Axial SCX 10 için motor ve ESC. Başka tavsiyesi olan?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 34
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Merhabalar

Uzunca bir süredir uzak kalmak zorunda kalmıştım RC dünyasından. Şu an elimde revo vxl var. Birde Rock Crawler edinmeye karar verdim. Axial SCX 10 kit siparişi veriyorum. Özellikle kit alıp kendim toparlamak istiyorum. Kit için gerekli olan radyo ve alıcısı elimde mevcut. geriye motor, esc ve servo kalıyor. Sizden ricam değerli önerileriniz. Almayı düşündüklerimi yazsam uyum konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım yada yerlerine başka önerileriniz var mıdır. Şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınız için.

waterproof özelliğinden dolayı servo;
    servo

lipo cut off ve hesaplı fiyatından dolayı ESC:
    ESC

uygun fiyatları ve yeterli olduklarını düşündüğüm aşağıdaki motorlardan biri:
    55t motor
    60t motor
    E-Revo VXL

Akın tekrar hoşgeldin,
    belli bir araştırma yapmışsın, modeller seçmişsin ama "ben" olsam, 125 oz-in (yaklaşık8,5kg) torka sahip bir servoyu almam helede crawler'a yön servosu olarak asla takmam, maddi zaruretler engel olabilir fakat bu servo keyif vermez, en az 15kg tork olmalı.
    esc içinde aynı durum söz konusu, tekrar yineliyorum "ben" 80$'ı bir esc için gözden çıkarmışsam üzerine birazdaha eklerim fırçasız ve set olarak alırım.
    powered by DEMİ®©İ

selamlar. ben de yakin zamanda bir scx10 toplamayi dusunuyorum. kit siparisini verdim bile motor esc olayi benim de kafami kurcaliyor suan. Acaba hobbykingde satilan dusuk kv li sensorlu motor ve ucuz sensorlu esc kombosu mu yapsam diyorum.
    Biri gider, biri gelir...

Alıntı demirci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akın tekrar hoşgeldin,
    belli bir araştırma yapmışsın, modeller seçmişsin ama "ben" olsam, 125 oz-in (yaklaşık8,5kg) torka sahip bir servoyu almam helede crawler'a yön servosu olarak asla takmam, maddi zaruretler engel olabilir fakat bu servo keyif vermez, en az 15kg tork olmalı.
    esc içinde aynı durum söz konusu, tekrar yineliyorum "ben" 80$'ı bir esc için gözden çıkarmışsam üzerine birazdaha eklerim fırçasız ve set olarak alırım.
    Yunus Bey cevabınız için teşekkür ederim. Servoyu rccrawler sitesinde önermişler birkaç başlıkta. Su geçirmemesi artı bir özellik. Ayrıca summit üzerinde de bu serva var diye biliyorum. Açıkcası yeterli olur diye düşünmüştüm. Servo olayını tekrar gözden geçireceğim şimdi. Fırçasız motora ise ısınamadım crawler için. Çok düşük hızlarda dur kalk eğilimi görüyorum sanki. ESC de ise rock crawler de önemli olan tetiği bıraktığında frenleme konusu. Kitin siparişini verdim yakında gelir. Bu süre içerisinde araştırmaya devam edeyim. Sizinde özellikle önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
    E-Revo VXL

Alıntı AkNcLk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar

Uzunca bir süredir uzak kalmak zorunda kalmıştım RC dünyasından. Şu an elimde revo vxl var. Birde Rock Crawler edinmeye karar verdim. Axial SCX 10 kit siparişi veriyorum. Özellikle kit alıp kendim toparlamak istiyorum. Kit için gerekli olan radyo ve alıcısı elimde mevcut. geriye motor, esc ve servo kalıyor. Sizden ricam değerli önerileriniz. Almayı düşündüklerimi yazsam uyum konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım yada yerlerine başka önerileriniz var mıdır. Şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınız için.

waterproof özelliğinden dolayı servo;
    servo

lipo cut off ve hesaplı fiyatından dolayı ESC:
    ESC

uygun fiyatları ve yeterli olduklarını düşündüğüm aşağıdaki motorlardan biri:
    55t motor
    60t motor
    Crawler elektroniğinden pek anlamam ama Castle SV2 esc yi bilgisayardan brushed ayarlayarak kullanabilirsin. Hem daha uygun hemde Brushless ve brushed kullanımı mevcut. Tabi Castle link almak zorundasın. Yakınlarındaki Modelci arkadaşlardan da temin edilebilir. bilgisayardan ayarlayıp geri verirsin.
    http://www.amainhobbies.com/product_...-12V-Sport-ESC
    sv2.jpg
    Konu tayfun0029 tarafından (23-01-2012 Saat 20:27 ) değiştirilmiştir.
    Sakura Zero S 4s lipo 100km
    Team Associated B44 Factory Team
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

ben tekin fxr 55t combosunda karar kildim, fiyat da cazip olunca aldim.

axial ae-2 escyi kullanıyorum castle usb link olmadan drag brake yüzdesi, lipo cutoff, ileri - fren - geri gibi özellikleri ayarlayabiliyorsunuz. drag brake özelliği gördüğüm en başarılı olanlarından. Brushless sistemi crawlerda asla ama asla tavsiye etmem. Yavaş kalkışlarda ince pilotaj gereken yerlerde 55T motorla axial ae-2 esc bariz üstün gelir. Servo kayaların arasında tekerleri çok sıkıştırmadığın sürece yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Saygılar

