Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 19
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
22-01-2012 18:46 #1
THK Model Uçak sitesinde sürekli gözüme çarpan bir şey, model uçakların yanında (Radyolu) veya (Radyosuz) yazıyor.
Ne anlama geliyor bu? Ne farkı var?
İlk aklıma gelen şey kumandalı veya kumandasız gelmesi...
-
22-01-2012 18:55 #2
Doğru düşünmüşsün.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
22-01-2012 19:58 #3
Biraz daha detaylı açıklama yapalım.Satılan model uçak uzaktan kumanda sistemi ile uçuruluyor ve satılırken fiatına kumanda dahil veya degil anlamında yazılmış.
Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran
-
22-01-2012 22:05 #4
sevgili kaan,birazda ben bişeyler yazayım bu hobi o kadar güzel bir uğraşki anlatmala bitmez radyolu yada radyosuz suanda sen ne anlama gelmediğini tam anlayamaya bilirsin olabilir ama işin aslı şu.bu hobiye başlıyosan kumandan kaliteli olması şart mesela toplam 5 uçağım var 2 tanesini tamamen ben yaptım diğerleri hazır modeller fakat en büyük hayalim futaba 7c 2.4 kumandaya sahip olmak istiyorum oda birgün olur herhalde neyse daha fazla uzatmaya gerek yok yani hepimizin zaten kendi kumandası var yani yeni bir model alırken kumandalı almak hem boşa masraf hemde hazladan ekipman demek anlamında .birde şu var yanlış anlama olmasın thk da satılan modeller az çok başlangıç modelleri yanında kumanda olması gayet normal sen bu gün bir model alsan ve yanında kumanda gelse inan bana en geç 1 sene sonra o kumandayı beğenmezsin yeterli gelmez neyse umarım bir fikir vermiş olurum sana
wingtiger /cicoz 100/yak 54/yak 54 depron3d/f22 raptor/traxxas e-maxx
-
22-01-2012 22:26 #5
peki şimdi THK 'da ki WingTiger radyosuz, en az 4 kanal şart. 6 kanal mı alayım 4 mü alayım?
-
22-01-2012 22:52 #6
Kumanda genelde çok sık değiştirilen bir şey değil. İyi bir kumanda aldın mı baya bir kullanırsın. Tabii bu bütçeyle doğrudan ilgili bir husus. Ancak bence de alırken iyi bir şey almaya çalışmakta fayda var. Sonuçta havadaki uçakla aramızdaki tek bağ bu kumanda ve alıcı
6 kanaldan aşağısını tercih etmeyin zira zaten minimum uçuş kumandası için 4 kanal şart (kanatçıklar, irtifa, gaz, rudder). Biraz tecrübe kazanınca bir iniş takımı veya flap vs. başka bir kontrol eklemek isteyeceksiniz ama 4 kanal sizi çok kısıtlayacak. O yüzden asgari 6 kanal ile başlamanızı tavsiye ederim.
Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C
-
23-01-2012 00:04 #7
mesela wing tiger da
-R/C Sistem: EFLY-B2 2.4GHz (Etkili mesafe 500 metre)
demiş, o zaman şöyle bir şöyle bir kumanda alsam?
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/u..._no=12-01-0012
ikisi de 2.4 GHz...
yalnız anlamadığım, kumanda içeriğinde bir de 2.4 GHz alıcı demiş. Uçağı kendimiz toplarsak kullanmamız için mi o?
-
23-01-2012 00:18 #8
Kumanda bir vericidir. Onun gönderdiği sinyalleri alabilmek için bir de alıcıya ihtiyaç var uçak üzerinde. İşte bu yüzden kumandalar alıcılarla beraber işe yarıyor
Yani her kumandanın bir veya ihtiyaca göre birden fazla alıcısı vardır. (Farklı uçaklarda söküp takma işiyle uğraşmadan kullanmak üzere)
Ancak ben linkini verdiğiniz o kumandaları tavsiye etmem. O paraya yurt dışından mesela HK'den çok daha başarılı bir kumanda alabilirsiniz veya yurtiçi ilan sitelerinden temiz sıfır veya ikinci el kalite kumanda da bulabilirsiniz.Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
-
23-01-2012 00:41 #9
şu verici-alıcı olayına geri dönelim, peki ben ne yapacağım yani kumanda aldığımda yanında gelen alıcıyı uçağa mı takacağım?
-
23-01-2012 00:51 #10
Arkadaşlar Kaan henüz 15 yaşında. Alsın radyolu modeli sağda solda kumanda aramasın. Zaten hobiyi sevip ilerletecek hali yok. ÖSS dershane okul derken önümüzdeki bir kaç yıl zaman bulamayacak. Üniversiteye başladığında hala ilgisi varsa 17C mi çıkar 57C mi artık alır bir düzgün kumanda.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
23-01-2012 01:35 #11
metin ustama katılıyorum
-
23-01-2012 11:55 #12
-
23-01-2012 12:58 #13
kardeş fikrim şu: ilk uçağınsa alacağın uçakta kumanda mutlaka olsun. 2.4ghz olması avantaj. en az dört kanallı olsun (zaten hep öyle oluyor
) yeter çünkü başka uçaklarda da kullanabilirsin. zaten uzun bir süre dört kanaldan fazla gerek duymayacaksın.
