___ptt___

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 46
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Hıı onu bilmiyorum ben kutudan şüpelendiklerinde açıp bakıyolar diye biliyordum
    Turnigy 9X 9Ch Transmitter
    Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
    Kayıp Olanlar : Decathlon Epp fırçasız mod.lu
    İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Elin cavur çinlisi 4 günde istanbula göderdi ama bizim çok iyi PTT kargocuğumuz 9 gün CÜK dür elime ulaştıramadı aradım en erken p.tesi gelir dediler bide dalga gecer gibi

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Arkadaşlar bunlar benim kargoyu göndermeyecek belli oldu

Gümrük memuru her salı aydına ugrar ve yurtdısından gelen malları kontrol eder miş yani en erken persembe gunu getırcekler bana kargoyu çin->istanbul =4 gün istanbul->Nazilli = 14 gün

Bravo PTT ye bravo çalışanlarına !!!

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    En sonunda bugün babam almaya gitti ve gümrükte kaldıgını öğrendik 96.88 dolarlık kolinin ve bu urunlere 96.88 dolar verdıgımıze de ınandıramadık memuru 10 dolarlık helıye 45 tl deger bıctı mesela saglam bır vergı odedık PTT ye tesekkurler gumruk memuruna ayrıca tesekkurler...

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Alıntı NDMCN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En sonunda bugün babam almaya gitti ve gümrükte kaldıgını öğrendik 96.88 dolarlık kolinin ve bu urunlere 96.88 dolar verdıgımıze de ınandıramadık memuru 10 dolarlık helıye 45 tl deger bıctı mesela saglam bır vergı odedık PTT ye tesekkurler gumruk memuruna ayrıca tesekkurler...
    Sanırım vergi sınırı olan 75€ hesabına kurban gitmişsiniz.

Ben PTT tarafından bir adet T-Rex 700 ve bir adet uçağın iki koli halinde ve birbirine bantlanmış, gümrüksüz olarak kapıya kadar geldiğine şahit olmuştum. Fi tarihindeydi ama

45 dolarlık (o zaman dolar 1,3 TL idi) solo pro mikro helikopter almıştım. Oğlum için. 152 TL vergi çıkarmışlardı. Yalvar yakar gümrükçüyle 15 dakika konuştum. Hatta yanında kutuyu açıp heliyi uçurdum. Sonunda bana birazcık inanıp tutanağı değiştirdi benden imza aldı vergisini de 62 TL'ye indirdi. Helikopter 58,5 TL vergisi 62 TL.

Onun için ben bazı gümrükçüleri çok severim!!! Süper değer biçtikleri için... Ya da ''memurum işini bilir'' kafasında oldukları için.

01-ADANA

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Bir güzel de ben bunların hepsinin fiyatlarını biliyorum kafası yasıyor o memur amca ...
    ben olsaydım orda keske babamın yanında da azına tıksaydım laflarını ...

Takip numarası olmayan 5-10 dolarlık ürünleri nasıl takip edeibliriz. Yaklaşık 1 ay oldu ve gelmedi ürünler

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Alıntı freesess Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Takip numarası olmayan 5-10 dolarlık ürünleri nasıl takip edeibliriz. Yaklaşık 1 ay oldu ve gelmedi ürünler
    Takip edemezsiniz maalesef... %1 kaybolma riski herzaman var...

01-ADANA

SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    17/03/2012 15:49:06
    2.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    20/03/2012 20:47:18

Bugün 24 cumartesi hala bekliyoruz bakalım ne zaman 3. maddeyi yazacaklar...
    Skywalker 1900, FutabaT9CHP 72MHz, True 640x480 2.4/5.8 Ghz HeadTrack Video Goggles,
    Go Pro2, DX201, 5g nano
    RVOSD5, RVGS Antenna Tracker,
    BEV 5.8G 500mW, BEV 1.3G 1500mW,
    BEVRC PV700 recorder

Benim 5 kargomdan 2 si gümrğe takıldı ... Hepsi ayrı kişilerin ismineydi . Sonuç itibari ile elime yazı ulaştı paketiniz var Şartlı odemeli diye . 198 dolarlık kargoma 51.10 kurus 120 dolarlık kargoma 40 lira yazmıslar . Bana gelen kağıtta şartlı odemeli yazıyordu ve miktarlar belirtilmişti . ümrükte itiraz etmeme bile izin vermediler ödedim aldım , yeni sistem bu sanırım onlar biçiyor biz ödüyoruz

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    aynen oyle bunun fiyatı bu dıyor hayır bu deme hakkı tanımıyorlar ...