Alıntı AhŞiL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    axial ae-2 escyi kullanıyorum castle usb link olmadan drag brake yüzdesi, lipo cutoff, ileri - fren - geri gibi özellikleri ayarlayabiliyorsunuz. drag brake özelliği gördüğüm en başarılı olanlarından. Brushless sistemi crawlerda asla ama asla tavsiye etmem. Yavaş kalkışlarda ince pilotaj gereken yerlerde 55T motorla axial ae-2 esc bariz üstün gelir. Servo kayaların arasında tekerleri çok sıkıştırmadığın sürece yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Saygılar
    brushless sistemi katiyetle neden tavsiye etmiyorsunuz, biraz açıklarmısınız.?
    powered by DEMİ®©İ

Alıntı doomhammer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben tekin fxr 55t combosunda karar kildim, fiyat da cazip olunca aldim.
    benimde şu an almayı düşündüklerim arasında bu combo.
    yaklaşık 150USD fiyatı var. acaba siz nerden kaça sipariş verdiniz?
    E-Revo VXL

Yorumunuz icin tesekkur ederim. Esc tahmin ettigimden basarili o zaman. Servoyuda keske kullanan birisinden sorabilsem.
    E-Revo VXL

Ezberden yazmışsınız resmen. Castle esc nin özellikle fotosunu ekledim. Sv2 Fırçalı motorlarda da kullanılabiliyor. Geleceğe dönük bir esc. Sıkıldığınız zaman satarken fırçalı esc kadar zarar etmezsiniz. Eklentiye Tıklarsanız resimde Fırçalı motor yazıyor.

Eklenti 97141
    Konu tayfun0029 tarafından (24-01-2012 Saat 19:17 ) değiştirilmiştir.
    Sakura Zero S 4s lipo 100km
    Team Associated B44 Factory Team
    Turnigy 1/16
    RC TEAM 216

Benim de yurt dışı forumlarda okudugum kadarıyla fırçasız sistemleri önermiyorlar.

Tayfun0029 ezberden değil kullanıp tecrübelerimden yazdım. Sen kullandıysan tavsiyede bulun kullanmadıysan bu işler fotoğraf koymakla olmuyor. Axial ae-2 de axialin castle a ürettirdiği sidewinder escsinin sadece brushed sisteme uygun olan ve bizzat rock crawler için üretilmiş bir escsidir.

Sayın demirci dünyada kullanılan crawler araçların neredeyse tümü kömürlü motor kullanıyor. Açıklamayıda msjımda belirtmişim "yavaş kalkışlarda ince pilotaj gereken yerlerde 55T motorla axial ae-2 esc bariz üstün gelir" bence bu kesinlikle brushless sistem kullanılmaması için yeterli bir sebep

Tayfun0029 ezberden değil kullanıp tecrübelerimden yazdım. Sen kullandıysan tavsiyede bulun kullanmadıysan bu işler fotoğraf koymakla olmuyor. Axial ae-2 de axialin castle a ürettirdiği sidewinder escsinin sadece brushed sisteme uygun olan ve bizzat rock crawler için üretilmiş bir escsidir.

Sayın demirci dünyada kullanılan crawler araçların neredeyse tümü kömürlü motor kullanıyor. Açıklamayıda msjımda belirtmişim "yavaş kalkışlarda ince pilotaj gereken yerlerde 55T motorla axial ae-2 esc bariz üstün gelir" bence bu kesinlikle brushless sistem kullanılmaması için yeterli bir sebep
    Hafif bir gerginlik hissettim Hiç gerek yok. Amaç sadece tecrübelerinizden birazcık nasiplenmek.

ae-2 esc stoklarda bulabilirsem alacağım. Kullanmışsınız ve beğenmişsiniz. Bulamazsam tekin fxr aklımda.

ayrıca brushless için sizinle aynı fikirdeyim. Bir yakınımın CR-01 ile biraz ilgilenme fırsatım olmuştu. Fırçasız set vardı ve çok yavaş giderek birkaç terlik üzerinden geçeyim dedim. Bir engele takılıp yavaşça ilerleyim dediğim anda dur-kalk yapar gibi oluyor ve daha fazla gaz vermem gerekiyor. Sonuç olarak istediğim yavaşlıkta istediğim performansı bulamadım. Ama tam olarak ESC-motor türlerini bilmiyorum.
    E-Revo VXL

Akın, benimle beraber izmirde scx10u olan 4 kişi var. Henüz 4ümüz crawler için toplanamadık ama yakın zamanda sadece bunun için toplanmayı düşünüyoruz. Normalde çarşambaları ve cumartesileri buluşuyoruz ama diğer araçlar için. Sen de katılırsan seviniriz.

ben novak 19,5T brushless crawler setini kullanıyorum, ve kesinlikle yavaş kalkışlarda bir sorunla karşılaşmadım, hatta kömürü motorlarda iki adet kutup oldugundan bahsedilen fasılalı kalkış durumu daha çok görülür, fircasizlarda ise kutup sayısı daha çok olduğu için kalkış sarsıntısı daha az olacaktır. Birde 21t olan model varki o dahada guzel olacaktır.

Akın, bana göre bir gerginlik yok, söylediğin gibi bilgi paylaşımı yapıyoruz tartışıyoruz.