Ben de ilk uçağımı alırken 2.4ghz 4 kanal kumandası ile birlikte tercih edip satın almıştım.
-
23-01-2012 14:58 #14
sakin ol genç
atar yaptığın kişi moderatör 
Bu arada Metin abi ben kumanda aramakla fazla ugrasacagını sanmıyorum sadece hobbykinge girecek ve al butonunu tıklayacak yeni başlayan için yeterli kumandalar var 100 tl ye Bkz: TURNIGY 9x
Çok fazla kalite beklemeyin ama 9 kanal olması bence + özellik, bide programlanabilmesi var ayrıca bu kumanda üzerine 40 sayfalık yazılan konu var forumda
Yenı baslayan için 500 m uzaklara kadar ucagı goturmek cesaret işi ben daha 250 m nin ilerisine geçmemişimdir zaten çekim alanı olarak da 800m ile 1000m arası değişen rakamlar var tek eksisi bence stoga girmesini beklemek (önce parayı yatırmanız lazım yoksa sıra sıze gelmeden parayı yatıranlar alıyor ve kumanda bitiyor >S) kumandaya kargo ödemişken siparişin arsına herzaman lazım olabilecek parçalardanda sıkıstırırsınız tamam olur bence (epoxy,servo[sonucta servolar da yanabilir]vb. )
ama dersenki Wingtigere zaten anca para biriktirdim al radyolu bitane ucur wing tiger üzerinde 5. kanala ihtiyacın olacağını sanmıyorum olursa da o zamana kadar para biriktirmiş olursun ...
yanlışım varsa düzeltin lütfen
Konu NDMCN tarafından (23-01-2012 Saat 15:09 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazım hatası
Turnigy 9X 9Ch Transmitter
Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
Kayıp Olanlar
: Decathlon Epp fırçasız mod.lu
İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...
-
23-01-2012 17:44 #15
ama THK Wing Tiger radyosuz olarak geçiyor radyolu yok ki
gerçi bakıma girmiş belki açıldığında radyolu olarak gelir...
yok Wing Tiger 'da 5. kanal ile yöneteceğim bir şey yok zaten. kimin moderatör olup olmadığını biliyorum, moderatör dediğin insan yeni gelen üyelere yardımcı olur; hoşgörü ile karşılar böyle zıt zıt/laf sokma edasıyla cevaplar vermez. tartışmaya zaten gerek yok bu nedenle tartışma olursa metin abi ile benim aramda kalsın, 3. kişilerin bunu alevlendirmesine veya dahil olmasına gerek yok.
-
23-01-2012 17:56 #16
Bu forumnda kime nedesem batıyor arkadaş uyarayım dedim ne halin varsa gör
alevlenmiş

bu arada moderatorun gorevi uyarmak ve düzen sağlamaktır.Konu NDMCN tarafından (23-01-2012 Saat 18:00 ) değiştirilmiştir.
Turnigy 9X 9Ch Transmitter
Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
Kayıp Olanlar
: Decathlon Epp fırçasız mod.lu
İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...
-
23-01-2012 19:15 #17
Kaan arkadaşım sana yardımcı olmaya çalışıyor zaten herkes. Gençliğinin verdiği adrenalin ve heyecan normal ama agresifleşmeye gerek yok. Metin Hocam seninle zıtlaşmıyor aksine kumandaya para harcamasın alsın bir radyolu model bu işi severse ilerde iyi bir kumanda alır zaten bir iki yıl başka meşkaleleri çok olacak demiş, bunda ne var niye sinirleniyorsun anlamadım. Burada birşeyler öğrenmek ve kazanmak istiyorsan her yazılan cevaptan olumlu ne alabilirim diye bakacaksın. Bu yüzden ani gerginliklere gerek yok ki zaten normalde de senin sorduğun kadar basit ve bu işin abc si olan sorulara böyle cevap yazılmıyor forumda çünkü ilk sorumluluk detaylı araştırma yapmak. Bak benim işim havacılık olduğu halde ben bu foruma üye olduktan sonra sadece en az 2 ay okudum tüm başlıkları sonra yazıp sormaya başladım ok kardeşim ?
Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
-
23-01-2012 21:13 #18
Arkadaşlar birine yardımcı olmak sanattır. Sanatta doğrular yoktur. Doğrular bilimde vardır. Sanatta güzellik vardır. Yardımcı olacağın kişiyi iyi tanıman lazım. Yardım isteyenin maddi durumu, yaşı, bilgi ve zeka düzeyi dikkate alınarak cevap verilmeli. Bir yağlı boya tablo yaparken renk seçimi gibi uyum olmalı. Kişiye özel olmalı.