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı Ingham Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim 5 kargomdan 2 si gümrğe takıldı ... Hepsi ayrı kişilerin ismineydi . Sonuç itibari ile elime yazı ulaştı paketiniz var Şartlı odemeli diye . 198 dolarlık kargoma 51.10 kurus 120 dolarlık kargoma 40 lira yazmıslar . Bana gelen kağıtta şartlı odemeli yazıyordu ve miktarlar belirtilmişti . ümrükte itiraz etmeme bile izin vermediler ödedim aldım , yeni sistem bu sanırım onlar biçiyor biz ödüyoruz
    198dolar 356tl ediyor, 356tl nin %20 si 71tl ediyorki siz 51tl ödemişsiniz (sanırım kargo ücreti 198 doların içindeydi yani toplam 198 dolardı) 120 dolar da 216tl ediyor, 216tl nin %20 si 43tl ediyor. Normal şekilde vergilendirilmişsiniz işte
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Alıntı Nobran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    198dolar 356tl ediyor, 356tl nin %20 si 71tl ediyorki siz 51tl ödemişsiniz (sanırım kargo ücreti 198 doların içindeydi yani toplam 198 dolardı) 120 dolar da 216tl ediyor, 216tl nin %20 si 43tl ediyor. Normal şekilde vergilendirilmişsiniz işte

iki üründede kargo dahil fiyatlarıydı 198 dolarlık ürünün 60 doları kargo , 120 dolarlık ürünün 21 doları kargoydu

ürün bedelinin tamamı için %20 vergi istemişler, 75 euroluk muafiyeti düşmemişler, hangi doğru hangisi yanlış anlamış değilim.
    (neyse başıma gelirse ben yinede 75 euroluk muafiyeti düşürmek için şansımı denerim)
    Losi Speed-T+Xcelorin 4800kv+Sidewinder Sv2
    Carisma M14 Subaru
    Custom made 1/8 Dodge AS250(Yapım aşamasında)
    HALAYA DEVAM!

Alıntı yuayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ürün bedelinin tamamı için %20 vergi istemişler, 75 euroluk muafiyeti düşmemişler, hangi doğru hangisi yanlış anlamış değilim.
    (neyse başıma gelirse ben yinede 75 euroluk muafiyeti düşürmek için şansımı denerim)
    Valla itiraz etmeye kalktım , paketi zor alıcaktım işi o hale getirdiler itiraz etme hakkım yokmus tutar oymus vs vs . laf anlatamıyorsun adamlara .

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Alıntı yuayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    75€' luk muafiyeti duymamıştım. Örneğin 76€ verip aldığımız bir ürünün 75€' sunu düşüttürerek 1€ ya mı vergi ödeyecekmişiz?

01-ADANA

Alıntı ata 1337 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    75€' luk muafiyeti duymamıştım. Örneğin 76€ verip aldığımız bir ürünün 75€' sunu düşüttürerek 1€ ya mı vergi ödeyecekmişiz?
    gümrük mevzuatına göre öyleymiş tabi uygularlarsa

1.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    17/03/2012 15:49:06
    2.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    20/03/2012 20:47:18
    3.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(GÜMRÜKLÜ)
    26/03/2012 15:38:01

Yarın Topkapı'ya bir gideceğiz bakalım.
    Skywalker 1900, FutabaT9CHP 72MHz, True 640x480 2.4/5.8 Ghz HeadTrack Video Goggles,
    Go Pro2, DX201, 5g nano
    RVOSD5, RVGS Antenna Tracker,
    BEV 5.8G 500mW, BEV 1.3G 1500mW,
    BEVRC PV700 recorder

16/03/12 19:48 2012-03-16 19:48:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)

Arkadaşlar 10 gündür sadece bu yazıyor. Bir sonraki aşamaya geçemedi Kargoya ne olmuş olabilir? içinde kumanda vardı ve Ağırlığı 1.5kg.

Jan 2012
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    14
    Türkiyeye geliyor şuan ya da hong kong ta bende de 5-10 gün yazmıştı

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)