denermisin, motora escden gelen kablolari sokup ters baglayip denermisin birde.komurlu motorlarda bazen gicirdama sesi gekebilir bu normal. bu dedigimi yaptiginda sikintilarin tam terse donerse sorun motorda diyebilecegiz yok ayni sikintilar devam ediyorsa sorun aktarma organlarinda diyebilecegiz

Bi sey daha denermisin, motora escden gelen kablolari sokup ters baglayip denermisin birde.komurlu motorlarda bazen gicirdama sesi gekebilir bu normal. bu dedigimi yaptiginda sikintilarin tam terse donerse sorun motorda diyebilecegiz yok ayni sikintilar devam ediyorsa sorun aktarma organlarinda diyebilecegiz
    merabalar , bir önce ki dediğiniz gibi ,pinionun bağlı olduğu dişliyi serbest bıraktım.ve elle hareket ettirdim bi problem yoktu,yanlız çevirme açıma göre yer yer böyle takılma hasıl oldu,bende şaftın bağlı olduğu vidaları azcık sıktım ve bi kaç uğraştan sonra oda gitti,en azında elle hareketlerimde kalmadı bu durum.yani şuan için şaft , dişli gibi organlarda bi sorun yok gibi.bu sefer dediğiniz gibi motor kablolarını yer değiştirerek bi deneme yapacağım.saygılar...

denedim ne yazık ki yine bi sonuca ulaşamadım,motor kablolarını da yer değiştirdim,yine arac ileri giderken o bahsettiğim sıkıntı mevcuttu.benim anlamadığım olay şu ; bu aracın diffleri kapalı dimi,yani 1 tekerin devrini diğer 3 tekerde tekrarlıyor olması gibi.ve bu 4 tekerde 2 şaftdan alıyor hareketi.bu 2 şaftta tek bir dişliye bağlı dimi?e bu durum da geri giderken bi kasma yok ama ileri giderken tam bi kasılma mevcut.acaba diyorum,aktarım da veya şasiye bağlı olan parçalarda bi esneme veya kasılma mı mevcut oluyor ileri giderken ????tıkandım kaldım

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Evet kardeş kilitli diff bunlar oyüzden yapman gereken üç tekeri sabit tut ve 4. tekeri çevirmeye çalış tatlı sert anlatabildimmi bu işlemi diğer tekerler içinde sırayla dene dönerse dönen tekerin diff imde sıkıntı var demektir eğer böyle birşey varsa veye yoksa sen tahmin ettiğin diffleri sök bunu yaparken her aşamayı resimle geri montajda sana yardımcı olur difflerin içini açtığın zaman dişli yuvanın (housing) içinden çıkarmadan sağdan soldan döndür dişlilerin düzgün olduğuna emin ol rulmanların düzgün döndüğüne emin ol ve şaftın göbekteki dişliya bağlandığı aktarma vardır onunda dişlilerinin sağlam olduğuna ve düzgün döndüğüne emin.Parçası çok canını sıkmana gerek yok.

Peki bişey daha yapmanı istiycem o zaman

Sırasıyla önce ön şaftı sök ve rampada dene eğer araç yığılmazsa ön şaftı tak bu sefer arka şaftı çıkartarak dene.

Eğer hiç bir problem devam ediyorsa şaftların ikisini de difflerden çıkar ama şanzumana bağlı kalsın araca gaz verip şaftları elinle dönmelerini engelleyecek şekilde tut

Bu yöntemle sorun şanzumanda mı ön veya arka difftemi anlayabiliriz.

Alıntı çalık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet kardeş kilitli diff bunlar oyüzden yapman gereken üç tekeri sabit tut ve 4. tekeri çevirmeye çalış tatlı sert anlatabildimmi bu işlemi diğer tekerler içinde sırayla dene dönerse dönen tekerin diff imde sıkıntı var demektir eğer böyle birşey varsa veye yoksa sen tahmin ettiğin diffleri sök bunu yaparken her aşamayı resimle geri montajda sana yardımcı olur difflerin içini açtığın zaman dişli yuvanın (housing) içinden çıkarmadan sağdan soldan döndür dişlilerin düzgün olduğuna emin ol rulmanların düzgün döndüğüne emin ol ve şaftın göbekteki dişliya bağlandığı aktarma vardır onunda dişlilerinin sağlam olduğuna ve düzgün döndüğüne emin.Parçası çok canını sıkmana gerek yok.
    selam,dediğiniz gibi her tekeri sırayla denedim döndermeye fakat 4 tekerde dönmedi,süphelendiğim diff ön diff,sebebi de ileri giderken yaptığı sıkıntıdan dolayı sanırım.dün için neredeyse aktarım organlarının tamamına yakınını söktüm ,ta ki diff lere kadar,işin doğrusu diffler konusunda gözüm korktu işin içinden çıkamam diye ,sanırım başka çaresi kalmadı bunu da denemekten başka

Peki bişey daha yapmanı istiycem o zaman

Sırasıyla önce ön şaftı sök ve rampada dene eğer araç yığılmazsa ön şaftı tak bu sefer arka şaftı çıkartarak dene.

Eğer hiç bir problem devam ediyorsa şaftların ikisini de difflerden çıkar ama şanzumana bağlı kalsın araca gaz verip şaftları elinle dönmelerini engelleyecek şekilde tut

Bu yöntemle sorun şanzumanda mı ön veya arka difftemi anlayabiliriz.
    evet dediğiniz gibi dün ön şaftı söktüm aracı tekrar monteledim ve denedim,ama ön diffler kitlendiği için bi gözlem kaydedemedim.arka teker patinaj çekti.birde arka teker için bunu deneyeceğim.şaftı sökmeden sadece tekerleri çıkarsam yeterli olur sanırım.birde 2 şaftı da söktüm ,dediğiniz gaz verip elle dönmelerini tuttum ama bi sonuca varamadım ,zorlanmaya karşı geri neyse ileride aynı torkdaydı. isterseniz bu bahsettiğim sorunu bi videoya çekeyim,isterseniz bi de siz görün??

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Alıntı seranad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam,dediğiniz gibi her tekeri sırayla denedim döndermeye fakat 4 tekerde dönmedi,süphelendiğim diff ön diff,sebebi de ileri giderken yaptığı sıkıntıdan dolayı sanırım.dün için neredeyse aktarım organlarının tamamına yakınını söktüm ,ta ki diff lere kadar,işin doğrusu diffler konusunda gözüm korktu işin içinden çıkamam diye ,sanırım başka çaresi kalmadı bunu da denemekten başka
    Şüphalendiğin difi sök dediğim gibi resimle böylece montajı kolay olur şimdi diff lerin içini dediğim şekilde kontrol et.

allah allah inanılması güç şaka gibi ya ,elime kamerayı aldım ,aracı rampaya koydum,kayıta geçtim arac da ne ses ne tıkanma ne aksırma,hayırdır inşallah dedim.tekrar tekrar denedim yine yok .o ses de tıkanmada gitmiş.5 dakikadır denedim o bahsettiğim olay olmadı,bu durum da kötü , neyden olduğunu bulamadan bilinmeyen sebebden dolayı düzelmiş olması.belki de pil azalmıştır o yüzdendir.inşallah tekrarlamaz,sinek küçük mide bulandırıyor.yinede tavsiyelerinizi bekliyorum ,teşekkürler
    Konu seranad tarafından (27-01-2012 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir.

Alıntı çalık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şüphalendiğin difi sök dediğim gibi resimle böylece montajı kolay olur şimdi diff lerin içini dediğim şekilde kontrol et.
    yine de sökeyim mi ? ses de tıkanmada kalmamış.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)