Ben de öyle yapıyorum. Önce tüm mesajlarını okuyup fikir sahibi oluyorum. Bakıyorum bir mesajda coota alacağım demiş öbür mesajda maddi durum iyi değil demiş. Bakıyorum verilmesini beklediği cevapları beklemiş. Ben de ona göre yardım ediyorum. Siz illa ki benim gibi yapın demiyorum. Katıldığım ya da katılmadığım durumlarda fikrimi belirtirim. Bazen katılmadığım durumlar olsa da çok önemli bir konu değilse yazmadığım da olur. Katılmadığım durumlarda da niçin farklı düşündüğümü yazarım. Yukarıdaki mesajım da aynen o şekilde yazılmış. Gerekçesini de yazarak tavsiyelerinize katılmadığımı yazmışım.
Bu mesaj Kaan'a yazılmış bir mesaj değil. Şunu yap bunu yap demiyorum. Zaten anında görüntü olmuş ve 4 mü alayım 6 mı alayım ile başlamış. Zaten kafa karışık o uçak mı bu uçak mı derken bir de hangi kumanda derdi başlamış. Buraya kadar olan kısmı da Kaan'a hitaben yazmadım.
Ama Kaan nedense o mesaja cevap vermeyi tercih etmiş. Benim gibi yardım etmeyen insanlardan bahsetmiş. Şimdi açtığı başlıklara bakınca uzun uzun cevaplar yazdığımı görecek. Cevaplar işine gelmemiş olabilir. Sorduğuna göre her türlü cevap alabileceğini düşünmesi lazım. Hatta forum kurallarına aykırı davranmasına rağmen aynı mesajı 3 başlıkta birden yazma diyerek cezasız sözlü uyarı yapmışım. İşte orada hata olmuş. O uyarı zıt zıt laf sokma edasıyla yazılmış mesaj olmuş.
İnanılacak gibi değil. Aynı mesajı 3 başlığa birden yazan biri moderatör nasıl olmalı nasıl olmamalı diye fikir yürütüyor. Bizler televizyon karşısında yayılmak yerine buralarda yıllardır okuyup öğrendiklerimizi aktarırken bu ortamın kurallarını bile okumayan birinin keyfimizi kaçırmasına hoşgörülü davranmalı mıyız? Başa dönelim şimdi haksız mıyım kumandalısını al uçur demekte?
Kaan şimdi sana soruyorum birisi sana zıt zıt laf sokma edasıyla yazıyorsun dese müdahale etmemi ister misin?
Sadece bu son cümleye cevap ver. Diğerleri bu son cümleyi yazmak için giriş bölümüydü.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
24-01-2012 21:22 #19
sevgili kaan,hobbyrc sayfalarında bir zamanlar meşur tamer öztürk vardı şimdi o kadar meşur değil o zamanlarda en basit sorulardada yanlış anlamalar oluyordu ama tamer artık işi öğrendi hemde doğru seçimi yapıp 4 kanallı sıradan bir kumandayla ben şunu açık ve net söyleyebiliyorum manavgattaki sayın cengiz karadiz ustam ve murat yüce onlar olmasa 2 yıldır yaptığım ve yaşadığım bu hobiyi yapamazdım onlar kadar yardımcı olan ve onların verdiğinden belki daha fazlasınıda veren bişey daha var oda bu hobbyrc sitesi bugün ben ilk aldığım wingtiger yada murat abiden aldığım maddi fiyatı 1000 tl yi bulan yak 54 modeli elime bile almadan sıfırdan kendi yaptığım ve hayran kaldığım el emeği uçaklarımı bu site sayesinde uçuruyorum yani kısaca bu işi yapmak istiyosan ilk simülatör daha sonra başlangıca uygun bir model ve yanında kumandası ve daha sonra en çok önemli olan ve sürekli ihtiyacın olan şey BİLGİ,TECRÜBE VE YARDIM bunlarıda parayla satın alamıyosun çevrende modelci varsada herzaman yardım isteyemiyosun ama burda bu sayfalarda istediğin her konuda istemediğin kadar bilgi bulabilirsin o yüzden saygıda kusur etmemek şart sen şimdi bu mesajıma cevap bile yazma sen direk ihtiyacın olan soruları sor inan bana en doğru cevapları alıcaksın sana bu yolda başarılar diliyorum ve sana belki ilham kaynağı olsun diyede son sözlerimi yazıyorum,düşünsene parayla satın aldığın modellini bir kenara koymussun kendine sıfırdan her parçasını ellerinle yaptığın uçağını uçuruyosun herkes sana hayran kalmış sıfırdan uçak yapmıssın ve uçuruyosun ve üstüne üstlük modelin altına ufak bir kutu yapmıssın servoyla açılıp kapanabilen ve o kutuya yine kendi ellerinle paraşut yapıp içine koymussun model havadayken kumandanın düğmesine basıyosun ve kapak açılıyor içinde paraşut çıkar çıkmaz hemen açılıyor ve aşağıya doğru yavas yavas iniyor işte ben bu heycanı dün yaşadım ve 2 yıl önceki bu hobiye ilk başladığımdaki o sevinci tekrar yasadım bu forum sayesinde , bu moderator ler sayesinde...
hadi kardeş sana bu işte tekrar basarılar diliyorum yolun açık olsun...Konu onurboyuk07 tarafından (25-01-2012 Saat 00:35 ) değiştirilmiştir.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)